Autor Subiect: Ce mă gândeam.  (Citit de 46891 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Ce mă gândeam.
« Răspuns #30 : Iunie 28, 2012, 06:58:24 am »

Si in final, o intrebare, ca sa te luminezi si tu in anumite privinte: daca dzeu ti-ar cere maine sa ma omori, ai face-o?

David,
Tu nu intelegi pentru ce a venit Isus. Arata-mi un singur caz in Biblie in care Dumnezeu a cerut unui crestin sa ucida pe cineva si iti voi raspunde la intrebare.

Eram sigur ca nu o sa vrei sa raspunzi. In loc sa o faci, zici "pai nu, stai asa, raspunde tu mai intai". Nu e nevoie sa-ti arat nici un exemplu - desi o sa-ti arat - ca doar nu am spus ca ti-a si cerut deja. E o intrebare simpla, ai face-o sau nu? Da, sau nu? Nu trebuie sa raspunzi "nu imi cere dzeu asa ceva", ci:

"Daca dzeu mi-ar cere asa ceva, atunci ...". Intelegi?

Desigur, motivul pt. care nu vrei sa raspunzi este evident pt. toti care citesc. Orice ai raspunde, si da, si ba, iesi in pierdere. Daca zici da, te-as omori pt. ca imi porunceste dzeu, atunci esti o criminala din credinta, si moralitatea divina cu care te lauzi e una criminala.

Daca raspunzi nu, nu te-as omori chiar daca mi-ar cere-o dzeu, reiese ca exista o moralitate superioara celei divine. Deci, vrei sa raspunzi sau nu?

Apoi faptul ca te legi in mod specific de crestinism, cu toate ca eu nu l-am mentionat niciunde in intrebarea mea, arata ca stii tu foarte bine ca dzeul asta al tau a cerut crime de la oamenii lui. Esti constienta ca membri ai poporului lui dzeu, din care afirmi ca faci si tu parte, au comis crime, la porunca lui dzeu. Si de aia insisti pe crestinism, vrei sa te distantezi de crimele din trecut pe care dzeul tau le-a instigat, comise de fratii tai de credinta.

Dar fuga la crestinism e un pic in zadar. Poate trebuia sa citesti biblia mai atenta? Poftim aici, exemple:

In Apoc. 17:14, Isus si credinciosii ii inving in batalie pe cei "zece regi":

Acestia (cei zece regi) se vor razboi cu mielul, si mielul ii va invinge pentru ca el este domnul domnilor si regele regilor, si cei care sunt cu el sunt chemati si alesi si credinciosi.

De ce vor fi invinsi? Pt ca mielul e cine, si cei care sunt cu el sunt cine sunt.

In Luca 19:27, cui le zice Isus sa taie in bucati pe sclav? Celor care erau de fata. In Romani 16:20 cine zice Pavel ca va zdrobi sub picioarele lor pe satan? Celor carora le scria. Cine sunt chinuitorii pe mana carora Isus ii da pe unii in Matei 18:34?

Apoi il vedem pe Pavel cum colaboreaza cu duhu sfant orbindu-l pe vrajitorul Elima (in Fapte 8), ceea ce se cheama vatamare corporala. Isus ii taie in bucati pe unii in Mat 24:51. Deci... groaznic. Foarte pasnic. Sa nu te miri deci daca dzeu iti cere sa omori.

Citat
Citat
Dar ca sa-ti raspund la intrebare, de ce ar alege un ateu sa actioneze moral cand da de greu: daca am face bine doar pt. ca exista un dictator acolo sus care ne pedepseste aspru, am fi cei mai jalnici oameni. Eu aleg sa fac binele de dragul binelui, nu de dragul lui big brother care ma priveste de sus.

Imi aduci aminte de o vreme cand gandeam si eu in felul acesta. Da, a fost un timp cand si eu m-am razvratit, deoarece nu am putut suporta ideea ca cineva sa-mi dicteze ce sa fac. Mi s-a parut absurd ca doar la indemnul lui Dumnezeu sa aleg sa fac binele. Am fost convinsa in ignoranta mea ca voi putea sa fac alegerile potrivite in viata, fara Dumnezeu si i-am negat existenta.M-am bazat pe capacitatea mea de intelegere si am crezut ca voi avea controlul absolut asupra deciziilor pe care le voi lua si care imi vor influenta existenta. Mult mai tarziu, am aflat ca nu exista cale de mijloc si daca nu-L recunosti pe Dumnezeu ca autoritate Suprema in viata ta, automat vei fi (de multe ori fara sa fii constient de acest fapt!) sub influenta  lui  Satan.
Am fost idealista, am cautat, am vrut binele si culmea, am nimerit, am primit ce a fost mai rau.() Acum acele rele sunt de domeniul trecutului, dar unele alegeri “neinspirate” au consecinte pe care nu le poti sterge cu buretele si le vei purta ca pe o amprenta toata viata.
David, toata creatia vorbeste despre existenta unui Creator inteligent. Eu mi-am deschis inima catre El, m-am pocait de faptele, cuvintele, gandurile gresite/pacatoase din viata, L-am recunoscut pe Isus ca Mantuitor al meu si simt recunostinta si dragoste fata de Dumnezeu ca m-a iertat si mi-a dat o minte si inima noua, prin care sa-L pot percepe. Fara Dumnezeu sunt nimic. El imi da putere chiar si in suferinta.
Cred ca odata si odata se va termina cu lumea asta in care cineva,un semen de al tau dotat cu inteligenta poate sa-ti spuna ca te-ar ucide si te-ar manca daca i-ar fi foame. Este atat de trist, atat de sinistru incat nu as indrazni sa spun cuiva lucrul acesta nici in gluma.

Citat
Deci, nu te supara daca am unele retineri ce priveste moralitatea absoluta a ateilor in vreme de criza.:)

Nici o problema, nici nu conteaza ca tu ai retineri in ce priveste moralitatea absoluta a ateilor in vreme de criza. Si eu am retineri in ce priveste moralitatea absoluta a credinciosilor in vreme de criza. Si?

Citat
Iti multumesc ca vrei sa ma luminezi, dar eu am lumina vietii: Dumnezeu, Tatal  Luminilor(Iacov 1:17) ma lumineaza si pentru mine Domnul Isus este Calea, Adevarul si Viata. Pace tie.
Ti se pare, de fapt asemenea lumina nu exista. E mai degraba intuneric.
« Ultima Modificare: Iunie 28, 2012, 07:02:19 am de David »
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #31 : Iunie 28, 2012, 10:44:37 am »
Citat

David,
Tu nu intelegi pentru ce a venit Isus. Arata-mi un singur caz in Biblie in care Dumnezeu a cerut unui crestin sa ucida pe cineva si iti voi raspunde la intrebare.

Eram sigur ca nu o sa vrei sa raspunzi. In loc sa o faci, zici "pai nu, stai asa, raspunde tu mai intai". Nu e nevoie sa-ti arat nici un exemplu - desi o sa-ti arat - ca doar nu am spus ca ti-a si cerut deja. E o intrebare simpla, ai face-o sau nu? Da, sau nu? Nu trebuie sa raspunzi "nu imi cere dzeu asa ceva", ci:

David,
Am fost sigura ca asa vei interpreta raspunsul meu. :)
Te-am rugat sa vii cu un singur exemplu concret in care Dumnezeu a indemnat pe un crestin sa-si ucida semenul.(tu vi cu pilde in loc sa prezinti un caz concret!).
Am inteles cu desavarsire intrebarea ta si nu ma eschivez de la raspuns.:) Gandeste-te putin, de ce mi-ar cere Dumnezeu sa ucid cand L-a trimis pe Fiul Sau mult iubit, pe  Isus Hristos sa infaptuiasca Rascumpararea omenirii: ca El sa moara pentru pacatele mele, ale tale, ale noastre tuturora?
Aminteste-ti ce a spus Domnul Isus ca “Cine scoate sabia, de sabie va pieri!”(Matei 26:52)
(Mai gandeste-te te rog, oare asa este cum vrei tu sa prezinti lucrurile?:) )

« Ultima Modificare: Iunie 28, 2012, 10:46:15 am de page »

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #32 : Iunie 28, 2012, 08:41:30 pm »
Dupa parerea mea nu s-a intamplat nicio nedreptate cu acest cuplu:Anania si Safira.

Dar Anania si Safira ar considera ca este nedrept ca ei au murit la prima greseala, in timp ce crestinii de astazi au mai multe sanse, nefiind eliminati imediat? Dpdv al dreptului omenesc, este corect?

Citat
Eu cred ca Dumnezeu intervine in mod deosebit in vremuri deosebite cu un scop precis ,(de exemplu cu un scop educativ) cum a fost si in perioada apostolilor. Intamplarea vrea sa arate un lucru foarte simplu: lui Dumnezeu nu-i plac ipocritii, oamenii asa zis, crestini care pe langa protectia lui Dumnezeu vor sa cocheteze si cu lumea (mai pe fata, mai in secret.)

Este corect pentru oamenii ca Anania si Safira sa fie tratati mai dur, fiind, practic, sacrificati, doar pentru un scop educativ folositor crestinilor (altii decat ei, bineinteles)?

Citat
(Atentie: nu au fost omorati de crestini!)

Nu au fost omorati de crestini, dar nici nu am vazut ca apostolii sa-l roage pe Dumnezeu sa-i ierte. Au consimtit deci.
In contrast cu rugamintile Domnului Isus (Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac!) si a lui Stefan (Doamne, nu le tine in seama pacatul acesta!), care se rugau pentru iertarea unor oameni care ii trimiteau la moarte sau le provocau moartea. Sau o crima facuta din nestiinta este mai putin grava (merita iertarea) decat o minciuna facuta in cunostinta de cauza (primeste condamnarea pe loc)?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #33 : Iunie 29, 2012, 03:54:56 am »
Citat

David,

David,
Am fost sigura ca asa vei interpreta raspunsul meu. :)

Nu-mi lasi nici o alternativa, este singurul mod in care se poate intelege raspunsul tau. Si nici acum nu vrei sa raspunzi, nu?

Citat
Te-am rugat sa vii cu un singur exemplu concret in care Dumnezeu a indemnat pe un crestin sa-si ucida semenul.(tu vi cu pilde in loc sa prezinti un caz concret!).

Pai atunci te invit sa mai citesti odata exemplele date. Din patru exemple in care Isus deleaga oamenilor executia celor pe care ii uraste (plus un exemplu in care un crestin vatama corporal un om, dar nu-l omoara), doar una e parabola. Chiar si singura parabola, are un inteles real. Ce inseamna in parabola ca omul respectiv va fi taiat in bucati de oamenii lui Isus? Ca il vor mangaia de fapt pe crestet si o sa-i cante cantece de leagan? Nu, ca il vor omori! Deci ti-am dat 4 exemple concrete, nici unul nu este "neconcret".

Si ti-am mai zis odata, si mai repet de cate ori este nevoie, eu nici nu am nevoie sa-ti dau exemple. Ti le-am dat din politete pt. ca le-ai cerut, dar intrebarea mea, necesita un simplu "da", sau "nu". Nu vrei sa dai un raspuns direct pt. ca nu iesi bine nici tu, nici moralitatea asta divina. Modul in care te eschivezi suna cam asa: "nu vreau sa raspund nici da, nici nu, pt. ca dzeu nu-mi va cere niciodata sa omor". Si cu asta ai respins validitatea situatiilor ipotetice. Pt. tine nu exista conceptul ipoteticului, ceea ce e absurd. Crestinii se baga singuri in niste chestii si nu mai pot scoate camasa decat daca devin absurzi, ca in acest caz. Si cu atat mai absurd, cu cat tu insuti te folosesti de acest concept al situatiilor ipotetice, zicand:

Citat
daca s-ar fi nascut si trait in conditii complet defavorabile, grele care sunt acele principii dupa care s-ar fi ghidat in viata?[/b]

Ce s-ar intampla cu principiile etice inalte a unui ateu, daca brusc si-ar pierde toate privilegiile? Ce l-ar mai motiva sa actioneze moral, cand ar observa ca prin felul acesta nu are prea mult de castigat in felul lumii?

Deci pt. tine e ok sa folosesti o situatie ipotetica, dar pt. mine nu? Hehe, oare de ce? Nu ai observat ca m-am folosit si eu de aceeasi structura ca tine? "DACA asa si asa, atunci CUM AR proceda cutare?".

Tacerea ta este de fapt un raspuns direct la propria-ti intrebare privitoare la moralitate. Ti-ai dat de fapt seama, ca moralitatea asta "divina" la care tii, este inferioara celei seculare. Eu n-as fi avut nici o problema sa raspund cu "NU" la intrebarea "daca ti-ar zice Darwin sa ma omori, m-ai omori". Tu insa nu poti raspunde la intrebarea similara pusa de mine. Deci moralitatea ta are probleme. Altfel ai raspunde.   

Citat
Am inteles cu desavarsire intrebarea ta si nu ma eschivez de la raspuns.:) Gandeste-te putin, de ce mi-ar cere Dumnezeu sa ucid cand L-a trimis pe Fiul Sau mult iubit, pe  Isus Hristos sa infaptuiasca Rascumpararea omenirii: ca El sa moara pentru pacatele mele, ale tale, ale noastre tuturora?

Dupa cum vezi in biblie, degeaba a venit Isus - cum tu te-ai eschivat de la raspuns - pt. ca dzeu tot are nevoie de a omori oameni, cu tot cu Isus si jertfa lui. Cred ca nu trebuie sa-ti fac o lista cu oamenii din NT care au fost omoriti de dzeu dupa Isus, sau cei omorati de dzeu in viitor? In exemplele care ti le-am dat, dzeu chiar cere creaturilor lui sa omoare. Atunci de ce e asa de necrezut? Nu cumva imaginea care ti-ai faurit-o despre cele sfinte nu corespunde cu invataturile bibliei? Nu cumva ignori tu ce are biblia de spus?

Daniel a adus exemplul Ananiei si Safirei la fix. De ce sa aiba dzeu nevoie sa faca un exemplu din ei, nu este Isus exemplul vostru? Nu are biblia destule exemple de pedepse atroce si absurde, mai avea nevoie de Anania si Safira? Isus nu a murit si pt. ei? Ei nu beneficiaza de iertarea care vine prin jertfa lui Isus?

Citat
Aminteste-ti ce a spus Domnul Isus ca “Cine scoate sabia, de sabie va pieri!”(Matei 26:52)
(Mai gandeste-te te rog, oare asa este cum vrei tu sa prezinti lucrurile?:) )

Isus nu zice ca e vreun pacat sa scoti sabia, ci ca cel care o scoate va pieri si el de sabie. Sa nu uitam ca apostolii si-au luat sabii la porunca lui. De ce sa le ia cu ei, cu scop decorativ? Cand le porunceste oamenilor lui sa taie in bucati pe nenorocitul ala, cu cel vor taia in bucati? Cu crengute de finic?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #34 : Iunie 29, 2012, 06:02:36 pm »
Dragul meu David, in primul rand dupa cum vad, tie iti place sa dai replici de dragul discutiei. In al doilea rand nu vreau sa ma angajez intr-o discutie contradictorie cu un ateu. (Nu vad rostul. Sunt atatea dovezi care vorbesc in favoarea unui Creator inteligent, incat doar cei ce nu vor, nu le pot vedea… ;))
Ceea ce am scris se afla la topicul:”Ce ma găndeam”. Nu am lansat intrebarile neaparat ca cineva sa raspunda la ele. Poate m-am gandit cu voce tare :).

Argumentele (exemplele pe care le-ai dat) pe care le aduci in discutie sunt irelevante pentru mine.

Faptul ca nu ti-am dat raspunsul pe care l-ai asteptat,stiu, te irita un pic, dar va trebui sa-l accepti, pentru ca atat este necesar ca tu sa stii.

David, cred ca este o reala diferenta intre cuvintele/ indemnul unui om (de ex. Darwin, Dawkins sau cine o mai fi :) ) pe care poti sau nu sa-l accepti sau sa-l urmezi si faptul ca Singurul Dumnezeu, Creatorul tau iti spune  intr-un mod direct si neinterpretabil ce sa faci.

Cat despre moralitatea mea, sincer, nu ma intereseaza parerea unora sau altora. Pentru faptele, cuvintele, gandurile, sentimentele mele raspund in fata celei mai inalte instante, care este Dumnezeu.
Pace tie!

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #35 : Iunie 29, 2012, 06:41:40 pm »
Ai dreptate doamna Page   :D nu are nici un rost cu voi astia ce stati incolonati si credeti  :P

religiosului de orice fel ii lipsesc maturitatea psihica si discernamantul integral,fapt trecut sub tacere de absolut toate legislatiile nationale si internationale,din motive oculte. In caz de savarsire a unor fapte penale lui i se recunoaste formal un discernamant juridic,astfel incat sa poata fii condamnat, nimeni neintrebandu-se cat de corecta este aceasta practica juridica,mai ales in cazul infractiunilor savarsite in stare de tulburare mintala datorata practicilor mistico-religioase—acte de terorism,vatamari corporale,amenintari,estorcari,violuri sfinte,inselaciuni in numele domnului,crime sacre etc.

o regula de abordare a religiosului a fost cristalizata de psihologie si psihiatrie pe timpul tratarii drogatilor cu diverse substante chimice. intre afectarea constiintei cu diverse substante halucinogene—alcool,narcotice etc.—si intoxicarea cu informatii false,care-l fac sa perceapa realitatea intr-un mod cu totul eronat,nu exista nici o diferenta,ca atare stiintele ne recomanda sa tratam mistico-religiosii de orice fel,ca pe orice alt tip de drogati deoarece majoritatea sunt total insensibili la argumente logice si rationale…

intre pruncul care crede in basme cu zane,zmei,feti-frumosi,vrajitoare etc. si individul matur care considera ca miracolele din textele religioase sunt adevarate,ba chiar revelate divin,nu exista nici o deosebire,totusi copiii avand scuza ca s-au nascut mici bestii candidate la umanizare cu ajutorul instruirii stiintifice si educatiei morale,facute in familie si societate.In lipsa acestor interventii umanizante,pruncul va ramane un simplu animal,la fel cum s-a intamplat cu mii de copii pierduti sau abandonati prin jungle,spitale sau boscheti…

este un act de-o zadarnicie absoluta sa incerci sa vindeci un drogat religios cu argumente rationale sau chiar cu medicamente propriu-zise…

No OFENS  ;) doar realitatea de care fugiti strutilor, care mai sinteti   :D si va bagati capul in nisip;sa nu VEDETI,sa nu va TREZITI;Fugiti de REALITATE, ca asai  mai comod.Va luati dupa cartea voastra primitiva , dar sfinta  :D si credeti si va chinuiti sa credeti  si, si , tra la la...ca nare rost!..cu voi  :o 8)

Cum draq s-ai furi la un copil jucaria.... ;D nu se face!
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Abel Cavași

• Vestitor botezat
  • Mesaje postate: 88
    • Vezi Profilul
    • Blogul personal
« Răspuns #36 : Iunie 29, 2012, 08:50:52 pm »
În fine, dacă mâine am rămâne pe o insulă pustie vreme de câteva săptămâni, fără nimic de mâncare, te-aș ucide și te-aș mânca fără să am nici un fel de probleme morale.
Mi-a plăcut și mie franchețea ta, dar eu zic că la acest punct mai ai de gândit. Trebuie să înțelegi că semenul tău este mai prețios decât satisfacerea necesităților tale. Mai bine muriți amândoi de foame decât să mănânce unul mai puternic din celălalt mai slab. Este necesar să-mi fie garantată această speranță dacă am ales să am încredere în tine și să merg pe același drum cu tine. Aceasta este esența civilizației, a societății, a faptului că ai ales să trăiești alături de alții, nu doar ca să primești, ci și pentru a da. Este un fel de jurământ că nu-i vei face niciun rău ireversibil celuilalt cu care ai ales să mergi alături în societate. Când se va înțelege această esență, când oamenii vor ști să respecte un (acest) jurământ, vom evolua mult mai rapid. Și eu sunt ateu, dar am înțeles că Dumnezeul meu sunt tocmai oamenii.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #37 : Iunie 30, 2012, 07:27:11 am »
Dragul meu David, in primul rand dupa cum vad, tie iti place sa dai replici de dragul discutiei.

Draga mea page, culmea  ::) Daca va raspunde omul ii spuneti ca-i place sa dea replici de dragul discutiei.

Citat
In al doilea rand nu vreau sa ma angajez intr-o discutie contradictorie cu un ateu. (Nu vad rostul. Sunt atatea dovezi care vorbesc in favoarea unui Creator inteligent, incat doar cei ce nu vor, nu le pot vedea… ;))

Nu exista dovezi "care vorbesc in favoarea unui Creator inteligent". Stii care e cea mai mare problema a voastra vizavi de dovezile astea care nu se prea potrivesc cu realitatea? Faptul ca dzeul vostru lipseste de la apel. Nu apare, nu vorbeste in public, nu face nimic, dar absolut nimic vizibil, in vazul tuturor - cum amatorii de mituri din biblie afirma ca o facea in antichitate. Si cum spunea cineva citat de Gabriel in celalalt subiect, ceva invizibil nu se prea distinge de ceva inexistent. Una din cele mai mari dovezi ca dzeu nu exista este totala lui absenta de pe scena lumii.

Citat
Ceea ce am scris se afla la topicul:”Ce ma găndeam”. Nu am lansat intrebarile neaparat ca cineva sa raspunda la ele. Poate m-am gandit cu voce tare :).

Ei, lasa ca stim noi. Ai provocat si ti s-a raspuns provocarii. Suntem pe forum si comunicam, nu monologam "cu voce tare".

Citat
Argumentele (exemplele pe care le-ai dat) pe care le aduci in discutie sunt irelevante pentru mine.

Binenteles. Atasamentul credinciosilor pt mituri are o componenta emotionala, nu logica.

Citat
Faptul ca nu ti-am dat raspunsul pe care l-ai asteptat,stiu, te irita un pic, dar va trebui sa-l accepti, pentru ca atat este necesar ca tu sa stii.

Chiar crezi ca ma irita? Imi pare rau sa te anunt ca nu ai cum sa ma iriti. Cel mult ma pot intrista cand vad atata indoctrinare. Raspunsul nu-l asteptam, stiam ca nu-l vei da niciodata. Toti crestinii dau din colt in colt cand li se pune aceasta intrebare, si cred ca nici daca i-ai pica cu ceara n-ai fi in stare sa-i faci sa raspunda - desi e o intrebare atat de simpla. Crima, e punctul slab al credintei/religiei. Si voi ati comis o groaza de crime in numele dzeului vostre, ati masacrat o gramada de nevinovati. Nu va place sa vi se reaminteasca.

Citat
David, cred ca este o reala diferenta intre cuvintele/ indemnul unui om (de ex. Darwin, Dawkins sau cine o mai fi :) ) pe care poti sau nu sa-l accepti sau sa-l urmezi si faptul ca Singurul Dumnezeu, Creatorul tau iti spune  intr-un mod direct si neinterpretabil ce sa faci.

A, da? Foarte interesant. Adica cu alte cuvinte, nu e de mirare ca eu nu l-as asculta pe Darwin daca mi-ar zice sa te omor. Dzeu e insa mai mare. Pe Darwin il mai refuzi, pe dzeu mai greu.

Si tocmai asta e nebunia credintei. Intotdeauna au existat si vor exista credinciosi carora li se va nazare ca dzeu le cere sa omoare si sa distruga - dupa modelul aratat de biblie. Cand ti se nazare ca autoritatea suprema din univers iti porunceste sa faci ceva, chiar si sa omori, cum sa refuzi? Atotstiutor, atotputernic, cine poate sa-l refuze, cine stie mai bine ca el?

Citat
Cat despre moralitatea mea, sincer, nu ma intereseaza parerea unora sau altora. Pentru faptele, cuvintele, gandurile, sentimentele mele raspund in fata celei mai inalte instante, care este Dumnezeu.

Asa, un sfat mititel: cand te apuci sa scrii pe forum, mai ales lucruri controversate - in care mai si provoci atei sugerand ca sunt imorali, pe cand tu esti superioara moral datorita dzeului tau - sa te astepti sa primesti parerea altora cu varf si indesat.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #38 : Iunie 30, 2012, 10:06:22 am »
Draga mea page, culmea  ::) Daca va raspunde omul ii spuneti ca-i place sa dea replici de dragul discutiei.
Dragul meu David ( sa stii ca nu am gasit o formulare mai buna si sincera), imi este destul de greu sa vorbesc cu tine, care te declari ateu, dupa ce ai fost crestin. Cum a putut cineva sa se schimbe 180 de grade dupa ce odata L-a acceptat pe Isus  ca Mantuitor personal? Este foarte trist lucrul acesta pentru mine.(S- au poate nu a fost niciodata vorba despre o convertire reala din toata inima? Nu este obligatoriu sa-mi raspunzi, dar poti sa meditezi la Marcu 4:1:20 :) )

Citat
Nu exista dovezi "care vorbesc in favoarea unui Creator inteligent".

Nu exista dovezi in creatie? (Ce zici despre complexitatea ireductibila care presupune existenta simultana a tuturor partilor componente?!)

Romani 1:19-22 “Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;”

Intradevar exista  doua tipuri de “nebunie”despre care vorbeste Biblia:
cea lumeasca…

Psalmul 14:1Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”

si cea duhovniceasca

1Corinteni 2:14-15Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.”

1Corinteni 1:18-29Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.
 Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.”
Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?
Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.
Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune;
dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru Neamuri, o nebunie;
dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii; şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii.
De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales.
 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.
.....
pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.”!!!

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #39 : Iunie 30, 2012, 10:15:40 am »

Nu apare, nu vorbeste in public, nu face nimic, dar absolut nimic vizibil, in vazul tuturor - cum amatorii de mituri din biblie afirma ca o facea in antichitate.....Una din cele mai mari dovezi ca dzeu nu exista este totala lui absenta de pe scena lumii.

Dumnezeu tace, dar vorbeste prin Cuvantul Sau:

Isaia 57: 11: ,,Şi Eu tac, şi încă de multă vreme: de aceea nu te temi tu de mine.” (?)

Dumnezeu este indelung rabdator si bun:

Psalmul 103:8 “El este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate."

Romani 2:4 “Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?”

De ce tace Dumnezeu?

2Petru 3:9 “ Domnul nu Isi amana fagaduinta , cum cred unii, ci are o indelunga rabdare fata de voi si doreste ca nici unul sa nu piara , ci toti sa vina la pocainta.”

« Ultima Modificare: Iunie 30, 2012, 10:24:00 am de page »

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #40 : Iunie 30, 2012, 10:19:19 am »

Asa, un sfat mititel: cand te apuci sa scrii pe forum, mai ales lucruri controversate - in care mai si provoci atei sugerand ca sunt imorali, pe cand tu esti superioara moral datorita dzeului tau - sa te astepti sa primesti parerea altora cu varf si indesat.
Nu acesta este perceptia mea.
Pace tie!

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #41 : Iunie 30, 2012, 01:44:12 pm »
intre pruncul care crede in basme cu zane,zmei,feti-frumosi,vrajitoare etc. si individul matur care considera ca miracolele din textele religioase sunt adevarate,ba chiar revelate divin,nu exista nici o deosebire,totusi copiii avand scuza ca s-au nascut mici bestii candidate la umanizare cu ajutorul instruirii stiintifice si educatiei morale,facute in familie si societate.In lipsa acestor interventii umanizante,pruncul va ramane un simplu animal,la fel cum s-a intamplat cu mii de copii pierduti sau abandonati prin jungle,spitale sau boscheti…

Si care-i teoria aia alternativa ce denota maturitate: Teoria BigBang+Supa primordiala+Evolutia? Ha Ha Ha. Asta-i marele adevar si realitatea ta care fac "copilul" sa ajunga la maturitate?

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #42 : Iunie 30, 2012, 03:12:12 pm »
Citatul nu-mi apartine dar il inbratisez  ;)

Teoria alternativa o gasesti in cartea ta sfinta de basme  :D

Esti baiat istet, dar ai un blocaj pe undeva  :D

Poate ma iei la o plimbare cu sania zburatoare "trasa"de reni  ;)

Cred ca de cind s-o pus Romanii pe friptane,mici, la iarba verde ,dumnezeul tau nu mai are nevoie de jerfe pe altar;acum traieste o betie a mirosurilor ce i-a distras atentia de la pamint.

Dumnezeul tau exista, dar nu-mai in capul vostru  :D ;voi l-ati creat pe el.
Chiar daca ar exista, ii clar pt oricine, ca cel din VT ii un criminal ordinar.Noroc ca nu exista!

Mai trebuie sa evoluati, de la primitivismul in care va mai zbateti.
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #43 : Iunie 30, 2012, 10:07:48 pm »
Dragul meu David ( sa stii ca nu am gasit o formulare mai buna si sincera), imi este destul de greu sa vorbesc cu tine, care te declari ateu, dupa ce ai fost crestin. Cum a putut cineva sa se schimbe 180 de grade dupa ce odata L-a acceptat pe Isus  ca Mantuitor personal?

Draga mea Page (cred ca nici eu nu am gasit o formulare mai buna si sincera), cum ar putea cineva sa se schimbe 180 de grade dupa ce odata L-a acceptat pe Thor ca Mantuitor personal? Sau pe Shiva? Gandeste-te un pic.

Citat
Este foarte trist lucrul acesta pentru mine.(S- au poate nu a fost niciodata vorba despre o convertire reala din toata inima? Nu este obligatoriu sa-mi raspunzi, dar poti sa meditezi la Marcu 4:1:20 :) )

Din parabola respectiva lipseste tipul de sol care nu accepta mituri. Un inchinator al lui Hanuman ar putea sa aplice o parabola similara la tine si la faptul ca nu il accepti pe Hanuman. Cred ca realizezi ca si tu este atee in miriade de zei si zeite. Diferenta dintre tine si mine este ca eu nu cred miriade de zei + 1 (al tau). Cand o sa iti aduci aminte de ce nu crezi in Hanuman o sa intelegi de ce nu cred nici eu in Iahve.

Citat
Citat
Nu exista dovezi "care vorbesc in favoarea unui Creator inteligent".

Nu exista dovezi in creatie? (Ce zici despre complexitatea ireductibila care presupune existenta simultana a tuturor partilor componente?!)

Zic ca "complexitatea asta ireductibila" pe care a inventat-o Behe recent nu exista. A fost facuta praf de nenumarate ori de catre stiinta, si ti-as da sa citesti si tu ceva pe tema asta dar ma tem ca nu prea te intereseaza.

Citat
Romani 1:19-22 “Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;”

Cine a scris textul asta? A, stai ca stiu, un biet amarat care a murit cumva decapitat, dupa ce a profetit in mod fals ca Isus se intoarce in timpul vietii lui? Ihim, el era. In rest, trecand peste ignoranta caracteristica anticilor, observa ca textul nu spune ca creatia dovedeste ca dzeu exista. Scriitorul pur si simplu ia existenta lui dzeu ca axioma. Ce credea bietul, este ca creatia reflecta insusirile lui nevazute. Da binenteles. Cand o turma de hiene sfasie un bou, evenimentul reflecta ca dzeu este insetat de sange si e salbatic, animalic?

Citat
Intradevar exista  doua tipuri de “nebunie”despre care vorbeste Biblia:
cea lumeasca…

Psalmul 14:1Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.”

si cea duhovniceasca

1Corinteni 2:14-15Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.”

1Corinteni 1:18-29Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu.
 Căci este scris: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.”
Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?
Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.
Iudeii, într-adevăr, cer minuni, şi grecii caută înţelepciune;
dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru iudei este o pricină de poticnire, şi pentru Neamuri, o nebunie;
dar pentru cei chemaţi, fie iudei, fie greci, este puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înţeleaptă decât oamenii; şi slăbiciunea lui Dumnezeu este mai tare decât oamenii.
De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales.
 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.
.....
pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.”!!!

Page, declaratiile bibliei nu valoreaza nici doi lei. Biblia insasi se dezvaluie ca fiind creatia omului, plina de greseli, profetii false, contradictii, etc, deci scuza-ma daca nu pun botul la ce ai citat mai sus. Daca chiar vrei sa stii cine e intr-adevar nebun, deschide si tu un tratat de psihiatrie. Este stiinta care se ocupa cu sanatatea mintala. Ea are legatura cu credinta desigur. Daca un singur om insista ca ii vorbeste dzeu si vrea sa puna in aplicare "poruncile" invizibilului, ajunge la psihiatrie. Daca milioane  o fac, e totul ok, se numeste religie.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #44 : Iunie 30, 2012, 10:10:49 pm »

Nu apare, nu vorbeste in public, nu face nimic, dar absolut nimic vizibil, in vazul tuturor - cum amatorii de mituri din biblie afirma ca o facea in antichitate.....Una din cele mai mari dovezi ca dzeu nu exista este totala lui absenta de pe scena lumii.

Dumnezeu tace, dar vorbeste prin Cuvantul Sau:

Isaia 57: 11: ,,Şi Eu tac, şi încă de multă vreme: de aceea nu te temi tu de mine.” (?)

Dumnezeu este indelung rabdator si bun:

Psalmul 103:8 “El este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate."

Romani 2:4 “Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?”

De ce tace Dumnezeu?

2Petru 3:9 “ Domnul nu Isi amana fagaduinta , cum cred unii, ci are o indelunga rabdare fata de voi si doreste ca nici unul sa nu piara , ci toti sa vina la pocainta.”

Dzeu nu tace, pt. ca ar trebui sa existe mai intai. Interesant cum dzeu e foarte activ in mod public si nu tace in secolele de ignoranta. El dispare insa ca magaru-n ceata cand omenirea se mai trezeste din somnul ratiunii. Dzeu e zero, exact asa cum iesirile lui in public sunt zero. Tocmai ce te-ai astepta sa se intample in cazul unui personaj imaginar.