Autor Subiect: "Stiinta" evolutionistilor  (Citit de 260449 ori)

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
Re: Noi specii ancestrale de balena descoperite sub o autostrada
« Răspuns #495 : Martie 03, 2013, 05:24:54 pm »
...
Fetusii balenelelor actuale dezvolta si ei dinti, dar sunt mai tarziu reabsorbiti inainte ca emailul sa se formeze - o ramasita mostenita de la stramosii lor cu dinti.
Erata:
Nu este prima data cand spui 'email' in loc de 'smalt'.
Daca tot vrei sa pari cu 'LT' expresia 'smalt' e de 1.000 de ori mai potrivita decat 'email'.
Expresia 'email' o folosesc traducatorii neinspirati.

Asta... asa... ca fapt divers.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Răspuns #496 : Martie 03, 2013, 05:27:49 pm »
Trolii latra, caravana trece :)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
Paranthropus (Australopithecus) robustus si evolutia omului
« Răspuns #497 : Martie 03, 2013, 05:34:45 pm »

Paranthropus (Australopithecus) robustus
Varsta: 2.0 - 1.2 milioane ani
Inaltime: barbati 1.2m, femei 1m
Greutate: barbati 54kg, femei 40kg
Capacitate craniana: 530cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: Kromdraai, Swartkrans, Gondolin, Drimolen si Cooper's caves, Africa de Sud.
Repertoriu fosil: multe cranii fragmentate, maxilar, fragmente scheletale.

Prezinta molari si premolari uriasi, fata plata, arc sagital proemintent, caracteristici asociate cu dezvoltarea complexului masticator pentru procesarea alimentelor tari si fibroase.

Prezinta tendinte spre un creier mai modern comparativ cu Australopithecus africanus, similar cu cel al lui Paranthropus boisei. Acestea includ:

- Latime marita a lobului frontal
- Cortex parietal expandat
- Inaltime cerebrala crescuta
- Lobii cereberali nu mai sunt proiectati in lateral si posterior
- Curbura a bazei craniale marita
- Baza scurtata si unghi redus al portiunii piramidale a osului temporal
- Pozitie mai anterioara a foramen magnum
- Fosa mandibulara mai adanca, cu proeminenta articulara bine delimitata si iesita in afara
- O orientare aproape orizontala a planului nucal
- Inaltime marita a planului occipital, concomitent cu o pozitie joasa a inionului
- Prognatism (iesirea in afara a falcii) facial redus, in special subnazal
- Distanta redusa intre sirul dintilor si fosa mandibulara
- Componenta posterioara a muschiului temporal: redusa
- Os pneumatizat in squama temporala: slab dezvoltat sau absent
- Encefalizare marita semnificativ
- Baza craniala larga si scurta (mai asemanatoare cu Homo)

Pt. o vedere de 360 de grade (craniul se poate roti cu mouse-ul), vezi http://humanorigins.si.edu/evidence/3d-collection/drimolen-cranium

Surse:
Evolution, The Human Story (Alice Roberts)
http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/paranthropus-robustus
http://archaeologyinfo.com/australopithecus-robustus/
« Ultima Modificare: Martie 03, 2013, 05:47:50 pm de David »
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
Australopithecus sediba si evolutia omului
« Răspuns #498 : Martie 03, 2013, 06:15:53 pm »

Australopithecus sediba
Varsta: 1.95 - 1.78 milioane ani
Inaltime: 1.27m
Greutate: necunoscuta
Capacitate craniana: 420-450cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Repertoriu fosil: Doua schelete partiale si numeroase fragmente.
Anul descoperirii: 2008

Prezinta un amestec de trasaturi primitive si derivate. Are mai multe caracteristici derivate care sunt intalnite mai degraba la genul Homo decat la australopitecini, legand aceasta specie strans de a noastra.

Schimbari functionale in pelvisul lui sediba indica o evolutie a mersului biped, in timp ce alte partile ale scheletului retin trasaturi intalnite la alte specii australopitecine. Masuratori ale rezistentei humerusului si al femurului arata ca sediba avea un model locomotor mai apropiat de al omului decat o fosila a Homo habilis. Aceste trasaturi sugereaza ca sediba umbla drept in mod regulat, si ca schimbarile pelvisului au luat loc inaintea altor schimbari din corp gasite in specimene mai tarzii de Homo.

Printre trasaturile derivate ale craniului acestui hominin: molari si premolari mici (similari in marime cu ai nostri), caracteristici faciale mai similare cu Homo. Insa, in ciuda schimbarilor observate in pelvis si craniu, sediba prezinta un schelet similar cu al altor australopitecini: membre superioare lungi si capacitate craniana scazuta.

Combinatia trasaturilor primitive si derivate ale lui sediba arata o parte a tranzitiei de la o forma adaptata partial la trai arboricol, catre una principal adaptata mersului biped.

Dimorfismul sexual (diferentele dintre sexe) este de asemenea similar cu al lui Homo sapiens.

Surse:
Evolution, The Human Story (Alice Roberts)
http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/australopithecus-sediba

Offline David

• Vezi Profilul
Paranthropus boisei si evolutia omului
« Răspuns #499 : Martie 03, 2013, 07:22:44 pm »

Paranthropus (Australopithecus) boisei
Varsta: 2.3 - 1.4 milioane ani
Inaltime: barbati 1.37m, femei 1.24m
Greutate: barbati 49kg, femei 34kg
Capacitate craniana: 475-545cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: Olduvai si Peninj, Tanzania; Omo Shungura si Konso, Etoiopia; Koobi Fora, Chesowanja si West Turkana, Kenia.
Repertoriu fosil: Mai multe cranii bine pastrate, maxilare si dinti izolati.
Anul descoperirii: 1959

Ca si alti membri ai genului Paranthropus, boisei este carcterizat de un craniu specializat cu adaptari pt. mestecat puternic. Coasta sagitala care ancoreaza muschii masticatori, molari si premolari uriasi, cei mai mari dintre toti homininii (de patru ori mai mari ca ai nostri, cam cat ai gorilei)

• Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
« Răspuns #500 : Martie 03, 2013, 08:24:44 pm »
 Intr-adevar, foarte graitor!  :-\

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
« Răspuns #501 : Martie 03, 2013, 08:55:26 pm »
foarte graitor!  :-\
Aşa  zic şi eu, foarte grăitor, dar ce să-i faci omului? El face ceea ce i se plăteşte să facă. Şi Iuda (vânzătorul), a făcut ceea ce i s-a plătit să facă. Dacă cineva îl plătea să-l vândă şi  pe Pilat, probabil că accepta. Oricum, tot să crape urma, nu aveau ce să-i facă mai rău de atât. Aşa este şi cu David. Dacă cineva l-ar plăti să taie frunze la câini, probabil că asta ar face.  Defapt, nici acum nu face mai mult decât să taie frunze la câini. :D

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #502 : Martie 03, 2013, 08:58:18 pm »
Valeriu- aberatii de fanatic semidoct.

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
    • Vezi Profilul
« Răspuns #503 : Martie 03, 2013, 09:09:19 pm »
Din partea mea, taie frunze şi la maimuţe împăiate. ;D Mie mi-e tot una!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #504 : Martie 03, 2013, 09:11:39 pm »
Mai bine du-te si măsoară templul de rahat al dzeului tau de paie...

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #505 : Martie 04, 2013, 02:53:30 am »
Sincer urmaresc cu atentie postarile tale cu toate ca nu am timp si nerv sa raspund.
Vad ca mereu aduci ca argumente in favoarea evolutiei fosile care dateaza de milioane de ani.
Ca cineva sa priceapa despre ce e vorba ar trebui sa detina cunostiinte stiintifice profunde.Eu sincer nu am aceste cunostiinte si cred ca cei mai multi care citesc acest topic la fel nu sint in masura sa aduca argumente contra a ce spui tu.Nu stiu daca tu te bazezi pe ce spun unii oameni de stiinta sau chiar ti-ai facut timp sa studiezi tot ce e legat de aceasta teorie.De exemplu pe softpedia sint topicuri de sute de pagini pe aceasta tema creatie evolutie.
Ai putea veni cu argumente ceva mai simple asa pe intelesul tuturor. :)
Ce parere ai despre
http://creationwiki.org/Australopithecine
http://creation.mobi/search?q=Paranthropus&sa=Search

1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #506 : Martie 04, 2013, 06:37:01 am »
Silviu, nu am nici eu cunostinte profunde, dar inteleg in mare parte ceea ce vad. Nu am nici cunostinte avansate de fizica dar inteleg ce este gravitatia si pot sa o observ cu ochii mei.

Lucrurile nu pot fi luate chiar babeste, nu putem reduce totul la 1+1=2. Asta e, realitatea e complicata, si daca cineva e interesat atunci va cerceta si va depune un efort sa inteleaga.

Cantecul cu "unii" oameni de stiinta este o problema falsa, pusa de religiosii care cam mor de ciuda ca li se duce dzeul pe apa sambetii. Fara evolutie nu exista biologie. Am mai spus-o, nu exista controverse in biologie, ca disciplina stiintifica, daca evolutia a avut loc sau nu. Dimpotriva, o accepta si credinciosi, si oameni de stiinta credinciosi, care nu sunt atat de fanatici incat sa se lasa constransi de vederi inguste impuse de habotnici. De altfel, oficial, biserica Catolica accepta evolutia ca fapt stiintific. Doar cultele mai fanatice fac spume la gura.

Am vizitat primul link care l-ai dat, si nu am gasit chiar nimic de valoare. Se apuca ei sa omoare cativa oameni de paie pe care i-au construit singuri, si in rest cam zero. De obicei, religiosii se apuca ori sa se bata cu oameni de paie (adica ataca ceva ce biologia nu a afirmat niciodata), ori quote mining.

Offline Corpul de Guvernare

• Supraveghetor de zonă
  • Mesaje postate: 989
  • băi uacitauăr, v-ați pus cu cine nu trebe!
    • Vezi Profilul
    • Află adevărul despre Watchtower - în curând
« Răspuns #507 : Martie 04, 2013, 08:11:43 am »
David... tu ai o credinta mai mare decat toti credinciosii de pe pamant.

A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le.

CdG
--
Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot

Offline GABRIELL

• Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #508 : Martie 04, 2013, 08:16:54 am »
Ateismul chiar asta e :D lipsa credintei ,domnule cameleon Helicobacter Pilorii :D
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Eustachie

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2013
  • Mesaje postate: 102
    • Vezi Profilul
« Răspuns #509 : Martie 04, 2013, 08:55:22 am »
Chiar crezi ce spui ?
لَا إِلَّهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله