Ce avem voie sa mancam?

Offline petrut.sci7@yahoo.com

 • Persoană interesată
 • *
 • Data Înregistrării: Feb 2012
 • Mesaje postate: 5
  • Everything is possible
Ce avem voie sa mancam?
« : Octombrie 22, 2012, 12:05:56 am »
Porunca lui Dumnezeu spune:"Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru"(ICorinteni10:25)
In Legea Veche existau animale curate si animale necurate.Doar animalele curate se puteau manca.
a) Animalele necurate simbolizează şi închipuie anumite păcate:
-porcul scaldandu-se in noroi simbolizeaza murdaria,lacomia,etc;
-iepurele simbolizeaza frica;
-vulpea viclenia.
b) Prin interzicerea anumitor alimente, Dumnezeu a separat pe Evrei de celelalte popoare.Se stie foarte bine ca la mese se leaga cele mai multe prietenii,iar daca nu pot invita sau primi oaspeti straini,Evreii raman mai indepartati de ei.Din aceasta cauza Sf.Ap.Petru ii spune lui Corneliu:"Şi a zis către ei: Voi ştiţi că nu se cuvine unui bărbat iudeu să se unească sau să se apropie de cel de alt neam, dar mie Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat."(Faptele Ap. 10:28);.."Ai intrat la oameni netăiaţi împrejur şi ai mâncat cu ei"(Faptele Ap. 11:3).

     Adventistii de ziua a saptea pretind ca nu avem voie a manca carnea anumitor animale "spurcate"cum ar fi:iepure,porc,camila,mistret,etc.
     Ca parte a obligatiilor fata de Dumnezeu,Acesta le-a dat evreilor ca porunca sa nu manance anumite feluri de animale care pentru ei urmau a fi considerate spurcate.
     In Levitic 11:1-8 se spune:"În vremea aceea a grăit Domnul cu Moise şi cu Aaron şi a zis:"Grăiţi fiilor lui Israel şi le ziceţi: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate dobitoacele de pe pământ:Orice animal cu copita despicată, care are copita despărţită în două şi îşi rumegă mâncarea, îl puteţi mânca.Dar şi din cele ce-şi rumegă mâncarea, sau îşi au copita despicată sau împărţită în două, nu veţi mânca pe acestea: cămila, pentru că aceasta-şi rumegă mâncarea, dar copita n-o are despicată; aceasta e necurată pentru voi.Iepurele de casă îşi rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta este necurat pentru voi.Iepurele de câmp îşi rumegă mâncarea, dar laba n-o are despicată; acesta este necurat pentru voi.Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.Din carnea acestora să nu mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi, că acestea sunt necurate pentru voi."
     Animalele nu pot fi spurcate in sine intrucat ele fac parte din creatia lui Dumnezeu, care este foarte buna (Geneza 1:20-25).
     Evreii trebuiau sa renunte a manca anumite animale si ca o forma de postire,ca o jertfa adusa lui Dumnezeu...Este valabil acest lucru si pentru noi crestinii? Nu!!!
     In vremea Sfintilor Apostoli anumiti iudaizanti incercau a impune printre crestini a pazi "randuielile lui Moise".(Galateni2:11-13;Fapte Ap.11:2-3;15:1-6)
     Faptele Ap. 15:23-29 ne spune clar si limpede ceea ce ramane din regulile Legii Vechi:
- a nu manca din cele jertfite idolilor;
- a nu manca animalele sugrumate;
- a nu manca sange de animale;
- fuga de desfranare.
     Daca porunca de a nu manca anumite feluri de mancare ar fi fost atat de importanta si necesara pentru a fi tinuta oare nu ar fi trebuit sa fie si ea amintita aici?
     Toate lucrurile lui Dumnezeu sunt binecuvantate si orice faptura a lui Dumnezeu este buna(I Timotei 4:4).
     In Galateni 2:11-14 ne este relatata o intamplare:Sf.Ap.Petru vine in Antiohia unde foarte multi crestini nu erau iudei,astfel ca...el manca dupa Legea Noua si primea orice fel de mancare(carne de porc,vita,pasare,peste,fructe de mare,etc.)insa,cand vine in Ierusalim acolo unde iudeii inca tineau Legea Veche,Petru se fereste de mancarurile interzise si mananca impreuna cu ei!!Afland despre asta Sf.Ap.Pavel il infrunta si restabileste astfel adevarul.
     Adventistii de ziua a saptea confunda postul crestin cu...tinerea prescriptiilor alimentare ale Legii Vechi!!Oricat de mult s-ar stradui sa "dovedeasca"faptul ca prin evitarea carnii de porc si a celorlalte oamenii ar trai mai mult se inseala amarnic.Mult mai importanta decat longevitatea este ascultarea noastra fata de Dumnezeu.Sa nu uitam ca viata si sanatatea noastra sunt intru totul in mainile Lui.Alimentatia multor sfinti din vechime era dupa dieta moderna total nesanatoasa insa...contrar acesteia ei nu au avut probleme de sanatate,ba chiar au trait si mult mai mult!
 Faptele Apostolilor 10:1-48 ne relateaza despre viziunea Sf.Ap.Petru si primirea Duhului Sfant de catre sutasul Corneliu care nu tinea Legea lui Moise si deci manca la fel ca si neamurile animale interzise de Legea Veche.Aceasta il oprea pe Sf.Ap.Petru a se duce in casa lui Corneliu,insa Duhul Sfant ii arata in viziune ca aceasta interdictie nu mai exista.Problema care se pune este urmatoarea:au legatura animalele din panza cu anularea prescriptiilor Legii Vechi in legatura cu mancarea? Deoarece aici se face comparatie intre animalele interzise in Vechiul Testament si Neamuri logic este sa credem ca ori sunt primite ambele in Legea Noua ori nici una!   
In Noul Testament incetand motivul pentru care a fost data interdictia, inceteaza si Legea.Acum crestinii nu mai sunt separati de neamuri ci trebuie sa mearga la ei si sa-i aduca la credinta cea adevarata.In Romani 14:14 se spune: "Ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândeşte că e ceva întinat; pentru acela întinat este." iar la ICorinteni 8:8 "..dar nu mâncarea ne va pune înaintea lui Dumnezeu. Că nici dacă vom mânca, nu ne prisoseşte, nici dacă nu vom mânca, nu ne lipseşte."
     Nu mancarea si bautura au importanta inaintea lui Dumnezeu.Imparatia lui Dumnezeu nu sta in acestea intrucat "...Impărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci dreptate şi pace şi bucurie în Duhul Sfânt"(Romani 14:17).
     Domnul Iisus Hristos ne da o porunca cat se poate de clara:"Şi în orice cetate veţi intra şi vă vor primi, mâncaţi cele ce vă vor pune înainte"(Luca 10:8 ) caci "nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om"(Matei 15:11).

http://luminaadevarului.blogspot.ro/
     
« Ultima Modificare: Octombrie 22, 2012, 12:07:59 am de petrut.sci7@yahoo.com »

Offline David

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 3.320
  • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #1 : Ianuarie 13, 2013, 07:24:13 am »
Sa lasam aburelile biblice. Avem voie sa mancam orice se mananca deja...
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline calea

 • Bătrân de congregație
 • *******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 464
  • Calea Crestina
"Nici o minciună nu este din adevăr" - 1Ioan 2:21.

Offline David

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 3.320
  • The Dirty Little Secret of Christianity
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Dagothur

 • Pionier special
 • ********
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 549
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #4 : Octombrie 19, 2014, 10:45:05 am »
Oamenii au voie sa manance orice doresc. Cunosc persoane care au o dieta aproape exclusiv bazata pe mancatoria de cacat.

Offline GABRIELL

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 1.600
 • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #5 : Iulie 06, 2016, 02:00:29 pm »
Avem voie sa mincam pula la canguri :D

Prin iubirea lui pentru viata, ehova zeul imbecilior ,la creat pe om carnivor.Astfel omul este cel mai mare ucigas de pe pamint copia fidela a zeului ehova.Pentru asi satisface poftele pentru carnita, omoara anual miliarde de  pasari,milioane de vaci,porci ....enspe milioane  de vietuitoare ce misuna pe pamint.
          Iar imbecilii lu ehova JW>org trimbiteaza ca psihopatu din cer are respect fata de singe=viata
Ba cit de imbecili puteti fi=maxim!

Ii mai si plac arderile da tot pe altare da jerfe la criminalu suprem,frumos cacat.
Si imbecilu de Bindiu Titu se chinuia ca un actor prost ce ii, sa ma convinga sa-i pup curu lu zau ehova.

Asa ca am hotarit sa facc ceva pe altaru inchinat zeului vostru iubitor, spre oftica si disperarea celor cei mozolesc falusu suprem.

No care aveti ceva de zis ? :))))))))))))))))))) am " texte " dastea in cap cu sutele.
Mai bine va treziti acum la realitate ,decit sa aveti o viata de cacat ca Bindiu Titu si gasca lui de retardati.
Ba voi va analizati ce viata de imbecili aveti? de ce insistati ca si altii sa-si futa directia pa viata/?
Pentru ca sinteti cei mai spalati pe creier ,din citi sau pomenit pa pamint :)
Va pupa pioneru regulat. :o 8)

Va dau papa ca stiu ca ati fo instruiti sa nu ripostati + ca stiti care dintre voi trebe sa papati tot;restul se vor elibera din secta imputita JW.org.

18+
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Aliosa

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Nov 2016
 • Mesaje postate: 175
 • Uneori ai succes…iar alteori înveți.
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #6 : Decembrie 09, 2016, 06:43:05 pm »
Cred că avem voie să mâncăm ce ne place și ce ne dă voie organismul să ingurgităm, sau ce ne permite buzunarul.
*** g95 8/7 pag. 25: Faptul că fariseul se considera drept era o reflectare a convingerilor sale.***

"Cel mai curajos lucru este, încă, să gândești singur.Și cu voce tare!"

Offline Aliosa

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Nov 2016
 • Mesaje postate: 175
 • Uneori ai succes…iar alteori înveți.
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #7 : Decembrie 09, 2016, 08:00:39 pm »
Dacă ar fi să te iei după Biblie, la Mar.7:18,19 se spune ; "El le-a zis: „Şi voi sunteţi tot fără pricepere ca ei? Nu înţelegeţi că nimic din afară care intră în om nu-l poate întina, fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântecele lui şi se duce în hazna?“ Astfel a declarat curate toate alimentele."
     
*** g95 8/7 pag. 25: Faptul că fariseul se considera drept era o reflectare a convingerilor sale.***

"Cel mai curajos lucru este, încă, să gândești singur.Și cu voce tare!"

Offline David

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 3.320
  • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #8 : Decembrie 13, 2016, 12:21:02 am »
Cineva pe Facebook folosea versetul ăsta din Marcu pt a sugera ca interdicția WTS de a mânca sânge e nebiblică :)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline lovelogic

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Iun 2014
 • Mesaje postate: 320
  • Comuni
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #9 : Decembrie 13, 2016, 11:20:39 am »
Wow! Ce tare!  ;)
E bună o propunere la CDG, să se ridice interdicția de a mânca deoarece oricum nu se punea mare accent pe asta, chiar dacă rămâne aia cu transfuziile, care este prea specifică.
« Ultima Modificare: Decembrie 13, 2016, 11:22:58 am de lovelogic »
Din toate enigmele din viața mea, cea mai mare rămâne: cum au învățat șopârlele să zboare?

Offline Universal

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Ian 2012
 • Mesaje postate: 142
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #10 : Februarie 26, 2017, 03:04:12 pm »
 Condiția fundamentală pentru evoluția noastră spirituală este renunțarea la carne, la a ne hrăni cu alte ființe asemănătoare nouă. Doar un om josnic, imoral și decăzut poate să se hrănească cu carne, "carne = cadavre"!! Renunțarea la carne trebuie să ne motiveze nu doar din motive morale ci și din motive de sănătate... este demonstrat științific că vegetarienii au o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai plină de satisfacții!!!  :-)
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Aliosa

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Nov 2016
 • Mesaje postate: 175
 • Uneori ai succes…iar alteori înveți.
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #11 : Iulie 20, 2017, 10:59:58 pm »
Apoi ce sã faci? Si "domnu isus" mânca carne. Deci conform rationamentului tau, era un om imoral, josnic si decazut. Cred ca sunt de acord cu tine, în aceastã privintã. Ce mama naibii, din cauza mâncatului de carne nu putem noi evolua. Spiritual...
*** g95 8/7 pag. 25: Faptul că fariseul se considera drept era o reflectare a convingerilor sale.***

"Cel mai curajos lucru este, încă, să gândești singur.Și cu voce tare!"

Offline Universal

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Ian 2012
 • Mesaje postate: 142
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #12 : Noiembrie 13, 2017, 11:08:17 am »
Din câte știu eu, Isus nu mânca carne, era vegetarian... există parcă un text care spune că Isus a mâncat un pește fript... însă cu atâtea "adăugiri" nici nu mai ști ce să crezi... oricum pe mine nu mă interesează ce-a făcut Isus... carnea întreține cancerul... e demonstrat științific...
« Ultima Modificare: Noiembrie 13, 2017, 11:13:45 am de Universal »
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Ian 2012
 • Mesaje postate: 142
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #13 : Noiembrie 14, 2017, 08:46:58 am »
...și într-o altă ordine de idei, D-zeu "tolerează" consumul de carne, nu-l încurajează! Profetul Daniel (ca de altfel majoritatea profeților VT) a fost vegetarian iar lui i s-a descoperit anumite profeții ale VT! Dacă vrei să ai o relație personală cu El, trebuie să renunți la carne!! Cine aprofundează problema consumului de carne și consecințele acestui regim... devine vegetarian!!
« Ultima Modificare: Noiembrie 14, 2017, 08:53:59 am de Universal »
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Aliosa

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Nov 2016
 • Mesaje postate: 175
 • Uneori ai succes…iar alteori înveți.
Re: Ce avem voie sa mancam?
« Răspuns #14 : Noiembrie 20, 2017, 06:41:48 pm »
No ofense... Dar de unde sti cã Jesus era vegetarian? Adu si tu o sursã ceva... Sau e revelatie? Se poate întâmpla de la un regim vegetarian!
*** g95 8/7 pag. 25: Faptul că fariseul se considera drept era o reflectare a convingerilor sale.***

"Cel mai curajos lucru este, încă, să gândești singur.Și cu voce tare!"