Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Discuții libere / Re: Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Aprilie 25, 2018, 10:36:51 pm »
Raportându-mă la prezent, cred şi eu că toţi cei ce aparţin corpului lui Hristos sunt poporul lui Dumnezeu. Dar unde erau aceştia acum 100 de ani, sau acum 50 de ani, sau acum 10 ani? Erau cumva strânşi într-o grupare? Uită-te peste cei ce tu-i consideri aparţinând corpului lui Hristos, nu cumva 99% din ei sunt ex-martori?  Ar trebui să înţeleg că Isus s-a folosit tocmai de Martori pentru a-şi alege poporul. Care este doctrina lor? Mai este foarte principal să vedem dacă întreaga Biblie, prin toţi proorocii ei, de la Moise la Ioan, se potriveşte perfect la ceea ce tu numeşti popor al lui Dumnezeu. Lămureşte-mă şi mai revin şi eu cu amănunte.
2
Discuții libere / Re: Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de Marcus Aprilie 24, 2018, 09:08:50 am »
Imi place cum ai evidentiat ca ei aduna cele doua turme numai ca sa le desparta din nou si sa le trimita in doua directii diametral opuse. Totusi, din ceea ce ai scris reiese ca martorii lui iehova sunt sau au fost cel putin la un moment dat poporul lui Dumnezeu. Cu asta nu pot fi de acord... ce legamant exista intre Dumnezeu si martori ? I-a facut El vreo promisiune lui Russel sau lui Rutherford, ca "samanta" cultului inventat de ei va fi poporul lui? Poate putem cadea de acord ca toti cei ce apartin corpului lui Cristos sunt popor de legamant, pentru ca mananca si beau simbolic corpul si sangele lui Isus, dar martorii nici macar asta nu fac, nu sunt nici evrei prin nastere ca sa sustina macar ca sunt poporul lui Dumnezeu datorita legamantului avraamic pe timp indefinit. cum ne lamurim aici, astept argumente .
3
Discuții libere / Al treilea război mondial?
« Ultimul mesaj de valeriu Aprilie 16, 2018, 11:17:12 am »
Cine şi ce ar avea de câştigat dintr-un eventual al treilea război mondial? Corpul de guvernare al Martorilor lui Iehova şi toată conducerea lor, pe moment, sigur ar avea de câştigat. Cred că şi-ar dori  să înceapă aşa ceva cât de urgent. Ar fi o gură de oxigen pentru ei. Ar răsufla uşuraţi crezând că au scăpat să mai dea socoteală pentru tot răul pe care l-au făcut. Chiar dacă ar izbucni un scurt conflict mondial, mult aşteptatul „sfârşit al lumii”, tot nu va veni, ci doar va duce la împlinirea planului lui Dumnezeu. Tot nu vor scăpa de dat socoteală! Care plan al lui Dumnezeu? Îl vom spune la timpul potrivit. Bineînţeles, cu permisiunea şi voinţa Domnului IEHOVA!  :)
4
Discuții libere / Re: Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Aprilie 09, 2018, 10:08:19 pm »
După cum se vede din turnul de veghe, iulie 2018, corpul de guvernare nu dă semne de căinţă în faţa lui IEHOVA. Ar fi trebuit să o facă cât de repede.  ;)  Se amăgesc singuri când spun că „Iehova nu-şi va părăsi poporul”! Ba da, o va face, şi conform Scripturilor, va salva doar o mică rămăşiţă din popor. Păi, dacă au dezbătut în revistă pe larg, cum s-au închinat israeliţii unui viţel de aur, şi cum au fost pedepsiţi, acum exact acelaşi păcat îl comit şi ei: au pus în faţa poporului o fiară cu şapte capete , ca poporul să i se închine. Nu vor scăpa nepedepsiţi!
Cică, sunt două turme, dar se unesc într-una singură. Numai că, după doctrina lor, una va merge la cer iar alta rămâne pe pământ. Ciudată matematica lor. 2X1= 1. De ce-i mai condamnă pe cei din alte religii care spun că 3X1=1, (în cazul trinităţii), dacă şi ei fac la fel?   Se vede că se complac în „Babilon”! Nu vor eliberarea!

5
Discuții libere / Re: Un apel către căpeteniile martorilor
« Ultimul mesaj de valeriu Aprilie 05, 2018, 10:19:08 pm »
Şi proorocul Osea face un apel către căpeteniile Martorilor: „Întoarce-te, Israele, la Domnul, Dumnezeul tău! Căci ai căzut prin nelegiuirea ta.” (Osea 14:1). Prin acest prooroc, IEHOVA le spune: „Poporul Meu este pornit să se depărteze de Mine; şi dacă sunt chemaţi înapoi la Cel Prea Înalt, niciunul din ei nu caută să se ridice.” (11:7).   :)
6
Doctrină / Re: Potopul mondial din zilele lui Noe
« Ultimul mesaj de lovelogic Martie 26, 2018, 11:37:32 am »
Este o expresie în italiană și sună cam așa: ”Non Exagerare”.
7
Exegeză biblică / Re: Un nume nou! Care?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 14, 2018, 09:41:52 pm »
Aţi aflat care este numele nou? (Isaia 62:12). E prematur ca el să fie primit în anul 1931! Pe atunci poporul încă nu păcătuise împotriva Domnului IEHOVA. Nelegiuirea poporului care se numea cu Numele Domnului  (Isaia cap. 59) a făcut-o după anul 1931. Aşa că, e cât se poate de clar că numele de „martorii” e cel ce va fi lăsat de blestem. Deja este de blestem!  :)
8
Exegeză biblică / Un nume nou! Care?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 10, 2018, 09:59:18 pm »
„Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domului.” Isaia 62:2 Care să fie acel „nume nou”? Ştim din istorie că această profeţie nu s-a împlinit cu Israelul antic. Ei n-au primit nici un nume nou, însă Martorii susţin că ei au primit în anul 1931 un nume nou, acela de „Martorii lui Iehova”. Şi l-au pus ei, nu l-au primit, căci nu gura Domnului l-a hotărât. Trebuie doar să cercetăm mai cu atenţie ultimele capitole a acestei profeţii şi constatăm că nu acesta este numele nou. Despre numele care şi l-au pus, acela de „Martorii lui Iehova”, ne vorbeşte profeţia în cap. 65:15: „Veţi lăsa numele vostru ca blestem aleşilor Mei; şi anume: „Domnul, Dumnezeu vă va omorî”, şi va da robilor Săi un alt nume.” Care va fi acel nume? L-a primit careva (Apoc. 2:17)?  Sau nimeni nu a biruit încă? Apoc. 3:12. Vechiul nume, acela de Martori ai lui Iehova, a ajuns de ocară printre neamuri, şi va ajunge şi mai rău. Asta din pricina „frumoaselor” lor fapte! Partea rea este că din cauza acestor netrebnici, Numele Domnului este hulit şi vorbit de rău!

9
Discuții libere / Re: Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 06, 2018, 09:42:18 pm »
Ce s-ar întâmpla dacă corpul de guvernare s-ar adresa lui IEHOVA astfel: „De ce, Doamne, ne-ai lăsat să rătăcim de la căile Tale şi ne-ai făcut inima nesimţitoare, ca să nu se teamă de tine? Întoarce-Te, pentru slujitorii Tăi, seminţiile moştenirii Tale!”? Is. 64:17. „Am ajuns ca aceia peste care Tu niciodată n-ai domnit, care nu s-au numit după Numele Tău.” (v.19).  Iată ce răspuns ar primi mai întâi: „Ce nedreptate au găsit părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după deşertăciune şi au ajuns  deşerţi?” (Ier. 2:5). „Nu ţi-ai făcut aceasta singur, părăsindu-L pe Domnul Dumnezeul tău, în timp ce El te conducea pe cale?” (v.17) „Şi Eu, Eu te plantasem viţă aleasă, sămânţă cu totul bună. Cum deci te-ai schimbat faţă de Mine în mlădiţele stricate ale unei viţe străine?” (v.21)  :)
10
Discuții libere / Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 04, 2018, 12:25:31 pm »
Martorii lui Iehova cred, aşa cum arată cartea Geneza, că omul a fost creat perfect, că a păcătuit, apoi că a fost răscumpărat. Foarte bine! Adevărat, însă ce spun toţi proorocii, de la Moise până la Ioan, referindu-se la zilele noastre, cum că poporul Domnului va cădea în păcat, că Dumnezeu îl va pedepsi pentru aceasta, apoi îl va restabili (doar o mică rămăşiţă), asta nu vor să mai creadă. Păi, în zadar au proorocit aceştia?
Ce s-ar întâmpla dacă şefii WTBS ar recunoaşte că au greşit şi şi-ar cere scuze? Dacă ar face-o din toată inima şi cu sinceritate, probabil că IEHOVA îi va ierta. Poporul, adică Martorii de rând, cu siguranţă le-ar accepta scuzele. Ar fi ode mai ceva ca şi atunci când Isus a intrat în Ierusalim călare pe un măgar. Uitaţi-vă la feţele celor ce sunt pe coperţile revistelor. În spatele zâmbetelor forţate, stă tristeţea. Poporul a ajuns obosit, însetat şi flămând! Obosiţi aşteptând prezisul sfârşit al lumii, care nu mai dă să vină, însetaţi după adevăr şi flămânzi după o hrană spirituală săţioasă! Dacă vă uitaţi peste turnurile de veghe din ultimele luni, ediţia de studiu, veţi constata că au devenit simple ore de dirigenţie. Să nu furi, să nu urăşti, să nu curveşti…, dar lipsite complet de vreo descoperire dumnezeiască, ori Biblia ne spune că acolo unde nu există nici o descoperire dumnezeiască, poporul devine fără frâu. Într-adevăr, poporul nu mai poate fi ţinut în frâu, în ciuda metodelor severe de supraveghere. Dacă ar fi cât de cât sinceri, ar recunoaşte că toate partidele de Martori, nu doar religia Martorilor, sunt într-o continuă scădere. Degeaba botează copii de şase şi şapte ani pentru a le creşte numărul de membrii. Şefii WTBS ar trebui să ia măsuri urgente: să recunoască că au greşit (Deut. 32; Isaia 1:2; 5:1 – 7; Ieremia 7:1 – 7;…  dovezile pot continua la nesfârşit), şi să se căiască (Dan. 9:4 – 19). În felul acesta, Martorii lui Iehova, într-adevăr ar putea spune că ei au împlinit tot ce s-a scris în Scripturi despre poporul Domnul, cu bunele dar şi cu rele profeţite despre ei, şi s-ar situa net superiori tuturor religiilor pământului. S-ar lua ruşinea de peste ei, Numele lui IEHOVA n-ar mai fi de ocară din pricina lor, iar pe albia râului „Eufrat”, pe unde dăună zi curgeau şuvoaie de ape tulburi dar acum a secat, va începe să curgă iarăşi apă. De data aceasta o apă limpede şi curată. Altfel spus, ar avea multă vreme să publice o hrană  spirituală sănătoasă şi săţioasă, luând la rând toate profeţiile care vorbesc despre ei. Toţi ar avea doar de câştigat. Sincer, nu văd vreo ală soluţie pentru a ieşi din criza în care au intrat.  :)
Pagini: [1] 2 3 ... 10