Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Universal Noiembrie 25, 2017, 03:23:36 am »
Într-adevăr, fiecare face ce vrea (din ce poate), doar suntem creați cu liber arbitru... legat de Biblie, eu personal cred că ea (Biblia) nu are nicio legătură cu Divinitatea (adevăratul Dumnezeu)... acei zei prezentați în Biblie comit tot felul de atrocități... sunt niște zei abominabili ai unui trib războinic, care nu au nicio legătură cu Divinitatea... legat de Jesus, cred în Isus cel istoric (adică în existența lui, punct)... deasemenea nici el nu are nicio legătură cu Divinitatea... acum legat de consumul de carne (care nu are nicio legătură cu Biblia, doar în cazul îndoctrinaților), cred că există alte "instanțe" care să dezbată problema... în niciun caz Biblia...
2
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Aliosa Noiembrie 23, 2017, 10:56:36 pm »
. Reprezentantul sau Modelul Divin pe pământ nu trebuia/nu avea voie să fie un model negativ... zic și eu...

Mat. 11: 18 Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, şi ei zic: ‘Are drac!’
19 A venit Fiul omului mâncând şi bând, şi ei zic: ‘Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten* al vameşilor şi al păcătoşilor!’ Totuşi** Înţelepciunea a fost îndreptăţită din lucrările ei.”

Ce sã fac? Sã te dezamãgesc? Normal cã-l aduc în atentie pe "Reprezentantul sau Modelul Divin pe pãmânt".

Din cele citite si armonizate cu teoria ta, ar putea sã reiasã cã Ioan nu mânca si nu bea, deci trãia cu aer, dar Jesus mânca alge si bea aqua qoara, dar "ei" zic cã el, Jesus, e mâncãu (ori mâncã alge prea multe, ori mai scapã cu gura pe vreo halcã de mielusea) si betiv (de la aqua goara?).

În rest, ce vrea sã mãnâncã fiecare, e problema personalã a fiecãruia. Dacã unii se expun riscului de a face cancer consumând exagerat carne, e alegerea lor. Nu stiu de ce ar trebui blamat consumul de carne pt asta. Atâta timp cât cel bãtrân de zile a autorizat consumul de carne, de ce sã ne facem probleme? N-a fost si asta un dar din partea lui? Sau poate un dar otrãvit?
3
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Universal Noiembrie 22, 2017, 05:25:33 am »
...apocrife care ne arată că Isus era vegetarian! Dacă vrei referințe biblice deschide VT, o să găsești destule!! In altă ordine de idei ar fi culmea ca, chiar reprezentantul Divinității pe pământ să consume carne!! Reprezentantul sau Modelul Divin pe pământ nu trebuia/nu avea voie să fie un model negativ... zic și eu... oricum problema consumului de carne depășește zona Scripturală/Spirituală... sunt destule site-uri specializate pe tema asta, care ne spune că, carnea este nocivă pentru ființa umană... provoacă și întreține cancerul (boala secolului)... ar mai fi multe de spus pe tema asta dar parcă prevăd că iară îl aduci în discuție pe Jesus...
4
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Universal Noiembrie 22, 2017, 01:25:03 am »
În ceea ce privește NT, există diferențe semnificative între versiunile timpurii și cele târzii (deci traducerile nu sunt de încredere)... plus faptul că există o mulțime de apocrife (respinse din anumite motive, te las pe tine să ghicești "de ce?"
5
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Aliosa Noiembrie 21, 2017, 09:58:02 pm »
Din câte știu eu, Isus nu mânca carne, era vegetarian...

Astea sunt vorbele tale. Nici pe mine nu mã intereseazã ce a fãcut sau n-a fãcut Isus. Mã interesa de unde ai scos chestia cu vegetarismul. Credeam cã scrie undeva în biblie si io n-am bãgat de seamã. Dar m-ai dezamãgit!  :'(
6
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Aliosa Noiembrie 21, 2017, 08:08:30 pm »
M-ai spart! Credeam cã aduci ref scripturale. E tare asta cu pestele nu-i peste, ci algã, lãcusta nu-i lãcustã ci fructe de pãdure, etc. Vinul nu era vin, era must, pastele nu era miel si azimi, era.... Nu stiu, spune tu....
7
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Universal Noiembrie 21, 2017, 03:25:55 am »
Doar asta ai văzut, cu Jesus... păi nu ai văzut ce am scris despre el?! Mă autocitez: "oricum nu mă interesează ce-a făcut Isus...", tu chiar nu vezi bine sau nu înțelegi ce citești?! În fine... vrei referințe?! Ia dacia:  http://www.sanatatesiviata.ro/stiati-ca/669-iisus-hristos-a-fost-vegan-sfintii-apostoli-au-fost-vegani-vegetarieni-100-was-jesus-christ-a-vegan-holy-apostles-were-vegans-vegetarians-100
8
Exegeză biblică / Re: Ce avem voie sa mancam?
« Ultimul mesaj de Aliosa Noiembrie 20, 2017, 06:41:48 pm »
No ofense... Dar de unde sti cã Jesus era vegetarian? Adu si tu o sursã ceva... Sau e revelatie? Se poate întâmpla de la un regim vegetarian!
9
În gura presei / Re: Noutăți din presă
« Ultimul mesaj de GABRIELL Noiembrie 20, 2017, 12:24:50 pm »
No secta imaculata de cacat,nu puteti platii toti ziaristii sa va aduca Ode.Apropo stiu ca sinteti redusi,dar daca nu intelegeti vreun cuvint puneti in plm mina pe cite un dictionar.mersi. :))

Bun ia aci doua povestiri scrise de ziaristi independenti,care au indraznit sa va ia la puricat.Asa incet poate va interzicem si in Romania,cum ar fi normal.

https://safielumina.ro/prizonierii-lui-iehova/

https://safielumina.ro/nimic-nu-e-mai-presus-de-biblie/

Adeptul unui cult religios își dorește să iasă din organizația în care s-a născut și a crescut. La Martorii lui Iehova nu este, însă, așa de simplu. Pentru martori, până și moartea e mai bună decât dezasocierea sau excluderea.

Un martor nu face armata, nu sărbătorește zilele de naștere, Crăciunul, Paștele, nu votează. Nu crede în Sfânta Treime și nu acceptă transfuziile de sânge. Un martor îi este loial lui Iehova, iar loialitatea față de Iehova e mai presus de orice.

Un martor nu își critică congregația, nu pune la îndoială învățăturile din Biblie și nu caută niciodată adevărul în afara lor. Un martor e bine să predice – între 30 și 130 de ore pe lună. Pentru un martor Iehova e întotdeauna pe primul loc – căci doar cine respectă Cuvântul Său va cunoaște Adevărul.

Așa au fost pentru Sorin primii ani de viață, copilăria și adolescența. Asta era realitatea lui și i se părea normal ca fiecare aspect al existenței sale să fie dictat de credință.

Un martor nu se îndoiește niciodată – dar într-o zi, Sorin a început să aibă îndoieli.

Stiu ca va string pe stadioane sa pareti multi si isteti;dar va garantez ca sinteti o gramada de idioti;abia dupa ce iesiti din secta veti realiza ...multe,extrem de multe.

10
Doctrină / Re: Isus zis si hopa Mitica-moare tri zile si se ridica :))
« Ultimul mesaj de GABRIELL Noiembrie 18, 2017, 02:27:55 pm »
Matei 18;34     "sa miniat si l-a dat pe mina celor care torturau,pina a platii tot ce e dator."

No alt cacat marca Isus schizo-unde-i iubirea pula de zeu?iertarea,indurarea...bla,bla.
O da ce va place razbunarea,singele,violenta gasca crestinoida;razboaiele aproape toate tot voi le-ati dus---si apoi sa te miri? Sfintii pulii!

A voi sintei iehovisti, nu mergeti la razboi;pe cine vreti sa pacaliti-stiti cite cacaturi faceti/?incit pe drept cuvint puteti fi declarati secta criminala- vezi transfuzile,vaccinurile;ascunderea pedovililor de justitie,abuzarea prin evitare in famile si nu nu-mai etc;deci dragi frati -pina papati cacat iehovist american ;vb dulce romanesca o muita pina va reveniti la normal.

iesiti afara din secta nu fiti partasi cu conducerea voastra de psihopati-cercetati ,edeti in ce rahat sinteti!
Afara ploua se e inorat ce plm era sa mai fac azi :))))))))))))))))))

ba astia ce suciti mintea tinerilor cu iehovisme sii faceti sclavi de tip moderni====va puteti numii pedofili spirituali;futeti la nivelu mintii fapturi crude si naive.;violati.

cum spun pe buna dreptate rusii;SECTA EXTREMISTA.
Pagini: [1] 2 3 ... 10