Autor Subiect: Re: Re: "Stiinta" evolutionistilor  (Citit de 1292 ori)

Offline David

  • Membru al Corpului de Guvernare
  • *************
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.370
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Re: "Stiinta" evolutionistilor
« : Martie 08, 2013, 04:15:04 am »

Reconstituire bazata pe primul craniu de mai jos

Homo rudolfensis
Varsta: 1.9 milioane ani, desi exista unele indicii pt. 2.4 milioane ani
Inaltime: necunoscuta
Greutate: necunoscuta
Capacitate craniana: 750-800cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: Koobi Fora, Kenia
Repertoriu fosil: un singur craniu
Anul descoperirii: 1972



Majoritatea cercetatorilor cred ca acest specimen constituie o specie umana separata, Homo rudolfensis. Dar din cauza faptului ca dispunem doar de un craniu si nimic altceva care sa furnizeze mai multe indicii, unii inclina sa-l claseze ca si Homo habilis sau Australopitec. Opinia majoritara insa se bazeaza pe diferente clare fata de habilis si australopiteci.

Desi acest om timpuriu a avut premolari si molari mari, nu avea muschii masticatori masivi care sunt caracteristici australopitecilor robusti. Forma dintilor este moderna, similara omului. Fata este alungita, arcurile supraorbitale mici.

Aceasta specie a coexistat cu alte trei in perioada dintre 2.0 - 1.5 milioane ani in bazinul Turkana: Homo habilis, Homo erectus si Paranthropus boisei.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

  • Membru al Corpului de Guvernare
  • *************
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.370
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Re: Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Răspuns #1 : Martie 10, 2013, 08:34:36 pm »



Reconstituire

Homo georgicus
Varsta: 1.8 milioane ani
Inaltime: 1.5m
Greutate: 50kg
Capacitate craniana: 610-775cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: Dmanisi, Georgia
Repertoriu fosil: Trei cranii cu mandibule, un craniu fara mandibula, o mandibula, fragmente ale partii superioare si inferioare a corpului, inclusiv brat, picior, mana si laba piciorului
Anul descoperirii: 1983

Homo georgicus unul dintre primii hominini care au parasit Africa, cea mai veche populatie hominina Eurasiatica. Este o clasificare controversata, din cauza similaritatilor (si diferentelor) cu Homo erectus.

Aceasta specie este mai mica decat majoritatea hominilor mai tarzii. Proportia membrelor este similara cu a oamenilor moderni si a celui mai vechi Homo african, dar aveau o capacitate craniana modesta care coincide in parte cu a lui Homo habilis, dar este sub media capacitatii Homo erectus. Forma fetei si a maxilarului prezinta similitudini cu unele specimene Homo erectus. Profilul mandibulei este mai drept decat la specii mai vechi. Nu are o barbie distincta. In partea superioara a craniului peretii se inalta inspre interior mai sus decat la oamenii moderni. Spatele craniului este foarte rotunjit, fara sa aiba "cocuta" neanderthalienilor, sau unghiulatura lui Homo erectus.

Craniile sunt putin alungite, cu o chila sagitala (o ingrosare a osului) care se intinde pe linia mediana a craniului din fata pana in spate, o trasatura intalnita la Homo erectus si Homo heidelbergensis, dar care a disparut la majoritatea Homo sapiens.

Arcurile supraorbitale sunt moderat robuste, maxilarul superior este proiectat putin in afara.

Proportiile vertebrelor gasite sunt mai mult similare cu celor a Homo erectus decat cu a australopitecilor, sugerand o forma moderna a curbaturii coloanei. Insa forma si structura membrelor superioare ale lui Homo georgicus sunt similare cu a australopitecilor. De asemenea, torsiunea osului humerus prezenta la oamenii moderni lipseste la H. georgicus.

Femurul este lung si drept ca al oamenilor moderni; gatul femurului insa este intermediar intre cel al oamenilor moderni si al australopitecilor. Rotula este mai putin simetrica comparativ cu a noastra. Femurul este de asemenea putin indreptat inspre interior, asigurand un bun echilibru. Lungimea compusa a oaselor piciorului este in esenta moderna. Laba piciorului, cu un deget mare paralel cu restul, sugereaza de asemenea un mers biped deosebit de eficient, similar cu al oamenilor moderni. Exista unele indicii insa mersul biped al lui H. georgicus nu era identic cu al nostru. Laba piciorului de exemplu este putin orientata spre interior, indicand o distribuire mai egala a greutatii decat cea intalnita la oamenii moderni.

Oasele metatarsale formeaza arcuri transversale si longitudinale ale talpii foarte similare cu ale oamenilor moderni, esentiale unui mers biped eficient.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19