Forum Martorii lui Iehova

Martorii Lui Iehova => Practici => Subiect creat de: lovelogic din Mai 30, 2016, 10:46:06 pm

Titlu: Controlul minţii
Scris de: lovelogic din Mai 30, 2016, 10:46:06 pm
Controlul minţii (după "Combatting Cult Mind Control", Steven Hassan)

Controlul minţii în religie este împărţit în 4 componente: controlul comportamentului, controlul gândurilor, a emoţiilor şi a informaţiilor. Fiecare comportament are un efect puternic asupra celorlalte 3; schimbând una, şi celelalte tind să o urmeze. Dacă reuşim să schimbăm toate cele 4, individul este capturat.

Teoria disonanţei cognitive: „Dacă schimbi comportamentul unei persoane, gândurile şi sentimentele ei se vor schimba pentru a minimaliza această disonanţă (sau diferenţă)”.

Leon Festinger (cel care a descoperit aceste componente): Apare un conflict atunci când apare un gând, un sentiment sau un comportament care nu este în armonie cu celelalte două. Dacă oricare dintre cele 3 elemente se schimbă, atunci şi celelalte 2 se vor schimba pentru a reduce disonanţa.

Cultele care folosesc controlul minţii încearcă să creeze disonanţă pentru a-i exploata şi controla pe oameni.

1. Controlul comportamentului


2. Controlul gândurilor


3. Controlul emoţional.

4. Controlul informaţiilor.Cele 4 componente: controlul comportamentului, al gândirii, emoţional şi al informaţiilor au o mare putere şi influenţă asupra gândirii umane. Ele formează o reţea totalitaristă care poate manipula chiar şi cele mai puternice minţi. De aceea, cei mai inteligenţi membri sunt şi cei mai implicaţi şi entuziaşti de cult.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: GABRIELL din Iunie 01, 2016, 10:01:01 pm
Super articol love;daca iehovistii nu se regasesc in acest tablou is irecuperabili si sigur is imbecili.;majoritatea se regasesc,cred. ??? Desi majoritatea nu citesc,bag seama;cei care intra pacilea is destul de isteti sii sfatuiesc sa nu se simta vinovati;e datoria voastra sa va verificati....e vorba de viata voastra pina la urma .

Apropo de mine ar putea zice unii ca is plin de ura;sint la fel de plin ,ca zeul vostru care omoara si omoara si e campionul omorurilor in biblie.
De la 'el" am invatat sa urasc ce duhneste a minciuna,manipulare si control...

Smecherii profita de faptul ca stiu ca oamenii sint precum oile, care au nevoie de un pastor;dar in turma mai sint si capre care nu le place sa fie controlate ,subjucate ;transformate in sclavi docili buni de muls.
Vi-se spune sa-i evitati ca nu cumva sa cunoasteti adevarul.

Apropo vedeti poza de mai jos? eu is ala singur in fata vostra :d de fapt nu sint chiar asa de singur :)))))

Eu am fost hartuit ani de zile in secta iehovista ,nu am iesit de buiac;ci pentru ca nu se  mai putea.pe mine nu ma ingenunchiaza nici zeul vostru pe care nu dau doi bani pe el.

cind voi crapa, voi crapa ca asa trebuie;tot ce-i in existenta se transforma.Si soarele va crapa si pamintul si galaxia...;iar daca esti normal trebuie sa accepti asta;viata vesnica este o utopie credibila pentru copii,batrini si nebuni :d

Imi pare rau ca nu am  vesti mai bune pentru voi.

Ce cacat ati putea face voi o vesnicie cu dumnezeul vostru capricios,gelos,violent ,nebun?Reveniti cu picioarele pe pamint;Ce Cristos bai;ala o crapat de 2000 de ani si sa ales praul de timpeniile lui;mergeti pe al 3000 miilea an si tot nu va vine mintea la cap.

(https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13325654_911968545598090_4363308577954113144_n.jpg?oh=b8c1b7ee03916ef42eaa2072ec9ff396&oe=580F4F2E)
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: george 2 din Iunie 02, 2016, 07:22:03 pm
Da, am gasit articolul. Tare!
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Noiembrie 23, 2016, 02:51:21 pm
Foarte tare articolul! După ce s-a produs declicul în mintea și inima mea, articolul acesta m-a făcut să-mi dau seama că am fost spălat pe creier, dar rău de tot. Înțeleg și cum se explică, faptul că persoane instruite, educate, intelectuali cad pradă acestei secte, într-adevăr periculoase.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: lovelogic din Noiembrie 24, 2016, 12:43:58 am
Și încă ceva: Cartea afirma că este o diferență între spălarea pe creier și controlul minții: spălarea pe creier se afirma că este făcută de cineva pe care îl vezi dușman (de exemplu cineva care a fost luat prizonier). În schimb, cel care se folosește de controlul minții, este văzut ca prieten și îi este mult mai ușor să manipuleze.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: valeriu din Noiembrie 24, 2016, 06:29:44 am
Înțeleg și cum se explică, faptul că persoane instruite, educate, intelectuali cad pradă acestei secte, într-adevăr periculoase.

O remarcă vreau să mai fac le cele zise de tine, şi am mai tot zis de mai multe ori pe aici pe forum aceasta: A fost întotdeauna religia Martorilor o religie periculoasă? Nu! Ei au devenit periculoşi în urmă cu câţiva zeci de ani, la început nu erau aşa. Nici Adam şi Eva n-au fost răi de la început, dar au devenit. Vinovatul principal în ambele cazuri este dumnezeul acestei lumi, iar în cazul Martorilor, Satana se foloseşte de un corp de guvernare şi reuşeşte să strice imaginea celor ce trebuiau să fie poporul lui IEHOVA, de aceea IEHOVA îi mustră prin toată Biblia. Ce folos că Martorii deţin o parte din adevărul pe care alte religii nu îl au? Aşa se explică faptul că unui ex-martor îi rămâne de ales foarte puţine alternative.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: valeriu din Noiembrie 24, 2016, 06:32:01 am
Și încă ceva: Cartea afirma că este o diferență între spălarea pe creier și controlul minții: spălarea pe creier se afirma că este făcută de cineva pe care îl vezi dușman (de exemplu cineva care a fost luat prizonier). În schimb, cel care se folosește de controlul minții, este văzut ca prieten și îi este mult mai ușor să manipuleze.

       Lor li se potrivesc perfect ambele practici, şi spălatul pe creier şi controlul minţii, deoarece corpul de guvernare (fiara) ţine poporul captiv în robia Babilonului şi-l spală pe creier, şi în acelaşi timp se preface că-i prieten cu cei ce-i subjugă controlându-le mintea, doar aşa-i poate jupui de tot ce au, inclusiv pielea de pe ei.
     
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: David din Noiembrie 27, 2016, 08:00:53 pm
Ati vazut ca avem iehovist (Valeriu) pe forum? Haha
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Decembrie 28, 2016, 07:37:49 pm
Azi am discutat cu un frate din congregație despre controlul minții, despre cum poți fi manipulat, etc. Mi-a zis că el e fericit că "Iehova l-a manipulat în felul ăsta, el e fericit cu situația actuală"....... Ce să mai zici?  :-\
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: David din Decembrie 28, 2016, 07:47:36 pm
Sclavilor le plac lanțurile, si sindromul Stockholm :)
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Decembrie 28, 2016, 10:25:19 pm
Ai dreptate.  :)
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: george din Decembrie 29, 2016, 12:01:28 am
Aliosa@ ai grija ca vei fi catalogat suspect. Vei fi abordat in scurt timp de batrani sau supravegetor. Multi frati te vor evita pentru ca vei fi declarat slab spiritual si un pericol pentru frati. Apoi vei fi audiat ca sa ti se gaseasca dovezi de excudere. Daca doesti sa ramai un mli ai grija cu cine discuti si ce discuti in felul acesta vei scapa de hartuire.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Decembrie 29, 2016, 09:39:10 am
Mersi de sfaturi și de...  interes. Micile mele eforturi, acum când sunt "to the dark side", probabil vor atrage atenția vigilenților "păstori". Știu spre ce mă îndrept și nu mă sperie.  8)
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Decembrie 29, 2016, 09:41:39 am
Acum mă simt  >:( >:( >:(  iar doctorul mi-a zis să nu țin în mine, ci să o las să urle...  ;D
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: george din Decembrie 29, 2016, 04:32:11 pm
Daca nu te intereseaza sa ramai mli o sa fie interesanta infruntarea ta cu "ocrotitorii turmei". Cand nu o sa mai fi martor, daca asta iti doresti, da.ne un semn sa stim si noi din ce congregatie esti. Parerea mea este ca.i mai interesant sa ramai in organizatie. Sefii wt se tem mai tare de cei din interior decat de cei din afara.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: george din Decembrie 29, 2016, 04:37:29 pm
Eu nu am nicio sansa sa paresesc turma. Familia  "ma obliga".
Ma distreaza cum incearca cei din congregatie sa ma incurajeze sa ma implic iarasi. Imi place ca.si doresc sa revin in fruntea congregatiei. Si eu zic: "nu se mai poate".
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Martie 11, 2017, 03:00:25 pm
Zilele acestea am mai pierdut doi "prieteni".  Două persoane pe care le consideram prieteni. Într-o discuție, pe care am considerat-o sinceră, am "deschis inima" și am vorbit de câteva lucruri spinoase. În mod special despre mind control. Am făcut copy-paste la acest subiect (mersi Lovelogic) și l-am trimis dragilor mei ex-prieteni. Ce credeți că a urmat?
  P.S.: amândoi sunt mli.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Martie 11, 2017, 04:32:22 pm
Am primit un ultimatum...  Până duminică trebuie să mă desconspir bătrânilor.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: lovelogic din Martie 12, 2017, 01:07:18 am
Cu plăcere! ;)
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: David din Martie 12, 2017, 02:00:59 am
Grozavi prieteni. Eu i-am spus celui cu care studiasem ce credeam si nu mai credeam, si a cam ramas șocat dar am ramas prieteni. N-a facut nici o presiune asupra mea, a ținut secret - cred eu. I-am spus si nevestei desigur, si nu m-a crezut la inceput, dar a acceptat situația fara nici o problema.

Trebuie sa fi atent însă cui ii spui. Sunt unii care nici azi nu-mi cunosc poziția, e mai eficient sa arunc din cand o cand o pastilă de adevar care sa-i faca sa gândească singuri.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: Aliosa din Martie 13, 2017, 09:34:03 pm
Ai dreptate, trebuie să fiu mai atent. Doar că mă aprind repede. Ce să fac? Spiritul sfânt nu mai este peste mine.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: george din Martie 17, 2017, 02:04:15 am
Tare esti Aliosa. Tine.ne la curent.
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: GABRIELL din Iulie 23, 2017, 11:14:48 pm
Bai tarani la costum,iehovisti ce va credeti domni;am revenit! va ia dracu iarasi in vizor,tuva orbirea din ochii aia de oaie bleaga;desteptarea! :D
Ba nu insemnati nimic pt pamintu asta da di ce sa va lasam sa credeti ca ati insemna ceva?Am sa vo/trag in nas cum v/am mai obijnuit...in functie de timp.prostii pamintului ce draci imi venire iar sa va dau desteptarea?fapturi jalnice vrednice de mila si dispret?

In functie de timp si chef, am sa va tavalesc pe jos secta de abuzatori,corporatie Americana imputita,gloata de redusi mintal,care credeti toate povestile sectei si bibliei....sinteti o rusine pentru specia umana;unde sint zeii vostrii adunatura de oi proaste? De ce va ignora total si maxim?va intrebati voi astia purtatori de dovleci in loc da cap? papa mai vorbim.

Si Italia se desteapta ;ca rusia a dat cu voi de pamint,infatuatii mamii voastre de batuti in cap!http://www.geova.org/gli-ultimi-giorni-dei-testimoni-di-geova-in-italia/
Titlu: Re: Controlul minţii
Scris de: lovelogic din Iulie 27, 2017, 12:14:49 am
Mai trebuie să mâncăm "câteva" mămăligi până se deșteaptă Italia. Părerea mea...