Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Discuții libere / Re: Au schimbat Mijlocitorul!
« Ultimul mesaj de David Ianuarie 03, 2019, 09:45:34 pm »
Da, se pare ca ti-e ciuda pe ei ca se tin mari și tari, altfel de ce ai fi atât de obsedat de ce fac și spun ei? Tu iti arogi de multe ori rolul lor - ca tu stii, și tu spui adevarul, nu ei. Ei sunt falsi, tu ești adevarat (când de fapt ca și ei, ești un profet fals). Ba mai mult, de multe ori ti-ai arogat aici rolul de mijlocitor, de petitor, tu cica ești cel care vrea să aduca iehovistii pe calea dzeului adevarat care a creat cerurile și pamantul cica. Tu, care literalmente ești un cioban :) Deci lasa falsa modestie.
2
Exegeză biblică / Re: Până când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot!
« Ultimul mesaj de David Ianuarie 03, 2019, 09:40:13 pm »
Valeriu profetule fals, ca de obicei, ești rupt de realitate. Nici un om care se boteaza la MLI nu stie ca unul a fost rasist și celalalt antisemit.
In al doilea rand, profetiile bibliei au esuat. Chiar și profetiile tale false despre venirea lui Isus in 2015 in vazul tuturor au esuat. Te-ai luat după Watchtower, ei au obiceiul să suceasca biblia emitand profetii false. Ești elevul lor.
In al treilea rand, biblia se implineste 0% in MLI. Dacă spui contrariul, nu ești decât un iehovist pacalit - sau afectat de delir.
3
Cafenea / Re: muzica.ce va place?
« Ultimul mesaj de lovelogic Ianuarie 03, 2019, 05:19:48 pm »
<a href="https://youtu.be/CZztUQJ76Xs" target="_blank" class="new_win">https://youtu.be/CZztUQJ76Xs</a>

Alo, alo, jw.org...
4
Exegeză biblică / Re: Până când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot!
« Ultimul mesaj de lovelogic Decembrie 14, 2018, 11:00:23 pm »
1. Marea Britanie și America vor deveni fasciste sub dominarea ierarhiei romano-catolice. - Enemies, pag. 291

Iov 38:35 - Poţi tu să arunci fulgerele ca să plece? Îţi zic ele: "Iată-ne"?

Să vedem comentariul lui Rutherford la versetul de mai sus:

2. Începând din 1918, Domnul a dat în folosință radioul, care a fost prezis cu peste 3000 de ani în urmă. - Government, pag. 226

Daniel 12:4 - Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.

Dar tu, Daniele, închide cuvintele și sigilează cartea până la timpul sfârșitului; mulți vor alerga încoace și încolo și cunoașterea va fi înmulțită.- Biblia Traducerea Fidelă, 2015

Comentariul lui Rutherford:

3. Trenul feroviar există de mai puțin de 100 de ani și, totuși, Dumnezeu, prin profetul său, a spus cu mai multe secole în urmă că mulți vor alerga, iar transportul rapid, inclusiv căile ferate și automobilele au făcut posibil acest lucru. - Harfa lui Dumnezeu, pagina 16

Naum 2:3, 4 - Scuturile vitejilor săi sunt roşii, războinicii sunt îmbrăcaţi cu purpură; fulgeră carele de focul oţelului în ziua sorocită pregătirii de luptă, şi suliţele se învârtesc. 4. Duruiesc carele pe uliţe, se năpustesc unele peste altele în pieţe; parcă sunt nişte făclii la vedere şi aleargă ca fulgerele…

Comentariul lui Rutherford:

4. Mai rârziu au apărut motoarele electrice și mașinile electrice și motoarele cu gaz, iar acum există o cantitate imensă de călătorie pe tot pământul.  Toate aceste invenții de mai sus au legătură cu pregătirea pentru Ziua lui Dumnezeu în timpul prezenței lui Cristos. - Harfa lui Dumnezeu, pagina 238.
5
Exegeză biblică / Re: Până când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot!
« Ultimul mesaj de valeriu Decembrie 14, 2018, 08:47:26 pm »
De aceea v-aţi botezat la Martori şi aţi stat voi în organizaţie ani buni, ba chiar zeci de ani, pentru că unul a fost rasist şi altul antisemit?  :D  Alte motive n-aţi avut? Nu doresc să te lămuresc. Eu cred în continuare, ca şi mulţi alţii, că Biblia se împlineşte cu Martorii mai bine decât cu oricare altă religie, că IEHOVA i-a condus, dar acum i-a părăsit.
•       Îmi pare hazlie treaba că tocmai am găsit un scurt articol în revista turnul de veghe, martie 2019, unde  ei spun, c-am timid,  că IEHOVA le vorbeşte şi în prezent. În ultimii doi sau trei ani, nu am văzut la ei nici cea mai mică descoperire. Şi atunci ce le vorbeşte IEHOVA? Probabil că le spune ceva de genul: „Voi da jos cununa, o voi da jos…” (Ez. 21:27) sau „Tu ziceai: "În veci voi fi împărăteasă!", si nu te-ai gândit, nici n-ai visat că lucrul acesta are sa se sfârşească.” (Isa.47:7)

6
Exegeză biblică / Re: Până când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot!
« Ultimul mesaj de lovelogic Decembrie 13, 2018, 12:28:58 pm »
Citat
Asta am vrut să stabilesc cu ajutorul vostru, a celor care le călcaţi pragul, de când credeţi că Dumnezeu nu le mai vorbeşte?

Dumnezeu nu le-a vorbit niciodată!!

Russell a fost rasist, Rutherford a fost antisemit.

https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/101998492

Niște citate din linkul de mai sus, din revista „Treziți-vă” din 1998:

Prin intermediul „Declaraţiei“, Martorii respingeau cu tărie acuzaţiile referitoare la faptul că ar fi implicaţi pe plan financiar sau că ar avea legături politice cu evreii. Aşadar, în document se spunea:

„Suntem acuzaţi pe nedrept de duşmanii noştri că am primit din partea evreilor sprijin financiar pentru lucrarea noastră. Nimic nu este mai neadevărat. Până în această clipă, evreii nu au contribuit la lucrarea noastră cu nici un bănuţ“.

După ce a vorbit despre bani, „Declaraţia“ a denunţat în continuare câteva practici necinstite ale unor afaceri de mare anvergură. Aici se spunea: „Comercianţii evrei ai imperiului anglo-american sunt cei care au pornit afacerile de mare anvergură, folosindu-se de ele ca de un mijloc pentru a exploata şi oprima oameni din multe naţiuni“.


ALTUL:

În plus, „Declaraţia“ reamintea guvernului despre propriile promisiuni. Martorii promovau anumite idealuri înalte şi s-a întâmplat ca şi guvernul german să le adopte în mod public. Printre acestea se numărau valorile familiale şi libertatea religioasă.

În această privinţă, „Declaraţia“ mai spunea: „O examinare atentă a cărţilor şi a literaturii noastre va dezvălui faptul că acele idealuri foarte înalte promovate şi promulgate de actualul guvern naţional sunt prezentate, adoptate şi accentuate cu tărie în publicaţiile noastre, arătând că Iehova Dumnezeu se va îngriji de aceste idealuri înalte la timpul potrivit, pentru a fi atinse de toate persoanele care iubesc dreptatea“.


Deci idealurile naziste erau foarte înalte.


7
Exegeză biblică / Re: Până când puterea poporului sfânt va fi zdrobită de tot!
« Ultimul mesaj de valeriu Decembrie 12, 2018, 03:12:44 pm »

Deci dacă pe ei nu-i doare capul dacă interpretarea lor nu concordă cu realitatea, de ce ar trebui să mă intereseze pe mine interpretarea lor?

Pe mine mă interesează interpretarea lor, tocmai pentru a arăta cât sunt ei de departe de adevăr. Şi dacă sunt departe de adevăr, înseamnă că „jertfa necurmată” este întreruptă (Edodul 29:42, 43), Dumnezeu nu le mai vorbeşte. Asta am vrut să stabilesc cu ajutorul vostru, a celor care le călcaţi pragul, de când credeţi că Dumnezeu nu le mai vorbeşte?
8
Discuții libere / Re: Au schimbat Mijlocitorul!
« Ultimul mesaj de valeriu Decembrie 10, 2018, 12:26:44 pm »
Bine, Lovelogic! Mă bucur că-ţi place. Ţine-o pe cale că vin şi eu.   :) Mai am puţin să mă bat cu fiarele astea, apoi îi las în plata Domnului!  :)
9
Discuții libere / Re: Au schimbat Mijlocitorul!
« Ultimul mesaj de lovelogic Decembrie 06, 2018, 12:12:31 am »
Valeriu, felicitări pentru ultima ta frază! Este în adevăratul spirit creștin!  ;)
10
Discuții libere / Re: Au schimbat Mijlocitorul!
« Ultimul mesaj de valeriu Decembrie 05, 2018, 12:47:28 pm »
Să-mi fie ciudă? De ce? Pentru că ei sunt „fiara” iar noi suntem biruitorii ei? (Apoc 15:2).  :D  Vrea cineva să ştie cum biruim noi fiara? Să întrebe! Sau ar trebui să-mi fie ciudă că Dumnezeu şi-a luat darul de peste ei şi ni l-a dat nouă, la nişte ciobani?  :D  Voi nu vedeţi că sclavul merge cu frâna de mână trasă?
     Nu am cerut nimănui să mă urmeze! Dacă ar face asta, ar repeta din nou marea greşeală pe care au mai făcut-o odată, atunci când au schimbat Mijlocitorul! Acum drumul către IEHOVA este deschis şi este liber (Isaia 57:14; 62:10). Nu este nevoie de ajutorul niciunui om, doar de Mijlocitorul Isus!
Pagini: [1] 2 3 ... 10