Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Exegeză biblică / Re: Un nume nou! Care?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 14, 2018, 09:41:52 pm »
Aţi aflat care este numele nou? (Isaia 62:12). E prematur ca el să fie primit în anul 1931! Pe atunci poporul încă nu păcătuise împotriva Domnului IEHOVA. Nelegiuirea poporului care se numea cu Numele Domnului  (Isaia cap. 59) a făcut-o după anul 1931. Aşa că, e cât se poate de clar că numele de „martorii” e cel ce va fi lăsat de blestem. Deja este de blestem!  :)
2
Exegeză biblică / Un nume nou! Care?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 10, 2018, 09:59:18 pm »
„Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domului.” Isaia 62:2 Care să fie acel „nume nou”? Ştim din istorie că această profeţie nu s-a împlinit cu Israelul antic. Ei n-au primit nici un nume nou, însă Martorii susţin că ei au primit în anul 1931 un nume nou, acela de „Martorii lui Iehova”. Şi l-au pus ei, nu l-au primit, căci nu gura Domnului l-a hotărât. Trebuie doar să cercetăm mai cu atenţie ultimele capitole a acestei profeţii şi constatăm că nu acesta este numele nou. Despre numele care şi l-au pus, acela de „Martorii lui Iehova”, ne vorbeşte profeţia în cap. 65:15: „Veţi lăsa numele vostru ca blestem aleşilor Mei; şi anume: „Domnul, Dumnezeu vă va omorî”, şi va da robilor Săi un alt nume.” Care va fi acel nume? L-a primit careva (Apoc. 2:17)?  Sau nimeni nu a biruit încă? Apoc. 3:12. Vechiul nume, acela de Martori ai lui Iehova, a ajuns de ocară printre neamuri, şi va ajunge şi mai rău. Asta din pricina „frumoaselor” lor fapte! Partea rea este că din cauza acestor netrebnici, Numele Domnului este hulit şi vorbit de rău!

3
Discuții libere / Re: Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 06, 2018, 09:42:18 pm »
Ce s-ar întâmpla dacă corpul de guvernare s-ar adresa lui IEHOVA astfel: „De ce, Doamne, ne-ai lăsat să rătăcim de la căile Tale şi ne-ai făcut inima nesimţitoare, ca să nu se teamă de tine? Întoarce-Te, pentru slujitorii Tăi, seminţiile moştenirii Tale!”? Is. 64:17. „Am ajuns ca aceia peste care Tu niciodată n-ai domnit, care nu s-au numit după Numele Tău.” (v.19).  Iată ce răspuns ar primi mai întâi: „Ce nedreptate au găsit părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după deşertăciune şi au ajuns  deşerţi?” (Ier. 2:5). „Nu ţi-ai făcut aceasta singur, părăsindu-L pe Domnul Dumnezeul tău, în timp ce El te conducea pe cale?” (v.17) „Şi Eu, Eu te plantasem viţă aleasă, sămânţă cu totul bună. Cum deci te-ai schimbat faţă de Mine în mlădiţele stricate ale unei viţe străine?” (v.21)  :)
4
Discuții libere / Ce s-ar întâmpla?
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 04, 2018, 12:25:31 pm »
Martorii lui Iehova cred, aşa cum arată cartea Geneza, că omul a fost creat perfect, că a păcătuit, apoi că a fost răscumpărat. Foarte bine! Adevărat, însă ce spun toţi proorocii, de la Moise până la Ioan, referindu-se la zilele noastre, cum că poporul Domnului va cădea în păcat, că Dumnezeu îl va pedepsi pentru aceasta, apoi îl va restabili (doar o mică rămăşiţă), asta nu vor să mai creadă. Păi, în zadar au proorocit aceştia?
Ce s-ar întâmpla dacă şefii WTBS ar recunoaşte că au greşit şi şi-ar cere scuze? Dacă ar face-o din toată inima şi cu sinceritate, probabil că IEHOVA îi va ierta. Poporul, adică Martorii de rând, cu siguranţă le-ar accepta scuzele. Ar fi ode mai ceva ca şi atunci când Isus a intrat în Ierusalim călare pe un măgar. Uitaţi-vă la feţele celor ce sunt pe coperţile revistelor. În spatele zâmbetelor forţate, stă tristeţea. Poporul a ajuns obosit, însetat şi flămând! Obosiţi aşteptând prezisul sfârşit al lumii, care nu mai dă să vină, însetaţi după adevăr şi flămânzi după o hrană spirituală săţioasă! Dacă vă uitaţi peste turnurile de veghe din ultimele luni, ediţia de studiu, veţi constata că au devenit simple ore de dirigenţie. Să nu furi, să nu urăşti, să nu curveşti…, dar lipsite complet de vreo descoperire dumnezeiască, ori Biblia ne spune că acolo unde nu există nici o descoperire dumnezeiască, poporul devine fără frâu. Într-adevăr, poporul nu mai poate fi ţinut în frâu, în ciuda metodelor severe de supraveghere. Dacă ar fi cât de cât sinceri, ar recunoaşte că toate partidele de Martori, nu doar religia Martorilor, sunt într-o continuă scădere. Degeaba botează copii de şase şi şapte ani pentru a le creşte numărul de membrii. Şefii WTBS ar trebui să ia măsuri urgente: să recunoască că au greşit (Deut. 32; Isaia 1:2; 5:1 – 7; Ieremia 7:1 – 7;…  dovezile pot continua la nesfârşit), şi să se căiască (Dan. 9:4 – 19). În felul acesta, Martorii lui Iehova, într-adevăr ar putea spune că ei au împlinit tot ce s-a scris în Scripturi despre poporul Domnul, cu bunele dar şi cu rele profeţite despre ei, şi s-ar situa net superiori tuturor religiilor pământului. S-ar lua ruşinea de peste ei, Numele lui IEHOVA n-ar mai fi de ocară din pricina lor, iar pe albia râului „Eufrat”, pe unde dăună zi curgeau şuvoaie de ape tulburi dar acum a secat, va începe să curgă iarăşi apă. De data aceasta o apă limpede şi curată. Altfel spus, ar avea multă vreme să publice o hrană  spirituală sănătoasă şi săţioasă, luând la rând toate profeţiile care vorbesc despre ei. Toţi ar avea doar de câştigat. Sincer, nu văd vreo ală soluţie pentru a ieşi din criza în care au intrat.  :)
5
Practici / Re: Umiliţi şi sărăciţi!
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 02, 2018, 02:13:40 pm »
Umilitor este şi pentru acei fraţi care au înţeles în ultimii ani că este corect să se împărtăşească din simboluri la comemorare. Conducerea WTBS îi face pe aceştia bolnavi mintal.
6
Discuții libere / Re: Un apel către căpeteniile martorilor
« Ultimul mesaj de valeriu Martie 02, 2018, 02:11:22 pm »
O altă învăţătură care este predată complet greşit, este legătura între cei ce se împărtăşesc şi cei unşi. Pentru WTBS şi pentru toate partidele de Martori, a te împărtăşi din simboluri la comemorare înseamnă a fi uns. Complet fals! La fel de falsă este şi asocierea venirii lui Hristos cu sfârşitul lumii.
7
Discuții libere / Re: Un apel către căpeteniile martorilor
« Ultimul mesaj de David Martie 01, 2018, 01:09:31 am »
Degeaba Valeriu, tot profet fals ramai.
8
Discuții libere / Re: Zece împăraţi şi fiara
« Ultimul mesaj de David Martie 01, 2018, 01:08:46 am »
Lol, alte prostii.
9
Discuții libere / Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Ultimul mesaj de David Martie 01, 2018, 01:03:11 am »
Citat din: Universal
Ştiinţa la nivel academic recunoaşte că în spatele naturii există o INTELIGENŢĂ!!
Nu prea.
10
Doctrină / Re: Potopul mondial din zilele lui Noe
« Ultimul mesaj de David Martie 01, 2018, 01:01:53 am »
Daca pt un zeu ar fi drept sa omori copiii, batrani, femei gravide si barbati nevinovati, impreuna cu animalele nevinovate, e un zeu dus cu sorcova. Criminal.
Pagini: [1] 2 3 ... 10