Martorii Lui Iehova > Doctrină

Potopul mondial din zilele lui Noe

(1/33) > >>

Offline:
Recent am vazut un documentar despre potop pe care-l supun atentiei voastre.
Veti vedea si maniera logica in care se explica aparitia fosilelor (inclusiv cele de dinozaur) si cum s-a transformat lumea antediluviana rezultand arhitectura tectonica din zilele noastre.
Din cate am vazut in material exista chiar specialisti in cadrul Pentagonului care cerceteaza potopul. Urmariti-l pe specialistul de la Pentagon din cadrul Departamentului Apararii, dr. Walter Brown, care lanseaza cea mai tare teorie despre potop si care se apropie 100% de raportul Genezei existent in Biblie. Extraordinar!
E cel mai tare documentar despre potop pe care l-am gasit eu.

Vizionare placuta!

http://youtu.be/anEjuazRNs8

Ce parere aveti?

Edit: Schimbat titlul în „Potopul mondial din zilele lui Noe” la cererea lui Oma

GABRIELL:
Personal nu cred ca potopul a fost la nivel mondial.Cred ca a fost doar in zona bazinului mediteranei,marii negre...dovezile le am sub perna.Asa am eu un filing ;D

sceptic:
Nu sunt impresionat  :).

Pentru început, aș vrea să menționez faptul că, în general discuțiile pe forum, chair și cele față în față nu prea au șanse de a schimba părerile preconcepute ale fiecăruia dintre noi. Mintea umană este un instrument incredibil, dar adesea ne induce în eroare. Când cele mai profunde convingeri ale noastre sunt atacate, creierul oferă un răspuns emoțional și nu unul rațional (iată de ce, dacă încerci să-i explici unui martor cum stă treaba cu organizația, va nega și te va „preda” bătrânilor, indiferent de cantitatea și calitatea dovezilor). Totodată puteam cădea în capcana confirmării, adică alegem o concluzie și apoi cautăm dovezi să o susținem, în loc să verificăm dovezile și apoi să tragem o concluzie. Ușor de spus, greu de făcut. Cam aceași frică pe care o au martorii față de apostați, o au unii creștini față de știință. Ei merg până acolo încât refuză să citească cărțile cu tematică științifică. Dovezile științifice legate de diverse subiecte sunt considerate „teste de credință” sau „lucrarea Satanei”. Este greu, dacă nu imposibil, să aduci dovezi într-un asemenea context. Pentru ca o persoană să poată să-și analizeze în mod obiectiv convigerile, el trebuie să-și dezvolte în primă faza o gândire critică, rațională. Din păcate, majoritatea religiilor descurajează acest mod de gândire. Nu este surprinzător.


Legat de „documentarul” pe care l-ai văzut.
Aș putea să scriu mai jos, cum știința susține contrariul a ceea ce se prezintă în documentar, cum furnizează explicații de ce face acest lucru cât și interpretărilor unor religii care consideră potopul drept o metaforă folosită de Dumnezeu pentru a ne arăta un model de credință. Însă nu am să fac asta.

Am să te lăs pe tine, cât și ce cei interesați, să cauți motivele pentru care știința respinge „dovezile” folosite în documentar.
Dacă cineva este într-adevăr interesat de realitatea din spatele potopului va asculta ambele părți înainte de a se decide cum stau lucrurile.
În cazul în care cineva nu găsește informațile de mai sus și chair dorește să le afle, o să scriu câteva rânduri despre ele.

Spor la cercetat!GABRIELL:
Buuun si parerea ta care este cu referire la potop? ;D

sceptic:

--- Citat ---Buuun si parerea ta care este cu referire la potop?
--- Terminare citat ---


Personal nu pot să cred că Noe a introdus într-o arcă făcută din lemn câte o pereche din toate speciile lumii + mâncarea lor pe un an (Geneza 6:20–21):
10–30 milioane specii de insecte
74,000-120,000 specii de fungi
1,367,555 specii de animale
Cum au supraviețuit cele 321,212 specii de plante, sub apă?
Mai mult, în anul în care se estimează că Potopul ar fi avut loc (~2300 î.e.n.), unele din piramidele egiptene erau deja construite. Cum de ele cât și civilizația lor nu au fost afectate?
Și lista poate continua.

Dacă Dumnezeu a făcut miracole pentru a rezolva dilemele de mai sus, de ce nu i-a omorât pe toți oamenii răi, fără atâta spectacol?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă