Martorii Lui Iehova > Doctrină

Transfuziile de sânge

(1/8) > >>

calea:
Sunt transfuziile de sânge un păcat? Este tot una o transfuzie cu a mânca sânge?

sceptic:
Acesta este unul dintre subiectele controversate legate de martori. Mulți dintre ei au o reținere când trebuie să explice de ce se abțin de la sânge și nu de la fracțiuni. Și asta pentru că nu sunt convinși de ceea ce spune societatea legat de sânge. Separarea dintre componentele minore și majore este una subiectivă: minore în ce sens? cantitate? importanță? În orice caz, poți să separi orice substanță în componente minore și să ți-o introduci în corp, inclusiv sângele.

Ce m-a deranjat tot timplul legat de acest subiect este explicația conform căreia nu trebuie să acceptăm transfuzii pentru că sângele reprezintă viața. Păi ce este mai important, simbolul (sângele) sau obiectul însăși (viața)?

Din păcate pentru martori acestă regulă nu va fi schimbată cât religia lor va exista. Corpul de Guvernare nu are nici onoarea, nici curajul de a-și lua responsibilitatea asupra sutelor de persoane care au murit din acestă cauză și de a recunoaște că a greșit. Mai bine o lasă asupra lui Dumnezeu. Multe vieți au fost și poate vor mai fi secerate, până când știința va rezolva probabil această problemă.

Îmi este milă de cei care s-au stins din cauza acestei legi absurde, cât și de familile lăsate în spate. Iată cum un grup de oameni poate condamna la moarte persoane pe care nu le-au cunoscut, fără să aibă măcar o remușcare.

Un articol comprehensiv despre acest subiect, scris de Ray Franz puteți citii aici.

OryNider:
Din câte ştiu WTS nu impune membrilor ca să se abţină de la transplant de organe, şi implicit nici de la transfuzii de sânge, pe acest motiv că sângele în sine este tot un organ, şi nu dietă cum susţineau înainte ?

Însă porunca cu privire la sânge este dată tocmai pentru că acesta este un organ. când au apărut cardurile de sănătate electronice (cu sau fără chip biometric) am scris un document în care am argumentat (începând cu Geneza) de unde vin cele patru porunci date neamurile de adunarea din Ierusalim, din care una se referă la animale cu sângele lor, adică sugrumate, şi o alta cu privire la vărsare de sânge ca în Legământul dintre fi lui Noe şi animale, respectiv ca în cazul sângelui lui Abel.

Link: Opţiunea donării de organe şi sânge.

Opţiunea de donator în sine se poate referi la orice ţesut, inclusiv la piele, păr, sânge, organe vitale, etc.

calea:
Societatea nu lasă nici ca să-ţi stochezi propriul sânge ca apoi să-l reintroduci în corp.

OryNider:
Ce legătură are propriul sânge cu carnea animalelor care sunt executate prin împuşcare şi deci au viaţa în ele încă când sunt moarte şi tranşate, comercializate, ş.a., şi cu plângerea lui Abel care cade pe oricine şi pe orice creatură care varsă sânge nevinovat ?

Deci un bolnav de dializă va fi ocolit de vestitorii societăţii ...

Dar cu donarea de organe care conţin sânge şi este similară cu bucatele de carne  sunt de acord, şi dacă nu de când ?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă