Martorii Lui Iehova > Doctrină

Doctrine preluate de Martori de la alte miscari religioase

<< < (7/7)

Oul Dumitru:
Suficiente, da. Si este posibil ca toate doctrinele martorilor, cele de acum sau altele schimbate, sa fie preluate de la alte miscari religioase.
   Ca au facut-o constient sau nu, cam asta s-a intamplat.

lycurgos:
CT Russell s-a desprins de "adventisti"pentru asi crea o alta biserica,din cauza neantelegerilor financiare.Oitelor li s-a servit alt motiv zelos,pentru a urma un alt drum in lumea noua.La inceputuri,invataura "ruselistilor"(martorilor) era foarte asemanatoare cu a adventistilor,motiv pentru care erau confundati.Pentru a numai fi confundati,s-a renuntat la "cruce",si s-a adoptat stalpul,pentru a fi cat mai aproape de "fratii"evrei.

barabi12:
S-a desprins din cauza neinte;legeri veniri lui Isus ca rege 1914 si aceasta a fost motivul cel mai important

valeriu:
 De vreme ce Russell înţelegea altfel mai multe lucruri, era de aşteptat să se despartă de adventişti.  Eu nu văd o problemă din asta.

Alice:
In cartea "Martorii lui Iehova , Proclamatorii Regatului" martorii recunosc ca, Russel a recunoscut ca ramane indatorat adventistilor pentru invataturile ce el le-a propagat. In aceasta carte  dela pagina 36 pana pe la pagina 90, arata clar cum au descoperit ei aceasta religie. Deci nu era nici o  descoperire divina. Russel  a recunoscut foarte cinstit cum a copiat el de la alte religii.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă