Martorii Lui Iehova > Doctrină

Doctrine care s-au dovedit in timp complet gresite si neadevarate

<< < (2/8) > >>

Corpul de Guvernare:

--- Citat din: Valer din Ianuarie 13, 2012, 06:46:05 pm ---astfel au debitat astfel de aberatii de care cred ca si ei rad astazi ...

--- Terminare citat ---

Ca rad de aberatiile debitate tot de ei este trist - pentru milioanele de oameni pierduti care ii asculta orbeste.
Ceea ce nu a facut niciodata aceasta organizatie ce a distrus vietile milioanelor de persoane este sa isi ceara scuze pentru ineptiile ce le-au sustinut si apoi le-au intors.

CdG

lokikirja:
Pai nu spune insasi Biblia ca, 'un om stapaneste peste alt om ca sa il faca nenorocit´?
Ei bine aceste cuvinte nu se aplica doar la nivel politic asa cum invata MI, ci la orice entitate fie, ea politica sau religioasa, iar ei nu fac exceptie.
Se fac vinovati de sangele nevinovat a milioane de martori, care au murit, nu pentru Dumnezeu, ci pentru niste oameni pacatosi, care si-au privit doar propriile interese.

lamb:
Recitind capitolul 7 din Criza Constiintei mi-am reamintit de unde s-a nascut apetitul lui Russell pentru calcule cronologice si ce a rezultat in final de-aici. Adventistul Nelso Barbour i-a trezit interesul mai ales cu metoda de calcul "o zi pentru un an" si cele 7 timpuri din profetia lui Daniel considerate 2520 de ani (7x360 zile - ani lunari conform calendarului iudaic).

Insa Barbour preluase aceasta metoda de calcul de la un englez pe nume John Aquila Brown care il publicase in 1800. Faza tare abia acum vine. Plecand de la alt an cu acest calcul Barbour a spus ca in 1874 urmau sa se termine "timpurile neamurilor" si sa vina Cristos. Ce credeti ca a facut cand anul 1874 a sosit si Cristos nu a venit? A spus ca Cristos a venit dar prezenta lui e "invizibila".

Russell asa cum stiti a facut exact aceleasi lucruri dar el a refacut calculul. A luat ca an de plecare anul 607 i.e.n. si a anuntat ca de fapt in 1914 se vor sfarsi "timpurile neamurilor" si Cristos va veni si guvernele umane vor fi distruse si vor recunoaste ca el este singurul domn. La fel ca si Barbour si el a dat chix cu prezicerea asa ca atunci cand anul 1914 a venit si nimic din toate astea nu s-a intamplat a spus si el ca Cristos a venit pe tronul ceresc in 1914 dar in mod "invizibil". Uaau, ce dejavu, nu?

Asa am dat si peste un site excelent (www.archive.org) care conserva o gramada de publicatii inclusiv Turnurile de Veghe vechi. Asta ca sa nu poata societatea sa nege si sa ascunda asa cum o face subtil in cartea Proclamatori incercand sa rescrie istoria dupa bunul plac.

La link-ul de mai jos aveti Turnul de Veghe din ianuare 1881 unde Russell a publicat articolul in care isi anunta asteptarile cu privire la anul 1914.
www.archive.org/details/1881ZionsWatchTower

Si uite de unde au ramas martorii cu anul 1914 care e de fapt fundatia pe care sta Corpul de Guvernare in prezent. Ei saracii nici nu pot sa scoata anul 1914 din doctrina si daca ar vrea. Pentru ca daca 1914 e gresit atunci Cristos nu si-a ales sclavul fidel in 1918 asa cum pretind ei. Deci totul se naruie la modul oficial.

Si apropo, peste 2 ani va fi un secol de la 1914. Oare cat mai sta Isus prezent in mod "invizibil" pe tron din punctul lor de vedere? Cate generatii de crestini "unsi" tre sa treaca pana decide sa-si manifeste prezenta in mod "vizibil". Saracii mi-e si mila de ei. Pentru cineva care gandeste cat de cat logic si se informeaza, invataturile si explicatiile astea legate de 1914 incep sa devina ridicole.

Edit: fixat URL

David:
Imi place cum lamb face lumina. Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi :)
Apropo, linkul dat mai sus nu functioneaza. Uite aici pagina: 1881ZionsWatchtower De pe acea pagina se poate downloada materialul in diferite formate.

Edit: fixat URL

lamb:
Modul cum i-a amagit organizatia pe frati in privinta anului 1975

Iata ce spunea in 1966 cartea Life Everlasting in Freedom of the Sons of God:


--- Citat ---"Conform acestui calcul demn de încredere al cronologiei biblice, şase mii de ani de la crearea omului se for sfârşi în 1975, iar perioada a şaptea de o mie de ani de istorie umană va începe în toamna anului 1975 e.n.

Aşadar, în curând se vor încheia şase mii de ani de existenţă umană pe pământ, în cadrul acestei generaţii .... Deci nu peste mulţi ani, pe parcursul generaţiei noastre, vom ajunge la ceea ce Iehova Dumnezeu consideră a şaptea zi a existenţei omului".
--- Terminare citat ------ Citat ---"Cât de potrivit este pentru Iehova Dumnezeu să facă această a şaptea perioada de o mie de ani un sabat de odihnă şi eliberare, un măreţ sabat jubileic pentru declararea libertăţii pe tot pământul şi tuturor locuitorilor lui."
--- Terminare citat ------ Citat ---"Faptul că domnia lui Isus Cristos, 'Domnul sabatului', merge în paralel cu al şaptelea mileniu al existenţei umane nu este doar o întâmplare, ci este în conformitate cu scopul iubitor al lui Iehova Dumnezeu"
--- Terminare citat ---


Cartea o gasiti arhivata aici:http://www.strictlygenteel.co.uk/lifeeverlasting/1966_Life_Everlasting.pdf
Iar citatele sunt extrase din paragrafele 41, 42.

Serviciul pentru Regat din martie 1968, stimula spiritul de pionier prin cuvintele:


--- Citat ---"Având în vedere perioada scurtă de timp rămasa, vom dori să facem aceasta ori de câte ori ne permit condiţiile. Gândiţi-vă numai, fraţilor, mai sunt doar nouăzeci de luni înainte ca 6.000 de ani de existenţă umană pe pământ sa se termine."
--- Terminare citat ---

Iar Serviciul pentru Regat din mai 1974 spunea cu referire la „timpul scurt rămas":


--- Citat ---"Se aud rapoarte că fraţii îşi vând casele şi proprietăţile plănuind să termine restul zilelor rămase acestui sistem vechi în serviciul de pionier. Desigur că aceasta este o modalitate excelentă de a petrece perioada scurtă de timp rămasă înaintea sfârşitului lumii nelegiuite. - 1 Ioan 2:17."
--- Terminare citat ---

Nu e de mirare ca multi isi vindeau casele paraseau locurile de munca unii fermieri n-au mai semanat plante in primavara lui 75 sau altii si-au umplut beciul de provizii. Fratii intelegeau ce era de inteles din aceste predictii: ca noul sistem, domnia milenara va veni in 75.

Si iata acum cum "coafeaza" ca sa nu spun rescrie istoria despre acea perioada cartea Proclamatori la pagina 104:


--- Citat ---"La congresul din Baltimore (Maryland), Frederick Franz a rostit cuvântarea de încheiere. El a început cu cuvintele: „Chiar înainte de a urca pe podium, un tânăr a venit la mine şi m-a întrebat: «Spune-mi, ce înseamnă acest 1975?»“ Fratele Franz s-a referit apoi la numeroasele întrebări care fuseseră puse pentru a afla dacă materialul din noua carte sugera că în 1975 va lua sfârşit Armaghedonul şi Satan va fi legat. În esenţă, el a spus: ‘S-ar putea. Dar noi nu spunem acest lucru. Totul este posibil la Dumnezeu. Dar noi nu spunem acest lucru. Şi nici unul dintre voi nu ar putea spune în mod concret ce se va întâmpla de acum până în 1975. Însă, dragi fraţi, punctul important al acestei discuţii este următorul: Timpul este scurt. Timpul expiră, despre acest lucru nu încape nici o îndoială’.
În anii care au urmat după 1966, mulţi dintre Martorii lui Iehova au acţionat în armonie cu spiritul acestui sfat. Totuşi, au fost publicate şi alte declaraţii în legătură cu acest subiect, iar unele dintre ele au fost mai categorice decât ar fi trebuit. Acest lucru a fost recunoscut în Turnul de veghere din 15 martie 1980 (pagina 17), în engleză. Însă Martorii lui Iehova au fost totodată îndemnaţi să se concentreze în principal asupra înfăptuirii voinţei lui Iehova şi să nu fie exagerat de preocupaţi de date şi de perspectivele unei proxime salvări."
--- Terminare citat ---Biblia in schimb spune si sunt chiar cuvintele lui Isus: "Nu este treaba voastră sa ştiţi timpurile sau perioadele, pe acestea Tatăl le-a pus sub stăpânirea sa."


Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă