70 DE SAPTAMANI DE ANI MAI TARZIU

Offline nicu

  • Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 27
70 DE SAPTAMANI DE ANI MAI TARZIU
« : Octombrie 24, 2011, 06:08:31 pm »
''Şaptezeci de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tău şi asupra cetăţii tale celei sfinte, până la încetarea fărădelegilor, până la ispăşirea păcatelor, până la ispăşirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veşnice, până la pecetluirea vedeniei şi prorociei şi până la ungerea Sfântului sfinţilor.
Să ştii, dar, şi să înţelegi că de la DAREA PORUNCII(ordinul Maresalului,''Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul!“ -1941)pentru zidirea din nou a Ierusalimului(ROMANIEI MARI) până la Unsul, la Cârmuitorul, vor trece şapte săptămâni(1941-1948= 7 ani); apoi timp de şaizeci şi două de săptămâni(1948-2011=caderea noastra pe maini straine din caza tradarii si a lasitatii Regelui), pieţele şi gropile vor fi zidite din nou(Romania cunoaste o renastere a spiritului patriotic care fusese amputat- vezi modelul profetic despre Samson), şi anume în vremuri de strâmtorare.'' - Daniel 9:24,25

70 DE SAPTAMANI DE ANI 1941-2011

nota:stiu ca intre 1948-2011 sunt de fapt 63 de ani si nu 62, dar asta din cauza saptamanii in plus care face sa fie nu 69 de saptamani de ani ci 70 de saptamani de ani.
« Ultima Modificare: Octombrie 24, 2011, 06:57:24 pm de nicu »
''Un Copil ni se va naste, un Fiu ni se va da, si domnia va fi pe umarul Lui'' (Isaia 9:6)

Offline OryNider

  • Pionier auxiliar
  • ****
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 126
    • Calea Creştină
Re: 70 DE SAPTAMANI DE ANI MAI TARZIU
« Răspuns #1 : Octombrie 25, 2011, 06:29:49 pm »
Mai există şi "Teoria ceasului oprit", care se bazează cu explicaţiile pe "Teoria înlocuirii" cu care eu personal nu sunt de acord din mai multe motive care ţin de anumite explicaţii. Teoria susţine că prin străpungerea lui Mesia în aproximativ în anul 33 ceasul s-a oprit, şi ultima săptămână se repetă ca o imagine a ultimei săptămâni cu poporul Israel reprimit şi conştient de Mesia.

Potrivit acestei teorii ultimii 7 ani au fost între anul 26 şi 33 e.n. şi ştafeta a fost predată de la Ioan Botezătorul la Mesia la jumătatea acestor ani.Apoi ceasul este pornit la sfârşitul veacului în momentul căderii neamurilor în marea apostazie şi întoarcerii poporului Israel. În acest context ultima săptămână sabatică de ani de înaintea unui an de jubileu este împărţită în două ca în vremea lui Ioan: [(7x7)+1]= 49 + 1 an jubilieu=50 ani.

Atenţie aici celor amatori cu calculele, pentru că ecuaţia se schimbă dacă anul de după fiecare şapte săptămâni nu este primul an din următoarea săptămână!
Adică: [(70x7) + 10] = 490 + 10 ani de jubileu = 500 ani, sau dacă nu 490 de ani.

Edit(3):
Se obţin 10 ani + 1/2 în plus dacă se calculează şi anii de jubileu ca ani separaţi săptămânilor, adică 7 ani exact + 3,5 ani exact şi astfel situaţia se schimbă puţin.

Mai trebuie dovedit şi că Ioan ar fi avut ucenici doar 3,5 ani, şi că Mesia ar fi discipolizat 3,5 ani şi după un calendar modern, sau doar 2 ani, dacă a cuprins peste 3 ani biblici sau profetici. 

Aceasta este important având în vedere că deşi se cunoaşte exact data (Tişa B'AV - a XII-a din luna biblică Av, a cincia - conform cu Ieremia 52:12), se dispută anul când a fost distrus Templul din Ierusalim.
 
Potrivit celor care susţin "teoria ceasului oprit" în primii ani 3,5 ani biblici se face lucrarea lui Ilie, iar în a doua parte are autoritate sistemul condus de Anti-Christ.

Aici eu cred că cei 7 de ani nu au neapărat legătură cu cele 70 de săptămâni, iar în primii 3,5 ani biblici de care vorbeşte Daniel este perioada când acţionează cei şapte îngeri ai celor 7 regiuni (sau biserici) la nivel mondial, iar după ei acţionează cei doi martiri despre care prima dată ne-a scris profetul Zaharia ca o extensie a celor 7 braţe ale candelabrului care au ca candele pe primii 7, şi care vor depune mărturie prin moarte, înviere şi înălţare la cer, înainte de înviere şi venirea Fiului Omului.Edit(1): Atenţie că anii din imagine sunt doar informativi, căci Mesia a spus că "timpul va fi scurtat", plus anul de jubileu cade ceva mai repede. Autorul imaginilor s-a bazat pe "teoria un mileniu pentru o zi" pe care a aplicato pe baza Osea 6:2, şi alte versete, aplicat cu plecare de la anul 33 e.n. susţinut de mulţi în creştinism ca anul când "prinţul a fost stârpit" (străpuns).

Edit(2):
Care este anul de începere a numărării celor 70 de săptămâni ?

Dacă folosim anul calendarul profetic orientativ folosit ca calcule profetice pentru a elimina anii î.e.n. care uneori încurcă la calcule, avem 2000 de ani până la Avraam şi încă 2000 de ani până în primul secol era noastră.
Eu am calculat că dacă primul an al lui Adam îl numim anul 1, Avraam s-a născut în anul 1947 al lui Adam şi Issac în 2047, ceea ce arată o diferenţă de un jublieu şi jumătate de săptămână (3,5 ani) faţă de cel rotunjit, dar poate am greşit la calcul când am adunat anii lui Metuşelam, fiul lui Enoh.
Calendarul profetic, sau al facerii, începe deci aproximativ în anul 4000 î.e.n. iar noi suntem în 6011/6012.

Ezra 7:1  După întâmplările acestea, sub domnia lui Artaxerxe, regele Perşilor, Ezdra, fiul lui Seraia, fiul lui Azaria, fiul lui Hilchia,
[...]
Ezra 7:7  Şi împreună cu el au plecat la Ierusalim şi unii din fiii lui Israel şi preoţi şi leviţi şi cântăreţi şi portari şi cei încredinţaţi templului, în anul al şaptelea al domniei lui Artaxerxe.
Ezra 7:8  Şi a venit el la Ierusalim tot în al şaptelea an al regelui, în luna a cincea;
Ezra 7:9  Căci în ziua întâi a lunii întâi a fost plecarea lui din Babilon, iar în ziua întâi a lunii a cincia a ajuns la Ierusalim, pentru că mâna binefăcătoare a lui Dumnezeu era peste el;

Regele Persiei Xerxe a murit în anul 465 î.e.n locul său fiind luat de ArataXerxe I care a domnit până în 424 î.e.n. Sursa:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Artaxerxes_I http://en.wikipedia.org/wiki/Artaxerxes_I_of_Persia

Deci porunca s-a dat în anul 458 î.e.n. şi avem ca dată de plecare 1 Nisan sau Aviv, anul 457 î.e.n. /, adică anul profetic 3544,/ şi de sorire luna Av care e luna a V-a, luna când Ezra a ajuns în Ierusalim.
« Ultima Modificare: Octombrie 26, 2011, 05:36:15 am de OryNider »
אמין אמר אנא לכון דכמא דעבדתון לחד מן הלין אחי זעורא לי הו עבדתון
Amin zic vouă, totatât cât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, din urmă, Mie Mi-aţi făcut.
Amen I say to you, Inasmuch as you did it unto one of these My least brethren, unto Me you did it. (Etheridge N.T.)