Martorii Lui Iehova > Doctrină

Susținere biblică pentru evitarea celor dezasociați?

<< < (2/2)

Vasile H:
Ai perfecta dreptate Ilie.WTS-ul schimba orice din mers,orice care sa-i ajute sa-si tina sub control oamenii.Istoria lor arata ca se poate schimba orice doctrina ,daca se pare ca nu mai tine.Se poate modifica ,se poate ajusta,se poate elimina ....ce conteaza daca oamenii pot accepta sau nu...trebuie sa accepte ,pentru ca e de la sclav....altfel vor fi pedepsiti intr-un fel sau altul.Cei care am petrecut pe la ei ani de zile stim cum se procedeaza  si suntem siguri(cel putin eu sunt )ca vom vedea schimbari ,pe masura ce trec anii din ce in ce mai dese.Eu spun ca ar trebui sa o lase mai moale cu profetiile si explicatiile si deasemenea cu regulile si sa se ocupe in a arata iubire ,intelegere,compasiune fata de oamenii pe care-i pastoresc si deasemenea fata de ceilalti.La teorie sunt bunicei dar la practica sunt slabi si pe masura ce trece timpul tot mai slabi.Daca vb cu un martor de prin anii 50-60 iti va spune ca atunci nu se stiau atatea dar ca "fratii" erau mai iubitori si ca sareau sa ajute si ca se sprijineau ori decate ori era nevoie ,insa azi lucrurile s-au schimbat foarte mult in ce priveste practicarea adevarului biblic.

lamb:
Foarte buna intrebarea Sceptic. Mai ales ca in manualul batranilor, apostazia e echivalata cu cineva care "face propaganda" idelilor contrare organizatiei. Dar daca eu pastrez linistea si indiferent de ce idei as avea scriu o scrisoare prin care ma retrag, de ce ma tratati la fel ca pe unul care a comis adulter, crima, idolatrie, samd? Cum ma puteti pune in rand cu ei? Doar pentru ca nu mai vreau sa ma supun autoritatii unor oameni, respectiv Corpului de Guvernare? Pai ce fundament biblic avem pentru asta?

Aici ar merita probabil amintita din nou celebra cuvantare a lui Fred Franz cand lupta impotriva cedarii puterii din mana presedintelui societatii Watchtower catre Corpul de Guvernare si cand a dat exemplu cu Pavel si Barnaba care au fost trimisi de Isus intr-o calatorie misionara din congregatia Antiohia si s-au intors cu raportul lor tot acolo, iar apostolii si batranii de la Ierusalim (respectiv corespondentul Corpului de Guvernare din acea vreme in viziunea Watchtower) nu i-au luat la intrebari ca de ce nu le-au raportat lor ca si autoritate centrala.

In 1981, ca sa-l poate exclude, dar mai ales izola pe Ray Franz, de marea masa a membrilor organizatiei, Corpul de Guvernare a schimbat politica aplicata celor exclusi absolut dupa bunul plac "indoind" din nou Biblia si facand-o sa para ca spune altceva, decat ceea ce spune in realitate. Se folosesc foarte mult versetele din Ioan si Iuda pentru a justifica izolarea celor exclusi sau dezasociati.

Ce e jenant e ca nu coreleaza aceste verste cu cele din Matei 18 despre care Watchtower spune ca se aplica tot la comitete judiciare, dar la cele in care pacatul este savarsit impotriva unui frate nu impotriva lui Iehova. Si e vorba doar de 2 pacate: frauda si calomnia. Stiti celebra recomandare a lui Isus cu cei 3 pasi. De fapt hai sa vedem ce a spus Isus conform traducerii Lumii Noi:

"Dacă fratele tău comite un păcat, du-te şi dezvăluie-i greşeala numai între tine şi el. Dacă te ascultă, l-ai câştigat pe fratele tău. Dar, dacă nu ascultă, mai ia cu tine unu sau doi, pentru ca orice lucru să fie stabilit prin gura a doi sau trei martori. Dacă nu ascultă de ei, vorbeşte cu congregaţia. Dacă nu ascultă nici de congregaţie, să fie pentru tine ca un om al naţiunilor şi ca un încasator de impozite."

Deci daca nu asculta si in viziunea Watchtower ala inseamna momentul excluderii (cand chiar si dupa parcurgerea celor 3 pasi fratele tot nu-si corecteaza pacatul) cum trebuia sa te comporti cu el conform cuvintelor lui Isus? Ca si cu un om al natiunilor si un incasator de impozite. Cum se purta Isus cu acesti oameni? Cu femeia neisraelita care i-a spus ca si cateii mananca firmiturile de la masa copiilor? Sau cu Matei care a fost incasator de impozite?

Iata deci, ideea lasata de Isus e ca cei exclusi sau dezasociati ar trebui priviti ca niste oameni din lume nu sa li se aplice o inchizitie psihica si tortura afectiva, lucruri care nu au nimic in comun cu rodul spiritului pe care un crestin il cultiva. Cum poti tu ca crestin sa pretinzi ca ai bunatate, iubire, compasiune, empatie, umilinta, altruism, daca tu si pe propriul copil esti in stare sa-l ignori ani la rand, poate doar pentru ca nu accepta 100% toate ideile publicate de organizatie (intre noi fie vorba, destule dintre ele gresite).

Nu ar trebui mai degraba sa urasti fapta, pacatul si nu pe pacatos? Iehova nu asa face? Ce a urat la David? Pacatele lui sau pe el ca persoana?

vio16:
"lamb"in comentariul scris ai afirmat;"Iata deci, ideea lasata de Isus e ca cei exclusi sau dezasociati ar trebui priviti ca niste oameni din lume nu sa li se aplice o inchizitie psihica si tortura afectiva, lucruri care nu au nimic in comun cu rodul spiritului pe care un crestin il cultiva. "
"Inchizitia psihica si tortura afectiva" este arma ceea mai puternica si efectiva care se intrebuinteaza de brigazile cele mai speciale in locurile mai putin cunoscute de persoanele societatii !Si implementarea se face cu manusi albe sa nu se lase amprente si sa se inteleaga din partea cui vine pentru invinovatire.Unii trecuti prin anumite torturi in regimul trecut poate au realizat si inca simt efectele.Azi se procedeaza intr-un mod modern si cu zimbet pe buza si cu un efect dublu .Un sociolog si un pshiolog  in domeniu  poate sa explice cum stau lucrurile cu privire la astfel de modalitati aplicate in domeniul religiei!!si efectele sint cu multul mai puternice dechit in alte categorii cu care omenirea se ocupa in sistemul de exzistenta!!!Unii ajung dezamagiti chind sint dati afara din un servici ,sau un partid politic ,dar chind sint dati afara din un grup religios afectiunile sint cu multul mai mari si grele !Si ei stiu fiinca cei din conducerea oricarui grup religios detin chite o persoana care se ocupa de ceea ce explici si pe urma mesajul este transmis pe scara si cei dornici de o pozitie de intermediere ca in armata dubleaza doza  si astfel efectul cel in cauza i-l simte .si care au trecut si prin timpul de instruire militara au anumite experiente cu astfel de incercari !!Pentru fiecare membru devotat acestei organizatii  care ajunge in puterea de excludere  pe nedrept este nevoie de ajutor si de multa incurajare si de redresare !!!Uni ajung sa se balanseze si sa uite ,dar altii ramin cu traumatisme si este dureros ca nu pot sa treaca peste aceste incercari si sa se bucure cu adevarat de fiecare zi in sensul puterii divine si a realitatii in puterea divinitatii!!!Multi nu stiu in ce consta libertatea  si nici cum sa  ghindeasca si sa comunice in deplina lui libertate .Si astfel apare frustrare,frica si chiar o abzicere de la multe lucruri ,dar sa nu uitam sa avem putere de comunicare ,de reabilitare si curaj de a ne implica in ceea ce ghindim si dorim!!!

ilie:
Sceptic, se poate discuta mult(si o vom face)despre dezasociere,excludere,insemnare etc.insa vreau sa spun ca in multe locuri parasirea org.este taxata asa:ESTE UN APOSTAT!!!Si asta,indeferent de motivul pt.care pleci!Dar nu fac numai asta.Te urmaresc mereu dupa ce ai plecat,creeaza fel de fel de discutii despre tine,cu scopul clar de a-ti distruge credibilitatea si demnitatea!Vezi cazul Nelu Bota,care dupa ce sa dezasociat,se plange ca este persecutat in continuare!Si il cred,neconditionat;Cunosc sistemul din interior foarte bine,dupa zeci de ani petrecuti aici.Mai mult,este atacata familia, rudele,prietenii si ce este la fel de grav,cand intalnesc o persoana cu care studiezi din Biblie,te discrediteaza si spun ca esti apostat!PERSOANELE AMINTITE,SUNT VULNERABILE,in fata acestei masinarii diabolice si din fanatism,din frica,de rusine fata de ceilalti, adopta o atitudine "corespunzatoare",tipica org.Ei folosesc orice mijloc de discreditare.NU-I IERTA DOAMNE, CA STIU CE FAC!Din mai multe motive,unii aleg sa-si faca cunoscuta atitudinea fata de org.,Familiei in primul rand ,apoi prietenilor etc.Pana pleci sau pina esti  dat afara,Familia si pritenii TE TRATEAZA CA PE UN  FRATE,apoi se schimba radical situatia.Si eu am ales pana acum, varianta explicatiilor din interior pt. ca dupa ce pleci este mult mai greu!Doamne ajuta!!!(vedeti va rog, Psalmul 55:6-14 si Ps.64:2-8!)

Valer:

--- Citat din: lamb din Februarie 09, 2012, 10:46:34 pm --- Cum poti tu ca crestin sa pretinzi ca ai bunatate, iubire, compasiune, empatie, umilinta, altruism, daca tu si pe propriul copil esti in stare sa-l ignori ani la rand, poate doar pentru ca nu accepta 100% toate ideile publicate de organizatie (intre noi fie vorba, destule dintre ele gresite).

Nu ar trebui mai degraba sa urasti fapta, pacatul si nu pe pacatos? Iehova nu asa face? Ce a urat la David? Pacatele lui sau pe el ca persoana?

--- Terminare citat ---

Lamb.
Raspunsul la aceste intrebari nu-l poti primi din partea organizatiei ...  pentru ca nu exista un raspuns .
Eu aflandu-ma tocmai in aceasta situatie , de dezasociat si care nu am facut nici odata propaganda ideilor contrare organizatiei , o buna perioada de la dezasociere  , am incercat sa aflu de ce sunt inclus intre cei descrisi de 1 Cor.5 :11 ?. Raspunsul a fost ca astea sunt directivele de sus ... si ca atare cei de jos trebuie sa se conformeze .
Deci despre ce rod al spiritului , de bunatate , de compasiune , s,a . vorbim ?
Asa ceva in organizatie nu exista ... doar asa de fatada . Scopul scuza mijloacele ... si scopul lor este sa controleze dupa bunul lor plac viata si mintea membrilor organizatiei ... si se pare ca intr-o mare masura si reusesc ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă