Martorii Lui Iehova > Doctrină

Conform Watchtower Society: Ce s-a intamplat cu dinozaurii?

<< < (2/16) > >>

sceptic:

--- Citat ---În Iov 41 se descrie un animal uriaş ce a trăit în mare, acesta poate fi Kronosaurus (17 m) sau Liopleurodon (de 25 m).
În Isaia 30:6, biblia pomeneşte de şarpele zburător, această referire ar putea fi o referire la dinozaurii zburători Pteranodon, Rhamporhynchus sau Orinthocheirus.
În Iov 40, Biblia vorbeşte de "behemoth", care nu poate fi nici hipopotamul sau elefantul cum cred unii, căci coada behemotolui era comprată cu un arbore de cedru.
Dinozaurii au fost cel puţin un timp, contemporani cu oamenii conform cu aceste pasaje.
Chiar sursele extrabiblice povestesc despre balauri, tereştri, acvatici sau zburători  văzuţi de oameni sau cu care oamenii sau luptat.
Şi chiar există desene scluptate în stâncă înfăţişând creaturi ce seamănă cu dinozaurii.
--- Terminare citat ---

În primul rând, conform datărilor radiometrice (care se bazează pe rata de înjumătățire a anumitor elemente chimice) dinozaurii au trăit în urmă cu cel puțin 65 de milioane de ani. Aceste datări se fac prin metode diferite (carbon-14, uraniu-plumb, potasiu-argon, etc.) și diferența obținută între metode este marja de eroare a datării. Te rog Alin caută un singur om de știință reputat care să afirme că dinozaurii au fost contemporani cu omul. În afară de oamenii de „știință” evangheliști, nu este nici unul. Totodată ei susțin că universul are 6000 de ani și apoi se plâng că sunt ignorați de comunitatea științifică. Apropo, ce vârstă crezi că are universul?

Totodată, folosirea Bibliei pentru în cazul dinozaurilor, este inoportună și subiectivă.

Dacă ei au trăit pe vremea lui Iov, de ce au dispărut? Nu au încăput în arcă? Având în vedere dimensiunile lor nu cred că aveau prea mulți dușmani.

Offline:
Am consumat ani buni cercetand chestiunea dinozaurilor.
Concluzia la care am ajuns este aceea ca dinozaurii, acele fiinte blande si superbe, au fost create de Iehova Dumnezeu in zilele a 5-a si a 6-a, la inceput erau exclusiv ierbivore, fructivore etc, au fost contemporane cu omul, si, disparitia lor a fost cauzata de potopul din zilele lui Noe.

Dovezile arata ca putine exemplare din anumite specii (cele marine) au reusit sa supravietuiasca trecerii prin potop, insa, la scurt timp, treptat, au disparut complet datorita schimbarii conditiilor climaterice de dupa potop.

calea:
Cred conform Scripturii că univerul are o vârstă de cca. 6000 de ani şi cred conform Scripturii că cele 7 zile din Geneza 1 şi 2 au fost de 24 de ore.
Din Biblie lucrul acesta reiese foarte clar în Exod.
Exodul 20:8  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti.
9  Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău.
10  Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
11  Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea s-a odihnit; de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
Exodul 31:16  Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei şi urmaşii lor, ca un legământ necurmat.
17  Acesta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; căci în şase zile a făcut Domnul cerurile şi pământul, iar în ziua a şaptea s-a odihnit şi a răsuflat.”
Săptămâna la evreii de şase zile + sabatul este după modelul săptămânii divine. De ce evreii a trebuit să lucreze 6 zile şi a şaptea să se odihnească, pentru că aşa a afăcut Dumnezeu în Geneza1.

Îi înţeleg pe cei ce nu cred în Biblie ca fiind inspirată de Dumnezeu, ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu să creadă în milioane de ani urmând teoriile unor oameni de ştiinţă, dar nu înţeleg cum mulţi oameni care cred în biblie nu văd afirmaţiile clare ale ei despre cele 7 zile de 24 de ore.

În ce priveşte autori ştinţifici care susţin că dinozaurii sunt contemporani omului:
http://www.scribd.com/doc/51121620/Dinozaurii-si-Biblia

Acelaşi autor într-o altă lucrare: "Şase zile sau milioane de ani?"

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Qj-5f6L_fJkJ:www.rcrwebsite.com/rtf/genesis.rtf+%C5%9Ease+zile+sau+milioane+de+ani+Ken+ham&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Cartea Creaţiei:
http://www.scribd.com/doc/39463060/CARTEA-CREATIEI


Russell Humphreys doctor în fizică:
"Dovada unei lumi tinere"
http://www.creationism.info.ro/blog33/Dovezi-ale-tinere%C5%A3ii-lumii.htm

Prejudecăţile oamenilor de ştiinţă:
Vezi şi:
http://creation.com/images/pdfs/lote/romanian/7914Evolution-good-science.pdf

Equilibrium:
Univers de 6000 de ani ?!
Tulai doamne, ma Aline !

calea:
Dragă Equilibrium parcă eşti martor, nu susţin şi martorii că omul este de cca. 6000 de ani? În tmp ce evoluţioniştii susţin că există omul de milioane de ani.

Dragă Equilibrium crezi în Biblie?
Vezi explicaţia Biblică la cele 6 zile de creaţie, aici:
http://forum.martorii-lui-iehova.ro/index.php/topic,38.msg355.html#msg355

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă