Martorii Lui Iehova > Doctrină

relaţia cu Domnul Isus Cristos

(1/3) > >>

calea:
Martorii lui Iehova au mai multe cărţi ce tratează despre viaţa lui Isus Cristos de pe pământ, cum ar fi "Cel mai mare om care a trăit vreodată", însă cel mai important lucru nu sunt menţionate în aceste publicaţii: relaţia cu El.
Primi creştini au avut o relaţie personală şi cu Fiul nu doar cu Tatăl:
1 Ioan 1:3  deci, ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos.
Chiar Dumnezeu Tatăl ne chemă la o astfel de relaţie:
1 Corinteni 1:9  Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.
Primii creştini au invocat Numele Domnului Isus:
1 Corinteni 1:2  către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfinţiţi în Hristos Isus, chemaţi să fie sfinţi şi către toţi cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor şi al nostru
Şi L-au glorificat:
2 Petru 3:18  ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin.
Biblia ne încurajează să ne apropiem de El piatra vie:
1 Petru 2:4  Apropiaţi-vă de El, piatra vie, lepădată de oameni, dar aleasă şi scumpă înaintea lui Dumnezeu.
Ţi-ai întemeiat şi tu viaţă iubite forumist pe Piatra vie, pe Domnul Isus Cristos care este CALEA, Adevărul şi viaţa ?

nicu:
Aline, te referi la un crestinism americanizat, fara esenta, fara duh, fara viata.
La ce se refera termenul ''piatra vie''? Daca este piatra, aceasta inseamna ca face parte dintr-o zidire, si zidirea aceasta unde se afla? Eu zic ca se afla in inimile noastre dupa cum zice chiar Iisus:''Imparatia(templul) este in inimile voastre'' , aceasta se zideste prin pietre vii. Cititi balada mesterului Manole.
Oare noi, nu ne lepadam de pietrele vii, prin care Romania Mare(Imparatia,templul) a fost zidita sau sfintita in inima noastra, atunci cand ne declaram altcineva decat ROMANI?
Daca facem lucrul acesta, inseamna ca zidirea nu s-a aflat niciodata in inimile noastra fiindca noi in loc sa ne apropiem de pietrele acestea prin care Christos a fost oglindit, mai degraba am fost ocupati cu americanisme si astfel am ramas goi.
Piatra vie care este Christos, a fost oglindita prin pietrele vii a Romaniei.

nicu:
''indiferent că aceste autorităţi au făcut sacrifici, s-au jertfit pentru popor sau nu''

Aline, acestea sunt cuvintele tale cu privire la sangele scurs a poporului Roman, pentru tine este ceva ''INDIFERENT''.
 Atunci cum poti sa intrebi daca ne-am apropiat de piatra vie care este Christos, daca tie iti este indiferent de pietrele vii a Romaniei prin care Christos a fost oglindit?

paulg219:
Nicu,

sunt de acord cu tine si nu in acelasi timp.

Varianta lui Alin e un pic neoprotestanta, mutand totul in spatiu spiritual, pe cand biserica a exprimat harul in mod direct in Sfintele taine: Botez, Euharistie, Maslu.
Dar accentul care-l pui tu pe pomâni e un pic c-am mare.

Biserica din totdeauna s-a inteles ca una universala si vremelnica pe acest pamant(Citeste epistolele primelor crestini dupa sfintii apostoli).

Apoi este acea vorba: "Sfantul nu are etnie".
Ca si ortodox si roman subscriu la aceste 2 afirmatii cu toata inima.

Doamne ajuta!

calea:
Relaţia cu Domnul Isus are loc şi prin lucrările sfinte pe care El le-a lăsat adunării Sale. Însă înainte ca eu să mă împărtăşesc cu trupul şi sângele Domnului de pildă, eu trebuie să am o relaţie prin rugăciune, să Îl mănânc prin faptul că vin la El şi să bea sângele Lui prin faptul că cred în El.
Numai după ce Îl mănânc pe Cristos spiritual, pot să trec la Cină.
Ioan 6:56  Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu, rămâne în Mine şi Eu rămân în el.
Ioan 6:35  Isus le-a zis: „Eu sunt pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.

Înainte de a vorbi de staulul oilor şi de adunarea lui Cristos, trebuie să vorbesc de UŞA oilor, cine intră pe altă parte în staul este hoţ şi tâlhar numai cină intră pe UŞĂ găseşte păşune şi va avea odihnă.
Ai intrat tu dragă paul pe uşă, Îl cunoşti tu pe Cristos? Auzi tu glasul Lui? Căci oile Lui Îi aud glasul şi Îl urmează!

Ioan 10:1  „Adevărat, adevărat, vă spun că, cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tâlhar.
2  Dar cine intră pe uşă, este păstorul oilor.
3  Portarul îi deschide şi oile aud glasul lui; el îşi cheamă oile pe nume şi le scoate afară din staul.
9  Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi şi va găsi păşune.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă