Somnul ratiunii naște monștrii...

Offline spetrealex

 • Persoană interesată
 • *
 • Data Înregistrării: Aug 2013
 • Mesaje postate: 14
Somnul ratiunii naște monștrii...
« : August 08, 2013, 03:21:56 am »
Deși cam scoasa din context, totusi poate lua valorare de maxima!!

Cu aceasta dați-mi voie sa ma prezint, numele meu este Petre si sunt din Bucuresti, din famile de crestini ortodocsi din tata in fiu(mama - fiică).
De cateva zile am o problemă...sa-i zicem de ordin moralo-spirituala.

Bunica mea in tinerete a fost crestin ortodocsa ca si restul familiei, cam din jurul anului 2005 a devenit "iehovista" sau "martora". Toate bune si frumoase pana aici, desi a incercat sa converteasca toata familia, noi "necredinciosii" am respinso la modul blajin si intelegator, expicandu-i fiecare pe rand si impreuna, ca nu vrem, si ca in familia asta fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui spirituala si sa nu mai insiste cu convertirea si ca ii respectam alegerea!!

A inteles "aspectul" si nu a mai "recidivat". Intre timp in familia noastra au avut loc niste "permutari" de domicilii, drept uramare ea a ramas singura, restul luandu-si ficare drumul lui in viata. Acum cateva luni ea s-a imbolnavit grav si este in spital, cum era normal si "crestineste" ne-am dus sa o vizitam, care cum si cand a putut. Problema de aici apare - am vazut in comportamentul bunicii niste schimbari majore de caracter/comportament. Constienta de faptul ca nu mai are multe zile de trait, a inceput sa ne dea indicatii cu privire la modul cum doreste ea sa fie ingropata, ca nu vrea sa-l "vada" pe spurcatul ala de popa in casa (cum sa-l vada daca ea nu mai e???? :o). A obligat tot salonul, inghesuit de 6 oameni (deh, spitalele din Romania!!), sa dea icoanele jos de pe pereti ca ea nu sta cu "oameni morti la capu' ei"(se referea la fecioara Maria). Noi restul...."Soc si Panica in Lift!!" :o. Ajuns acasa, imi incolteste in minte si in suflet, ca un "Iuda ce sunt", "sarpele" indoielii si intrebarilor! MAI ce e cu "Martorii lui Peste Prajit" astia???? De unde au aparut, ce vor, incotro se indreapta si de ce??? Apuca-te Petre si ia sf. "Goagal" la "descusut" si "puricat" si vezi ce e cu astia! De 3 zile stau pe net si ma "minunez", ca magii in fata "sf. Nasteri", de ce gasesc pe net!!! De la acuzatii si procese cu iz usor partinitor/discretionar, camine si familii destramate, prozeletism "ordinar",pana la minciuni si profetii false - de partea cealalta - ei "detinatorii" "Adevarului Suprem", niste oameni cu principii morale destul de "sanatoase"(dupa setul de reguli impus de societatea de azi!), pasnici(dar totusi prozeliti), zambitori si draguti! Blocaj Psihic!!!
Zic -"stai asa!!" nu e bine unde cauti, si drept urmare, deunazi ma "trezesc!"("ghidat" parca de o forta necunoscuta)  in fata bisericii unde am fost botezat si cununat, singura "autoritate" spirituala si morala (in acceptiunea mea - nefiind totusi un ortodox practicant) care ma poate scoate din "hatisul" de idei si pre/concepte.
 -Buna ziua parinte!
 -Buna ziua, zi fiule!!(hopa zic!, acum o sa incep sa am indoieli si fata de genealogia mea! :) ). Ii expun probleama:
 -Vreau sa aflu ce e cu astia, de se dau "crestini" ca si noi, am inceput sa am indoieli "spirituale" si "morale" vis-a-vis de "puterea" si "adevarul" detinut de biserica, vreau sa stiu ce pot face cu bunica, zic, parca nu as vrea sa o inmormantez ca pe o "pagana" fara lumina si fara cruce, mie ce sfaturi imi dati, unde "sade" "Adevarul"??? Imi navaleau in minte o sumedenie de intrebari, as fi stat cu el la povesti toata ziua!!!
 -Noi, nu ii recunoastem ca entitatate bisericeasca, doar ca "secta". Iar despre bunica ta...tu nu ai venit la mine sa-mi spui, iar eu nu am auzit nimic din ce mi-ai spus!
 -Atat????? :o
 -Da, fiule! (deci ma duc sa o intreb pe mama, cu cine s-a "fornicat"!?!)
Ajung acasa descumpanit puternic si intru intro "letargie ideatica". Ma, zic, s-a intors lumea cu susu' in jos! Unde e "Adevarul"?!? Tip pragmatic in gandire, zic, stai sa le punem in ordine:
 -ce avem noi aici ?
 1. O "autoritate divina suprema" care "trebuie!" sa comunice cu "supusii" !?!
 2. "Intermediatorii"  dintre mine ca "supus" si asa zisa "autoritate divina"!?!
 3. Si "liantul" dintre "Intermediatori" si "supusu"-recte "io"!! - Biblia

Sa o luam cronologic.
In acceptiunea mea de tanar, fiind literalmente tarat la biserica de bunicii din partea tatalui, asta se intampla in vremea comunistilor cand singura zi libera era duminica, eram in stare sa cred in oricare "autoritate divina" care m-ar fi lasat sa dorm pana la zece si sa ma masturbez cat mai mult. In anii ce au urmat, setul de valori vis-a-vis de "autoritatea divina", evoluand, fireste !!!
Asta ca o paralela la ideea "Martorilor lui Peste"(nu ca in restul religiilor nu ar fi fost "infierata", ulterior in astea mai de pe la noi si vecinii nostrii mai moderat/acceptata) ca sexul in afara familiei si masturbarea degeneraza!?!(really?, in ce an traiti?). Nu am ajuns un degenerat sexual, am o viata de familie normala (disfunctionala ca orice familie din ziua de azi, mai pe romaneste si cu bune si cu rele). Ce este mai BANAL pe lumea asta deca sexul?!?!?, TOATA lumea o face, pana si ultimul amarat are tresariri erotico-narcisiste!
Acum stau si ma intreb are cineva, oricine dovada PALPABILA ca "autoritatea divina" exista????(Am sa revin!)

Ca urmare a sexului (de data asta sub "acoperisiul" a doua institutii acreditate a detine un oarecare set de valori - Statul Roman si BOR) o sa avem un nou membru al familiei in curand! Fapt care ma face sa sar la urmatorul punct (2.) Intermediatorii - Copilul nenascut inca, a fost "diacnosticat"(l-am pus in ghilimele, pentru ca ecografia nu este considerat un apart de diacnostic) cu un defect la inima! Cand am aflat am zis ca a venit "Armaghedon-ul" in viata mea! Procese de constiinta, "sigur am pacatuit cu ceva-si acum ma bate Dumnezeu", remuscari, apatie, disperare, intrun cuvant - DISTRUS!! Unde credeti ca m-am dus sa caut repere morale fata de ce urmam sa facem, ati ghicit la preot!(asta dupa ce am consultat vreo 7 medici ecografisti din Bucuresti, toti "diacnosticand" copilul cu defectul respectiv). Preotul imi spune sec ca BOR nu accepta avortul ca solutie a unei probleme medicale! Totusi trebuia facut ceva si urgent! Ca sa nu lungesc, am decis eu si consoarta sa faca avort! Ne-am hotarat sa mergem la un medic de la o clinica particulara, care culmea, era de alta confesiune ca a mea, era islamist. Omul asta mi-a deschis ochii, si fara dogme scoase din vreo carte, STIINTIFIC - problema copilului vostru are rezolvare medicala!
Suna probabil la fel de sec cu ce mi-a spus preotul! Deci cine este intermediatorul aici???Da, tinem copilul si da, vom face tot ce na sta in putinta sa-i oferim o viata normala!

Si ca sa ating si punctul 3. Tot cautand eu zilele asta, un raspuns la ce ma framanta pe mine de cand povestea cu bunica-mea, am dat peste un documentar pe net cara m-a convins despre natura noastra umana, indoctrinarea cu ajutorul bibliei si predispozitia noastra la a urma un set de valori atat de obtuz si inchistat cum este cel din bliblie. Biblie care nu a "evoluat" deloc in ultimii (aprox.)2000 de ani!Toate cele 3 mari curente religioase [iudaismul, crestinismul(in care ii includ si pe "martorii lu peste")si islamismul] agatandu-se de ea (mai mult sau mai putin), rastalmacindu-i continutul,  si incercand intr-un final sa ne prezinte "Adevarata Autoritate Suprema"!?!

Cu voia voastra, daca aveti la dispozitie 1h si 36min, o minte deschisa catre cunoastere si un gram de putere analitica, iata documetarul! The Root of All Evil!

The Root of All Evil - The God Delusion (full length)


The Root of All Evil - The Virus of Faith (full length)


De incheiere:

1. Nimeni pe lumea asta nu se poate erija in cunoscator al "Adevarului"!
2. Nimeni pe lumea asta nu stie daca "Autoritatea Suprema" Exista!
3. DA, Somnul ratiunii naște monștrii...
Odată ce ai zburat, vei păşi pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer.

Offline David

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 3.359
  • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #1 : August 08, 2013, 06:20:12 am »
Salut, bine ai venit.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Corpul de Guvernare

 • Supraveghetor de zonă
 • ************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 994
 • băi uacitauăr, v-ați pus cu cine nu trebe!
  • Află adevărul despre Watchtower - în curând
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #2 : August 08, 2013, 08:09:09 am »
Salut Petre și bine ai venit.

Văd că ți-ai găsit informațiile de care aveai nevoie despre martorii lui ebola. Mai răsfoiește forumul, vei găsi idei și mai multe.

CdG
--
Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot

Offline GABRIELL

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 1.603
 • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #3 : August 08, 2013, 04:02:33 pm »

The Root of All Evil 2/2 - The Virus of Faith (subtitrat)


aici tradus.

aici mai multe http://www.youtube.com/user/canonencobogdan
« Ultima Modificare: August 08, 2013, 04:07:30 pm de GABRIELL »
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline GABRIELL

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 1.603
 • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #4 : August 08, 2013, 04:39:18 pm »
ios maimutoi,oi ce sinteti?  :D


Ce suntem (subtitrat)


Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline spetrealex

 • Persoană interesată
 • *
 • Data Înregistrării: Aug 2013
 • Mesaje postate: 14
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #5 : August 08, 2013, 08:16:08 pm »
O maimuta mai evoluata.
Multumesc de primire!
Odată ce ai zburat, vei păşi pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer.

Offline spetrealex

 • Persoană interesată
 • *
 • Data Înregistrării: Aug 2013
 • Mesaje postate: 14
Re: Somnul ratiunii naște monștrii...
« Răspuns #6 : Octombrie 28, 2013, 02:17:39 pm »
O discutie pe diverse teme, in special religie, a doi titani ai stiintei Richard Dawkins si Lawrence Krauss, primul biolog evoluționist și autor, Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, al doilea este un teoretician in fizica si cosmologie, care a infiintat "School of Earth and Space Exploration" si director a "Arizona State University's Origins Project".
Mi se face "pielea de gaina" cand ii aud pe acesti cercetatori discutand, cam in aceeasi masura, cred, cum li se face pacalicilor astora care cred intro fiinta imaginara, cand se roaga sau se duc pe la comuniuni!

Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=q0mljE9K-gY
Odată ce ai zburat, vei păşi pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer.