Prin filozofia puterii umane niciodata nu va fi acceptata ideia de a crede ca "exzista Dumnezeu "Pentru a crede ca exzista Dumnezeu trebuie sa ai credinta si sa cunosti continutul Sfintelor Scripturi dupa cum un advocat cunoaste constitutia si legea juridica .Un credincios orichind poate sa demonstreze prin CREDINTA si prin mesajul divin ca Dumnezeu exzista ,dar cei din jur in necunostinta de puterea divina si mesajul Scripturii nu vor pricepe niciodata.Este la fel ca si cum unui copil ii explici ca prin doua sirme trece un curent electic de un mare voltaj si amperaj si dacale atinge in un mod incorect se electocuteaza si moare asa este sa intrrii in discutii de ispitire si nicidecum de cunoastere a adevarului.Si sincer sa fiu Abel orichit vei incerca sa -ti sustii filozofia nu vei gasi adevarul si mai tirziu la un clic al vietii o sa ajungi la mari regrete dupa cum si ap.Pavel a ajuns chind a trait prin puterea intelepciunii doctrinale!Dar chind Domnul Isus Hristos s-a aratat pe drumul Damascului viata sa s-a schimbat si prin cuvintele din Filipeni capitolul 3 explica;"4. Macar ca eu as avea pricina de incredere chiar in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult;
5. eu, care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, evreu din evrei; in ce priveste Legea, fariseu; 6. in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana. 7. Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. 8. Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos 9. si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta.
10. Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui; 11. ca sa ajung cu orice chip, daca voi putea, la invierea din morti.
12. Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.
13. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte,
14. alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel. "
In momentul chind vei ajunge la aceiasi cunostinta divina si o sa intelegi mesajul ,atunci vei deveni o persoana schimbata si cu alte conceptii dechit cele prezente !Si ca sfat intelept ,pentru o colaborare de prietenie fiecare este bine sa intelegem mesajul din versetul 16.Cu stima si respect si sint bucuros sa te revad dupa multi ani ,dar indurerat ca ai ramas la acels subiect si aceiasi putere de percepere!!!Oricum viata merge inainte si merita sa ajungi la cunostinta CREDINTEI IN DOMNUL ISUS HRISTOS.Detine mari avantaje pentru cei care ajung sa perceapa mesajul divin.