Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 174878 ori)

Offline lycurgos

• Pionier regular
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 283
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #330 : Septembrie 08, 2012, 01:00:20 am »
Invie Doamne,Trasnetul de Foc
In neamul adormit pe stanca sura!
Dezleaga-l de blestemul timp si loc,
Sa arda vrajbe,sa sfarame ura!

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.370
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #331 : Septembrie 08, 2012, 03:53:14 am »
A, vechea minciuna cu Einstein (vezi http://urbanlegends.about.com/od/religion/a/einstein_god.htm). E frumos sa mintim pt. Isus si Zamolxe? :D

De fapt chiar biblia contrazice acest clip mincinos: "Eu creez lumina si creez intunericul, eu creez pacea si creez raul - Isa 45:7
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Alice

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Sep 2012
  • Mesaje postate: 180
« Răspuns #332 : Septembrie 10, 2012, 09:46:52 am »
Da, exista un Dumnezeu AtotPuternic, El se face de cunoscut prin doua carti: Biblia si Cartea naturii. Pentru asta trebuie sa crezi ca exista,
Prin cartea naturii El iti vorbeste, ajunge sa ridici ochii spre cer si vei vedea si te vei intreba cine le-a facut toate aceste lucruri? Existenta lui trebuie simtita in inima fiecaruia din noi.

Psalmi 19:1  (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mânilor Lui.
2  O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el.
3  Şi aceasta, fără vorbe, fără cuvinte, al căror sunet să fie auzit:
4  dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui.
Iov 38:10  când i-am pus hotar, şi când i-am pus zăvoare şi porţi;
11  când am zis: „Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale?”

Offline David

• Mesaje postate: 3.370
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #333 : Septembrie 11, 2012, 04:02:53 am »
Alice, in primul rand, bine-ai venit :)

In al 2-lea, eu cred ca ti se pare doar. Cele 2 carti cam neaga existenta dzeului biblic. Pt. prima carte, vezi subiectele:

Biblia gresita, sau cuvantul lui Dumnezeu?
Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui

Si pt. cartea naturii:

Stiinta evolutionistilor
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.607
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
« Răspuns #334 : Septembrie 19, 2012, 11:19:17 am »
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/150389_465760980111149_1612219471_n.jpg

La martorii lu Pacala:)) pe asta se pedaleaza pe injectarea fricii ce te paralizeaza la nivel atomic;frica de Iehova(cel mai tare drog);frica de spiritul sfint(spiritul prostiei la superlativ);Isus Cristos in schimb e baiat bun  :D el ne invata sa ne iubim si dusmanii.

FRICA este arma tacuta dar f.eficienta a tuturor religiilor.Oamenii robiti de frica ,nu mai sint liberi ,asa ca   un cal la care i-ai pus hamuri.Religiosul ...un cal cu hamuri,un sclav docil, o capra dresata sa fie oaie  ;D :D

Guvernantii,politicienii,serviciile....stiu ca religia indobitoceste...dar ei considera ca astfel se obtine o clasa...de fazani dresati  ;) la care daca nu le  e frica de lege, atunci sa le fie frica de dumnezeu....stiti voi ala care nu a reusit s-asi demonstreze existenta.
Astfel ei spera ca vor avea mai putini clienti in puscariile lor  , asa supraglomerate si costisitoare pt societate.

Si bineinteles religiosii sint pretuiti de politic,ca masa de manevra ;votul ii intereseaza ,care poate fi influentat de liderii religiosi credinciosilor,pentru o tabara s-au alta.

Deci, totul e manipulare ,spalare pe creier....pentru INTERESe ascunse ,a celor putini ,peste cei multi.
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 448
« Răspuns #335 : Septembrie 20, 2012, 07:55:03 am »

Deci, totul e... ,spalare pe creier....
Nu spune spălare pe creier. Supără!

Offline GABRIELL

« Răspuns #336 : Septembrie 20, 2012, 10:26:52 am »
Adevarul supara intotdeauna .  :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #337 : Septembrie 20, 2012, 10:33:49 pm »
Rationamentul din film e inselator si prost. Frigul e absenta caldurii si e un fenomen fizic masurabil. Intunericul e absenta luminii si e un fenomen fizic masurabil. Raul e definit ca absenta binelui si acesta nu mai e un fenomen fizic masurabil. Deci argumentul e invalid. S-au folosit 2 argumente valide pentru a face pastila otravita, al treilea argument, sa treaca neobservata. In plus, de unde stim ca nu e invers? Daca binele e de fapt absenta raului? Nefiind fenomene fizice observabile, nu pot fi masurate. Si daca binele e absenta raului...inseamna ca binele nu exista! E ca si cum ai spune ca pacea e doar o absenta a razboiului, deci pacea nu exista. Nu exista nici spatiul cosmic, deoarece acesta e o absenta a materiei, nu exista nici vidul. Nu exista desertul, care e absenta apei. Si nu exista nici prostia umana, care e o absenta inteligentei!

Offline GABRIELL

« Răspuns #338 : Septembrie 21, 2012, 05:12:28 pm »
Cere si ti se va da.              Ce scrie unul...Cu toate astea ,aceasta iluzie numita Iehova, are multi fani  ???
Crestinii fac cancer. In mod bizar, desi sunt vegheati permanent de bunul dumnezeu, o patesc si ei. Saptamanal aud de cate un caz. Ei, cand se intampla una ca asta, nici unul nu-si pune intrebarea "De ce ? Ce-am facut eu sa merit una ca asta ? Lui Hitler de ce nu i-ai dat cancer si-mi dai mie ? Sau copiilor mei ? WTF, GOD ???", respectiv "cum poate o fiinta omnibenevolenta sa fie atat de incredibil de malvolenta incat sa creeze o boala asa cumplita precum cancerul, pe care sa o aplice, fara nici o retinere, pe oameni nevinovati, chiar si copii ??". Nu, nici vorba. In schimb toti considera (fiind spalati pe creier in grup au acelasi tipar de gandire, sau mai bine zis de lipsa totala a ei) ca domnul zeu ii pune la incercare. Mai jos aveti  un mesaj tipic de incurajare:
[Insert christian person who has cancer here] suntem alaturi de tine din toate punctele de vedere! Bunul Dumnezeu, sunt convins ca vegheaza si este alaturi de noi, in aceasta INCERCARE la care suntem supusi! Sunt convins ca pe langa mine, vor fi si altii care vor face un gest cat de MIC, care cu siguranta va deveni MARE, atunci cand vom invinge! DOAMNE-AJUTA!

Vai, dar ce importanti sunt unii ! Ii pune "bunul dumnezeu" la incercare, auzi. Si alta treaba n-are bunul dumnezeu decat sa-i puna pe oameni la incercare dandu-le cancer ?? Foarte tare, dumnezeu e mare ! Cat de misto poate sa fie sa chinui oamenii sub pretextul ca ii pui la incercare ? Mengele a fost prost ca nu s-a gandit la asta, acum se inchinau toti la el. Va tai o mana, un picior, etc, dar nu va faceti griji, eu doar va pun la incercare ! Si daca, printr-un miracol, supravietuiti, sa stiti ca eu v-am salvat ! Caci dumnezeu, pardon, mengele, e mare. 

Care-i scopul acestei "puneri la incercare" (desi un termen mai potrivit ar fi "supunere la tortura") ? Ce anume vrea sa domnul zeu sa incerce prin aceasta ? Poate, ma gandesc, daca ai capacitatea sa strangi o suma foarte mare de bani intr-un timp foarte scurt ca sa te vindeci, cu alte cuvinte, daca esti un cersetor eficient ? Ca inteleg ca bunul dumnezeu nu te vindeca fara bani, bani pe care, evident, trebuie sa-i ceri (nici macar cu imprumut) de la altii.  Daca n-ai bani te lasa sa mori. Oare asta sa fie incercarea ? Poate sunt mai multe incercari intr-una si asta e una din ele.

Daca poti sa te tavalesti in chinuri si sa-i pupi fundul divin in acelasi timp ? Asta, e drept, e o incercare pe care foarte putini o pot trece. Chiar si pentru simplul motiv ca fundul lui apetisant e de negasit. Multi sunt cei care il cauta, dar putini sunt cei care il gasesc cu adevarat. Iar aceia se numesc nebuni. E vorba, deci, de un test de loialitate, sau de fidelitate, fara de care bunul dumnezeu nu poate dormi linistit ? Vrea sa stie daca credem in el, respectiv daca il pupam in cur,  din orice pozitie, in orice circumstanta, no matter what ? Pai, scuzati-ma, dar ultima oara cand am verificat bunul dumnezeu, pe langa faptul ca era extraordinar de bun si nu facea decat lucruri extraordinar de bune (cum ar fi cancerul, sida, ciuma etc), mai avea o proprietate cel putin la fel de importanta:  OMNISCIENTA. Adica, carevasazica, bunul dumnezeu stie TOTUL. Inclusiv daca credinta lui Gingirel e una sincera, autentica, sau ba. Ce rost are sa-l tortureze, pardon, sa-l puna la incercare, atunci pe Gingirel, daca stie deja cum va reactiona acesta ? Evident, nici unul. Asa ca "bunul dumnezeu" ar fi bine sa gaseasca un alt pretext ca sa ne tortureze, cum ar fi, de exemplu, ca e sadic si i se scoala cand vede cum ne tavalim in chinuri. Macar ar fi sincer, si am putea sa-l veneram pentru sinceritatea sa, daca nu si pentru sadismul sau absolut dement. Ca, cine stie, poate credinciosilor le place sa-i mai bata bunul dumnezeu cu un cancer din cand in cand. Caz in care nu inteleg de ce se mai vaita atat, sau de ce cersesc bani pentru tratament (caci dumnezeu a zis: cere si ti se va da! si le-a dat cancer, exact asa cum au cerut), ignorand "incercarea divina". Doar nu vreti sa trisati ?? Asta ar insemna ca ati picat din start testul divin. Nu, voi trebuie sa va duceti crucea pana la capat, ca Iisus, si sa muriti demni, in chinuri, eventual strigand "Doamne, de ce m-ai parasit", ca oricum va invie bunul dumnezeu dupa aia :)

M-am saturat de pocaitii cersetori si ipocriti. Din punctul meu de vedere, care de cele mai multe ori coincide cu cel al bunului dumnezeu, pot sa moara in chinuri. Stiu, sunt prea bun. Nu ma sanctificati, va rog ! Inca n-am ajuns la un asemenea nivel de toleranta si, desigur, benevolenta, incat sa torturez oameni ca "sa-i pun la incercare".

Ca sfintii aia de prin evul mediu, la ale caror moaste balesc multi cre(s)tini si in ziua de azi. Aia au reusit, de altfel, performanta maxima in materie de toleranta: sa arda oameni de vii. Sau aproape maxima, ca nimeni nu-l poate intrece pe idolul lor, bunul dumnezeu, care, lasand la o parte bolile mirifice de care vorbeam, a inventat chiar un loc special unde oamenii sa fie torturati si arsi pentru eternitate. Lucru care i-a "inspirat" de altfel si pe slujitorii lui...
« Ultima Modificare: Septembrie 21, 2012, 05:14:21 pm de GABRIELL »

Offline Abel Cavași

• Vestitor botezat
  • Mesaje postate: 88
    • Blogul personal
« Răspuns #339 : Septembrie 21, 2012, 05:17:07 pm »
Excelent raţionament, Gabi!

Offline GABRIELL

« Răspuns #340 : Septembrie 22, 2012, 06:27:21 pm »

Oamenii cu un IQ ridicat nu cred in Dumnezeu
de A.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 iunie 2008, 12:36 Life | Acasă

Inteligenta superioara poate distruge credinta
Foto: downloadgod.net
 Oamenii considerati a fi mai inteligenti decat media sunt mai inclinati catre ateism, afirma rezultatele unui studiu recent. In ultimul secol s-a observat o scadere a credintei religioase, in acelasi timp in care a crescut nivelul inteligentei medii. Cele doua ar avea legatura directa una cu cealalta, cred cercetatorii.

Richard Lynn, care preda psihologie la Universitatea Ulster, sustine ca mult mai multi membri ai "elitei intelectuale" se considera atei, comparativ cu oamenii "de rand". Lynn a mai starnit controverse si in trecut, realizand studii prin care sa dovedeasca faptul ca inteligenta ar fi influentata de rasa sau sex.

Un studiu realizat printre membrii Societatii Regale a aratat ca doar 3,3% cred in Dumnezeu - asta, in conditiile in care 68,5% din populatia britanica se declara credincioasa. Un alt sondaj, realizat in anii '90, a aratat ca doar 7% dintre membrii Academiei Americane de Stiinte cred in Dumnezeu.

Profesorul Lynn spune ca majoritatea copiilor din clasele primare cred in Dumnezeu dar, pe masura ce cresc si devin mai inteligenti, multi incep sa aiba indoieli. "De ce persoanele care au invatat mai mult trebuie sa creada in Dumnezeu mai putin decat restul populatiei? Cred ca este pur si simplu vorba de IQ. Cei care au terminat un master sau un doctorat au un IQ mai mare decat ceilalti. Mai multe studii au demonstrat ca cei care au un IQ ridicat tind sa nu creada in Dumnezeu", a spus Lynn.

Pe masura ce oamenii au devenit tot mai inteligenti, credinta religioasa a scazut, in secolul 20, in 137 de tari dezvoltate. Pe de alta parte, profesorul Gordon Lynch, director al Centrului pentru studierea Religiei si a Societatii Contemporane, situat in Londra, spune ca nu ar trebui luati in calcul factorii sociali, economici sau istorici, arata The Telegraph.

"A alatura, in acest mod, credinta religioasa si inteligenta ar putea fi un lucru periculos, pentru ca arata religia ca fiind doar o credinta primitiva. Noi studiem insa multiplele aspecte ale religiei si culturii", a spus Lynch.

Dr Alistair McFadyen, conferentiar in Teologie Crestina la Universitatea Leeds, crede ca aceasta concluzie contine o "usoara tenta de imperialism cultural tipic Vestului, precum si un sentiment antireligios".

"Este foarte greu sa realizezi niste experimente concrete care sa explice relatia cauzala dintre IQ si credinta in Dumnezeu. Cu toate acestea, exista dovezi din alte domenii care arata ca nivelul ridicat al inteligentei este asociat cu o capacitate - sau poate chiar dorinta - de a pune la indoiala tot ce e in jur si de a rasturna ideile inradacinate in gandirea generala", a spus David Hardman, conferentiar la Universitatea Metropolitan din Londra.

Tu ce crezi, are legatura credinta cu inteligenta? Se reduc una pe alta la tacere sau un om poate sa fie si foarte inteligent, dar sa si creada in Dumnezeu?

Offline Abel Cavași

• Vestitor botezat
  • Mesaje postate: 88
    • Blogul personal
« Răspuns #341 : Septembrie 22, 2012, 07:33:57 pm »
Tu ce crezi, are legatura credinta cu inteligenta? Se reduc una pe alta la tacere sau un om poate sa fie si foarte inteligent, dar sa si creada in Dumnezeu?
Există mai multe feluri de inteligenţă. Şi am întâlnit oameni cu o logică destul de cristalină care, totuşi, credeau în Dumnezeu sau cel puţin aşa susţineau (căci sunt mulţi care doar susţin că cred în Dumnezeu ca să obţină avantajul financiar asociat).

În orice caz, oamenii care nu-şi pot explica apariţia lumii şi a complexităţii acesteia nu au altă soluţie decât să pună acestea pe seama unei forţe supranaturale, chiar dacă aceasta nu este tocmai cea descrisă de Biblie. Când aceşti oameni vor înţelege că lumea putea apărea din nimic în toată complexitatea ei, atunci nu vor mai avea nevoie de Dumnezeu.

Offline corina90

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Iul 2012
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #342 : Septembrie 25, 2012, 11:03:00 am »
Legat de ce s-a scris mai sus, ganditi-va ca dumnezeu ''le cere''(asa inteleg ei) ca sa nu accepte transfuzii chiar daca sunt pe moarte.  :'(

Offline GABRIELL

« Răspuns #343 : Septembrie 26, 2012, 10:25:49 am »

Offline Valer

• Pionier regular
  • Mesaje postate: 212
« Răspuns #344 : Septembrie 26, 2012, 08:12:45 pm »
Ce ai vrut sa postezi ?