Cere si ti se va da. Ce scrie unul...Cu toate astea ,aceasta iluzie numita Iehova, are multi fani

Crestinii fac cancer. In mod bizar, desi sunt vegheati permanent de bunul dumnezeu, o patesc si ei. Saptamanal aud de cate un caz. Ei, cand se intampla una ca asta, nici unul nu-si pune intrebarea "De ce ? Ce-am facut eu sa merit una ca asta ? Lui Hitler de ce nu i-ai dat cancer si-mi dai mie ? Sau copiilor mei ? WTF, GOD

", respectiv "cum poate o fiinta omnibenevolenta sa fie atat de incredibil de malvolenta incat sa creeze o boala asa cumplita precum cancerul, pe care sa o aplice, fara nici o retinere, pe oameni nevinovati, chiar si copii ??". Nu, nici vorba. In schimb toti considera (fiind spalati pe creier in grup au acelasi tipar de gandire, sau mai bine zis de lipsa totala a ei) ca domnul zeu ii pune la incercare. Mai jos aveti un mesaj tipic de incurajare:
[Insert christian person who has cancer here] suntem alaturi de tine din toate punctele de vedere! Bunul Dumnezeu, sunt convins ca vegheaza si este alaturi de noi, in aceasta INCERCARE la care suntem supusi! Sunt convins ca pe langa mine, vor fi si altii care vor face un gest cat de MIC, care cu siguranta va deveni MARE, atunci cand vom invinge! DOAMNE-AJUTA!
Vai, dar ce importanti sunt unii ! Ii pune "bunul dumnezeu" la incercare, auzi. Si alta treaba n-are bunul dumnezeu decat sa-i puna pe oameni la incercare dandu-le cancer ?? Foarte tare, dumnezeu e mare ! Cat de misto poate sa fie sa chinui oamenii sub pretextul ca ii pui la incercare ? Mengele a fost prost ca nu s-a gandit la asta, acum se inchinau toti la el. Va tai o mana, un picior, etc, dar nu va faceti griji, eu doar va pun la incercare ! Si daca, printr-un miracol, supravietuiti, sa stiti ca eu v-am salvat ! Caci dumnezeu, pardon, mengele, e mare.
Care-i scopul acestei "puneri la incercare" (desi un termen mai potrivit ar fi "supunere la tortura") ? Ce anume vrea sa domnul zeu sa incerce prin aceasta ? Poate, ma gandesc, daca ai capacitatea sa strangi o suma foarte mare de bani intr-un timp foarte scurt ca sa te vindeci, cu alte cuvinte, daca esti un cersetor eficient ? Ca inteleg ca bunul dumnezeu nu te vindeca fara bani, bani pe care, evident, trebuie sa-i ceri (nici macar cu imprumut) de la altii. Daca n-ai bani te lasa sa mori. Oare asta sa fie incercarea ? Poate sunt mai multe incercari intr-una si asta e una din ele.
Daca poti sa te tavalesti in chinuri si sa-i pupi fundul divin in acelasi timp ? Asta, e drept, e o incercare pe care foarte putini o pot trece. Chiar si pentru simplul motiv ca fundul lui apetisant e de negasit. Multi sunt cei care il cauta, dar putini sunt cei care il gasesc cu adevarat. Iar aceia se numesc nebuni. E vorba, deci, de un test de loialitate, sau de fidelitate, fara de care bunul dumnezeu nu poate dormi linistit ? Vrea sa stie daca credem in el, respectiv daca il pupam in cur, din orice pozitie, in orice circumstanta, no matter what ? Pai, scuzati-ma, dar ultima oara cand am verificat bunul dumnezeu, pe langa faptul ca era extraordinar de bun si nu facea decat lucruri extraordinar de bune (cum ar fi cancerul, sida, ciuma etc), mai avea o proprietate cel putin la fel de importanta: OMNISCIENTA. Adica, carevasazica, bunul dumnezeu stie TOTUL. Inclusiv daca credinta lui Gingirel e una sincera, autentica, sau ba. Ce rost are sa-l tortureze, pardon, sa-l puna la incercare, atunci pe Gingirel, daca stie deja cum va reactiona acesta ? Evident, nici unul. Asa ca "bunul dumnezeu" ar fi bine sa gaseasca un alt pretext ca sa ne tortureze, cum ar fi, de exemplu, ca e sadic si i se scoala cand vede cum ne tavalim in chinuri. Macar ar fi sincer, si am putea sa-l veneram pentru sinceritatea sa, daca nu si pentru sadismul sau absolut dement. Ca, cine stie, poate credinciosilor le place sa-i mai bata bunul dumnezeu cu un cancer din cand in cand. Caz in care nu inteleg de ce se mai vaita atat, sau de ce cersesc bani pentru tratament (caci dumnezeu a zis: cere si ti se va da! si le-a dat cancer, exact asa cum au cerut), ignorand "incercarea divina". Doar nu vreti sa trisati ?? Asta ar insemna ca ati picat din start testul divin. Nu, voi trebuie sa va duceti crucea pana la capat, ca Iisus, si sa muriti demni, in chinuri, eventual strigand "Doamne, de ce m-ai parasit", ca oricum va invie bunul dumnezeu dupa aia
M-am saturat de pocaitii cersetori si ipocriti. Din punctul meu de vedere, care de cele mai multe ori coincide cu cel al bunului dumnezeu, pot sa moara in chinuri. Stiu, sunt prea bun. Nu ma sanctificati, va rog ! Inca n-am ajuns la un asemenea nivel de toleranta si, desigur, benevolenta, incat sa torturez oameni ca "sa-i pun la incercare".
Ca sfintii aia de prin evul mediu, la ale caror moaste balesc multi cre(s)tini si in ziua de azi. Aia au reusit, de altfel, performanta maxima in materie de toleranta: sa arda oameni de vii. Sau aproape maxima, ca nimeni nu-l poate intrece pe idolul lor, bunul dumnezeu, care, lasand la o parte bolile mirifice de care vorbeam, a inventat chiar un loc special unde oamenii sa fie torturati si arsi pentru eternitate. Lucru care i-a "inspirat" de altfel si pe slujitorii lui...