Sper sa nu ajung vreodată,in situația sa accept o transfuzie pt mine sau cineva din familie,pt ca o voi face!Ca ultima soluție!Din punctul meu de vedere,nu e cea mai buna optiune,dar e mai buna decât moartea!Schimbul de fluide dintr-un corp in altul pt mine e o chestie horror,scarboasa(dar,dacă așa se fac copiii sau se prelungeste viața,ma supun

). De când cu discutiile astea despre cat de etic este sa dai sau sa primesti sange,iată cum privesc eu lucrurile!Lucrez cu oamenii,cu banii,in comerț.Carne si preparate din carne.....destul de multă lume își achita cumparaturile si cu bonuri valorice sau tichete de masa;de regula,clientul din fata mea e cel al căruia sunt si bonurile cu care achita.In afara de salariați,știți cine mai primeste bonuri din astea?!Cei care donează sânge la centrele de recoltare!Si mi-am făcut un obicei sa analizez portretul acestor donatori....credeți-ma,n-ați vrea sa primiti sânge din aceste surse!!Dar dacă n-aveți alte optiuni, fix de-acolo va da spitalul!Ca sa nu mai spun ca niciodată acest sânge nu este suficient testat,chiar asta citeam ieri într-un ziar de mare tiraj.Deci,eu m-as incurca doar cu familia mea,dacă ar fi posibil! Tatăl meu a fost operat pe cord deschis,by-pass aorto-coronarian,acum niște ani,si printre multele hartoage care a trebuit sa le semneze, se afla si cireasa de pe tort:cum pledează in caz de necesitatea transfuziei?! A cerut sfat si ajutor la noi,la familie,si i-am zis sa facă asa cum simte el,cum ii cere constiinta lui ...a semnat cu NU.A riscat enorm,dar din fericire,n-a fost nevoie de transfuzie.In schimb mama, dacă nu i se administrau vreo 3-4 kg de sange, era moarta de muuult!In tineretile ei... probleme de la o extrauterina....dar de la acel sânge primit,s-a pricopsit cu probleme urate la ficat.Da' macar traieste,după trei decenii si mai bine....de la " eveniment" !!! E cam relativa treaba,grija mare ce decizii luam in situații limita! Eu una,m-am luminat oarecum in dilema asta. Dacă numai de asta depinde viața mea sau a altcuiva drag,nici nu ma gandesc sa n-o fac, dar ca ultima si salvatoare solutie!Si doar din familie,dacă e posibil! Nu vreau sa mor aiurea,sa fiu 'prostul' care moare pt ideile celor " destepti"!Atat ne-a oferit medicina pana acum,atât luam;bun,rău,asta e!Asteptam evoluții si in acest domeniu. Scuzati ca am scris asa muuuult,dar trebuia sa ma eliberez cumva.