Autor Subiect: Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui  (Citit de 77410 ori)

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
Re: Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui
« Răspuns #105 : Martie 12, 2013, 04:07:12 am »
 Matei 24:1
După ce a ieşit Isus din Templu, în timp ce mergea, ucenicii Lui au venit la El ca să-I arate clădirile Templului. 2 Isus însă le-a zis: „Vedeţi voi toate acestea? Adevărat vă spun că nu va fi lăsată aici piatră pe piatră; totul va fi dărâmat.a”

Isus a profetit distrugerea templului din anul 70.
 Luca 21:20
Când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de armate, atunci să ştiţi că pustiirea lui este aproape.
De unde a stiut Isus ca armata se va retrage si crestiini vor avea posibilitatea sa fuga la munti.
Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi, cei din mijlocul Ierusalimului să iasă afară, iar cei de pe câmpii să nu intre în el.
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #106 : Martie 12, 2013, 05:17:37 am »
Matei 24:1
După ce a ieşit Isus din Templu, în timp ce mergea, ucenicii Lui au venit la El ca să-I arate clădirile Templului. 2 Isus însă le-a zis: „Vedeţi voi toate acestea? Adevărat vă spun că nu va fi lăsată aici piatră pe piatră; totul va fi dărâmat.a”

Isus a profetit distrugerea templului din anul 70.

Luca 21:20
Când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de armate, atunci să ştiţi că pustiirea lui este aproape.
De unde a stiut Isus ca armata se va retrage si crestiini vor avea posibilitatea sa fuga la munti.
Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi, cei din mijlocul Ierusalimului să iasă afară, iar cei de pe câmpii să nu intre în el.

Tocmai de aceea datarea evangheliilor se invarte in jurul anului 70. Adica ulterior evenimentului. Dar nici o problema daca nu crezi asa ceva, crezi ca Isus a fost singurul care a profetit distrugerea lui? De Iosua fiul lui Anania ai auzit?

Avem relatari ne-crestine care confirma ca crestinii au scapat, sau e doar propaganda crestina? Presupunand ca asa a si fost, acest aparent succes paleste in lumina esecurilor spectaculoase a restului profetiilor, care au un profil mult mai ridicat (venirea sfarsitului, a lui Isus, salvarea, etc).
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #107 : Martie 13, 2013, 03:24:00 am »
Citat din: David link=topic=140.msg11435#msg11435
Tocmai de aceea datarea evangheliilor se invarte in jurul anului 70. Adica ulterior evenimentului. [/quote
Intradevar e dificil de stabilit data exacta.Pe net sint foarte multe materiale de studiu cu argumente pro si contra.
Citat
Dar nici o problema daca nu crezi asa ceva, crezi ca Isus a fost singurul care a profetit distrugerea lui? De Iosua fiul lui Anania ai auzit?
Chiar nu am auzit.Pai daca e asa asta confirma ca exista oameni care au avut premonitii :)
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/08/Is-There-Really-Such-a-Thing-as-Premonition-That-Foretells-Future-Events.aspx
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #108 : Martie 13, 2013, 06:12:25 am »
Exact, deci "premonitia" lui Isus nu a fost nimic special, se pare ca prezicerile despre distrugerea templului erau la moda, avand in vedere perceptia unei preotimi corupte, un templu pangarit de schimbatori de bani - ceea ce da nastere pana la urma la o gandire deziderativa. Si mai ramane in picioare si varianta scrierii ulterioare evenimentului, desigur.

Oricum, asta e un mizilic in comparatie cu restul de "premonitii" ale lui Isus, profetii care au esuat intr-un mod penibil.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline silviu

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #109 : Martie 14, 2013, 01:55:36 am »
Exact, deci "premonitia" lui Isus nu a fost nimic special,
Oricum, asta e un mizilic in comparatie cu restul de "premonitii" ale lui Isus, profetii care au esuat intr-un mod penibil.
Sa inteleg ca tu est de acord cu faptul ca unii oameni au premonitii.
 PREMONÍȚIE, premoniții, s. f. Nume dat fenomenului de presimțire a unor fapte viitoare, în general fără motivare rațională. – Din fr. prémonition.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #110 : Martie 14, 2013, 05:05:55 am »
De ce ai intelege asa ceva? N-am folosit ghilimele?

Offline florin

• Persoană interesată
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Vezi Profilul
« Răspuns #111 : Martie 27, 2013, 10:34:59 am »
Gresala nr.1 a oricui care citeste BIBLIA este sa creada ca ea se contrazice.Oriunde gasim "contraziceri" gresala e a noastra pentru ca nu privim lucrurile din punctul de vedere corect(fie timpulnu este corect sau n-am inteles ca de fapt acei imparati din Daniel sunt departe in timp etc.)Nu o sa demontez acum toate citatele dar ele pot fi demontate printr-o intelegere corecta.Doar voi spune ca apostolul Ioan a vazut si chiar a scris intreaga lui vedenie referitoare la venirea Imparatiei si a Lui ISUS DOMNUL NOSTRU in putere si slava.Chiar cartea apocalipsei va demonta unele din "greselile" gasite de tine,daca o vei intelege.DOMNUL sa te lumineze pentru ca esti in mare intunerec.PACEA DOMNULUI ISUS SA VINA PESTE TOTI AMIN.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #112 : Martie 28, 2013, 05:38:48 am »
Florin, ai scris o multime de cuvinte, dar majoritatea goale. Doar vorbarie.

Offline reloaded

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 56
    • Vezi Profilul
« Răspuns #113 : Martie 28, 2013, 07:34:12 am »
Subscriu

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
    • www.ce-spun-proorocii.com
« Răspuns #114 : Martie 28, 2013, 09:46:29 am »
Florin! Ai scris bine! Eu te susţin. :)  Domnul Isus să fie cu tine! Cred că noi suntem cei ce trebuie acum să facem un prim pas spre Isus, El ne aşteaptă pe "Muntele Sion". (Apoc 14:1)

Offline florin

• Persoană interesată
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #115 : Martie 28, 2013, 12:23:35 pm »
Din cate am citit pe acest forum am observat ca toti ati studiat Biblia,dar din diferite motive dar acest lucru totusi este bun.In masura in care DUMNEZEU i-mi va ajuta o sa incerc sa schitez planul Sau.In primul rand sa stabilim ca imparatia Lui DUMNEZEU exista inca de cand a creat universul si fiintele ceresti,deci nu trebuia sa se nasca atunci ea trebuia doar sa vina si pe pamant cum spunem (unii) in Tatal Nostru.Apoi sa fiti siguri ca DUMNEZEU cunoaste creatia Sa mai bine decat se cunoaste ea insasi.Stabilim un prim adevar:"ziua aceea nu o cunoaste nici Fiul ci numai Tatal".Ce credeti,daca ar fi stiut crestinii ca venirea Imparatiei avea sa vina peste mai mult de2000 de ani unde ar fi fost entuziasmul si vegherea lor la care sunt indemnati mereu?Acesta este principalul motiv pentru care nu a fost dezvaluit timpul si oricine a incercat sa inteleaga timpul biblic a esuat lamentabil.Pentru a fi un bun crestin si a putea sa-si schimbe viata dupa voia DOMNULUI si in primul rand pentru aputea primi VIATA,DA,FIECARE CRESIN,a fost lasat sa creada (de catre TATAL IEHOVA) ca Imparatia va veni in timpul vietii sale.Cat despre big-bang si evolutie varog sa-mi aratati si mie niste specimene care sunt jumatate o specie si jumatate o alta specie avand in vedere ca evolutia nu se opreste cand ne taie pe noi capul ele ar trebui sa existe si astazi.

Dumnezeu a zis: „Sã dea pãmântul vieþuitoare dupã soiul lor, vite, târâtoare ºi fiare pãmânteºti, dupã SOIUL lor.” ªi aºa a fost.
25  Dumnezeu a fãcut fiarele pãmântului dupã SOIUL lor, vitele dupã SOIUL lor ºi toate târâtoarele pãmântului dupã SOIUL lor. Dumnezeu a vãzut cã erau bune.
Nu vi se pare cumva ca asa se intampla si azi speciile diferite nu se pot amesteca si inmulti,dar exista si alte dovezi cu carul doar aveti net-ul la indemana.Veniti-va in fire oameni buni:1 Timotei 4:10  Noi muncim, în adevãr, ºi ne luptãm, pentru cã ne-am pus nãdejdea în Dumnezeul cel viu, care este mântuitorul TUTUROR oamenilor, ºi mai ales al celor credincioºi.
2 Timotei4:8  Deacum mã aºteaptã cununa neprihãnirii pe care mi-o va da, în „ziua aceea” Domnul, Judecãtorul cel drept. ªi nu numai mie, ci ºi TUTUROR celor ce vor fi iubit venirea Lui.
Deci nu este exclus nimeni de la viata decat daca se exclude singur asa cum fac unii dintre noi.PACE VOUA!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #116 : Martie 28, 2013, 02:42:49 pm »
Am înțeles Florin, deci Dumnezeu si Isus i-au mintit pe apostoli si pe primii crestini, si apoi i-au inspirat pe scriitorii NT sa consemneze minciunile in biblie ca sa ne mintă si pe noi. Perfect, cu asemenea Dumnezeu cine mai are nevoie de Satană?

In rest habar n-ai cu ce se mănâncă evoluția, pune-te la punct daca vrei sa discuți despre așa ceva.

Offline florin

• Persoană interesată
  • *
    • Vezi Profilul
« Răspuns #117 : Martie 29, 2013, 06:07:44 pm »
David,daca eu nu-ti spun un anumit lucru stiind ca astfel iti salvez viata nu cred ca cineva poate numi acest lucru o minciuna.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #118 : Martie 29, 2013, 09:01:10 pm »
Adica?

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #119 : Martie 31, 2013, 11:37:40 pm »
Cat despre big-bang si evolutie varog sa-mi aratati si mie niste specimene care sunt jumatate o specie si jumatate o alta specie avand in vedere ca evolutia nu se opreste cand ne taie pe noi capul ele ar trebui sa existe si astazi.

Si o viziune cel putin naiva asupra vietii. Asa ca iti dau un raspuns pe masura, ca sa ai ce rumega:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ornitorinc
http://en.wikipedia.org/wiki/Lungfish
        Mai gandeste si tu ce spui, nu arunca numai asa cu vorbe.