Cand spun Creator, eu nu ma refer la ceea ce intelegeti voi: baba cloanta, zana zanelor, piticul baltii, inorogul roz si mai stiu eu ce alte "personaje interesante"... cu care da, sunt de acord ca sunt rodul mintii umane, fantasmagorii!
Vezi tu, cand zici "creator", pentru "noi" e acelasi lucru. Acest "creator" intra in aceeasi categorie cu baba cloanta, zana zanelor, piticul baltii, inorogul roz, e doar rodul mintii umane, o fantasmagorie. Baba cloanta are pretentia la realitatea in egala masura cu "iehova", "creatoru", "zeus", etc.
Eu prin Creator inteleg: Cauza Primara Necauzata, Cauza tuturor cauzelor, Absolutul, Infinitul, Dumnezeul viu, Tatal nostru din ceruri, The Ultimate Cause of all things etc. etc. etc.! Capisci?!

Capisci prima parte, aia cu "Cauza Primara Necauzata, Cauza tuturor cauzelor", mai putin saltul la "Dumnezeul viu, Tatal nostru din ceruri". Stii tu ca aceste etichete religioase se identifica cu "Cauza Primara Necauzata, Cauza tuturor cauzelor"? Adica de unde pana unde?
Apropo de "Dumnezeul viu, Tatal nostru din ceruri", cam suna a crestinism, esti crestin? Crezi ca Isus e dzeu sau fiul lui dzeu?
PS: cauza primara necauzata duce in realitate la negarea necesitatii existentei vreunui dzeu. Daca exista chestii necauzate (si sunt foarte de-acord, ele exista) atunci nici universul nu necesita o cauza. Apropo, banuiesc ca nu stiai ca exista particule sub-atomice care pur si simplu "apar" in existenta fara nici o cauza? Ihim, protoni care apar in mod spontan, pur si simplu din nimic. Asemenea evenimente cuantice se produc tot timpul.
Cred ca iti dai seama incotro se indreapta rationamentul

Big-bangul fiind la fel un eveniment cuantic de vreme ce universul era o "singularitate" (o particula chiar mai mica decat un proton), rezulta ca universul ... (fill-in the blanks). Capisci?
Tema pt acasa: de vizionat documentarul lui Stephen Hawking (ce-am spus mai sus incepe la 29:30)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fpb7NMR-XOo#t=1783s