„Logic” ne-a arătat părerea erudiţilor nu ceea ce spune Biblia. Dacă comparăm câteva versete din Evangheliile Matei, Marcu şi Luca, vom găsi că Impărăţia cerurilor este una şi aceeaşi cu Împărăţia lui Dumnezeu (greşit spus regat, cum spune WTS).
Matei 3:2 „El (Ioan) zicea: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Comparat cu
Marcu 1:15 „El (Isus) zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.”
Matei 8:11 „Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus, şi vor sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov în Împărăţia cerurilor.” Comparat cu Luca 13:28 „Va fi plânsul şi scrîşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam, pe Isaac şi pe Iacov, şi pe toţi proorocii în Împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi scoşi afară.”
Matei 11:11 „Adevărat vă spun că, dintre cei născuţi din femei, nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuş, cel mai mic în Împărăţia cerurilor este mai mare decât el.” Comparat cu Luca 7:28 „Vă spun că dintre cei născuţi din femei, nu este nici unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Totuş, cel mai mic în Împărăţia lui Dumnezeu, este mai mare decât el.”
Avem deja „doi sau trei martori” care ne spun că cele două sunt de fapt una şi aceeaşi Împărăţie.
Din versetele citate anterior înţeleg că Împărăţia lui Dumnezeu era deja când Isus s-a născut pe pământ (Matei 25:37). Mai sunt multe versete cu care se poate dovedi.
Nu-mi scriu eu propria biblie, eu încerc să o înţeleg pe cea pe care o avem, ce-i drept, într-un fel în care WTS nu a reuşit s-o înţeleagă, dovadă că „sclavul” nu este nici înţelept, nici fidel lui IEHOVA şi nici fraţilor care au crezut orbeşte în el şi nici prevăzător, căci n-a prevăzut prin ce urmează să treacă.
Putem continua?