'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.

Offline Offline

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 394
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #15 : Decembrie 25, 2011, 02:49:20 am »
Sa tratam chestiunea nervului laringian in cazul mamiferelor, mai ales ca s-a mai amintit despre el ca ar fi si o dovada care combate Designul Inteligent dar si ca este o dovada de imperfectiune a lucrurilor (desi stiu ca azi nimic nu este perfect, deci sa nu se inteleaga ca eu as sustine aceasta idee):

Acesta este videoclipul cu pricina:
Richard Dawkins demonstrates laryngeal nerve of the giraffe


Pentru inceput vreau sa atrag atentia doar asupra a 3 chestiuni:

1. Viclenia lui Richard Dawkins:
Oare de ce Richard Dawkins s-a folosit de o girafa si nu de un soarece in fata acelor studenti fara experienta? Pentru ca elongatia de cativa zeci de milimetrii a acestui nerv la un soarece nu putea impresiona auditoriul. Dar, ca sa impresioneze naivii si credulii cu lungimea nervului a folosit pentru disectie o girafa unde elongatia nervului laringian se masoara in metrii.

2. Astazi, pentru a cunoaste ce a stat la baza formarii personalitatii unui om nu mai este neaparat necesar doar sa-i citesti scrierile, ma rog, nu trebuie sa-l iei pe om chiar ca atare. Trebuie sa intelegi ce copilarie a avut, in ce mediu a crescut, in ce a crezut etc. A fost cumva traumatizat in copilarie, a avut experiente religioase care l-au dezamagit (vezi in cazul unora dintre noi WTS), a fost un copil cu personalitate oscilanta ... si cate alte intrebari nu se pot ridica. Ma rog, e o intreaga munca de cercetare.

Cateva lucruri despre viata lui Dawkins se pot citi la:
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins
sau, cateva cuvinte in limba romana la:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins

3. Richard Dawkins este un evolutionist fundamentalist si un activist ateu militant si inca unul foarte agresiv, practic este unul dintre sustinatorii neoateismului agresiv. Ca dovada in acest sens va rog sa cititi urmatorul articol:

Citat
Richard Dawkins, un activist ateu britanic, şi Christopher Hitchens, un scriitor ateu, intenţionează să ceară arestarea papei Benedict al XVI-lea, sub acuzaţia de 'crime împotriva umanităţii', în vizita pe care acesta urmează să o facă la sfârşitul anului în Marea Britanie, relatează Sunday Telegraph, potrivit NewsIn.

Cei doi au cerut sprijinul avocaţilor specializaţi pe drepturile omului, pentru a afla ce fel de acţiune poate fi deschisă împotriva Suveranului Pontif, pentru presupusul său rol în muşumalizarea abuzurilor sexuale comise de reprezentanţi ai Bisericii Catloice asupra minorilor.

Acţiunea celor doi britanici intervine în condiţiile în care presa a dezvăluit la sfârşitul săptămânii că, în 1985, când se afla la conducerea Congregaţiei pentru doctrina credinţei, actualul papă a semnat o scrisoare în care argumenta că 'binele Bisericii universale' trebuie să fie luat în considerare în cazul unui preot american care a comis abuzuri sexuale asupra a doi copii.

Dawkins şi Hitchens susţin că papa Benedict al XVI-lea ar trebui urmarit penal pentru că 'primul instinct' al său a fost să apere Biserica, în loc de copiii pe care îi îngrijea.

Cei doi britanici speră să folosească în demersul lor acelaşi principiu legal care a fost folosit pentru arestarea dictatorului chilian August Pinochet, în cursul unei vizite în Marea Britanie, în 1998, după ce Spania a emis un mandat de arestare pe numele său.

Papa Benedict al XV-lea va vizita Londra, Glasgow şi Coventry, în vizita programată în Marea Britanie în perioada 16-19 septembrie.Stirea la linkul: http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/doi-britanici-atei-cer-arestarea-papei-182862.html


Pe mine unul, tupeul sau, m-a convins ca acest om are unele frustrari si ma intreb cat de fanatic si periculos ar putea fi inca. Firea lui pripita, graba cu care s-a aruncat sa-l acuze pe Papa Benedict al XVI de 'crime impotriva umanitatii' imi lasa o urma de indoiala asupra maturitatii lui ca om si ma intreb daca este un om profund sau este doar un superficial.

Avand in vedere firea lui nazdravana si pripita, dornica de a judeca repede orice si pe oricine; o fi avand el dreptate cand spune ca nervul laringian recurent la mamifere este o dovada de bad-design si implicit ca nu exista un Creator inteligent?

Offline logic

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 197
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #16 : Decembrie 25, 2011, 10:50:44 am »
Citat
actualul papă a semnat o scrisoare în care argumenta că 'binele Bisericii universale' trebuie să fie luat în considerare în cazul unui preot american care a comis abuzuri sexuale asupra a doi copii.

Cred ca este o dovada de curaj si onestitate intelectuala din partea celor doi sa aduca in atentia publica delictul papei. Nu cred ca spera cu adevarat o arestare, dar pot aduce astfel schimbari de optica in biserica si societate, plus binele minorilor care ar mai putea fi abuzati.

Cat despre argumentul evolutionist cu alungirea nervului laringian, acesta este bun sau nu, absolut indiferent de personalitatea celui cel aduce.

Offline Dagothur

 • Pionier special
 • ********
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 549
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #17 : Decembrie 26, 2011, 12:25:23 pm »
Pentru mine unul, elongatia nervului respectiv cu cativa milimetri la un soarece e la fel de impresionanta ca elongatia de metri intregi a girafei. Si eu sunt ateu si consider ca Dumnezeu e o plaga pentru intelectul uman. De fapt nu el, pentru ca Dumnezeu e o fiinta imaginara, ci sustinatorii lui, cei care lanseaza si sustin teze pseudo-stiintifice cu o cerbicie demna de o cauza mai buna. M-am saturat sa tot pun intrebari pertinente despre Univers si sa primesc raspunsuri cretine. Biblia nu are si nu va avea niciodata valoare stiintifica.

Offline sceptic

 • Administrator
 • Slujitor auxiliar
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 372
  • Adevărul despre Martorii lui Iehova
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #18 : Decembrie 26, 2011, 03:09:00 pm »
Oma, argumentul tău este un Ad hominem:

”O persoană A face afirmația X
Este ceva criticabil la adresa persoanei A
Prin urmare afirmația X este falsă”.

Într-adevăr Richard Dawkins este foarte direct în afirmațile lui și atacă religia fără menajamente. El se declară ateu militant și consideră religia o piedică în progresul și prosperitatea omenirii.

Condamnarea Papei pentru politica legată de abuzurile sexuale este oportună, cred că ești de partea lui aici.

Dacă Dawkins ar fi la fel de fervent legat de un subiect cu care ești tu de acord sunt convins că ar fi preferatul tău  :).

Realitatea este că nu ne plac indivizii care susțin ceva contrar nouă cu foarte multă încredere. Ne simțim atacați. Psihologii spun ca astfel de indivizi au șanse mici în a-i convinge pe interlocutori lor din cauză că trezesc puternice sentimente negative. Dar într-o lume ideală, faptele au prioritate și nu sentimentele.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline vio16

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Dec 2011
 • Mesaje postate: 348
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #19 : Decembrie 28, 2011, 03:18:36 am »
Atita timp chit omul este inafara din sfera paradiziaca si in puterea pacatului cunostinta lui este limitata si aceasta limitare va fi pina in momentul scris in apocalipsa capitolul 2;"7. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul: "Celui ce va birui ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu."
Deci in momentul chind omul va minca din pomul vietii (Genesa capitolul 3 cu 22)nu va mai muri si nici nu va mai cunoaste pacatul ,dar va percepe revelarea descrisa in apocalipsa capitolul 22 .
Dar aceste lucruri pentru multi se pare ca apar prea complexe si nu merita o analiza mai mare fiinca nici nu este interes de mintuire si dorinta de a intelege invatatura DOMNULUI ISUS HRISTOS  si nici porunca TATALUI CERESC.
Si pentru a ajunge la un asemenea interes este nevoie sa intelegem mesajul psalmistului din psalmul unu!!!

Offline Dagothur

 • Pionier special
 • ********
 • Data Înregistrării: Nov 2011
 • Mesaje postate: 549
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #20 : Decembrie 28, 2011, 10:27:53 pm »
Mântuirea...ce nevoie are viaţa de mântuire? Nici viaţa omului nu are nevoie de ea, căci generaţii trec şi vin fără să se sinchisească de vreo mânturie. E doar o iluzie în care cred oamenii, dar viaţa ca proces fizic nu dă explicaţii nimănui; foloseşte resursele ca să evolueze şi asta e tot.

Offline page

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Feb 2012
 • Mesaje postate: 330
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #21 : Martie 22, 2012, 12:07:04 pm »

       Părerea mea e că fiinţele vii sunt un mod superior de organizare a materiei organice, care e la rândul ei produsă din elemente chimice nevii. În anumite condiţii, extrem de speciale, în locuri unde se întâlnesc o serie de elemente chimice de bază ale chimiei organice, un simplu element de hazard poate fi scânteia formării cărămizilor de bază ale vieţii. Un asteroid care să poate elementul lipsă şi pe care să îl descarce în supa de apă şi azot, de exemplu.
Ha - ha - ha!Hazardul ne-a creat pe noi, oamenii!!??Elementele chimice nevii “s-au organizat” in asa mod, incat la un moment dat au devenit organice, vii.
Ha - ha - ha, cea mai buna gluma pentru ziua de astazi!
........
Terra se afla la o distanta anume ideala ca sa sustina viata in forma ei cunoscuta de pe pamant.Cea mai mica deviere +; - ar fi fatala pentru fiintele vii.Dumnezeu a creat conditiile perfecte pentru sustinerea si dezvoltarea vietii pe pamant.
Omul este cel care a stricat si strica in continuare totul…

Offline lamb

 • Global Moderator
 • Pionier regular
 • *****
 • Data Înregistrării: Ian 2012
 • Mesaje postate: 222
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #22 : Martie 22, 2012, 01:09:47 pm »
Page,

Nu te grabi sa iei in ras ce spun altii. Ok, poate ca dovezi ca molelculele organice sa se ordoneze singure in straturi de ARN si ADN inca nu avem, dar argumentele tale cu situarea planetei in punctul cel mai potrivit deja palesc. Da-mi voie sa-ti reamintesc ca Nasa tocmai a descoperit o exo-planeta (cum ii spun ei) care are apa si o temperatura de 27 de grade la suprafata. Deci distanta fata de steaua in jurul careia graviteaza e perfecta pentru a intretine viata. E adevarat ca e la o distanta de cateva zeci de ani lumina de noi, deci putin probabil ca omul sa ajunga acolo prea curand cu tehnologiile prezente.

Oricum, e greu de crezut ca nu mai sunt si alte planete care sa aiba apa si care sa fie situate exact la distanta potrivita pentru a avea o temperatura optima vietii. Prin urmare, propunerea mea e sa nu ne lansam rapid in presupuneri pe care sa le transformam apoi singuri (fara dovezi) in certitudini, ca s-ar putea ca noile descoperiri sa ne dea peste nas. Cine stie ce urmeaza in viitor? Si daca accidental (asa cum se intampla de obicei) ne trezim ca savantii vor descoperi modul in care niste molecule organice se leaga intre ele pentru a forma aminoacizi sau chiar structuri mai complexe ale vietii? Putem stii ca nu va fi asa?
« Ultima Modificare: Martie 22, 2012, 01:12:56 pm de lamb »
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline page

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Feb 2012
 • Mesaje postate: 330
Re: 'Amprenta' lui Dumnezeu in structura fizica a vietii de pe Terra.
« Răspuns #23 : Martie 22, 2012, 01:48:45 pm »
Page,

Nu te grabi sa iei in ras ce spun altii. ........
Draga lamb, fa te rog diferenta:a lua in ras = a-ti bate joc.
Eu am ras ca de o gluma buna, ceea ce tu nu ai inteles… :P