Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 197073 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #180 : Iunie 21, 2012, 03:56:36 am »
David ,dupa cum unii nu ajung si nu doresc sa-si cunoasca parintii ,tot asa este si cu cei care nu doresc sa-si cunoasca Creatorul si datatorul de viata.

Eu imi cunosc parintii, sunt chiar reali. A afirma ca orice om are doi tati e o aberatie, chiar daca cu iz teologic.

Citat
Iar daca ochii pot sa te faca sa privesti tot ce este creat de cineva ,atunci si mintea te va ajuta sa intelegi ca nimic nu apare fara o putere de creatie.

Gresit. Ai auzit de fizica cuantica?

Citat
Si ceea ce am afirmat ;";"5. Caci chiar daca ar fi asa numiti "dumnezei" fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi "dumnezei" si multi "domni"), 6. totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi." este exact ca teorema unui matematician

Este opusul unei teoreme din matematica. Aia e reala, demonstrabila, teologia citata de tine insa e inchipuita.

Citat
.Insa sa nu uitam ca omul uman in crez este limitat si viata fiecaruia este o enigma fara sa o pata descifra in viata sa,iar generatia  care ne urmeaza pe unii ajung sa ne discute si sa ne foloseasca ideile dupa cum si noi le folosim ale celor care au trecut.Si daca aceste idei nu-ti aduc fericire si putere in viata ce o traiesti nu are rost sa te framinti si nici sa suferi pentru ceea ce nu cunosti!!! :) :) ;)

Omul uman inventeaza povesti pt. copii, iar acestea le aduc fericire in viata. Asta nu inseamna ca povestile respective sunt reale. Religiile sunt povesti destinate adultilor si copiilor deopotriva.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #181 : Iunie 21, 2012, 04:10:42 am »
David sint surprins de comentariile tale si chiar ma gandesc ;cata seriozitate detii in momentul cand scrii anumite comentarii :) :)

Da, anumite comentarii de aici sunt deosebit de hazlii si incerc si eu sa tin pasul :)

Citat
Si in mod sigur prin felul cum scrii nu dorsti decat sa provoci intr-un fel destul de ciudat

Da, e o provocare la gandire si meditare. De ce credeti lucrurile care le credeti; incercand sa le explicati - cei care va incumetati - o sa descoperiti incet incet ca de fapt nu le puteti justifica. Daca aveti o minte deschisa si sunteti cinstiti cu voi insiva o sa le vedeti in adevarata lor lumina: povesti, inventii, toate indefensibile.

Citat
si poate anumite idei merita sa le revizuiesti fiinca o sa-ti aduca mari beneficii in viata.

Miturile nu pot aduce beneficii cinstite in viata. Ele pot functiona si ca placebo-uri cei drept, dar efectele secundare adverse potopesc beneficiile. Si cam care idei ar trebui sa le revizuiesc?

Citat
Poate intr-o buna zi o sa devii tatic si o sa ajungi sa doresti sa auzi vorbe frumoase si idei pozitive din partea copiilor tai!!!!!

Parerea mea este ca o gandire rationala, critica (adica opusul credulitatii) este un lucru deosebit de pozitiv. Si batjocura si mishto-ul sunt pozitive atunci cand servesc la demistificarea superstitiilor.

Citat
Si in mod sigur nu vei dori ca unele comentarii scrise de tine sa ajunga citite de ei.O zic si eu din experienta vietii mele si a ceea ce vad ca se intimpla in aceasta viata!!!!

Comentariile mele sunt ok, nu mi-e rusine pt. ca gandesc rational. Ratiunea si scepticismul sunt virtuti - oamenii n'aprind lumina ca s'o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
« Răspuns #182 : Iunie 21, 2012, 04:11:24 am »
noi venim cu lucruri reale care ajuta omenirea efectiv.

Ţi-am arătat lucruri reale şi actuale cum ai cerut. Dacă nu te ajută...  să fi sănătos!
Viitorul ne va spune multe!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #183 : Iunie 21, 2012, 04:14:37 am »
N-ai aratat nici un lucru real, d-apai si de folos? Si nu doar ca viitorul ne va spune multe (ca nu exista dzeu) - ci si trecutul si prezentul ne spun multe: ca nu exista dzeu. Cine are ochi de vazut sa vada.

Offline vio16

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 348
    • Vezi Profilul
« Răspuns #184 : Iunie 21, 2012, 08:36:19 am »
David ,da am auzit " de fizica cuantica"si chiar daca o studiem raspunsul ei nu este 100% real si definitiv,fiinca omul in puterea si capacitatea mintala mereu cu fiecare generatie descopera lucruri noi si fizica cuantica a inceput sa ia fiinta in "începuturile secolului XX, când fizicieni precum Max Planck, Albert Einstein şi Niels Bohr au făcut primii paşi spre a explica această lume ciudată. Teoriile dezvoltate de-a lungul a câtorva decenii, îndeosebi în prima jumătate a secolului XX, de minţi strălucite precum Niels Bohr, Ernest Rutherford, Paul Dirac, Louis de Broglie, Werner Heisenberg sau Wolfgang Pauli, au explicat cu mare succes o gamă largă de fenomene, precum mişcarea electronilor în anumite materiale, de exemplu în cadrul microcipurilor care reprezintă baza computerelor moderne. Mecanica cuantică este folosită şi pentru a înţelege fenomenul de superconductivitate, descompunerea radioactivă, funcţionarea laserului şi multe alte.."Eu iti inteleg frustrarea si de ce nu mai doresti sa citesti Scriptura ,dar sa nu uiti ca ea este foarte indeaproape studiata si meditata si de aceste personalitati fiinca asa ajung ei sa faca legatura in descoperirile lor si filozofiile ce le expun.As vrea sa vad un comentariu real cu privire la ;
-puterea de viata
-cauzele imbatrinirii
- de ce viata inca este o enigma si nu se poate justifica in sensul in care se prezinta
- de ce nu se mentine persoana la o stare a maturitatii si in conditii fara boli,fara imbatrinire si in loc de 60 ,80 ,120 de ani sa fie 600 ,900,1200 de ani de viata ,ori o viata vejnica.Daca aceste puncte ar avea raspuns pentru omenire milionarii ar fi primii interesati sa le cunoasca fiinca ei cred ca pot sa cumpere ori ce cu valoarea banului.Si asa este ,dar viata si mentinerea in stare tinara si sanatoasa este imposibil sa cumpere.Motivele sint multiple si daca ar crede cu adevarat in un DUMNEZEU CREATOR  AL UNIVERSULUI  ar fi multe raspunsuri la enigmele pe care omenirea le detine in prezent.Si multi nu ar mai apela nici la ghicitori ,nici la filozofi si nici la cei care manipuleaza planul divin pentru un moment .Si cand acel moment va ajunge sa dea raspunsul acestor intrebari ,pentru multi o sa fie o dezamagire ,dupa cum azi se intimpla dezamagiri cu privire la politica,religie si alte domenii prin care omenirea se insala si se robeste .Si de ce toate acestea ?Chind cu totii am putea trai in pace,unitate,colaborare si chiar o prosperare  fara neajunsuri si esecuri dupa cum azi vedem ca se intimpla si multi mor,sufera ,traiesc in neajunsuri si o viata pentru unii greu de inchipuit.Stiu ca ;fiinca apar mereu cu versete Biblice  sint considerat mai pe minus si ca ar da de inteles ca sunt impotriva stiintei sau a fizici cuantice,dar sincer sa fiu inteleg cu ce se ocupa fiecare categorie de persoane si daca sint interesat mai mult usor se poate studia si gasi in ce stadiu au ajuns cu cercetarile .Am fost in locuri in care sint lucruri expuse si abea ppoate in generatia ce urmeaza o sa fie puse in comercializare si viitorul apropiat prin descoperirea stintifica o sa aduca schimbari foarte mari si chiar greu de acceptat pentru unii.Dar fiecare generatie trece de la o traansformare la alta .Un imperu se ridica si in timp cade si astfel se perinda si religiile,si crezurile si chiar descoperirile stiintifice noi le doboara pe cele vechi  :)Iar daca esti in domeniul fizici cuantice incearca sa tii pasul cu noile descoperiri si transformari ,pentru a nu ajunge somer si cei tineri sa-ti ia locul. :)Iar pe linga toate acestea mediteaza la ideile scrise de inteleptul Solomon in cartea Eclesiast capitolul 12.Este un indemn prietenesc si de o mare folosinta pentru a sti sa te bucuri cand trebuie in aceasta viata scurta si plina de incercari!!!Cu stima si respect ;vio16

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
    • Vezi Profilul
« Răspuns #185 : Iunie 21, 2012, 11:24:41 am »
N-ai aratat nici un lucru real, d-apai si de folos? Si nu doar ca viitorul ne va spune multe (ca nu exista dzeu) - ci si trecutul si prezentul ne spun multe: ca nu exista dzeu. Cine are ochi de vazut sa vada.
Trist este că pentru mulţi, chiar dacă au ochi nu au „ochi de văzut” şi chiar dacă au urechi nu au „urechi de auzit”. Câtă vreme au primit „cărticica pecetluită”  (Apoc.5:1) nu au fost prea vinovaţi că nu au văzut şi auzit, dar după ce peceţile au fost rupte şi au primit cărticica deschisă (Apoc. 10:2), ar fi trebuit să vadă!
Davide, îmi pare rău că şi pentru tine „cărticica” rămâne pecetluită! Hai să-ţi dau un exemplu real, cum îţi place ţie:câtă vreme cei de la RENEL au întrerupt curentul electric, este normal să nu-ţi funcţioneze becul, dar după ce au redat curentul şi becul tot nu-ţi merge, atunci este problema ta.

Slăvit să fie Dumnezeul cerurilor, IEHOVA, Dumnezeul care există şi dă acum „lumină” celor ce ştiu să o ceară!

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #186 : Iunie 22, 2012, 05:21:34 am »
David ,da am auzit " de fizica cuantica"si chiar daca o studiem raspunsul ei nu este 100% real si definitiv,fiinca omul in puterea si capacitatea mintala mereu cu fiecare generatie descopera lucruri noi si fizica cuantica a inceput sa ia fiinta in "începuturile secolului XX, când fizicieni precum Max Planck, Albert Einstein şi Niels Bohr au făcut primii paşi spre a explica această lume ciudată. Teoriile dezvoltate de-a lungul a câtorva decenii, îndeosebi în prima jumătate a secolului XX, de minţi strălucite precum Niels Bohr, Ernest Rutherford, Paul Dirac, Louis de Broglie, Werner Heisenberg sau Wolfgang Pauli, au explicat cu mare succes o gamă largă de fenomene, precum mişcarea electronilor în anumite materiale, de exemplu în cadrul microcipurilor care reprezintă baza computerelor moderne. Mecanica cuantică este folosită şi pentru a înţelege fenomenul de superconductivitate, descompunerea radioactivă, funcţionarea laserului şi multe alte.."

Ii fi auzit tu de fizica cuantica, dar copy/paste-ul de mai sus nu te prea ajuta cu nimic. Altfel n-ai mai fi afirmat mai inainte ca "nimic nu apare fara o putere de creatie".

Citat
Eu iti inteleg frustrarea si de ce nu mai doresti sa citesti Scriptura ,dar sa nu uiti ca ea este foarte indeaproape studiata si meditata si de aceste personalitati fiinca asa ajung ei sa faca legatura in descoperirile lor si filozofiile ce le expun.

Gresit, gresit si gresit :)

Citat
As vrea sa vad un comentariu real cu privire la ;
-puterea de viata
-cauzele imbatrinirii
- de ce viata inca este o enigma si nu se poate justifica in sensul in care se prezinta
- de ce nu se mentine persoana la o stare a maturitatii si in conditii fara boli,fara imbatrinire si in loc de 60 ,80 ,120 de ani sa fie 600 ,900,1200 de ani de viata ,ori o viata vejnica.

Daca ai vrea un comentariu poti sa deschizi un subiect altundeva, aici discutam despre inexistenta lui dzeu.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #187 : Iunie 22, 2012, 05:29:43 am »
Trist este că pentru mulţi, chiar dacă au ochi nu au „ochi de văzut” şi chiar dacă au urechi nu au „urechi de auzit”. Câtă vreme au primit „cărticica pecetluită”  (Apoc.5:1) nu au fost prea vinovaţi că nu au văzut şi auzit, dar după ce peceţile au fost rupte şi au primit cărticica deschisă (Apoc. 10:2), ar fi trebuit să vadă!

Multi chiar vad, ca biblia este o carte ca vai de capu' ei. E trist insa ca altii care pretind ca au vedere, nu-si deschid ochii sa vada biblia in lumina ei adevarata. E ca o casa despre care s-a spus ca are o fundatie de aur, dar daca sapi sa vezi, descoperi ca are de fapt una putrezita. Cand ea e expusa, va inchideti ochii si va prefaceti ca e inca din aur.

Citat
Davide, îmi pare rău că şi pentru tine „cărticica” rămâne pecetluită!

Nu-ti fie teama, am de-pecetluit-o demult. Vezi mai sus.

Citat
Hai să-ţi dau un exemplu real, cum îţi place ţie:câtă vreme cei de la RENEL au întrerupt curentul electric, este normal să nu-ţi funcţioneze becul, dar după ce au redat curentul şi becul tot nu-ţi merge, atunci este problema ta.

Desigur. Asa ca am aruncat becul vechi (biblia) la gunoi, si l-am inlocuit cu unul care lumineaza cu adevarat.

Citat
Slăvit să fie Dumnezeul cerurilor, IEHOVA, Dumnezeul care există şi dă acum „lumină” celor ce ştiu să o ceară!

Iehova nu exista in-afara creierelor voastre. Slavit sa nu fie, ci dat de rusine, cum i se cuvine unui criminal in serie.

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #188 : Iunie 22, 2012, 10:05:30 am »

Iehova nu exista in-afara creierelor voastre. Slavit sa nu fie, ci dat de rusine, cum i se cuvine unui criminal in serie.

Din pacate, s-au din fericire, am ajuns la concluzia ta DAVID.In orce caz ma simt mai eliberat ,scapat de fici induse de drogatii religiosi :P si mai linistit . Cartea lor de basme ,care a avut si are o putere fantastica de manipulare i-a orbit incit nu vor sa conceapa ca dumnezeul lor este un criminal.Doar o lecturare simpla a testamentului vechi,te duce la concluzia asta.Insa ei sint influentati de o gramada de drogati religiosi care i-a determinat sa zica ca negru e alb.Ce mai poti sa faci cu ei? Le-ar trebuii o cura de dezintoxicare  :o :P

In orce caz nu e usor sa te debarasezi de acest drog al mintii care ti-a fost inoculat de minc(in general).
Trebuie sa fi deschis la minte ,citit,documentat si bine inteles s-ati reduci doza de drog(hrana spirituala);doar asa poti sa pui deoparte toate timpeniile cu care ai fost intoxicat!

Cit despre dumnezeul vostru de paie sa nu fiti ofensati ca il caracterizam...EL NU EXISTA!
Se pot face miliarde de scenarii cu privire la existenta noastra ,fara a inventa un dumnezeu musculos,minios,criminal,iubitor :o :D,atotstiuitor,atotputernic,invizibil,inegzistent  :D,...stiti voi unu de care sa tremuri si sa dai bani la biserica ,poate,poate vei primi viza de viata vesnica.Bulsit!

Si da aveti mare nevoie de credinta sa crezi in basmele bibliei...da, trebe sa fi credincios rau :o
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #189 : Iunie 22, 2012, 03:59:08 pm »
Da' basmele evolutioniste necesita mai putina credinciosie, nu?
Ciudat cum ai prins aversiune fata de un Zeu in care nu crezi.

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #190 : Iunie 22, 2012, 04:12:40 pm »
Din moment ce nu mai cred in el iti dai seama ca este ilogic sa am aversiune fata de el.
Cit despre evolutionism ...nu are nimic de-a face cu necredinta in zei.
Oricum e o teorie suficient de realista.
Viata a putut fi si "plantata "de alte civilizatii mai avansate ca noi ,asa incit procesul acesta al evolutiei sa nu fi inceput chiar cu cele mai mici forme de viata.
Dumnezeul bibliei ii clar unul inventat de evrei;biblia o carte scrisa de unii baieti destepti,schizofrenici eventual drogati.In lumea REALA nu se verifica nici un basm al bibliei.
E doar o parere  :D :o
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #191 : Iunie 22, 2012, 04:28:13 pm »
Citat
Dumnezeul bibliei ii clar unul inventat de evrei;biblia o carte scrisa de unii baieti destepti,schizofrenici eventual drogati.

Nu stii ca Zeul Bibliei este inventat; nu stii ca Biblia a fost scrisa de baieti destepti, schizofrenici, eventual drogati.
Ai spus si tu asa...o parere.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #192 : Iunie 22, 2012, 04:39:05 pm »
Citat
Cit despre evolutionism ...nu are nimic de-a face cu necredinta in zei.
Oricum e o teorie suficient de realista.

E realista, da, sub efectul "drogului" consumat de tine (ca tot iti place sa-i faci pe credinciosi drogati)

Citat
Viata a putut fi si "plantata "de alte civilizatii mai avansate ca noi ,asa incit procesul acesta al evolutiei sa nu fi inceput chiar cu cele mai mici forme de viata.

Presupuneri, scenarii ca asta se pot face multe. Dar ce valoare au? La fel de bine pot sa iau de bun un film SF ca Star Trek sau Stargate.

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #193 : Iunie 22, 2012, 04:50:28 pm »
Bine Daniele n-am chef de duel la ora asta.Daca ai auzit de INTUITIE ...si ca baza ,cultura generala...toate astea m-au condus la parerile mele.Pentru o minte rationala, povestile fantastice din biblie nu stau in picioare si nu se verifica.Ai putea s-ati inventezi alt zeu ...sa zicem mai imaculat  :D  poate   vom crede in el
Cel din biblie are carente f.serioase ,n-ar trece nici de justitia umana, ce-a inperfecta ...de parca ar exista ceva perfect!

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #194 : Iunie 22, 2012, 05:06:49 pm »
Te sfatuiesc sa recitesti epistolele Noului Testament, mai ales pe Pavel. Daca nici Pavel nu te satisface din punct de vedere rational-moral, atunci esti subiectiv.
Si oricum, ca nu te satisface pe tine, nu  constituie o dovada ca Dumnezeul Bibliei nu exista.