Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune.
Anonim
Tu continuă să crezi, eu voi continua să evoluez.
Anonim
Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui.
Bertrand Russel
Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge.
Baron D'Holbach
Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi.
Christopher Hitchens
Adevarul e ca oamenii vor cere întotdeauna o religie expusa în imagini si cu un halou de supranatural. Ei nu vor stiinta; sunt terorizati de ea ca de moarte, pentru ca singura predica a stiintei este ca tot ce e viata manânca alta viata si tot ce e viata moare. Masele nu vor accepta niciodata stiinta pâna când nu le va oferi un paradis pamântesc. Atât timp cât va exista saracie, vor exista zei.
Will Durant
Ar putea o fiinta sa creeze cele cincizeci de miliarde de galaxii, fiecare cu doua sute de miliarde de stele si apoi sa se bucure de mirosul carnii arzânde de capra?
Ron Patterson
Cât despre cartea numita ?Biblia?, este o blasfemie s-o numesti Cuvântul Lui Dumnezeu. Este o carte de minciuni si contradictii, o istorie a unor timpuri rele si a unor oameni rai.
Thomas Paine
Cei mai multi oameni ar ucide adevarul daca adevarul le-ar ucide religia.
Lemuel K. Washburn
Consider religia doar o jucarie copilareasca/ Si sustin ca nu exista alt pacat decât ignoranta.
Christopher Marlowe
Daca mergem înapoi la începuturile lucrurilor, vom descoperi întotdeauna ca ignoranta si teama au creat zeii; ca imaginatia, impresia si înselaciunea i-au ornat; ca slabiciunea îi venereaza; ca obisnuinta îi tolereaza; si ca tirania îi favorizeaza pentru a profita de orbirea oamenilor.
Baronul d'Holbach
Moralitatea înseamna sa faci ceea ce este corect, indiferent ce ti se spune. Religia înseamna sa faci ce ti se spune, indiferent ce este corect.
Jerry Sturdivant
Altele de Robert Ingersoll
"Dacă creierul meu şi cartea (Biblia) sunt, amândouă, opere ale aceluiaşi Dumnezeu Infinit, a cui vină e că creierul meu şi cartea nu sunt de acord?"
"Ia-i bisericii miraculosul, supranaturalul, incomprehensibilul, nerezonabilul, imposibilul, incognoscibilul, absurdul, şi nu va rămâne decât vidul."
"Dacă Hristos a spus într-adevăr «N-am venit să aduc pacea, ci sabia», este singura profeţie a Noului Testament care s-a împlinit literal."
"Avansul intelectual al omului depinde de cât de des poate să schimbe o superstiţie veche cu un adevăr nou."
O minciuna este tot o minciuna chiar daca toti o cred.Adevarul este adevar chiar daca nimeni nu-l crede.
Douglas Adams
Tot mai sint de acord ca o clopotnita cu paratraznet denota lipsa de incredere.
Doug Mec Load
Se numeste credinta tocmai pentru ca nu este Cunoasteree.
Cristopher Hitchens