Autor Subiect: Există Dumnezeu?  (Citit de 196584 ori)

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
Re: Există Dumnezeu?
« Răspuns #495 : Decembrie 10, 2012, 07:51:52 pm »
  Salut, Daniel, atunci cine l-a facut pe acel "cineva"? Cum a aparut?

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #496 : Decembrie 10, 2012, 08:14:41 pm »
Nu l-a facut nimeni. El a facut totul.

Ce alternativa avem: singularitatea de dinaintea bigbangului? Pe asta cine a facut-o?

edit: Poate am formulat gresit, avand in vedere ca nu esti adept al creatiei. Deci: singularitatea de dinaintea bigbangului a putut exista dintotdeauna si necauzata de nimic?
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2012, 08:19:18 pm de Daniel »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #497 : Decembrie 10, 2012, 08:18:26 pm »
  Eu personal cand nu stiu ceva prefer sa zic "nu stiu". Sunt increzator ca teoria big bangului este adevarata pentru ca majoritatea oamenilor de stiinta o accepta, iar daca aceasta teorie este falsa nu as veni cu idei gen numai un creator putea sa faca universul asta, as spune pur si simplu "nu stiu".

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #498 : Decembrie 10, 2012, 08:22:17 pm »
Care-i diferenta intre tine si un credincios, daca tu accepti ceva doar pentru ca majoritatea oamenilor de stiinta sustin acel ceva? Spui ca tu preferi sa zici "nu stiu' daca nu stii. Ok, te intreb: stii ca ce spun oamenii de stiinta este adevarat, sau crezi?

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #499 : Decembrie 10, 2012, 08:42:16 pm »
  Oamenii de stiinta de obicei cerceteaza profund lucrurile si incearca sa descopere adevarul, credinciosii cred intr-o carte fara nicio baza reala scrisa de niste oameni mai degraba salbatici acum mii de ani.  Eu nu cred neaparat tot ce zic oamenii de stiinta, asta ar face sa nu fie prea mare diferenta, intr-adevar. Insa sunt multe diferente intre mine si un credincios, cum am mai zis, eu prefer sa zic "nu stiu", nu sa cred in cine stie ce prostii, iar atunci cand se pune o problema noua nu ma incred in ce zice o religie sau o carte ci incerc, dupa posibilitatile mele, sa gandesc singur.
  Imi folosesc ratiunea si pe baza gandirii cred ca stiinta are dreptate in defavoarea religiilor, cateodata pot spune ca stiu sigur, alteori cred, depinde de problema.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #500 : Decembrie 10, 2012, 09:11:50 pm »
In regula. Ideea este ca nici tu nu ai certitudinea ca ceea ce spun oamenii de stiinta este adevarat. Strict la subiectul nostru, dupa ce m-ai intrebat " atunci cine l-a facut pe acel "cineva"? Cum a aparut?", si ti-am raspuns, te-am intrebat si eu ceva:"singularitatea de dinaintea bigbangului a putut exista dintotdeauna si necauzata de nimic?". Poti raspunde si cu ceea ce spun oamenii de stiinta.
Daca ai invocat momentul sau posibilul moment anterior aparitiei Creatorului, acelasi lucru l-am facut si eu cu singularitatea din care se trage Universul.

Creator --> Univers
Singularitate-->Bigbang-->Univers

Daca singularitatea a putut exista necauzata de nimic, de ce Creatorul nu putea exista in acelasi fel?
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2012, 09:17:48 pm de Daniel »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #501 : Decembrie 10, 2012, 09:23:33 pm »
  Nu, de  multe ori evident ca nu am certitudinea, asta e un atu al stiintei de fapt. Spre deosebire de religie de cele mai multe ori se admite ca poti sa gresesti sau ca sa nu fii sigur de ceea ce cunosti.
  Mai nou sunt mai multe teorii despre ce a fost inainte de big bang, nu doar ce spui tu, dar in sine sunt teorii, deci nu are nimeni vreo certitudine, asta e ideea, tu spui direct daca te intreb "cine a facut acest creator, cum a aparut?" ca exista dintotdeauna, pai de unde stii tu? Daca exista un creator poate ca a aparut si el intr-un mod..... iar in sine ideea unui creator nu are niciun fundament real si totusi crezi ca este real, eu cred in lucrurile stiintifice pentru ca intotdeauna se aduc dovezi palpabile.
  Eu incerc sa iti arat ca pentru a crede in ceva ai nevoie de dovezi, cercetatorii aduc mereu dovezi care sa sustina teoriile nu spun "Eu cred ca....." si atat. De asemenea si tu trebuie sa gasesti dovezi ca acest creator exista, daca pur si simplu crezi in el pentru ca ti-e mai bine asa nu are valoare..... si copiii cred in mos craciun cand sunt mici.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #502 : Decembrie 10, 2012, 09:25:04 pm »
  Si creatorul daca exista poate exista in acelasi fel, insa este doar o presupunere, de aceea nu trebuie sa raspunzi direct, poti sa spui " Eu cred ca...." si atat.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #503 : Decembrie 10, 2012, 09:26:07 pm »
Dovada cea mai buna este existenta ta si a tot ceea ce cuprinzi cu simturile. Alta dovada n-am, imi pare rau.

Nici nu conteaza daca l-a facut sau nu cineva pe Creatorul Universului. Dilema este daca cineva a facut Universul.
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2012, 09:29:04 pm de Daniel »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #504 : Decembrie 10, 2012, 09:29:12 pm »
  Asta nu este o dovada pentru mine sincer.....
  Cred ca este prostesc sa fii atat de sigur de aceste lucruri, poti sa lansezi "teorii" despre creator cum ca exista dintotdeauna, ca a facut totul, etc. Insa nu ai nicio certitudine reala ca este asa, nu ai niciun motiv sa fii sigur ca lucrurile sunt asa cum le vezi acum, la fel cum eu nu am nicio certitudine ca universul a aparut prin "big bang", doar tind sa cred asta ca pare logic.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #505 : Decembrie 10, 2012, 09:31:04 pm »
  Ideea e ca tu raspunzi la intrebari de parca ai vorbit cu Dumnezeu si ti-a spus ca exista dintotdeauna, sau ca a creat el totul, nu stii asta, doar presupui.De aceea a fost important sa raspunzi la intrebarea cine l-a facut pe creator.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #506 : Decembrie 10, 2012, 09:34:38 pm »
Daca nici tu nu ai certitudinea si te bazezi pe logica, esti la fel ca mine. Doar ca difera rezultatul. Mie logica imi arata Un Creator. Faptul ca nu pot dovedi fizic ca exista acest Creator, este alta problema.

Suna mai bine: "cred ca cea mai plauzibila varianta este ca Universul a fost facut de un Creator"?  :)

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #507 : Decembrie 10, 2012, 09:38:59 pm »
  Nu am certitudinea in cele mai multe probleme, evident ca nu. Asta nu m-ar diferentia de fanaticii religiosi care cred ca, cunosc secretele universului si nu cerceteaza absolut deloc, doar cred ce le spune religia. 
  Suna mult mai bine :)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #508 : Decembrie 10, 2012, 09:48:59 pm »
Cred ca intre mine si tine (sau David, Zeu, Dagothur etc) nu este vreo miza in dezbaterea de fata. Degeaba exista un Creator, cum cred eu, daca nu ni se reveleaza cu ceva concret. Sau degeaba ajung sa ma conving de contrariu si ajung adept al "intamplarismului" (cum ironizez eu cuplul Bigbang+Evolutionism, corelat cu respingerea ideii de Creator, macar in spatele acestora), pentru ca nu schimba cu mult starea actuala si perspectiva asupra vietii.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #509 : Decembrie 10, 2012, 09:53:59 pm »
  Important este ca tu incerci sa gandesti logic si asa ai ajuns la ideea ca cel mai probabil exista un creator, nu crezi pur si simplu. Si nu esti fanatic ca altii....
  "Intamplarismul" asta nu il ironizezi totusi, chiar asa e, insa gandeste-te cate sisteme solare sunt in univers, in galaxia noastra doar sunt vreo 100 de miliarde, exista 120 de miliarde de galaxii cunoscute, fa tu calculul. Din atatea posibilitati nu ti se pare normal ca din cand in cand sa fie si o planeta cu conditii bune pentru dezvoltarea vietii? Evident ca da :), cred ca s-a nimerit ca noi sa fim norocosii.