Autor Subiect: Ce mă gândeam.  (Citit de 46912 ori)

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
Re: Ce mă gândeam.
« Răspuns #120 : Iulie 18, 2012, 08:49:52 pm »
Aha, ti se pare ridicol. Ce coincidenta, tocmai asta este mecanismul evolutionist care explica existenta. Dupa mine, a depasit superlativul ridicolului. E o monstruozitate in toata regula. Bine, ea-i obisnuita cu mutatiile si nu se simte jignita.

Nu, ridicol erai tu. Opiniile tale sunt ridicole la superlativ. Mecanismele evolutiei sunt logice si reale.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #121 : Iulie 18, 2012, 08:58:46 pm »
Daca te consideri ignorant in ale stiintei, de ce iei apararea evolutionismului? Esti un credincios evolutionist? Daca Da, credinta ta nu valoreaza nici doua parale (concluzie bazata pe cuvintele tale).
Iarasi te-ai descalificat singur. Numai ca acum nu mai e amuzant, ci trist.

N-am vrut sa te jignesc, asa ca mi-am permis putina modestie. Adevarul e ca sunt mai inteligent decat tine, am mai multa cultura si am si umblat mai mult prin lume. E mai bine daca ma exprim asa? Totusi, cand mentionez nume precum Planck, Galilei, Pitagora, Gauss, etc. o fac cu o oarecare reverenta. Asa frumos si destept cum sunt, nu ma ridic la nivelul lor. Pe langa titani, suntem bieti ignoranti. Nu pricep cum poti sa tragi niste concluzii atat de stupide. Te tot cramponezi de cuvintele mele, ma citezi ca pe Shakespeare, apoi scoti citatele din context, le dai intelesurile pe care le visezi tu...patetic.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #122 : Iulie 18, 2012, 10:01:01 pm »
De ce crezi ca Pamantul ar avea o valoare deosebita pentru cineva care nu traieste pe el?

Pentru ca a fost creat de Creator.
Pentru ca avut un scop cu El.

Nu, ridicol erai tu. Opiniile tale sunt ridicole la superlativ. Mecanismele evolutiei sunt logice si reale.

O, ai facut update. Acum am atins superlativul. Nu-i nimic, raman la parerea ca evolutia este monstruoasa.

N-am vrut sa te jignesc, asa ca mi-am permis putina modestie. Adevarul e ca sunt mai inteligent decat tine, am mai multa cultura si am si umblat mai mult prin lume. E mai bine daca ma exprim asa? Totusi, cand mentionez nume precum Planck, Galilei, Pitagora, Gauss, etc. o fac cu o oarecare reverenta. Asa frumos si destept cum sunt, nu ma ridic la nivelul lor. Pe langa titani, suntem bieti ignoranti. Nu pricep cum poti sa tragi niste concluzii atat de stupide. Te tot cramponezi de cuvintele mele, ma citezi ca pe Shakespeare, apoi scoti citatele din context, le dai intelesurile pe care le visezi tu...patetic.

Inteligenta ta in comparatie cu mine si ignoranta ta in comparatie cu oamenii de stiinta nu e argument.
Si nu scuza faptul ca inghiti gogosile evolutioniste.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #123 : Iulie 19, 2012, 10:50:34 pm »
Pentru ca a fost creat de Creator.
Pentru ca avut un scop cu El.

Aiurea. Unde e creatorul? De ce nu si-a scris cu stele numele pe cer?
Scop? Esti naiv!

Evolutionismul e adevarul. Dumnezeu e o minciuna.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #124 : Iulie 20, 2012, 09:08:47 pm »
Unde e creatorul?

Este destul sa stii ca exista.
Citat
De ce nu si-a scris cu stele numele pe cer?

N-a vrut.

Citat
Scop? Esti naiv!

Doar nu ne-a creat fara sa aiba un scop, nu!?

Citat
Evolutionismul e adevarul. Dumnezeu e o minciuna.

Asta e opinia ta.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #125 : Iulie 22, 2012, 06:59:27 pm »
Este destul sa stii ca exista.
N-a vrut.
Doar nu ne-a creat fara sa aiba un scop, nu!?
Asta e opinia ta.

Nici tu nu stii daca exista sau nu. CREZI ca exista, dar nu stii. Iti DORESTI sa existe, pentru ca altfel esti lipsit de scop si nu vezi sensul vietii si rotirea stelelor. Dar de stiut nu stii nimic.
N-a vrut sau nu poate? Poate pentru ca nu exista...
Nu ne-a creat, deoarece nici pe el insusi nu s-a putut crea. Voi l-ati creat, cand v-ati inchinat prima data focului la care stramosii nostri coborati din maimuta au fript prima oara carnea!
Opinia mea, da! Dar pe zi ce trece tot mai multi oameni cred in opinia asta, in vreme ce opinia ta are tot mai putini adepti in fiecare zi. A fost nevoie de secole ca sa ajungem aici si de aici pana la daramarea dumnezeilor e o chestiune de cateva zeci de ani. Mult a fost, putin a ramas.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #126 : Iulie 22, 2012, 08:46:15 pm »
Eu am mai spus pe-aici: deocamdata nu vad o alternativa mai plauzibila. Nici in religii, nici in stiinta. Si nu ma iau asa usor dupa orice.

Offline Ruth

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 70
    • Vezi Profilul
« Răspuns #127 : Decembrie 16, 2012, 01:15:08 am »
Ce discuții nebuneeeeee!Si mi-au plăcut!Doar ca .....ajungem tot nicăieri pana la urma....
Devin liberăăăăă...datorită vouă!

Offline Ruth

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #128 : Decembrie 16, 2012, 01:29:38 am »
Chiar vorbeam la serviciu zilele trecute despre o maxima celebra.....cred ca o știți .... Dacă nu crezi in D-zeu si El nu exista,n-ai pierdut nimic.Dar dacă nu crezi,si El exista,ai pierdut tot! Nu lipsesc din viața noastră nici 'dar',nici 'dacă' .....

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #129 : Decembrie 16, 2012, 01:36:37 am »
Salut Ruth, bine ai venit  :)
La care dzeu te referi mai sus, la Vishnu, la Hanuman, la Iehova, la Kali, la Zeus, la Poseidon?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Ruth

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #130 : Decembrie 16, 2012, 01:44:30 am »
Da-mi timp de gandire,te rog!E prea tarzie ora.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #131 : Decembrie 16, 2012, 01:19:17 pm »
Pariul lui Pascal construieste un Dumnezeu de convenienta. E ca si cum ai zice: daca maine pui bilet la loto, ai o sansa de castig. Daca nu pui, e clar ca nu poti castiga. Dar Pascal nu pune si problema pretului biletului...
   Nu cumva credinta in dumnezei imaginari ne-a costat mult prea mult pana acum?

Offline Ruth

• Vestitor botezat
    • Vezi Profilul
« Răspuns #132 : Decembrie 16, 2012, 06:18:13 pm »
Am vrut sa postez dar verificările astea mă exaspereaza si renunț! Nu mai scriu încă odată ce scrisesem .....

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #133 : Decembrie 16, 2012, 06:52:34 pm »
Salutare! Nu fi furioasă. După zece postări nu va mai fi cazul ... Puţintică răbdare :*

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #134 : Decembrie 16, 2012, 07:18:10 pm »
Pariul lui Pascal construieste un Dumnezeu de convenienta. E ca si cum ai zice: daca maine pui bilet la loto, ai o sansa de castig. Daca nu pui, e clar ca nu poti castiga. Dar Pascal nu pune si problema pretului biletului...
   Nu cumva credinta in dumnezei imaginari ne-a costat mult prea mult pana acum?

Exact. Si nu doar atat. Daca am ales sa credem in Iehova, si nu in Shiva, ce ne facem daca Shiva exista, si noi l-am etichetat drept dzeu fals? Sau Thor, sau etc? O sa ne faca una cu pamantu'. Ca sa nu pierdem pariul, atunci hai de fapt sa credem in toate miile de dzei pe care i-a inventat omenirea. Dar hopa, si atunci e bai, ca unii dzei se vor enerva pe noi ca nu ne-am dedicat viata lor (ci altora), sau ca am considerat si alti dzei ca fiind adevarati.

Deci pariul lui Pascal e o prostie din mai multe puncte de vedere. Si premiza lui e falsa, ca cica nu pierdem nimic daca credem. Ba cum sa nu. Unii si-au pierdut viata ascultand de dzeu (vezi transfuzii, vezi conflicte religioase), altii si-au irosit zeci de ani duminicile in biserica sau la sala regatului, altii i-au nenorocit la propriu pe altii cu doctrinele lor, ostracizand, condamnand, discriminand si omorand categorii de persoane indezirabile (vrajitori, homosexuali, copii neascultatori, mirese nevirgine, etc). Este evident ca Pascal a gandit cu fundu' aici.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19