Autor Subiect: Ce mă gândeam.  (Citit de 46908 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: Ce mă gândeam.
« Răspuns #90 : Iulie 05, 2012, 09:07:17 pm »
Ti-o zic pana iti intra in cap: Dawkins nu este Isus Cristosul stiintei. Este un om de stiinta dintre miile de oameni de stiinta. Nu de el atarna stiinta, si daca pe tine te obsedeaza persoana lui atunci e treaba ta.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #91 : Iulie 05, 2012, 09:12:07 pm »
Bine, corectez si eu: Dawkins nu este om de stiinta, este evolutionist.

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #92 : Iulie 05, 2012, 09:26:39 pm »
Se pare ca ai dificultati cu logica :D
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #93 : Iulie 05, 2012, 09:35:59 pm »
Daca-l mai citesc pe Dawkins, s-ar putea s-o pierd si pe asta care-o am.

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #94 : Iulie 13, 2012, 02:37:14 pm »
Ca sa crezi ca sursa inteligentei umane provine dintr-o sursa materiala anorganica, lipsita de ratiune, fiind rezultatul unei explozii primordiale ca big-bang-ul :o, iti trebuie cel putin atata (daca nu mai multa!!!! ;))credinta ca in cazul Creatorului Inteligent, adica Dumnezeul pe care Il prezinta Biblia.
Numai ca in cazul credintei in evolutie omul nu mai trebuie sa dea socotela nimanui pentru actiunile sale rele si in cazul acesta este mult mai “confortabil” sa traiesti, linistindu-te cu zicala “scopul, scuza mijloacele”.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #95 : Iulie 13, 2012, 05:58:42 pm »
Page, ai auzit de minunile evolutiei? Daca nu, stii acum de la mine.
Iti trebuie o credinta credulitate mult mult mai mare sa crezi in toate minunile astea pseudostiintifice incepand cu Big Bang-ul, Supa Primordiala si Evolutia pana la ceea ce vedem astazi. Astia oameni religiosi de la care pot lua lectii crestinii!  ::)

Offline Mimoza

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Iun 2012
  • Mesaje postate: 116
    • Vezi Profilul
« Răspuns #96 : Iulie 13, 2012, 06:38:58 pm »
Numai ca in cazul credintei in evolutie omul nu mai trebuie sa dea socotela nimanui pentru actiunile sale rele si in cazul acesta este mult mai “confortabil” sa traiesti, linistindu-te cu zicala “scopul, scuza mijloacele”.

Page draga , cand am invatat ce inseamna insusi numele lui Dumnezeu "eu sunt cel ce sunt " mi s-a explicat ca asta arata despre Dumnezeu ca el poate deveni orice este nevoie pt a-si duce la indeplinire scopul , tocmai de acolo deriva si celelalte forme ale numelui sau care exprima partea personalitatii sale evidentiate in acel context . deci dupa cum stim el poate fi si iubire si razboinic .
  Daca asta nu e "scopul scuza mijloacele " pt tine atunci fa-ma sa inteleg  :o :o :o :o :o :o :o :o

Si.... da , El este cel care "nu trebuie sa dea socoteala nimanui pt actiunile sale rele "  :o :o :o

Nu sunt nici atee, nici evolutionista , dar deja ma dezgusta modul asta de a FABRICA argumente pro sau contra
« Ultima Modificare: Iulie 13, 2012, 06:41:31 pm de Mimoza »
" Intelepciunea incepe prin a-ti pune intrebari ."     
                                       Seneca

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #97 : Iulie 13, 2012, 08:02:44 pm »

Page draga , cand am invatat ce inseamna insusi numele lui Dumnezeu "eu sunt cel ce sunt " mi s-a explicat ca asta arata despre Dumnezeu ca el poate deveni orice este nevoie pt a-si duce la indeplinire scopul , tocmai de acolo deriva si celelalte forme ale numelui sau care exprima partea personalitatii sale evidentiate in acel context . deci dupa cum stim el poate fi si iubire si razboinic .
  Daca asta nu e "scopul scuza mijloacele " pt tine atunci fa-ma sa inteleg  :o :o :o :o :o :o :o :o

.............

Nu sunt nici atee, nici evolutionista , dar deja ma dezgusta modul asta de a FABRICA argumente pro sau contra
Mimoza, ce anume vrei sa intelegi?
..............
 Nu-mi este clar care este obiectul dezgustului tau. ::)

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #98 : Iulie 13, 2012, 08:06:32 pm »
Page, ai auzit de minunile evolutiei? Daca nu, stii acum de la mine.
Iti trebuie o credinta credulitate mult mult mai mare sa crezi in toate minunile astea pseudostiintifice incepand cu Big Bang-ul, Supa Primordiala si Evolutia pana la ceea ce vedem astazi.
  ;D  8)

Offline Mimoza

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #99 : Iulie 13, 2012, 08:36:40 pm »
Citat din: page link=topic=164.msg6654#msg6654 date=13421794
..............
 Nu-mi este clar care este obiectul dezgustului tau. ::)
[/quote

Uite tocmai faptul ca unii incearca sa bage credinta cu forta in om prin teama si sentimente de vinovatie de genul  " va e mai usor ca nu vreti sa dati socoteala nimanui" samd. Credinta o ai sau nu , nu oamenilor trebuie sa dam explicatii pt ce credem sau nu , pt felul in care avem sau nu o relatie cu Dumnezeu . Ai accepta sa vina un strain sa se bage mereu in casnicia ta , sa-ti zica unde gresesti si ce trebuie sa faci , sa stea asa pe capul tau non stop sa te ia la bani marunti ? sa fim seriosi , ia-i da un picior in fund imediat . asa ca fiecare sa-si vada de "casnicia" lui , adica de relatia lui cu Dumnezeu .
 scopul acestui site banuiesc ca este impartasirea unor experiente si idei , pareri , nu inocularea lor sau folosirea intimidarii si atacurilor de genul "le e mai confortabil " ca atunci cu ce s-ar mai deosebi de sectele de care am fugit ?
 si la urma urmei daca eu vreau sa stau confortabil si sa huzuresc ce treaba au altii cu asta ? muncesc ei dublu pt a imi asigura mie salvarea ? >:( >:( >:( >:( :o :o :o
                                       Seneca

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #100 : Iulie 13, 2012, 09:52:34 pm »

Uite tocmai faptul ca unii incearca sa bage credinta cu forta in om prin teama si sentimente de vinovatie de genul  " va e mai usor ca nu vreti sa dati socoteala nimanui" samd. Credinta o ai sau nu , nu oamenilor trebuie sa dam explicatii pt ce credem sau nu , pt felul in care avem sau nu o relatie cu Dumnezeu . Ai accepta sa vina un strain sa se bage mereu in casnicia ta , sa-ti zica unde gresesti si ce trebuie sa faci , sa stea asa pe capul tau non stop sa te ia la bani marunti ? sa fim seriosi , ia-i da un picior in fund imediat . asa ca fiecare sa-si vada de "casnicia" lui , adica de relatia lui cu Dumnezeu .
 scopul acestui site banuiesc ca este impartasirea unor experiente si idei , pareri , nu inocularea lor sau folosirea intimidarii si atacurilor de genul "le e mai confortabil " ca atunci cu ce s-ar mai deosebi de sectele de care am fugit ?
 si la urma urmei daca eu vreau sa stau confortabil si sa huzuresc ce treaba au altii cu asta ? muncesc ei dublu pt a imi asigura mie salvarea ? >:( >:( >:( >:( :o :o :o

Draga mea, spune-mi te rog, ce vina am eu ca tu te simti “intimidata” de convingerile mele religioase?:)
Departe de mine gandul sa ma bag in viata personala a cuiva sau sa conving cu forta pe cineva. Eu doar imi prezint parerea vis-à-vis de un subiect sau altul …daca consider ca am ceva de spus().
Nu trebuie sa-mi dea socoteala nimeni pentru convingerile/ parerile sale personale.  Scriu pe acest forum crezand ca exista unii care ma inteleg sau cel putin incearca sa ma intelega si daca parerea mea exprimata aici ajuta la ceva sau pe cineva, ma bucur.

Nu eu iti pot schimba relatia ta cu Dumnezeu, doar Hristos, crezand in Jertfa Lui.:)

Tu nu poti sa-mi interzici sa prezint ceea ce cred ca este adevarat, eventual poti sa nu fii de acord cu mine. Dar pentru asta nu ma supar si nici nu sunt in masura sa te judec.:)
Si daca tu vrei sa stai deocamdata “confortabil”, este optiunea ta. ::)
Numai bine iti doresc!

P.S.Mie imi face deosebita placere sa aud/ sa citesc parerile/ convingerile sincere ale altor crestini () de pe acest forum. Sper ca nu te deranjeaza bucuria mea.:)

Offline Mimoza

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #101 : Iulie 14, 2012, 11:10:04 am »
  uite ca se poate si sa vorbim frumos fara sa cautam paiul din ochiul altora ... :)
  a-ti exprima o convingere nu inseamna a scoate in evidenta ce crezi tu ca e rau la altii , ci a veni cu argumente pt a-ti sustine convingerea. lasa sectele sa-si scoata unii altora paiele si barnele din ochi . poate ti-e greu sa intelegi de ce am reactionat asa violent atata timp cat nu ai avut de-a face cu nici o secta . crede-ma , asta e tactica lor : vin si iti arata cat de mult gresesc cei din religia in care esti , tu primesti cu bucurie si abia dupa ce faci parte dintre ei vezi si gunoiul lor de sub pres . asa ca am ajuns la o concluzie : nu apartenenta la o religie te face sa ai o relatie cu Dumnezeu ci asa cum ai spus credinta in jertfa lui Isus . El a spus "nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Fiul " nu scrie mai departe si la fiul se ajunge prin religie , apostoli sau orice altceva .
 faptul ca sunt totusi deschisa spre orice fel de cercetare si dovada stiintifica nu contravine in nici un fel credintei . popa spune "crede si nu cerceta " dar nu si biblia care din contra ne indeamna sa cercetam ca sa ajungem noi singuri la concluzii pe baza cercetarilor si a gandirii proprii si nu a inocularii gandirii altora. tocmai de-asta Dumnezeu ne-a lasat cu ratiune ca sa cercetam , sa ne bucuram de descoperirile noastre . ca cercetarea ii face pe unii sa creada in Dumnezeu prin admirarea modului minunat in care ne-a facut pe noi si intreg universul  iar pe altii ii face din contra sa sustina ca nu exista Dumnezeu este o cu totul alta poveste si chestie de optiune. sunt convinsa insa ca Dumnezeu nu ar fi mai bucuros sa vada ca nici nu incercam sa ne mai folosim aptitudinile cu care ne-a lasat de teama sa nu-l suparam . e ca si cum nu ti-ai lasa copilul sa invete sa mearga de teama sa nu cada
                                       Seneca

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #102 : Iulie 14, 2012, 01:22:32 pm »
Le zici foarte bine Mimoza!  :) :)

Page *  Ai un Like pentru felul civilizat de a te exprima,cunostintele tale si faptul ca nu reactionezi deplasat la unele "atacuri"pe care le facem unii...(ioh)  :D   ;)  asupra crestinismului,religiei si credintei in zei.
Ilie saracu nu avea nervi si ne bestelea, pe noi astia, ce ne exprimam franc,direct,fara retineri cu privire la aceste....  chestii  :D .
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #103 : Iulie 15, 2012, 02:51:31 pm »

Page *  Ai un Like pentru .....
Multumesc, Gabi. :)

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #104 : Iulie 16, 2012, 12:24:21 pm »
Si pe ei cine i-a creat? Ajungi tot la un Creator atotputernic necreat de nimeni, Inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega, Eu sunt cel ce sunt.
Are logica ce spun?

Are pe dracu. Cine l-a creat pe Creatorul atotputernic, atunci?