Autor Subiect: Ce mă gândeam.  (Citit de 46910 ori)

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
Re: Ce mă gândeam.
« Răspuns #105 : Iulie 16, 2012, 12:27:26 pm »
Poate ca era bine ca unii oameni neingusti la minte sa se opreasca la nivelul 1+1=2, decat sa debiteze prostii.
Te rog eu, da o raita pe topicul <"Stiinta" Evolutionistilor> (de la Discutii libere), si citeste cele 3 mostre de "stiinta" a "savantului" Richard Dawkins, si spune-mi drept daca te satisface.

Am fost, am citit, mi se par pertinente. Nu pricep ce nu ti-e tie clar.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #106 : Iulie 16, 2012, 02:28:05 pm »
Si pe ei cine i-a creat? Ajungi tot la un Creator atotputernic necreat de nimeni, Inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega, Eu sunt cel ce sunt.
Are logica ce spun?

Are pe dracu. Cine l-a creat pe Creatorul atotputernic, atunci?

In spatele unui sistem complex si bine organizat sta o munca de inginerie si constructie. Omul, ca fiinta rationala, este programat sa gandeasca dupa acest concept, pentru ca el insusi este implicat in tot felul de proiecte care necesita cercetare si aplicare. Datorita stiintei sau a informatiei, se creeze diferite lucruri. El prelucreaza materia si o integreaza intr-un mecanism. Fiecare componenta sau rotita are rolul ei stabilit, rezultatul final fiind functionalitatea sistemului, ca intreg.
Deci logica noastra nativa ar trebui sa ne duca la concluzia ca avem un Creator, mai ales ca Universul si complexitatea lumii vii este infinit mai mare decat ceea ce este in stare sa faca omul momentan.

Intrebarea la fel de logica – trebuie sa recunoastem – este cea care ai pus-o tu: daca creatia este rodul Creatorului, atunci Creatorul, care este mult mai complex, n-ar trebui sa fie si El creat? Da, avem o problema aici. Logica se pare ca ajuns la o limita de intelegere. Dar...pentru ca exista un “dar”,  avem o solutie rationala mai buna decat asta care sa se potriveasca modelui conceptual cu care suntem obisnuiti din practica si experienta!? Nu, pentru ca, din momentul in care ne blocam de intrebarea “dar pe Creator cine l-a creat?” si preferam sa dam la pamant cu logica nativa, imbratisand “intamplarea”, e mai rau, si denota, mai degraba, lipsa de obiectivitate si lipsa de consecventa in niste principii care s-au dovedit “sanatoase”.

Si, atunci, cum este mai corect sa procedam? Intrebarea “cine l-a creat pe Creator?” se intinde la infinit: dar pe creatorul creatorului cine l-a facut? dar pe creatorul creatorului creatorului cine l-a creat?... E clar ca nu putem merge tot asa, si suntem nevoiti sa facem un compromis, adica sa acceptam un Creator necreat (de alt Creator). E o optiune mai de bun simt si mai putin nelogica (dupa logica puterii noastre de intelegere) decat “intamplarea”. Asta doar in prima faza, ca apoi e mai grav: daca mergi pe mana intamplarii esti nevoit sa accepti si restul lantului de intamplari (fie ele chinuite si fortate - stiintific, cica) care-si propun sa explice aparitia a tot ceea ce exista pe modelul: din rahat sa facem bici.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #107 : Iulie 16, 2012, 02:31:03 pm »
Poate ca era bine ca unii oameni neingusti la minte sa se opreasca la nivelul 1+1=2, decat sa debiteze prostii.
Te rog eu, da o raita pe topicul <"Stiinta" Evolutionistilor> (de la Discutii libere), si citeste cele 3 mostre de "stiinta" a "savantului" Richard Dawkins, si spune-mi drept daca te satisface.

Am fost, am citit, mi se par pertinente. Nu pricep ce nu ti-e tie clar.

Pe scurt: nu cred ca urechile, aripile sau veninul s-au dezvoltat prin mutatii genetice. Iar Dawkins arunca praf in ochi.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #108 : Iulie 16, 2012, 07:44:06 pm »
Si, atunci, cum este mai corect sa procedam? Intrebarea “cine l-a creat pe Creator?” se intinde la infinit: dar pe creatorul creatorului cine l-a facut? dar pe creatorul creatorului creatorului cine l-a creat?... E clar ca nu putem merge tot asa, si suntem nevoiti sa facem un compromis, adica sa acceptam un Creator necreat (de alt Creator). E o optiune mai de bun simt si mai putin nelogica (dupa logica puterii noastre de intelegere) decat “intamplarea”. Asta doar in prima faza, ca apoi e mai grav: daca mergi pe mana intamplarii esti nevoit sa accepti si restul lantului de intamplari (fie ele chinuite si fortate - stiintific, cica) care-si propun sa explice aparitia a tot ceea ce exista pe modelul: din rahat sa facem bici.

Pai aici e diferenta fundamentala intre ratiune si credulitate. Matematica a imbratisat conceptul  si deja se dezvolta o ramura aparte a acesteia, o matematica a infinitului. Absurd, in punctul asta, e sa faci compromisul. Normal e sa il respingi. Modul tau de gandire e jignitor si denota micime intelectuala: e specific Evului Mediu timpuriu. Eu nu vreau sa nu pun intrebarea: Dar pe Creatorul Creatorului cine l-a creat? Evolutia nu e numai intamplare. Si chiar daca ar fi, viata in sine se supune legilor hazardului. Cand tatal tau s-a suit pe mama dumitale si au facut sex, intamplarea a facut ca spermatozoidul cu numarul 100.213.332 a trecut bariera defensiva a uterului si a fertilizat ovului din care ai rezultat tu. A fost hazard. Oricare alt spermatozoid ar fi ajuns primul, ai fi fost o alta persoana, cel putin dpdv al fenotipului, al infatisarii exterioare. Oricat l-ai ridica pe Iehova al tau impotriva hazardului care guverneaza Universul, nu faci decat sa cazi in ridicol.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #109 : Iulie 16, 2012, 07:49:27 pm »
Pe scurt: nu cred ca urechile, aripile sau veninul s-au dezvoltat prin mutatii genetice. Iar Dawkins arunca praf in ochi.

Credinta nu are nimic de-a face cu metoda stiintifica. Poti sa crezi ce vrei, stramosii nostri au fost un fel de maimuci. Punct.
      Asta nu pricepeti voi, "oamenii lui Dumnezeu". Ca stiinta face lumea sa progreseze si darama dumnezeii. Stiinta zideste incet si sigur un turn Babel pe care Iehova al tau nu il va putea niciodata distruge.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #110 : Iulie 16, 2012, 11:36:06 pm »
impotriva hazardului care guverneaza Universul

Tocmai te-ai descalificat singur.
Probabil ca si mesajul tau este unul intamplator.
Probabil ca si rationamentul tau este unul intamplator, care nu merita sa fie luat in seama nici chiar de tine.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #111 : Iulie 16, 2012, 11:46:02 pm »
Credinta nu are nimic de-a face cu metoda stiintifica.       

Cand evolutionistii propun ca mecanism "creator" intamplarea (adica mutatiile genetice aleatorii) pentru "aparitia" vietatilor de pe pamant, cea mai logica reactie este sa spun: nu cred.
Nici evolutionistii nu au vazut procesul evolutiv, si nici eu. E chestiune de credinta. Rezultatul credintei fiecaruia este in functie de ce argumente gaseste a fi plauzibile.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #112 : Iulie 17, 2012, 04:44:10 am »
Credinta nu are nimic de-a face cu metoda stiintifica.       

Cand evolutionistii propun ca mecanism "creator" intamplarea (adica mutatiile genetice aleatorii) pentru "aparitia" vietatilor de pe pamant, cea mai logica reactie este sa spun: nu cred.

Faci confuzie intre "logica" si "ignoranta".

Citat
Nici evolutionistii nu au vazut procesul evolutiv, si nici eu. E chestiune de credinta. Rezultatul credintei fiecaruia este in functie de ce argumente gaseste a fi plauzibile.

Daca-ti zici chestia asta de cateva ori o sa ajungi s-o crezi si tu.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #113 : Iulie 17, 2012, 10:26:47 am »
Asa e ca degetele tale s-au miscat intamplator pe tastatura!? Ce, dpdv matematic nu exista sanse? Cam asa e si cu evolutia. E trasa rau, da rau de tot, de par.  :)

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #114 : Iulie 17, 2012, 07:49:38 pm »
Tocmai te-ai descalificat singur.
Probabil ca si mesajul tau este unul intamplator.
Probabil ca si rationamentul tau este unul intamplator, care nu merita sa fie luat in seama nici chiar de tine.

Viata e o oaza de ordine intr-un ocean de dezordine, dar si ea se supune legilor probabilistice 90% din timp. Noua ni se pare ca alea cateva mii de ani in care ne-am tarait basinile pe firul asta de praf sunt mare branza, ca am ordonat si am facut si am desfacut si suntem frati cu dumnezeu. Aiurea. Legile mari ale Cosmosului sunt legi ale hazardului. 99% din energia cinetica a Universului e miscare browniana. Maine se poate produce un fenomen al naturii catastrofal si s-a terminat cu fumurile de alesi ai lui dumnezeu pe care le au unii. Hazard. Noroc. Ghinion. Imprevizbil. Nu mai veni cu comentarii de genul celui de mai sus. Si-asa esti destul de ridicol, ce rost are sa ridici ridicolul la superlativ?

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #115 : Iulie 17, 2012, 08:01:06 pm »

Orice e o chestiune de credinta PENTRU TINE, ca individ. Si eu pot sa cred sau nu ca derivat din x egal cu 1. Daca nu cred si imi pica la bac, am picat cu brio. Asa ca pana la urma credinta, in probleme ce tin de stiinta, valoreaza cat un rahat de rama. Stiinta nu poate fi obiectul opiniei multimilor ignorante din care facem parte si tu si eu. Opinii stiintifice pot avea oamenii de nivelul lui Newton, Plank, Maxwell, Einstein, Russel, Cantor, etc. Aia pot sa zica "mi se pare ca derivat din x nu e egal cu 1...hmmm...ia sa vad". Si cateva luni se pun pe calcule si in alea cateva luni lumea e in asteptarea rezolutiei lor. Pe credinta noastra nu da nimeni nici 2 parale.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #116 : Iulie 17, 2012, 08:02:06 pm »
Asa e ca degetele tale s-au miscat intamplator pe tastatura!? Ce, dpdv matematic nu exista sanse? Cam asa e si cu evolutia. E trasa rau, da rau de tot, de par.

Esti ridicol si vad ca te complaci.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #117 : Iulie 18, 2012, 05:42:44 pm »
Viata e o oaza de ordine intr-un ocean de dezordine, dar si ea se supune legilor probabilistice 90% din timp. Noua ni se pare ca alea cateva mii de ani in care ne-am tarait basinile pe firul asta de praf sunt mare branza, ca am ordonat si am facut si am desfacut si suntem frati cu dumnezeu. Aiurea. Legile mari ale Cosmosului sunt legi ale hazardului. 99% din energia cinetica a Universului e miscare browniana. Maine se poate produce un fenomen al naturii catastrofal si s-a terminat cu fumurile de alesi ai lui dumnezeu pe care le au unii.

Cred ca ar trebui sa revii cu picioarele pe Pamant. Ce treaba ai tu cu Cosmosul? Tu te misti pe cativa metri patrati si ai pretentii de cunoastere a Cosmosului. Viata ta, deocamdata, e aici pe Pamant. Iar faptul ca astronautii se chinuie de zor sa descopere o alta planeta pe care exista viata sau conditii de viata, si nu gasesc, ar trebui sa te puna pe ganduri. Iata ca firicelul asta de praf e foarte valoros in ochii stim noi Cui.

Citat
Hazard. Noroc. Ghinion. Imprevizbil. Nu mai veni cu comentarii de genul celui de mai sus. Si-asa esti destul de ridicol, ce rost are sa ridici ridicolul la superlativ?

Aha, ti se pare ridicol. Ce coincidenta, tocmai asta este mecanismul evolutionist care explica existenta. Dupa mine, a depasit superlativul ridicolului. E o monstruozitate in toata regula. Bine, ea-i obisnuita cu mutatiile si nu se simte jignita.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #118 : Iulie 18, 2012, 05:45:19 pm »
Orice e o chestiune de credinta PENTRU TINE, ca individ. Si eu pot sa cred sau nu ca derivat din x egal cu 1. Daca nu cred si imi pica la bac, am picat cu brio. Asa ca pana la urma credinta, in probleme ce tin de stiinta, valoreaza cat un rahat de rama. Stiinta nu poate fi obiectul opiniei multimilor ignorante din care facem parte si tu si eu. Opinii stiintifice pot avea oamenii de nivelul lui Newton, Plank, Maxwell, Einstein, Russel, Cantor, etc. Aia pot sa zica "mi se pare ca derivat din x nu e egal cu 1...hmmm...ia sa vad". Si cateva luni se pun pe calcule si in alea cateva luni lumea e in asteptarea rezolutiei lor. Pe credinta noastra nu da nimeni nici 2 parale.

Daca te consideri ignorant in ale stiintei, de ce iei apararea evolutionismului? Esti un credincios evolutionist? Daca Da, credinta ta nu valoreaza nici doua parale (concluzie bazata pe cuvintele tale).
Iarasi te-ai descalificat singur. Numai ca acum nu mai e amuzant, ci trist.

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #119 : Iulie 18, 2012, 08:48:09 pm »
Cred ca ar trebui sa revii cu picioarele pe Pamant. Ce treaba ai tu cu Cosmosul? Tu te misti pe cativa metri patrati si ai pretentii de cunoastere a Cosmosului. Viata ta, deocamdata, e aici pe Pamant. Iar faptul ca astronautii se chinuie de zor sa descopere o alta planeta pe care exista viata sau conditii de viata, si nu gasesc, ar trebui sa te puna pe ganduri. Iata ca firicelul asta de praf e foarte valoros in ochii stim noi Cui.

Cand vii cu pretentii de cunoastere a unei fiinte care a creat Universul, de fratie cu aceasta presupusa fiinta, tu esti cu picioarele pe pamant? Astronautii au gasit deocamdata apa aici, in unele locuri din sistemul solar, pe unii din satelitii gigantilor gazosi. Oceane intregi. Gasirea unor forme de viata sub gheata e doar o chestie de cativa ani de aici incolo. De ce crezi ca Pamantul ar avea o valoare deosebita pentru cineva care nu traieste pe el?