Autor Subiect: De toate....pentru noi.  (Citit de 180863 ori)

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
Re: De toate....pentru noi.
« Răspuns #210 : Septembrie 02, 2012, 09:59:07 am »
Creștinismul din perspectiva filozofiei și științei

Articol principal: Creștinismul din perspectiva filozofiei și științei.

Creştinismul la etapa actuală (roșu închis, state în care este religia majoritară)
Filozofia, datorită caracterului ei rațional, nu putea decât să intre în conflict cu creștinismul, o religie în care adevărurile sunt revelate și impuse dogmatic. Deși există incontestabil o influență reciprocă între filozofia greacă și ideile religioase ale evreilor, părțile au intrat în conflict, și invectivele de-o parte și alta n-au lipsit deloc. Când au căpătat putere și număr, creștinii au lichidat filozofia pe care o percepeau ca fiind păgână, închizând școlile de filozofie, hărțuind sau omorând filozofii vremii. Logica și rațiunea nu este însă nici păgână, nici creștină. În consecință, la un moment dat, o parte dintre creștini (anume creștinătatea occidentală) a redescoperit filozofia și rațiunea "păgână" prin contactul cu civilizația arabă. Europenii practic își găseau astfel rădăcinile culturale istorice, grecești și romane, cursul luat de evenimente din acest moment ducând la o scădere treptată a forței religiei, inițial filozofia eliberându-se de sub tutela religiei, ulterior apărând și știința (în sens modern al termenului), fapt care însă n-a dus la dispariția conflictelor cu creștinismul.
Filozofia reproșează creștinismului și religiei în general lipsa gândirii critice și a libertății de gândire (dogmatismul), în timp ce știința, în afară de a fi discreditat istoric anumite afirmații ale creștinismului, are ca obiect de studiu, prin diverse discipline ale ei, chiar creștinismul și religia, ori analiza acestuia din urmă nu-l face deloc mai adevărat decât oricare altă religie studiată. Acest fapt nu a rămas fără consecințe, căci printre elitele intelectuale gradul de adeziune la dogmele creștine este cel mai scăzut.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cre%C8%99tinism

AICI VETI GASI O ISTORIE A CRESTINISMULUISI A ALTOR RELIGII
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #211 : Septembrie 02, 2012, 10:35:39 am »
 IAR ACUM VA DAU LOVITURA DE GRATIE TUTUROR RELIGIOSILOR  :D CARE MAI SINTETI  8)

ADEVARL CAM USTURA  8)

SÂMBĂTĂ, 4 DECEMBRIE 2010
Credinţa în Dumnezeu, boală psihică?

Motto: Cei mai mulţi oameni ucid adevărul cînd adevărul le ucide religia. (Lemuel Washburn)

Ce ne-am face dacă 90% dintre noi am suferi de o afecţiune psihică? Cum ne-am da seama? Cea mai simplă metodă de identificare a unei anomalii este nota discordantă pe care o face subiectul. Metodă care nu se poate dovedi eficientă în ipoteza dată.

Cunoaşterea funcţionării creierului uman încă este într-o fază incipientă. Bolile psihice au intrat relativ recent în domeniul medicinei. Pînă nu demult, sensul suvîntului "nebun" era doar acela de "măscărici", "clovn".
Aşa-numita "religovirologie" (religovirology) analizează religia din perspectiva unei boli a minţii. Studii importante s-au făcut în domeniu, lucrări au fost publicate, dar din păcate, societatea s-a dovedit mai mult decît reticentă în a le studia. Un om sănătos se poate întreba, în diverse situaţii, dacă nu cumva a luat-o razna. Numai oamenii cu adevărat nebuni nu vor accepta vreodată posibilitatea asta. (la fel cum proştii nu-şi dau seama că sunt proşti)

Sunt uşor sesizabile similitudinile dintre comportamentul unei persoane religioase şi cel din patologia altor tulburări psihice.
Tulburarea obsesiv-compulsivă este o formă de anxietate care se manifestă prin gînduri şi temeri nejustificate care se transformă în obsesii şi care treptat, duc la un comportament repetitiv, compulsiv. Persoanele care ajung să conştientizeze faptul că au anumite obsesii nejustificate şi că suferă de tulburare obsesiv-compulsivă, încearcă să ignore aceste obsesii şi chiar să înceteze în a le mai materializa în fapte. Însă, această tentativă de ignorare a obsesiilor nu face decît să crească senzaţia de stres şi anxietate. Într-un final, tocmai pentru a diminua senzaţia de stres, aceste persoane vor recurge la acte repetitive. Merg mereu pe partea stîngă a drumului pentru că partea dreaptă aduce ghinion, nu calc pe capacele de la canal pentru că este semn că ceva rău se va întîmpla, mă spăl de trei ori pe mîini cu săpun, calc de trei ori într-un loc, casc de trei ori deoarece cifra trei este impară şi tot ceea ce fac trebuie să fie realizat de un număr impar de ori etc.
Sună cunoscut? Persoanele care îşi fac cruce cînd ies pe uşă (ba, eventual, nu uită nici să calce mai întîi cu dreptul), sau folosesc mereu cifra "3" (gîndidu-se la Sfînta Treime) sau spun aceeaşi rugăciune în fiecare seară ("Tatăl nostru") şi se trezesc disperate dacă, vai, au adormit uitînd să-şi facă ritualul. And so on, and so on.

Schizofrenia este o boală mintală din categoria psihozelor endogene. Caracteristică este apariţia unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinaţii, deliruri, turburari formale de gîndire, tulburări afective, dezorganizarea personalităţii.
A te simţi urmărit, privit (Dumnezeu e cu ochii pe tine), a vorbi de unul singur (rugăciunea), a te simţi ameninţat (Diavolul încearcă să te "corupă"), a te chinui singur (postul), tulburări de gîndire (Dumnezeu e drept, e bun, şi cînd face rău), iluziile (lucruri banale sunt interpretate drept semne divine) delirul (a se vedea reacţia multor credincioşi la vederea moaştelor) sau chiar a "vedea" îngeri (halucinaţii) sunt toate caracteristice schizofreniei!
Întemeietorii marilor religii, cel mai proabil, sufereau de schizofreniei paranoid-narcisistă şi chiar epilepsie. Nu toţi credincioşii sunt automat schizofrenici, dar toţi schizofrenicii chiar sunt credincioşi! Iar apartenenţa la o religie, oricare ar fi aceea, reprezintă un teren propice pentru apariţia, dezvoltarea şi întreţinerea schizofreniei.

Există cel puţin două fobii care însoţesc credinţa în Dumnezeu:
Tanatofobia - o teamă faţă de moarte nejustificată şi intensă.
Aici, religia are efectul unui calmant. Şi ca orice calmant, se poate transforma foarte uşor în drog. Adică da, vei muri, dar totodată vei continua să trăieşti sub forma unui suflet (sau te vei reîncarna). Da, n-o să-i mai vezi pe cei dragi, însă numai pentru o vreme (vă reîntîlniţi, la o cafea, pe "lumea cealaltă").
Dacă subiectul ar accepta inevitabilitatea inexistenţei, ar intra în disperare.

Peciatifobia - teama de a nu păcătui (dezvoltată pe parcurs). Auzim îngrijorător de mulţi oameni spunînd "mi-e frică de Dumnezeu". Şi oamenii ăştia chiar trăiesc cu frica-n sîn, că vine Doamne-Doamne şi le dă-n cap pentru fiecare greşeluţă.

Suplimentar, aş suspecta inclusiv existanţa unei forme de phronofobie (teama de a gîndi). Am observat persoane care se tem să răsfoiască pliante pentru alte religii. Sau sunt unii atît de dobitoci încît preferă să citească aceeaşi carte de mai multe ori (să zicem Biblia, că tot suntem într-o ţară majoritar creştină), în loc, pentru cultura lor generală, să citească măcar o dată şi Coranul. Sub dominaţia mirobolantului "crede şi nu cerceta", există teama de ce ar putea descoperi, ce ar putea gîndi. Nu cumva să fie "fraierit" de alte religii. Iar asta ascunde o puternică slăbiciune, nesiguranţă, neîncredere.
Şi eremofobia (teama de singurătate) mai poate juca un rol, de la caz la caz, determinant. Religia crează iluzia că cineva este lîngă tine, protejîndu-te de "cele rele". Iar aici, Dumnezeu este "prietenul imaginar" din copilărie.

Richard Dawkins: Pacientul este constrîns de convicţia interioară şi convingerea că ceva este adevărat sau bun sau virtuos, o convicţie care nu derivă din raţiune sau motivaţie, dar care, oricum îl face să se simtă total mulţumit şi convins. Numim această convicţie credinţă (religioasă). Pacientul consideră o virtute faptul că a sa convicţie nu are niciun suport raţional sau logic. De asemenea, consideră că este cu atît mai bine cu cît nu există acest suport. Pacientul se comportă intolerant cu vectorii credinţelor rivale, în cazuri extreme omorîndu-i sau instigînd la moartea acestora. În acelaşi timp, este ostil şi cu oameni care au suferit de aceeaşi credinţă şi apoi s-au vindecat.

E frapant modul în care o persoană religioasă alege să-şi ignore propria raţiune, propriul discernămînt, de dragul credinţei. Un test simplu: Se ia întrebarea "De ce se nasc unii copii cu handicap sau diverse boli?" Un răspuns frecvent ar suna ceva de genul "plătesc pentru păcatele părinţilor". Îmi spunea cineva, nu demult, că s-ar răspunde pentru păcate pînă la a şaptea generaţie. Şi atunci zicem aşa: Ce ar fi ca atunci cînd un om săvîrşeşte o crimă, să răspundă o rudă în locul său? Asta e justiţia divină? Dar nu, ar fi prea greu de acceptat consecinţele psihoemoţionale ale unor idei precum inexistenţa lui Dumnezeu sau nepăsarea lui faţă de om, sau lipsa dreptăţii.
Alt exemplu. Un credincios, cînd i se întîmplă un lucru bun, spune că l-a ajutat Dumnezeu, care, deci, există. Dacă, în schimb, i se întîmplă ceva rău, Dumnezeu l-a "testat" şi, deci, există. Adică oricum am da-o, nu-l scoţi dintr-ale lui.
Povestea din Biblie în care Avraam, auzind vocea lui Dumnezeu, merge să-şi omoare copilul, este pentru nebuni (că un om sănătos nu ar putea gîndi aşa) plină de virtuţi şi morală. Şi-n ziua de azi sunt părinţi care-şi omoară copiii motivînd ca aşa le-a cerut Dumnezeu (ori că era încarnarea Diavolului). Diferenţa e că-n zilele noastre a mai auzit lumea de boli psihice. :)

Cu toate că religiile, în marea lor majoritatea se autoproclamă morale, etice, drepte, cu toate că (cică) ar învăţa iubirea semenilor, adepţii lor sunt, cel mai adesea, mari egoişti. Egoismul şi egocentrismul se vede în maniera nesimţită de a acţiona în raport cu Dumnezeu. Cum poţi să te rogi să iei un examen la şcoală, cînd copiii mor de foame în Africa? Ori îl crezi pe Dumnezeu complet retardat (nu vede suferinţele altora), ori eşti egoist şi-ţi pasă doar de tine. Să rezolve Dumnezeu bolile, oamenii fără adăpost, copiii din Somalia şi abia apoi o să aibă timp de altele. Deci orice om care se roagă pentru el, este un om eminamente egoist!

Vin şi cu un exemplu concret. Un personaj grobian al plaiurilor mioritice: George Becali. Nici nu mai ştiu de cîte ori l-am auzit făcînd afirmaţii de genul "Steua a pierdut pentru că Dumnezeu a vrut să-MI dea o palmă" sau "a cîştigat greu echipa, pentru că Dumnezeu a vrut să MĂ ţină în suspans". Dar de ce nu ar fi vrut Dumnezeu să "dea o palmă" altui suporter? Dumnezeu decide rezultatele Stelei în funcţie de păcatele lui Becali? Să-mi aducă cineva argumente, că ăsta nu este egocentrism neobrăzat. Iar egocentrismul şi orgoliul nejustificat sunt căi certe către paranoia.
Şi un exemplu din viaţa de zi cu zi. Un om care crede că plouă pentru că el s-a rugat să plouă, înseamnă că trăieşte cu impresia că lui Dumnezeu i se rupe de cei care s-au rugat să nu plouă, deci întregul univers se învîrte în jurul lui...

Vine acuma Crăciunul şi ne apucăm de sacrificat porci pentru zei. Dar e okay... Şi chiar dacă nu e, dacă religia spune că e, atunci e. Creierul a obosit de la atîta odihnă...
Trist!

P.S.: Recomand bestseller-ul "Himera credinţei în Dumnezeu" (Richard Dawkins, Ed. "Curtea Veche")

Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #212 : Septembrie 02, 2012, 11:17:25 am »
Boala numita credinta si problemele psihice ale religiosilor din Romania

Pro tv a realizat o emisiune extraordinara, cum nu s-a mai intamplat niciodata de 20 de ani incoace. Au reusit sa arate ceea multi dintre noi ne chinuim sa aratam tuturor, din rasputeri, dar fara acces la telviziuni , radio si ziare ne-a fost si ne este imposibil. Acestia au resuit sa arate prostia si mocirla in care se zbate mai mult de jumatate din popor, practicile medievale, incultura, fanatismul, inapoierea si prostia, intr-un cuvant cancerul religios si problemele psihice de care sufera credinciosii. Nu este de mirare ca in orice tara civilizata, care a evoluat si oamenii au dorit progresul si evolutia, au inteles ca pentru a fi posibile aceste lucruri trebuie sa te rupi de un trecut catastrofal, negru si primitiv, de toate lcururile inapoiate care tin pe loc dezvoltarea omului si a societatii, au incetat sa mai creada in zei inexistenti si sa mai practice ritualuri medieval religioase. Acestia au inteles ca religia nu mai corespunde cerintelor secolului in care traim, ca face mai mult rau decat bine si tine omul inapoiati, incult departe de civilizatie. Aceste lucruri sunt departe de a fi intelese si de poporul roman, care in loc sa evolueze sa aspire spre civilizatie si progres, incearca sa le opreasca punand ca lege suprema religia.

Am explicat pe acest bolg ce isneamna religia, cum se opune  progresului si cat tine pe loc omenirea din cursul ei normal al evolutiei.

Ne-am bucurat cand am primit mesaje de sustinere si aprobare din partea multor oameni, in generali tineri, care au realizat ca religia este ceva din trecut care nu mai corespunde cu modul lor de viata, cu aspiratiile lor si mai mult decat atat si cel mai important ca religia incalca grav drepturile si libertatile omului.

Daca aruncam o privire asupra studiilor facute la nivelul Europei, vom observa ca Romania este singura tara religioasa, singura tara unde oamenii se calca in picioare sa pupe cadavre si tablouri, unde oamenii cred in inscenarile preotilor cu asa zisele exorcizari unde sunt adusi oameni schizofrenici sau bolnavi psihic pentru spectacol si unde statul doneaza terenuri si fonduri bisericii pentru constructia unor cladiri nefolositoare poporului.Nu vom vedea nicaieri in Europa o tara care va accepta cosntructia unei catedrale chiar in curtea parlamentului.Vom observa ca suntem singura tara cu scoli si spitale darapanate pe cale de disparitie si unde se construiesc biserici de lux cu acoperisuri poleite cu aur. Suntem singura tara unde biserica se amesteca si in educatie, unde ia decizii si se opun celei mai importante probleme, cea a orelor de educatie sexuala a tinerilor. Mai vedem ca suntem singura tara unde, inainte de a se adopta sau respinge o lege in parlament, care nu este pe placul bisericii si crestinismului, se citeste pozitia bisericii si in functie de aceasta se adopta sau respinge legea respectiva. Suntem singura tara unde copii sunt botezati impotriva vointei lor, la o varsta in care acesta nu pot lua o decizie de a accepta sau nu, cirespunzator varstei de 18 ani cand acesta este destul de dezvoltat si inarmat cu toate cunostintele necesare despre ce isneamna o religie sau alta si daca acesta vrea sa intre in randurile fanatismului si primitivismului sau sa aleaga o cale de viitor fara religie. Astfel, in final observam ca tot Romania pe harta Europei este cea mai saraca, nedezvoltata, necivilizata si inapoiata tara. Oare de ce? Care ar fi una din principalele cause? Raspunsul l-ati ghicit unii dintre voi, este religia.

Mai putem adauga multe, dar ne oprim aici si punem mai jos linkurile unde puteti urmari emisiunea realizata de Pro tv – “Romania te iubesc – Romani rataciti in credinta. secretele sectelor care vand minuni.”

Va rugam sa priviti in ochi aclor fanatici, sa cititi in ochii lor gravele tulburari psihice, incultura, inapoierea si prostia, sa vedeti ce inseamna religia si cine sunt cei care au umplut internetul cu mii de bloguri religioase, care ne invata ce inseamna “morala”, cei ce se opun drepturilor si libertatilor omului, avortului, contraceptiei, educatiei stiintifice, progresului, civilizatiei si care promoveaza inegalitatea femeii in fata barbatului.Observati contradictiile in teoria si practica bisericii si cum reprezentantii bisericii incearca sa denatureze realitatea spunand ca biserica nu este de accord cu asa ceva, ca ei nu procedeaza asa dar totusi, aceste lucruri se intampla in toate bisericile lor, indifferent de religie. Observati cum oamenii saraci sunt pacaliti, prostiti sau dau de bunavoie bani bisericilor si preotilor si cum femeia este injosita. 90% dintre religiosi sunt persoane in varsta, iar generatiei tinere pare sa nu-i mai pese de religie sau au realizat cat de rea este religia si nu mai accepta asa ceva si au hotarat sa traiasca liberi si fericiti. Acest lucru ne dovedeste ca  apocalipsa din Biblie este apocalipsa religiosilor, adica sfarsitul religiei si adeptilor ei.

Citez:” Poti sa crezi in Bahaullah, in Crestinism sau Biserica Universala care-ti promite miracole pe banda rulanta. Nimeni nu o sa te opreasca. Insa de un lucru putem fi siguri: cel mai usor poate fi manipulat UN OM AFLAT IN SUFERINTA FIZICA SAU PSIHICA, un om care simte o nevoie acuta sa creada in ceva, sa gaseasca un rost si un sens superior pentru viata lui. CREDE SI NU CERCETA POATE FI UNEORI CEA MAIS CURTA CALE SPRE PIERZANIE!

http://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/romani-rataciti-in-credinta-secretele-sectelor-care-vand-minuni.html

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #214 : Septembrie 09, 2012, 11:32:20 am »
Primit recent de la o bună prietenă:
https://www.dropbox.com/s/xdfcghpdpbgidn2/Interviu.ppt

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #215 : Septembrie 09, 2012, 05:05:33 pm »
“Nu exista religie mai mare ca adevarul.”- Dalai Lama

“Ce este adevarul?”- Pilat (Ioan 18:38)

“Cuvântul Tău este adevărul” – Isus Hristos (Ioan 17:17)

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Isus: nebun, sau chiar mai rau?
« Răspuns #216 : Septembrie 09, 2012, 06:02:21 pm »
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #217 : Septembrie 09, 2012, 06:45:48 pm »
Cea mai buna religie este cea care te apropie de Dumnezeu…”- Dalai Lama

Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.– Isus Hristos (Ioan 14:6)

“…Este cea care face din tine o persoana mai buna.”- Dalai Lama

“Ce ne face sa fim mai buni?”- Leonardo Bloff (teolog)

“Tot ceea ce nu ne lasa indiferenti la suferinta aproapelui si ne face sa fim mai sensibili, mai detasati, mai amabili , mai umani, mai responsabili, mai corecti si cinstiti.
Religia care iti ofera toate si iti recomanda toate acestea  este cea mai buna religie.” –Dalai Lama

Toate religiile iti recomanda/te invata sa fii mai bun, etc., dar doar Duhul Sfant al lui Dumnezeu face din tine o persoana buna.

“Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea,  bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
blândeţea, înfrânarea poftelor.
Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.” (Galateni 5:22,23)

Roadele Duhului Sfant arata caracterul omului schimbat care s-a lasat atras de Dumnezeu si care a acceptat Jertfa Rascumparatoare a lui Hristos, singurul act care  ne impaca si ne apropie de Dumnezeu.

Numai prin sangele lui Hristos( Evrei 9:14) suntem iertati si putem sa ne apropiem de Dumnezeu, Tatal ceresc, nu prin fapte sau prin practicarea  a “n” discipline spirituale menite sa ne purifice si sa ne faca mai buni.

…sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!(Evrei 9:14)

Sinceritatea si faptele bune nu pot depasi distanta creata de pacat intre Dumnezeu si om. Doar Hristos ne poate ajuta in aceasta directie.

Faptele bune, bunatatea de care dam dovada sunt o consecinta a faptului ca Dumnezeu lucreaza inima noastra si nu sunt cauza pentru care am putut sa ne apropiem de Dumnezeu.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #218 : Septembrie 09, 2012, 08:03:47 pm »
Roadele Duhului Sfant arata caracterul omului schimbat care s-a lasat atras de Dumnezeu si care a acceptat Jertfa Rascumparatoare a lui Hristos, singurul act care  ne impaca si ne apropie de Dumnezeu.

Sinceritatea si faptele bune nu pot depasi distanta creata de pacat intre Dumnezeu si om. Doar Hristos ne poate ajuta in aceasta directie.
Da cum sa nu!
Parca si vad ce se intampla la judecata:

Imi pare nespus de rau pentru voi astialalti, religiosii, oamenii morali si de treaba, care ati fost sinceri si ati facut fapte bune. Daca nu ati crezut in jertfa Fiului Meu, e degeaba. Pe mine ma satisfacea sangele, nu intentiile voastre bune.
Uite, unii crestini nu au fost la fel de buni ca unii dintre voi, dar fiindca jertfa Fiului Meu li s-a aplicat si lor, au scapat.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #219 : Septembrie 09, 2012, 10:03:15 pm »
Daniel, tu te ingrijorezi ce va fi la judecata? Nu crezi ca e cam simplist modul asta de abordare? Eu cred in judecata dreapta si bunatatea lui Dumnezeu si nu ma ingrijorez. Am aceasta certitudine ca la judecata hotararile lui Dumnezeu vor fi nepartinitoare. :)

Deuteronomul 32:1-4„Luaţi aminte ceruri şi voi vorbi; ascultă, pământule, cuvintele gurii mele.
Ca ploaia să curgă învăţăturile mele, ca roua să cadă cuvântul meu, ca ploaia repede pe verdeaţă, ca picăturile de ploaie pe iarbă!
Căci voi vesti Numele Domnului. Daţi slavă Dumnezeului nostru!
El este Stânca; lucrările Lui sunt desăvârşite, căci toate căile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat.”

Psalmi 103:8-14 Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate.
El nu Se ceartă fără încetare şi nu ţine mânia pe vecie.
Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre.
Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El;

cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.
Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.
Căci El ştie din ce suntem făcuţi; Îşi aduce aminte că suntem ţărână.”

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #220 : Septembrie 10, 2012, 08:17:24 am »
Vorbe, numai vorbe!
E ca si cum mi-ai cere sa spun raului bine si invers. La noi, oamenii, un tata sanatos la cap nu-si lasa copii (cu atat mai mult ca nu cunosteau binele si raul) sa fie corupti de dusmanul sau de moarte.
La noi oamenii, un tata sanatos la cap, daca-i sta in putere, ia masuri contra dusmanului sau de moarte, pentru a-si proteja copii, eventual dandu-l pe mana Politiei, impuscandu-l, sau orice altceva impune situatia.
La noi, oamenii, un tata sanatos la cap nu-si pedepseste copii cu moartea, chinuri, dureri etc pentru ca au mancat dintr-un pom. Ba mai mult, un Tata sanatos la cap nu lasa doua ispite pentru copii (cazul biblic: pomul interzis si sarpele), ci, intrucat le doreste binele, are grija, atat cat ii sta in putere, sa le ofere copiilor toate conditiile pentru o viata buna.
Sa presupunem ca Zeul Biblic a gresit in trecut si s-a ajuns la situatia de fata. Cum isi poate repara greseala? Simplu: li se reveleaza TUTUROR copiilor intr-un mod CLAR, le da TUTUROR lumina, Duh Sfant (de-ala de te face sa-ti rastignesti- cica -firea), putere, intelepciune etc pentru a-i salva. Sau sa-l nimiceasca macar in ceasul acesta pe Satan, si sa inceapa treaba cu imparatia si toate cele fara a mai muri oameni nevinovati. Etc. Sunt o gramada de metode simple si logice pe care ar putea sa le puna in practica tinand cont ca avem de-a face cu un Zeu atotputernic. Trebuie sa-l invat eu?

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #221 : Septembrie 10, 2012, 11:27:10 pm »
Vorbe, numai vorbe!

Nu sunt numai vorbe.

Daniel, cunosti tu gandul sau intentiile lui Dumnezeu ca sa-L judeci pentru faptele Lui?

1 Corinteni 2:11 “Căci cine dintre oameni ştie ale omului, decât duhul omului, care este în el? Aşa şi cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu.”

1 Corinteni 2: 16 “Căci "Cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-L înveţe pe El?"

Romani 11:33, 34 “O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!
Şi, în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?”

Eclesiastul 3:11 “Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.”

Iov 11: 7,8Poţi spune tu că poţi pătrunde adâncimile lui Dumnezeu, că poţi ajunge la cunoştinţa desăvârşită a Celui Atotputernic?
Cât cerurile-i de înaltă: ce poţi face? Mai adâncă decât Locuinţa morţilor: ce poţi şti?”

Psalmi 36:6Dreptatea Ta este ca munţii lui Dumnezeu, şi judecăţile Tale sunt ca Adâncul cel mare (ca o mare adancime)

Psalmi 139:6 “O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.”

Aminteste-ti cuvintele lui Isus Hristos:
Matei 11:29 “Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.”

Ne putem apropia de Dumnezeu ca sa-L cunoastem si sa-L intelegem, doar daca ne smerim... :)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #222 : Septembrie 11, 2012, 08:16:30 am »
Presupun ca tu esti smerita, fiind crestina, si intelegi voia lui Dumnezeu. Atunci ai raspunsul la intrebari ca:

De ce Dumnezeu l-a permis si tolerat pe Satan, cand putea sa-l lege sau sa-l nimiceasca?
De ce a pus Dumnezeu ispita (pomul interzis) in gradina lui Eden?
De ce l-a pedepsit Dumnezeu pe om, tinand cont de faptul ca nu cunostea binele si raul inainte de a manca din pom?
Cum se face ca Adam ar fi putut sa traiasca vesnic, de la sine putere, prin simpla mancare din celalalt pom (al vietii)?
De ce sarpele din Eden a fost reinventat in Satan, din moment ce in Geneza scrie ca era cel mai siret animal dintre fiarele pamantului?

In functie de cum ma luminezi, continui cu alte chestiuni.
« Ultima Modificare: Septembrie 11, 2012, 08:18:06 am de Daniel »

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #223 : Septembrie 11, 2012, 09:19:46 am »
Am mâncărimi la limbă!
Tu nu vezi că spălăciţii pe creier fără biblie n-au logică?
Tuturor întrebărilor pe care le-ai pus aici ţi se va răspunde doar cu versete biblice. Ia mai pune biblia deoparte stimată page şi gândeşte raţional. Liber.
Scuze dacă am ofensat pe cineva intervenind.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #224 : Septembrie 11, 2012, 10:19:44 pm »
Presupun .........
In functie de cum ma luminezi, continui cu alte chestiuni.
Daniel, de ce vrei sa cunosti raspunsurile la intrebarile tale?