Autor Subiect: De toate....pentru noi.  (Citit de 180873 ori)

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
Re: De toate....pentru noi.
« Răspuns #225 : Septembrie 11, 2012, 10:23:06 pm »
Imi place sa dau raspunsuri folosindu-ma de Biblie, deoarece consider ca Cuvantul lui Dumnezeu exprima foarte concis esentialul.
Cateodata uit, ca mesajul transmis prin cuvinte nu are aceeasi insemnatate pentru toata lumea care citeste. Asta explica si caracterizarile de genul: “spalacitii pe creier”, care nu gandesc rational si liber, care nu au logica pentru ca se incred in Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia.

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #226 : Septembrie 12, 2012, 06:00:26 am »
Mie mi se pare fanatism să folosim doar biblia în explicaţii şi să ignorăm o mulţime de alte dovezi. Normal, biblia foloseşte doar dovezi în favoarea scrierilor sale şi uneori, chiar şi în interiorul ei vom găsi contradicţii. Cât priveşte spălăceala, stai liniştită. Pănă nu de mult purtam şi eu biblia peste tot cu mine. Acum sunt liniştită. Ea ea la locul ei, iar eu am descoperit viaţa.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #227 : Septembrie 12, 2012, 05:48:07 pm »
Am mâncărimi la limbă!
Tu nu vezi că spălăciţii pe creier fără biblie n-au logică?
Tuturor întrebărilor pe care le-ai pus aici ţi se va răspunde doar cu versete biblice. Ia mai pune biblia deoparte stimată page şi gândeşte raţional. Liber.
Scuze dacă am ofensat pe cineva intervenind.

Ofensat sunt si eu, si page, chiar daca nu ti-a spus-o. Dar ne trece repede. Calm! Problema nu cred ca este atat de simpla, incat sa numesti credinciosii "spalaciti pe creier si fara logica". Presupun ca si tu ai fost credincioasa candva, deci...
Sfatul pe care i l-ai dat lui page este unul bun. Nu trebuie sa renunte la Biblie nici macar temporar, ci doar sa aiba curajul sa judece rational ce scrie in ea. Una este sa-ti rastignesti rautatea, alta este sa renunti la logica. Mai ales ca te folosesti de ea in toate celelalte aspecte ale vietii, mai putin cand vine vorba de asa zisul Cuvant al lui Dumnezeu si asa zisa intelepciune a Sa.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #228 : Septembrie 12, 2012, 05:49:59 pm »
Presupun .........
In functie de cum ma luminezi, continui cu alte chestiuni.
Daniel, de ce vrei sa cunosti raspunsurile la intrebarile tale?

Din moment ce Zeul Biblic invinovateste omul pentru caderea in pacat si atragerea blestemului mortii, impreuna cu durerea, suferinta si toate relele de pe pamant, ceea ce s-a intamplat in Eden are o importanta foarte MARE. Vreau sa inteleg greseala lui Adam, dreptatea si iubirea Zeului Biblic, chiar de la RADACINA problemei.

E, dar pretentia mea este exagerata, avand in vedere materialul de care dispunem: relatarea din Eden nu difera de un basm slabut, iar daca chiar este reala si inspirata, atunci ma lovesc de nonsesul ei.
Fie, mai fac o concesie fata de mine insumi, asteptand de la crestini raspunsuri.  Ca doara sunt smeriti si Dumnezeu le-a deschis ochii. Asta ai dat de inteles. Dar se pare ca tu ori nu te incadrezi, nefiind smerita deci nici crestina, ori cuvintele tale si-ale Bibliei sunt, cum spuneam adineauri, vorbe, numai vorbe.
« Ultima Modificare: Septembrie 12, 2012, 05:52:06 pm de Daniel »

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
    • Vezi Profilul
« Răspuns #229 : Septembrie 12, 2012, 06:47:46 pm »

Ofensat sunt si eu, si page, chiar daca nu ti-a spus-o.

Scuzaţi deranjul. Sănătate!

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #230 : Septembrie 12, 2012, 07:28:47 pm »
Nu interventia in sine a deranjat, ci formularea "spalacitii pe creier".

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
    • Vezi Profilul
« Răspuns #231 : Septembrie 12, 2012, 10:47:53 pm »

Deşi am spus că nu voi interveni mie nu mi-e ruşine să recunosc că am fost spălăcită pe creier şi simt asta şi în prezent. 
Sincer n-am vreut să rănesc pe nimeni. În fond şi la urma urmei fiecare om poate să creadă ce vrea şi să acţioneze în direcţia preferată. Şi toţi suntem rezultatul faptelor noastre.
Spor la conversaţii!

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #232 : Septembrie 12, 2012, 10:54:53 pm »

Fie, mai fac o concesie fata de mine insumi, asteptand de la crestini raspunsuri.  Ca doara sunt smeriti si Dumnezeu le-a deschis ochii. Asta ai dat de inteles. Dar se pare ca tu ori nu te incadrezi, nefiind smerita deci nici crestina, ori cuvintele tale si-ale Bibliei sunt, cum spuneam adineauri, vorbe, numai vorbe.

Daniel, eu doar atat am vrut sa dau de inteles: ca atunci cand ne apropiem de Dumnezeu trebuie sa ne smerim. :)

Deoarece nu ti-am raspuns, ai tras concluzia ca probabil Dumnezeu nu mi-a deschis ochii ca sa-L inteleg, pe motiv ca nu sunt smerita.

Ce sa-ti raspund? ::) La fel ca Cinestiecine si tu ai spus parerea ta. Nu m-am suparat. De ce sa ma supar? Pentru parerile unuia sau altuia?  Aceste pareri nu schimba cu nimic realitatea  a ceea ce sunt. Consider ca Dumnezeu  m-a facut sa inteleg pana acum unele lucruri dupa masura studiului si “a cautarii” pe care il efectuez.

Deocamdata nu am toate raspunsurile exacte… De ce sa vin atunci doar cu unele pareri? Nu imi place sa vorbesc despre ceva care nu-mi este clar in minte, despre diferite subiecte pe care nu am certitudinea ca le-am inteles foarte bine.

Cred insa ca trebuie sa fie o explicatie rationala pentru care Dumnezeu permite toata tarasenia  cu Satan(demoni) si manifestarea raului in lume. Omenirea poate a trebuit sa experimenteze toata aceasta stare de lucruri,adica lumea condusa de Satan, sa se vada odata pentru totdeauna clar, unde duce razvratirea si neascultarea manifestata de ingeri si oameni, fata de Creatorul lor.
….
Pe forum sunt unii care au studiat mai mult si poate Dumnezeu le-a dat o mai mare clarviziune ca sa poata sa-ti dea raspunsurile potrivite la intrebarile tale. :)

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #233 : Septembrie 12, 2012, 10:59:47 pm »

Deşi am spus că nu voi interveni mie nu mi-e ruşine să recunosc că am fost spălăcită pe creier şi simt asta şi în prezent. 
Sincer n-am vreut să rănesc pe nimeni. În fond şi la urma urmei fiecare om poate să creadă ce vrea şi să acţioneze în direcţia preferată. Şi toţi suntem rezultatul faptelor noastre.
Spor la conversaţii!

Cinestiecine, imi pare rau pentru toata experienta negativa de la "martori"... :)

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
    • Vezi Profilul
« Răspuns #234 : Septembrie 13, 2012, 07:53:43 am »
[quote a

Cinestiecine, imi pare rau pentru toata experienta negativa de la "martori"... :)
Trece. Greu, dar trece. Cred de altfel, că toate religiile sunt la fel.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #235 : Septembrie 13, 2012, 11:40:17 pm »

Spor la conversaţii!

E mult spus ca ai ranit pe cineva. Nu este nevoie sa-ti tot faci reprosuri. Eu mi-am permis sa-ti zic ca ai ofensat pentru ca tu ti-a cerut deja scuze anticipat. Altfel, sunt altii care jignesc voit si care nu merita sa le atragi atentia, pentru ca mai rau iti faci.
Al doilea motiv pentru care ti-am zis este ca ai lasat sa se inteleaga ca nu esti sigura ca ar putea deranja vorbele tale: "Scuze dacă am ofensat pe cineva intervenind". Sa faci pe cineva "spalacit pe creier fara logica" deranjeaza, spun eu, pe oricine. Mai mult sau mai putin. Atata am vrut sa transmit.

In ce priveste faptul ca recunosti, fara sa-ti fie rusine, ca ai fost victima spalarii pe creier (mie nu-mi place expresia, dar fie..), eu zic sa lasi deoparte ce a fost la martori (in special ma refer la eventuale resentimente), sa te bucuri ca ai iesit din acel sistem, si sa nu mai ai regrete pentru perioada neagra. Priveste la prezent si viitor. Numai bine iti doresc!

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #236 : Septembrie 14, 2012, 12:16:02 am »
Deoarece nu ti-am raspuns, ai tras concluzia ca probabil Dumnezeu nu mi-a deschis ochii ca sa-L inteleg, pe motiv ca nu sunt smerita.

Nu. Tu ai conditionat intelegerea lui Dumnezeu de smerenie si apropierea de El (lucru specific crestinilor - teoretic, cel putin). Or daca nu-l intelegi pe Dumnezeu, inseamna ca nu esti crestina. Cred ca este nevoie sa renunti la propria regula inventata daca mai vrei sa ramai crestina.
Oricum avea si alte probleme:
- eu spun ca in Eden s-a facut nedreptate sau ca ce scrie acolo e tot atat de credibil ca un basm
- tu imi spui ca de fapt eu nu inteleg ce scrie acolo, iar pentru a intelege este nevoie sa ma apropii de Dumnezeu.
- pai cum sa ma apropii de Dumnezeu in conditiile de la prima liniuta?

Citat
Pe forum sunt unii care au studiat mai mult si poate Dumnezeu le-a dat o mai mare clarviziune ca sa poata sa-ti dea raspunsurile potrivite la intrebarile tale. :)

As aprecia, in prima faza, sa se recunoasca faptul ca sunt probleme cu Biblia si crestinismul, ca "paganii" au dreptul sa se indoiasca, iar respingerea Zeului Biblic este justificata. Ar fi un pas mare.
« Ultima Modificare: Septembrie 14, 2012, 12:20:04 am de Daniel »

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #237 : Septembrie 14, 2012, 12:57:30 am »
- eu spun ca in Eden s-a facut nedreptate sau ca ce scrie acolo e tot atat de credibil ca un basm
- tu imi spui ca de fapt eu nu inteleg ce scrie acolo, iar pentru a intelege este nevoie sa ma apropii de Dumnezeu.
- pai cum sa ma apropii de Dumnezeu in conditiile de la prima liniuta?

Pai cum sa fie un basm daca in Apocalipsa 12:9 se face referire exact la “sarpele cel vechi”din Geneza 3:1,4 caruia DOMNUL (Yahweh) Dumnezeu ii spune:

“Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.
Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul”(Geneza 3:14,15)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #238 : Septembrie 18, 2012, 06:35:38 am »
Daca dzeu nu ar fi invizibil (sau, faptul ca crestinii pacatuiesc arata ca de fapt in adancul inimii lor nu cred ca el exista)

If God Weren't Invisible
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #239 : Septembrie 18, 2012, 06:55:36 am »
Din seria Carl Sagan: dzeu, o fabula linistitoare...

God - A Reassuring Fable (Carl Sagan) (HD)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19