Autor Subiect: cina  (Citit de 39725 ori)

Offline aciciram

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 18
    • Vezi Profilul
Re: cina
« Răspuns #60 : Februarie 22, 2012, 10:08:36 am »
Nu stiu de ce la postare imi sar randurile de la ordinea fireasca.

Nu fac eu ceva bine? Ma puteti ajuta? Multumesc !

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #61 : Februarie 22, 2012, 11:43:31 am »
Poate pentru ca aciciram scris invers inseamna Maricica! :P ;)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
« Răspuns #62 : Februarie 22, 2012, 03:59:46 pm »
Aciciram,

Iti spun si parerea mea daca imi permiti.

Cel care trateaza de sus si arunca cu noroi esti tu nu Sceptic. Sceptic ti-a vorbit frumos si doar ti-a prezentat argumente. Tu, fiind imbibat pana la refuz cu rautatile pe care Watchtower le spune despre cei care indraznesc sa-i critice sau sa-i contrazica ideile incepi cu: "vreti numai sa demolati"; "aruncati doar cu noroi"; "Ray era un mosulet tremurand" (apropo, asta mi se pare un atac de cea mai joasa speta - sa te legi de conditia fizica a unui om, mai lipsea sa-l faci handicapat si atunci dadeai masura completa a maturitatii tale si a calitatilor crestine cu care te falesti).

Tot ce facem noi aici e sa oferim o platforma pentru schimb liber de idei si argumente. Ceva ce in organizatie nu exista pentru ca in organizatie fie spui ca ea, fie nu spui nimic si punct. Nu demolam nimic. Aia e doar o idee falsa pe care Watchtower ti-a introdus-o subtil in cap. Stiu ca tu mai crezi despre noi ca suntem niste oameni complet lipsiti de umilinta, critici, prezumtiosi, agenti ai lui Satan, dar toate astea sunt puse in mintea ta cu maiestrie de Watchtower. Iar tu te-ai transformat in agentul lor perfect. Din punctul meu de vedere pari un robotel telecomandat de ei. Si nu e o insulta. E doar o imagine pentru a descrie faptul ca nu esti capabil sa gandesti singur si scoti doar idei plasate de Watchtower in mintea ta.

Si acum cateva raspunsuri la obiect la asa-zisele tale arguemente:

Majoritatea doctrinelor de baza au fost furate/plagiate de Russell si Rutherford de la miscari protestante de dinaintea lor. Tu crezi ca in sec. 19 au redescoperit ei marile adevaruri precum trinitatea, iadul, sufletul, rascumpararea, etc? Mai citeste. Inca din secolul 11 au existat miscari care discernusera foarte bine aceste invataturi. Basca, miscarea catarilor spunea ca exista 2 clase de crestini - oh dar vai, oare unde am mai auzit asta. Inca din 1800 John Brown un englez facuse calculul cu 2520 de ani bazat pe cel 7 timpuri - oh dar vai unde am mai auzit asta. Si cate si mai cate. Toate sunt plagiate. Iar ce nu e plagiat, adica doctrine inventate 100% de conducatorii Watchtower, toate s-au dovedit false (vezi invierea printilor in 1925 a lui Rutherford sau sfarsitul celor 6000 de ani in 1975 a lui Franz sau generatia lui 1914, sau, sau, sau).

Cat despre zilele din urma ma pufneste rasul. Am o vorba in cercul meu de prieteni fosti sau actuali martori dar cu mintea deschisa: "Daca astea sunt zilele din urma atunci sunt fericit sa traiesc in timpul lor". Pe bune. Pai cum era traiul cu 2 sau 3 secole in urma? Speranta de viata era la barbati sub 50 de ani. Azi medicina a imbunatatit foarte mult. Cate superstitii si conceptii stupide aveau. Cum se deplasau pe distante lungi? Cum comunicau? Oh si nu-mi spune ca razboaiele si cutremurele sunt semnele cele mai clare ca erau si atunci destule. Razboaiele bineintele raportate proportional la populatiile si armamentul disponibil atunci. Apropo, in 2 ani se face un secol de la primul razboi mondial. Cat mai tine perioada asta careia tu ii spui asa de sigur ca sunt "zilele din urma"? 200 de ani? 500? 1000 poate? Nu vezi ca timpul trece si nu se schimba nimic? Sau daca se schimba ceva eu zic ca se schimba in bine. Omenirea a facut progrese uimitoare in ultima suta de ani indiferent ca vorbim de medicina, transporturi, comunicatii, hrana si mai ales cunostinte acumulate.

Stiu ca probabil o sa spui ca eu sunt dintre cei lipsiti de judecata pentru ca nu inteleg ca si tine ca acestea sunt zilele din urma dar eu sa-ti spun ca tie iti lipsesc niste lecturi fundamentale. Inainte sa judeci si sa tragi concluzii pune mana si mai citeste pentru ca deocamdata traiesti intr-o Coree de Nord spirituala (a se citit organizatia watchtower). Macar citeste-i cartile lui Ray Franz daca tot iti dai cu parerea despre el. Nu-l judeca fara sa-l citesti pentru ca asta inseamna prejudecata si numai oamenii slabi intelectual au prejudecati. Dupa aceea iti poti forma un punct de vedere in cunostinta de cauza. Mai citeste si aici pe forum despre doctrinele Martorilor, cum au aparut, cine le-a avut inaintea lor, care s-au dovedit false, cat de multe sunt gresit si false si desi Corpul de Guvernare stie asta, prefera sa nu le schimbe de frica sa nu-si piarda credibilitatea.

Intr-un fel mi-e mila de tine. Se vede ca ai o gandire logica, ca esti curios sa stii mai mult, dar ca esti complet dezinformat. Tu stii doar cliseul Watchtower. N-ai citit nimic din afara ei. Imi pare rau pentru tine. Pana nu citesti si surse alternative si nu cantaresti tu singur informatiile si argumentele n-ai cum sa vii sa pozezi in fata noastra drept mare detinator de certitudini si sa ne spui ca esti pe alt palier. Da esti pe alt palier, dar pe unul inferior. Pentru ca iti lipsesc o gramada de informatii. Du-te intai, fa-ti tema acasa cum se zice la scoala, fa-ti lecturile de baza si apoi discutam. Altfel nu pierde nimeni decat tu pentru ca ramai o victima a manipularii Watchtower. Dar in definitiv e alegerea ta daca ii crezi pe ei pe cuvant sau pui mana si citesti. Poti incepe cu Criza Constiintei lui Ray Franz ca tot iti dai cu parerea despre el si nu stii de fapt ce si cum a facut si cand a plecat si de ce. Serios, altfel mie imi vine sa spun: "ia uite, inca unul care n-a citit nimic dar crede ca le stie pe toate".
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
« Răspuns #63 : Februarie 22, 2012, 05:21:48 pm »
Revin cu cateva mentiuni referitoare la "zilele din urma". Watchtower nu e singura care crede ca in timpul ei se implinesc aceste timpuri. Multi crestini au fost convinsi de-a lungul secolelor ca ei traiau in timpul sfarsitului. Sa ne imaginam ca suntem un crestin din secul 14 si cunoastem "semnele sfarsitului" spuse de Isus: razboaie, boli, foamete, cutremure, etc. Iata cam la ce am fi asistat ca crestin in sec. 14:

Razboaie:
Urmasii lui Gingis Han, hoardele mongole au omorat 35 de milioane de tarani chinezi intre anii 1311 si 1340. Aceste hoarde au anihilat civilizatii intregi intre Pacific si Marea Adriatica in secolele anterioare. Dar astfel de razboie cu milioane de victime nu au avut loc doar in Aia. In 1337 a inceput cel mai lung razboi cunoscut vreodata, razboiul de 100 de ani intre Anglia si Franta. De fapt intreaga Europa a fost implicata in prima jumatate a acestui secol in nenumarate conflicte – vezi inclusiv tarile romane in lupta lor continua cu imperiul otoman.

Boli
Ciuma neagra a omorat peste 75 de milioane de oameni numai in Europa si Asia intre 1347 si 1351. Aproximativ o treime din populatia Europei a fost decimata adica 25 de milioane de oameni. In 1400 populatia Angliei era jumatate din cat fusese cu 100 de ani inainte. In istorie Ciuma Neagra este cunoscuta drept un val unic care a schimbat radical ordinea lucrurilor si aranjamentele de putere. Dezinteria, antraxul si lepra erau alte boli care produceau multa suferinta si victime in vremea aceea.

Cutremure
Cronicile istorice relatea un numar mare de cutremure distructive petrecandu-se in secolul 14. Un cutremur mare a avut loc in 1348 si se spune ca 36 de castele din Ungaria au fost distruse atunci. In 1356 orasul elevetian Basel a fost complet demolat de un cutremur. In China intre anii 1337 si 1345 au avult lc mai multe cutremure distructive. Catalogul lui Milne contine 143 de cutremure distructive pentru secolul 14.

Foamete
Foamete universala cum mai este numita a avut loc intre anii 1315 si 1317. Cronicile istorice spun ca parintii ajunsesera sa-si manance copii si oamenii sapau in cimitire dupa cadavre pentru a le manca. Era ceva obisnuit ca oamenii sa ucida pentru mancare. In nordul Europei si in Alpi 10% din populatie a murit in acea perioada.

Concluzie
Orice crestin din sec. 14 ar fi gasit aceste stari de lucruri drept o confirmare clara a „semnelor sfarsitului”. Si totusi iata-ne 600 de ani mai tarziu inca ii putem auzi pe propagandisti precum watchtower care nu stiu sau nu spun nimic despre evenimentele de atunci dar vor sa ne faca sa credem ca ceea ce se intampla in prezent e cu totul deosebit si nemaiintalnit. Orice om serios si care ia la cunostinta faptele istorice nu poate spune ca secolul 20 e mai rau decat secolul 14. Din contra. Boom-ul populatiei s-a produs tocmai pentru ca au fost aduse sub o multime de boli si foametea in cea mai mare parte a globului. Calamitati inca exista, dar fatalitatea lor si rata mortalitatii pe care o provoaca in prezent este mult mai mica decat in sec. 14.

In 1300 existau aproximativ 450 de milioane de oameni pe pamant. O suta de ani mai tarziu erau mult mai putini. In 1900 exista 1,6 miliarde de oameni. In 2000 se trecuse de 6 miliarde. Aceasta in since e o marturie ca traim intr-un secol de prosperitate si progres cum stramosii nostri nici nu si-ar fi inchipuit.
De aceea eu prefer sa traiesc in „ultimele zile” desemnate de Watchtower decat in oricare alt timp de dinainte.

N-am mai stat sa dau sursele informatiilor. Ii las pe cei care nu cred sa dea un google pentru fiecare si sa gaseasca consemnarile istorice care le certifica.
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline Valer

• Pionier regular
  • Mesaje postate: 212
    • Vezi Profilul
« Răspuns #64 : Februarie 22, 2012, 07:29:32 pm »
Lamb .
Ma gandeam sa-i compun eu un raspuns lui acici... inainte de ai raspunde Sceptic , dar oricum mie nu-mi iesea unul  atat de elaborat ca al tau ... felicitari .
Oricine are de invatat din el .

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
    • www.ce-spun-proorocii.com
« Răspuns #65 : Februarie 22, 2012, 07:52:57 pm »

O vreme de stramtorare cum nu a mai fost de cand sunt neamurile.

Nu crezi ca seamana izbitor cu vremea in care traim?Criza mondiala,suntem in pragul unui nou razboi cu Iranul,armata masata ,arsenal nuclear,somaj mondial,saracie la scara extinsa,neintelegeri intre membrii familiei umane,divorturi,avorturi,revolutii,
revolte de tot soiul,cutremure devastatoare,sunami ........etc,le stii tu mai bine ca mine.

Toate aceste evenimente s-au mai intamplat in decursul istoriei,dar pe rand,pe cand acum au loc toate odata.Toti cei cu un pic de judecata recunosc ca traim zile deosebit de primejdioase pentru neamul omenesc,cu perspective deosebit de sumbre.
Şi eu cred că trăim vremuri grele, un timp de necaz mare şi că pe pământ este strâmtorare. Eu aş mai arăta aici un punc principal pe care nu l-ai amintit: strâmtorarea şi vremea grea în care se găseşte poporul Domnului, acel popor pe care IEHOVA îl numeşte poporul Meu. Despre aceste vremuri a vorbit proorocul Isaia (Isaia 3:12,  9:16) şi alţi prooroci, dar ei nu s-au referit la necazurile din lume, ci la cele din interiorul poporului, adică poporul este vândut pe nimic, înşelat şi rătăcit de chiar cârmuitorii lor. Degeaba se străduieşte societatea Watch Tower  să arunce pe aceşti „cârmuitori” pe seama papalităţii (vezi cartea „Profeţia lui Isaia – lumină pentru întreaga omenire”), căci acei cârmuitori arătaţi de WT nu au cârmuit niciodată pe cei ce se închină lui IEHOVA.
Evenimentele care se văd astăzi, mai degrabă în popor decât în lume, arată într-adevăr că este aproape sfârşitul „clanului” care apasă greu poporul (corpul de guvernare şi sclavul fidel) şi nu sfârşitul lumii,  care de fapt nu există. Curând aceştia, corpul de guvernare şi sclavul fidel, vor „ieşi în faţă” să spună că au isprăvit, au spus tot şi de acum urmează Armaghedonul, însă de acum înainte IEHOVA are să transmită mult adevăr (lumină), de aceea  proorocul Isaia a spus: „Totuşi întunerecul nu va împărăţi  veşnic pe pământul în care acum este necaz.” Isaia 9:1a.

Offline ilie

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #66 : Februarie 22, 2012, 09:44:29 pm »
Nu te descuraja ACICIRAM! Ai tot dreptul sa-ti spui parerea pe forum.Nimeni nu detine adevarul absolut cu privire la viitor.;oameni au libertatea sa se exprime si atat.Daca punctul de vedere coincide cu al lui Dalai-Lama,cu al Papei,cu al lui Putin sau al WTS...nu are mare relevanta...Crestinii citesc sau studiaza Biblia,si trag concluzii...O mai si incasezi cateodata !Eu am incasat-o de mai multe ori pe forum...nu te descuraja!salutari!

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #67 : Februarie 22, 2012, 11:54:56 pm »
Citat
Sceptic,a arunca cu noroi in cineva acuzandu-l de tot felul de neadevaruri, este usor si la indemana celor ce nu au argumente palpabile. (vezi tonul meu caustic)??Unde??

„Sceptic,ce reiesa dupa capusorul tau din discursul meu ?”
Citat
Nu vreau sa intru intr-un dialog profund cu tine,pentru ca avem paliere diferite in ceea ce priveste viziunea despre viata.

Tu patronezi acest forum cu intentia vadita de a descalifica Biblia,crestinismul,pe Domnul Christos si pe D-zeu,ori eu cred intr-un singur adevarat D-zeu,cred in Christos,cred intr-o credinta adevarata, care sper sa o gasesc in cele din urma.
Cred cu toata puterea in Biblie.Ca tu nu crezi,este dreptul tau.Nu te condamn.

Am citit postarile tale,mi-am format o imagine asupra conceptiei tale despre Biblie,Christos,crestinism,dealtfel si intrebarea ta insistenta asupra"reinsufletirii"
crestinismului primar,deriva tot din faptul ca nu crezi in nimic din ce se intampla azi pe plan mondial cu privire la miscarea religioasa.

Acuzația că scopul forumului este de a „descalifica Biblia,crestinismul,pe Domnul Christos si pe D-zeu” este neîntemeiată. Într-adevăr consider că nu sunt suficiente deovezi pentru a crede într-un anume dumnezeu și mi-am exprimat aceste convingeri în posturile mele. Însă nu am deschis topicuri cu asemenea teme, nu i-am desconsiderat sau atacat pe cei care cred ci doar mi-am exprimat proprile idei. Cred că sunt cel mai puțin vehement „necredincios”. Vreau ca forumul să rămână un loc în care se poate face un schimb liber de idei.

Citat
Sunt convins ca nu vei crede raspunsul pe care ti-l voi da cu privire la "reinsufletire" totusi eu iti voi impartasi parerea mea formata conform Bibliei,desi anterior ti-am raspuns,dar tu nu ai ochi,ma tratezi de sus,considerand ca tot ce vine de la cei ce cred in Biblie este fara importanta.Este singura explicatie pe care o pot trage ca si concluzie.

Motivul pentru care te-am întrebat de restabilire este pentru a-ți vedea perspectiva doctrinară.
Nu consider că tot ce vine de la Biblie este lipsit de importanță, iată de ce o studiez și o citesc și în prezent. Este o carte care și-a pus amprenta în mod profund asupra culturii occidentale, lectură obligatorie pentru oricine dorește să se considere informat despre domeniul religios. Mă consider o persoană flexibilă și deschisă în domeniul „spiritual”, însă poziția mea curentă este că Biblia nu poate fi o carte inspirată.

Citat
Am citit argumentele conform carora Biblia s-ar contrazice,sau ar exista greseli in care intr-un loc se afirma intr-un fel iar in alt loc, in alt fel.
Sunt de acord ca asemenea greseli exista,numai ca unii din dv.nu inteleg ca Biblia este cuvantul lui D-zeu,dar scrierea ei a incaput pe mana oamenilor,care sunt imperfecti.

Nu D-zeu este de vina pentru acest lucru,ci oamenii,iar D-zeu a permis sa se mai strecoare cate o greseala nesemificativa, sa fie o" piatra" de poticnire pentru carcotasi.

Modalitățile de a-ți rezolva disonanțele cognitive legate de Biblie te privesc. Ca precizare, Biblia nu conține „cate o greseala nesemificativa” ci sute de astfel de greșeli, de la contradicții textuale până la contradicții etice, filozofice, istorice, științifice. Depinde desigur cât de literală este perspectiva asupra textului.

În final vreau să fac o analiză a activității tale pe acest forum.
Spui că nu ești martor, că ai „studiat profund” și înclini să crezi că martorii ar fi mai aproape de Biblie. Cunoști bine doctrina lor (cine se împărtășește, cine nu, cum sunt excluși unii martori, ce este un betelist, cine este Raymond Franz, care sunt pașii pentru botez, zilele din urmă, etc) și starea congregațiilor locale („ iti pot spune ca traiesc intr-un oras mare cu multe congregatii atat in oras, cat si la sate,dar nu am auzit de asa ceva niciodata”). Totuși ești cel puțin lipsit de respect față de ceilalți membrii ai forumului și dilemele lor:

Citat
Acest lucru este clar si pentru copii din clasa a cincea, care au inceput sa citeasca Biblia,dar pentru tine care ai fost si betelist cu atat mai mult.
Sper ca de data asta vei fi atent la explicatia pe care ti-a dat-o Domnul Isus
Cat priveste celelalte probleme ridicate de tine ca replica la cele scrise de mine,pot sa-ti spun ca sunt cat se poate de superficiale,si total paralele.

Citat
Atunci ma intreb in mod firesc, ce ati cautat la „scaldatoare” ?
Nimic nu v-ar fi inderptatit.
 Cine va examinat? Cu cine ati studiat ?
Ce fel de pregatire ati primit ?

Iar în final afirmi: „Cu toata dragostea de care sunt capabil”.

Mai mult, ai fost să-l vezi pe Raymond, dar îl suspectezi de „declic la nivel mintal si omul sa o fi luat pe aratura”.

Ai accentuat în repetate rânduri termenul „organizație” și faptul că Dumnezeu trebui să aibă un popor care să-i poarte numele.

Dacă te afli într-adevăr în căutare, cred că locul tău este la Sala Regatului. Ideologia ta coincide prea mult cu WTS pentru a putea alege altă „organizație”, iar să fii creștin „liber” nu ești interesat. Oricum nu te aștepta să ți se oferă alte alternative pe acest forum. Cum am menționat și în regulament: „Prozelitismul şi publicitatea nu sunt permise. Nu aveţi dreptul să utilizaţi acest site pentru a promova organizaţii religioase, politice, comerciale sau alte grupuri.”

Dacă ai apărut pe forum cu scopul de a ne atrage atenția asupra căilor noastre greșite, nu cred că impresionezi pe nimeni. Dimpotrivă.

Ai avut într-adevăr o primire neplăcută pe forum, îmi pare rău pentru asta, dar straduiește-te să înțelegi sentimentele celor de pe forum. Unii au suferit mult din cauza organizației sau din cauza unor oameni din ea. Nimănui nu-i place să fie luat de sus sau atacat pentru convingerile sale, indiferent care ar fi ele. În același timp ar trebui să acceptăm că unii pot avea alte opinii în diverse privințe. O persoană cu caracter acceptă lucrul acesta, cu atât mai mult cineva care se străduiște să-i placă 'Domnului', se identifică ca un credincios și speră la o răsplată din partea lui.

În regulament este menționat: „Scopul forumului este de a oferi un cadru civilizat, pozitiv şi încurajator de discuţii pentru martorii lui Iehova, foştii martorii sau persoanele interesate de această religie. Se doreşte din partea membrilor forumului să arate respect pentru diversitate, amabilitate şi compasiune în discuţile cu ceilalţi membri.”

Să auzim de bine!
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #68 : Februarie 23, 2012, 06:01:41 am »
Sunt de acord ca asemenea greseli exista,numai ca unii din dv.nu inteleg ca Biblia este cuvantul lui D-zeu,dar scrierea ei a incaput pe mana oamenilor,care sunt imperfecti.

Nu D-zeu este de vina pentru acest lucru,ci oamenii,iar D-zeu a permis sa se mai strecoare cate o greseala nesemificativa, sa fie o" piatra" de poticnire pentru carcotasi.

Te invit sa citezi din biblie ca "dzeu a permis sa se mai strecoare cate o greseala nesemificativa, sa fie o" piatra" de poticnire pentru carcotasi"; sau poate vrei sa recunosti ca pur si simplu ai inventat tu asta pe loc?

In rest vad ca mergi din greseala in greseala. Cum a spus Sceptic, biblia e plina de greseli si contradictii. Se pare ca acest dzeu nu este in stare sa-si pastreze cartea intacta. Adevarul e ca biblia nu este cuvantul nici unui dzeu, e doar o compilatie failibila de texte scrise de oameni primitivi care habar n-aveau pe ce lume traiau. Si nu doar "greseli" apar in ea, ci conform acestei biblii, Isus este un profet fals chiar.

Il zugravesti pe Sceptic ca avand "intentia vadita de a descalifica Biblia,crestinismul,pe Domnul Christos si pe D-zeu" - nimic mai gresit. Eu sunt acela, nu el :) El este cel mai putin vehement dintre noi toti poate.

Ti-a cerut niste dovezi si tot ce i-ai putut tu da au fost niste cuvinte pe hartie. Atat. Nici o dovada. Te-ai apucat sa insiri cat de groaznic este acest secol, dar tu traiesti in intuneric dpdv istoric. Se pare ca habar nu ai, dupa cum Lamb foarte elocvent ti-a aratat (si care m-a scutit de un post lung, nu cred ca as fi putut-o spune mai bine ca el) ca vremurile trecute au fost infinit mai groaznice ca astea in care traim. Aceste timpuri sunt o vacanta curata pt. o omenire care timp de milenii s-a auto-macelarit zilnic cu o cruzime astazi inimaginabila.

Mai apuca-te si tu si mai citeste si altceva decat "turnu de veghe" si biblia, ca vei afla o groaza de lucruri care iti vor contrazice ideile actuale. Citeste de pilda cartea care o citesc eu acum, "The Better Angels of our Nature - Why Violence Has Declined" de Steven Pinker. Cartea prezinta o avalansa de documentatie care arata ca violenta, aflata la un nivel urias in trecut, a scazut constant de-alungul secolelor pana azi, la o fractiune din ce a fost.

Lamb a pomenit deja de invaziile mongole. Intr-un top 20 al evenimentele catastrofale din istoria omenirii, cartea de fata pune aceste invazii pe locul 2 ca gravitate. Socotind la nivelul populatiei mondiale de azi, cele 40 milioane de victime de atunci se ridica la 278 milioane azi. Si asta e doar locul 2.

Locul 1 il ocupa revolta An Lushan (China, sec. 8 ), care astazi ar numara 429 milioane de morti. Compara cu 1-ul si al 2-lea razboi mondial din sec. 20, care se situeaza pe locurile 16 si 9. Deci te invit sa te mai documentezi.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline aciciram

• Persoană interesată
  • *
  • Mesaje postate: 18
    • Vezi Profilul
« Răspuns #69 : Februarie 23, 2012, 06:18:27 am »
Sceptic.

Ma gandesc ca zicala aceea care spune, ca acolo unde este multa carte, este si multa prostie,tare se potriveste unora dintre voi.

Invoci acuzatii la aderesa mea cu toptanul pentru a ma denigra,de teama sa nu cumva sa fiu martor si sa nu cumva sa-ti stirbesc din autoritatea ta imaculata de ateu inversunat.

Ma acuzi de proziletism,propaganda W.T.S. aroganta ,etc....invocand regulamante, iar pe de alta parte, spui ca esti liber sa-ti spui parerea personala,schimband idei cu ceilalti.

M-ai intrebat tu cu "tastatura" ta, sa-ti spun cand cred ca a avut loc "reinsufletirea"
iar dupa ce ti-am dat raspunsul,ma acuzi de proziletism,propaganda W.T.S.

Esti sanatos? Te intereb si eu asa retoric.

Nu are absolut nici un rost dialogul nostru, pentru ca am nimerit intr-o grupare de "oameni" dominati de vanitati,orgolii,frustrari la cel mai inalt nivel,va credeti buricul cunoasterii,imbatabili,detinatorii tuturor adevarurilor,plini de sine,cu convingerea ferma ca nu va poate sta nimeni in fata,iar daca cineva va aduce argumente care  va aduce atingere.....vai de ala......la atac si fa-l praf.

Va dati grade,pioneri,pioneri speciali,corp de guvernare,batrani,supraveghetori,etc.. exact tintele la care nu ati putut sa le atingeti cand ati fost martori,sau nu v-ati putut mentine in acele pozitii si sigur frustrarea este explicabila.(o parte din voi)

Despre cei ce nu au fost martori,sunt atei, iar voi v-ati amestecat cu ei (mi se pare o asociere tare potrivita) ;D sa fiti mai eficienti in pacatul vostru,in denigrare,hula, in a judeca in locul lui D-zeu,a da verdicte, sentinte si unii din voi aveti piatra ridicata.

Va sustineti unii pe altii,va elogiati unii pe altii,chiar daca aveti convingeri total diferite,.......un tablou desavarsit.

Bravo voua,"cinste voua",ramaneti in cloaca voastra ca tare o sa mai prosperati,o sa  aveti mari "binecuvantari".

Acest ultim mesaj este adresat numai celor ce au avut o atitudine ostila fata de postarile mele pe care eu le consider cuminti si bine intentionate,daca poate am spus ceva ironic sau jignitor,marturisesc in fata lui D-zeu ca nu a fost cu intentie,asa a iesit din turnura frazelor.

Daca asi sta sa analizez ironiile lui Sceptic,David, Valer sunt sigur ca asi gasi cu toptanul,dar nu are rost sa-mi mai pun mintea cu ei.

Va doresc pacatuire placuta si nu uitati,cautati niste pietre mai eficiente, inca de la
 prima lovitura.

Asa cum intr-o postare a Mariei in care isi exprima temerea cu privire la parerea unora in privinta Bibliei, (denigrare) spunea ca" pe drept vor spune martorii ca suntem apostati".

Temerea,din pacate nu a putut fi evitata-SUNTETI APOSTATI- in cel mai inalt grad, hulitori,defaimatori.Daca unii din voi il aprobati si pe Gabriell,care a fost exclus datorita unei conduite total iesite din comun,ce mai putem astepta?

La el nu vezi nimic Scepticule? Pai daca huleste martorii sigur ii de aplaudat sau cel putin de tolerat.

Nu va doresc decat, sa cadeti sub judecata lui D-zeu.

Puteti de acum in colo sa ma faceti praf,scrieti ce doriti,de acum in colo va veti citi voi intre voi, vreo zece cinsprezece insi, complet rataciti.

Nu meritati nici o atentie,n-am gasit nimic ziditor,nimic nou sub soare,caracteristic romanilor.

Da, acest ultim mesaj este tot ce vreti voi sa fie,"arogant","dispretuitor","ironic"......
mai adaugati voi,.....acum da,a fost cu intentie.

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #70 : Februarie 23, 2012, 06:53:56 am »
Bravo Maricico, ai raspuns ca o adevarata crestina, Isus ar fi mandru de aroganta si dispretul pe care recunosti ca le arati cu intentie :D
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline maria

• Slujitor auxiliar
  • Mesaje postate: 301
    • Vezi Profilul
« Răspuns #71 : Februarie 23, 2012, 08:36:24 am »
@aciciram

Sincer as fi preferat sa nu fie nevoie sa-ti raspund,deoarece eu nu ma amestec in discutii de asemenea tip,prefer sa stau deoparte cand discutiile nu ma reprezinta,dar ai intrecut orice masura,si avand in vedere ca la postarile noastre ai facut primele comentarii si ACUZATII ,o sa-ti spun si eu cum pari de cei ce-ti citesc postarile.Ti-a reamintit si Sceptic cateva citate din primele tale postari.Erau doar acuzatii la adresa mea si a sotului meu,pe care tu nu ne cunosti si nu ai de unde sa sti cine suntem noi si ce am facut in viata asta.Cu ce drept ai facut-o?Daca la inceput am crezut ca esti de la noi din zona,acuma am convingerea ca nu esti.Din 400 de martori din orasul nostru pot sa-ti garantez ca 390 nu vor avea nici un cuvant rau de spus la adresa noastra,nici chiar acuma cand nu mai suntem martori.Dar tu ai intrat direct cu acuzatii,cu pretentia ca le sti pe toate,cu atacuri la diferiti care au fost dispusi sa intre in polemici cu tine.Ca esti martor se vede clar,ba chiar mai mult ai si incrancenarea aceea specifica unor martori care se cred mult superiori muritorilor de rand.
Deci noi citindu-ti postarile nu putem vedea decat un individ frustrat si probabil lipsit de atentie in comunitatea din care face parte ,si care a incercat aici sa atraga atentia asupra persoanei lui.Din pacate ai facut-o intr-un mod pe care probabil nu ti l-ai dorit.Adica nimeni nu te considera ceea ce ai fi vrut tu sa fi ci te considera ceea ce esti!
Si nu uita ca cei mai multi dintre noi,care postam pe forum ,suntem cei care am renuntat la organizatia martorilor si nu organizatia a renuntat la noi.Sa nu uiti asta!Ca ai facut din nou acuzatii,ca suntem frustrati ca nu ni s-a acortdat atentie.Crede-ma ca noi am avut parte de atentie,mult mai multa decat ne-am dorit.Dar probabil ai crezut ca toti suntem frustrati de lipsa de atentie asa ca tine.
Ca ai spus ca e ultimul tau comentariu,sincer nu cred ca o sa lipseasca comentariile tale cuiva.Adica si altii au mai avut schimburi de replici,e normal ca uneori oamenii sa nu fie pe aceasi frecventa,dar tu din comentariile tale emani energii negative.Adica esti numai la cutite cu cineva,cu oricine...As spune ca cei pe care ii numesti tu apostati au mai multe "calitati crestine" decat ai tu.
Dar esti prea inrait ca sa poti recunoaste acest lucru.Esti exact produsul brut si necizelat al organizatiei,exact genul de om pe care il scoate ea,care a uitat ca exista si alti oameni pe langa el.Unii care devin martori nu-si uita bunul simt dobandit in familie,in societate.Dar unii uita si de mama si de tata si de tot.

Eu iti doresc sa te debarasezi de sentimentele negative care si-au facut loc in inima ta ,de ura de care esti animat si daca vei reusi sa faci asta te asteptam cu alte postari.De nu poti renunta la ura si ranchiuna,poate chiar e mai bine sa faci o pauza mare.
Deci,iti doresc in primul rand liniste sufleteasca;se pare ca ai mare nevoie de ea!!!
« Ultima Modificare: Februarie 23, 2012, 08:39:34 am de maria »
"Mai bine sa mori in picioare,decat sa traiesti in genunchi." Tacit

Offline Vasile H

• Vestitor botezat
  • Mesaje postate: 90
    • Vezi Profilul
« Răspuns #72 : Februarie 23, 2012, 09:29:43 am »
Va salut pe toti !Eu nu am mai postat de ceva vreme dar consider ca acum as putea spune cateva vorbe la ceea ce a scris aciciram.As avea si un punct de vedere pentru cei care polemizeaza cu el.
Draga aciciram eu sincer nu am inteles ce urmaresti tu prin acest forum,de cand ai intrat ,chiar de la primul comentariu facut,ai inceput sa acuzi mai in gluma ,mai in serios pe fiecare pretinzandu-te in acelasi timp crestin.Am constatat ca indiferent cu cine ai discutat tot ce ai cautat a fost sa acuzi mai vehement sau mai lejer desi un crestin autentic nu ar face niciodata asa ceva.Sincer eu nu te inteleg,mie greu sa inteleg motivul pentru care tu procedezi asa.Noi cei care nu mai suntem martori folosim acest forum pentru a ne cunoaste ,pentru a impartasi pareri si experiente pe care le-am trait,nu ne intereseaza sa dam in nimeni,dar daca ceea ce spunem nu este si ceea ce crezi tu ,nimeni nu-ti impune sa crezi sau sa faci ca noi,iar daca vorbind despre wts obiectiv ,pentru tine este o problema ....sincer nu trebuie sa  iei in seama ceea ce se spune.
Eu sincer mi-am dat seama de la inceput de caracterul tau si de aia nu am mai scris la postarile tale,deasemenea nu am mai scris nici la altele pe care le-am considerat lucruri ieftine si discutii goale.Sincer sugerez celor de pe forum sa nu se amestece in "vorbarii goale si fara rost"asa cum a zis Pavel.
In rest fiecare este liber sa faca ce doreste si sa spuna ce vrea ,totusi nu trebuie trecut peste bunul simt si peste faptul ca cei mai multi ne consideram credinciosi si crestini-adica frati ai lui Cristos si chiar reprezentanti ai Lui intre oameni.

Sa aveti numai bine!

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #73 : Februarie 23, 2012, 09:33:27 am »
Maria,nu fii suparata pe Aciciram...Stii bine ca si pe DUMNEZEU si ISUS,i-au vorbit de rau,multi oameni.Fara temei.Tu si Vasile aveti de purtat "o cruce".Fiecare om este testat intr-un fel...unii pana la sange!Stiti ca si mine toate lucrurile...putem sa zicem simplu:iartai Doamne ca nu stiu ce fac.Aciciram sufera de aceeasi boala ca multi martori,poate o sa-si revina...Tu stii ce inseamna indoctrinarea si ce poate face ea din om.Multora trebuie sa le acordam circumstante atenuante...DACA NU-SI REVIN,O SA O INCASEZE...NU TE CONDAMN CA L-AI PUS LA PUNCT PE ACICIRAM.TE ROG VEZI MESAJUL MEU pentru el(ea) CAND A VENIT, PE FORUM...L-am "tamaiat" de nu sa vazut!.SALUTARI.

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #74 : Februarie 23, 2012, 09:41:37 am »
Sceptic.

Despre cei ce nu au fost martori,sunt atei, iar voi v-ati amestecat cu ei (mi se pare o asociere tare potrivita)
Nu am vorbit niciodată cu dumnevoastă doamna Maricica.
Doar atât doresc să vă spun că trăiesc alături de un ateu care nu va fi egalat în vecii vecilor de cel puţin 80% din membrii Organizaţiei din care am ieşit (şi pentru care nici când nu voi putea mulţumi Celui de sus că m-a scăpat), în ceea ce priveşte conduita sa.
Vreau să vă mai spun că spre deosebire de dumnevoastră, Dumnezeu nu este părtinitor şi nu îi dispreţuieşte pe atei.
Îmi pare rău când văd că o persoană poate strânge în suflet atâta ură. (evident la dumneavoastră fac referire, doamna Maricica)