Autor Subiect: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu  (Citit de 208145 ori)

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
Re: Scrisoare deschisa catre Dumnezeu
« Răspuns #15 : Februarie 12, 2012, 08:30:30 pm »
L-ai citat pe Ioan, dar Ioan credea in mersul la cer.
Isus, prin apostolul Ioan, ne spune: Ioan 10:16  „Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.”
Aici Isus nu vorbeşte în trecut ci în viitor. Deci în final se va ajunge la o turmă şi un păstor. O turmă? Sau două? Ce să înţeleg? Toţi în cer sau toţi pe pământ? Să fim serioşi!! Putem urma învăţătura Societăţii Watch Tower, cu o turmă împărţită în două turme (în nici un caz nu mai este o turmă) sau pe cea a lui Hristos.
Îndrăznesc să-i sfătuiesc pe toţi „să refacă jocul de puzzle”, apelând doar la Biblie şi ajutorul lui IEHOVA, joc făcut în aşa fel încât să aducă cinste, laudă şi slavă adevăratului Dumnezeu IEHOVA. Actualul „joc” al respectivei Societăţi au adus  multă hulă şi ocară Creatorului.
 Toţi aşteptăm să revină Isus, fie în spirit, fie în trup uman, dar este clar că aşteptăm să înceapă o activitate pe pământ. Deci? Isus vine iar cei aleşi ai Lui pleacă la cer? Păi cum pot fi astfel cu Domnul? Nu aici pe pământ vor fi aceia regi şi preoţi?
Vezi Apoc. 20:9. „Tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită”, sunt găsite pe pământ şi după 1000 de ani.
Aşa că, „Oul Dumitru”, stai liniştit că nu ţi se face nedreptate şi simte-te aici pe pământ  ca acasă!!

Offline Oul Dumitru

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Mesaje postate: 48
    • Vezi Profilul
« Răspuns #16 : Februarie 12, 2012, 08:47:11 pm »
"Noi, ateii..." nu se aplica deloc in cazul meu. Eu nu sunt ateu. Dupa cum am spus si in alt topic eu nu cred in Dumnezeu asa cum este el povestit, chiar si in Biblie, dar mai ales de WTS, care vorbeste in numele lui, pe sistem turbo.
Deoarece, asa cum reiese din intrebarile mele, in general e ridicol ceea ce se spune despre motivatiile si intentii lui, despre aparitia raului si zborul la cer.

Cat despre comentariile impotriva postarii mele... sa fie , e dezbatere de idei, desi nu as vrea sa deviem de la faptul ca eu, si altii, asteptam un raspuns de la cel pe care l-am intrebat, si nu de la interpusi care nu au vreo dovada ca afirmatiile lor reflecta si parerea divinitatii...
Geneza 3:22 - Apoi Iehova Dumnezeu a zis: „Iată că omul a devenit ca unul dintre noi, cunoscând binele şi răul. Acum, ca nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia şi din rodul pomului vieţii, să mănânce şi să trăiască veşnic . .

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #17 : Februarie 12, 2012, 10:03:57 pm »
"Noi, ateii..." nu se aplica deloc in cazul meu. Eu nu sunt ateu. Dupa cum am spus si in alt topic eu nu cred in Dumnezeu asa cum este el povestit, chiar si in Biblie, dar mai ales de WTS, care vorbeste in numele lui, pe sistem turbo.
Deoarece, asa cum reiese din intrebarile mele, in general e ridicol ceea ce se spune despre motivatiile si intentii lui, despre aparitia raului si zborul la cer.

Dagothur n-a spus ca esti ateu. Dar daca tot stii tu ca exista un dzeu (esti deist poate?), de unde stii, si ce e cu absenta lui prelungita din viata oamenilor? E plecat cumva in vacanta?

Citat
Cat despre comentariile impotriva postarii mele... sa fie , e dezbatere de idei, desi nu as vrea sa deviem de la faptul ca eu, si altii, asteptam un raspuns de la cel pe care l-am intrebat, si nu de la interpusi care nu au vreo dovada ca afirmatiile lor reflecta si parerea divinitatii...

Ca sa existe o dezbatere de idei referitoare la parerile divinitatii, mai intai trebuie sa stabilim daca obiectul dezbaterii exista sau tine doar de domeniul fantasticului. Altfel mi se pare ca dezbatem cai verzi pe pereti.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #18 : Februarie 12, 2012, 10:30:15 pm »
L-ai citat pe Ioan, dar Ioan credea in mersul la cer.
Isus, prin apostolul Ioan, ne spune: Ioan 10:16  „Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.”
Aici Isus nu vorbeşte în trecut ci în viitor. Deci în final se va ajunge la o turmă şi un păstor. O turmă? Sau două? Ce să înţeleg? Toţi în cer sau toţi pe pământ? Să fim serioşi!!

Pai eu sunt cu totul de-acord, sa fim seriosi. Dar mi nu-mi dai impresia ca esti serios citand chestia cu "o singura turma un singur pastor" vrand sa arati ca oamenii nu merg la cer. Vs. respectiv nu spune *nimic* despre locul in care se afla turma. Doar tu vorbesti de cer si pamant aici, versetul respectiv nici pomeneala. Daca vrei sa demonstrezi ca oamenii in mod sigur nu merg la cer, citeaza versete care spun ca oamenii nu merg la cer. Astia care cred ca merg la cer au versete care spun ca oamenii merg la cer.

Citat
Putem urma învăţătura Societăţii Watch Tower, cu o turmă împărţită în două turme (în nici un caz nu mai este o turmă) sau pe cea a lui Hristos.
Îndrăznesc să-i sfătuiesc pe toţi „să refacă jocul de puzzle”, apelând doar la Biblie şi ajutorul lui IEHOVA, joc făcut în aşa fel încât să aducă cinste, laudă şi slavă adevăratului Dumnezeu IEHOVA. Actualul „joc” al respectivei Societăţi au adus  multă hulă şi ocară Creatorului.

Tu o poti urma intr-adevar daca vrei, sau nu. Eu n-o urmez desigur, dar biblia fiind contradictorie, se poate trage si o asemenea concluzie. Watchtower a vazut ca se vorbeste si de unii care vor mostenii pamantul si de altii care merg la cer. Deci a dedus ca e vorba de 2 turme. Da, se poate deduce asa ceva. Pe baza bibliei se poate afirma si una si alta.

Daca vrei sa apelezi doar la biblie o sa afli deci ca se merge si la cer si se ramane si pe pamant. E usor sa citezi doar versetele care iti convin (si pe alea care te contrazic sa le treci sub tacere), dar greseala ta a fost ca l-ai inrolat pe Ioan in tabara "pamantenilor", cand el e unu care clar are speranta mersului la cer. Asadar nu prea vrei sa citezi din cap. 14 de exemplu, unde se spune ca Isus merge la tatal si le pregateste acolo un loc si discipolilor, pe care ii va duce cu el. Pavel e de-acord cu ducerea crestinilor la cer de catre Isus, 1 Tes. zice ca Isus va veni si crestinii se vor intalni cu el in aer, fiind de-atunci incolo pt totdeauna cu el. O sa ignori si faptul ca Pavel vorbeste de trup spiritual si ca vor fi ca cei din cer, ca crestinii au o casa in ceruri, etc.

Citat
Toţi aşteptăm să revină Isus, fie în spirit, fie în trup uman, dar este clar că aşteptăm să înceapă o activitate pe pământ.

Nu toti asteptam, dar cei ce asteapta asteapta degeaba. Si apostolii l-au asteptat si a cam trecut sfertul academic. Vezi aici mai pe larg: Profetiile esuate ale lui Isus si ale discipolilor lui

Citat
Deci? Isus vine iar cei aleşi ai Lui pleacă la cer? Păi cum pot fi astfel cu Domnul? Nu aici pe pământ vor fi aceia regi şi preoţi?
Vezi Apoc. 20:9. „Tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită”, sunt găsite pe pământ şi după 1000 de ani.

Vezi mai sus. Bun venit la contradictiile bibliei.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Mesaje postate: 748
    • Vezi Profilul
« Răspuns #19 : Februarie 13, 2012, 08:04:34 am »
David! Biblia NU se contrazice deloc, aceasta în cazul în care o înţelegem corect, de aceea am dat exemplu cu jocul de puzzle. Câtă vreme nu este aşezat corect, el nu potriveşte. Nu fug de nici un verset şi doresc să le discutăm. Poate găsim pe forum un loc mai potrivit pentru această discuţie sau dacă acceptă moderatorii putem şi aici. Nu am nimic împotrivă. Totuşi, te sfătuiesc prieteneşte: cere ajutorul lui IEHOVA pentru a-I înţelege Cuvântul şi ţine cont de tot acest Cuvânt, din scoarţă-n scoarţă.   

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #20 : Februarie 13, 2012, 10:39:17 am »
Treaba ta ,David!EU NU AM ATACAT ATEII,deci nici pe tine!Am indemnat la decenta,la argumente civilizate,fara sa ranim sentimentele cuiva.CREZI CA EU NU AM ARGUMENTE MAI TAIOASE SA RANESC ORGOLIUL TAU?De altfel,eu am dat o replica politicoasa lui "OUL  DUMITRU"Tu nu ai rabdat si ai atacat mesajul meu.Eu nu am zis ca nu aveti dreptul constitutional sa va exprimati,din contra!Totdeuna ateii au avut acest drept.Eu nu am fost de acord cu modul jignitor care poate leza sentimente.FII SIGUR CA NU DOARME NIMENI "ADANC", Iar cei arsi pe rug,majoritatea au fost credinciosi,care atacau invataturile nebiblice ale Religiei de stat,organizata de cond.imperiului Roman,Constantin,numiti eretici,nu atei.Poti sa critici cat vrei religia pt. ca a fost inventata de oameni .POTI SI sa-l negi pe Dumnezeu cat vrei....nimeni nu te poate oprii...dar fiti oameni de salon,cum se zice...salutari sincere!

Offline ilie

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #21 : Februarie 13, 2012, 07:42:19 pm »
Vasile H,asa este!Daca urmarim ex.Biblice,si unii slujitori ai lui Dumnezeu,au suferit mult,au murit martiri,chiar.Pana la urma si fiul sau iubit a trebuit sa moara!MartirulStefan,ap.Iacov,Petru,Pavel,completeaza o lista lunga de oameni care care au avut mari probleme.Evrei 11:33-40.De altfel viata omului pamantean e scurta si plina de necazuri.Toti oamenii sufera si mor in "ocara".Intrun fel sau altul trebuie sa ne traim viata si sa ne manifestam in multe feluri
.Asa ca unii aleg partea credintei ca sa fie placuti lui Dumnezeu,altii pot fii atei ,etc.ORICE AM CREDE,este clar ca avem aceeasi origine cu totii,ca suntem "frati".AVEM DATORIA MORALA,SA NE IUBIM APROAPELE ,NECONDITIONAT.Chiar si pe "dusmani". Sa mergem inainte,alta alternativa nu exista!Cu timpul vom intelege raspunsul la f.multe intrebari.Nimic nu va ramane ascuns,chiar daca unii au depozitat adevarul in arhive secrete,de natura religioasa sau stiintifica!CREDE CINEVA CA CE ESTE PE "PIATA"reprezinta tot ce cunosc oamenii?Unii, din interese egoiste au ascuns multe,dar nu au reusit nici prin tortura,ardere pe rug,sisteme penitenciare,etc sa opreasca spiritul omului de a-si caute originile, omul fiind facut dupa chipul lui Dumnezeu,ADICA Cristos,A trait in Rai,de unde a fost dat "afara". Si acolo trebuie sa ajunga din nou,in" realitatea"care nu se vede!. Inapoi in Rai,sa traiasca vecinic!De altfel ne-am saturat de acest domeniu vizibil, trecator, al "umbrei".Dorim sa fim dusi inapoi in rai!ISUS a promis exact acest lucru si ne-a aratat si calea intr-acolo!EL ERA CALEA,ADEVARUL SI VIATA!Revelatia2:7! ;2Cor 12:2-4!Intr-adevar "intristarile noastre...lucreaza o greutate vesnica de slava."si noi ne uitam la.... lucrurile care nu se vad:caci lucrurile care se vad sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad sunt vesnice!Pentru unii acestea sunt "povesti"!.Si Dumnezeu este o "poveste"!Toti avem dreptul sa sustinem ce dorim!Dar sa ne respectam opiniile fara sa ne ranim,indeferent cum.Dar cateodata mai suntem si "razboinici!"Pana la urma asa este natura umana pacatoasa,trecatoare.Dar cu ajutorul DUHULUI,(spiritului),o vom invinge!Rev.22:12-15,ne arata promisiunea lui Isus! . Sanatate Vasile!

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #22 : Februarie 13, 2012, 08:09:21 pm »
Multumim Ilie ca ne mai pansezi inimile ranite profund! :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline logic

• Pionier auxiliar
  • Mesaje postate: 197
    • Vezi Profilul
« Răspuns #23 : Februarie 13, 2012, 11:33:08 pm »
Speranta in VT, continuata si in NT este strict pamanteasca. Biblia vorbeste de doua clase, in felul WTS dar, ambele pamantesti. Mersul la cer este un imprumut teologic ulterior din religiile pagane. Sper ca Pavel nu a crezut atat de timpuriu in mersul la cer. Si nici scriitorul ev. Ioan.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #24 : Februarie 14, 2012, 03:57:54 am »

David! Biblia NU se contrazice deloc, aceasta în cazul în care o înţelegem corect,

Valeriu :) Biblia se contrazice LA GREU. Daca e s-o intelgem corect o sa acceptam ca contine greseli si contradictii, in loc sa ne dam peste cap incercand sa le impacam.

Citat
de aceea am dat exemplu cu jocul de puzzle. Câtă vreme nu este aşezat corect, el nu potriveşte.

Exista vreun suport biblic pt. ce afirmi mai sus? Zice biblia ca e ca un joc de puzzle?

Citat
Nu fug de nici un verset şi doresc să le discutăm. Poate găsim pe forum un loc mai potrivit pentru această discuţie sau dacă acceptă moderatorii putem şi aici. Nu am nimic împotrivă.

N-am zis ca fugi. Ai putea deschide un nou topic undeva unde o sa-mi arati cum scrierea lui Ioan si scrierile lui Pavel combat ideea mersului la cer si afirma ca oamenii vor mosteni pamantul.

Citat
Totuşi, te sfătuiesc prieteneşte: cere ajutorul lui IEHOVA pentru a-I înţelege Cuvântul şi ţine cont de tot acest Cuvânt, din scoarţă-n scoarţă.   

Mersi de sfat. Sincer, nu am cum sa cer ajutorul lui "iehova", de vreme ce nu cred ca exista. Tu ai cere ajutorul zanei zanelor ca intelegi povestile lui Petre Ispirescu?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #25 : Februarie 14, 2012, 04:47:39 am »
Treaba ta ,David!EU NU AM ATACAT ATEII,deci nici pe tine!

Ilie, gaseste te rog unde am zis eu ca m-ai atacat. Asta nu inseamna ca nu ai atacat insa. Ai zis clar, "va dovediti un produs perfect al WTS". Cred ca stii ca asta se numeste atac la persoana, nu? Nu ca m-ar deranja, pot s-o fac si eu, dar daca e tradare atunci sa stim si noi :)

Citat
Am indemnat la decenta,la argumente civilizate,fara sa ranim sentimentele cuiva.

Si eu te-am intrebat, care-s argumentele alea necivilizate, la ce te referi? Vazand ca nu raspunzi, ma gandesc ca in mod gratuit sugerezi ca cineva ar fi fost "necivilizat". Insa chestia cu ranirea sentimentelor cuiva e tare. Daca tu tii cu Steaua, eu nu pot sa zic ca joaca mizerabil? De ce, ca iti ranesc tie sentimentele? Sau daca-l iubesti pe Basescu iar eu zic ca e un idiot? Pai haide mai Ilie sa ne mai maturizam un pic. Trebuie sa realizezi ca in lumea asta exista pareri si pareri si ele nu sunt expuse ca sa ti se faca tie in ciuda, sa te impunga pe tine la inima sau etc. Nu poti cere oamenilor sa te cocoloseasca, sa se poarte cu manusi in preajma ta, mai ales cand vine vorba de acest personaj raspunzator de moartea a milioane de persoane!

Pai hai atunci sa nu-l vorbim de rau pe Ceausescu, le ranim sentimentele comunistilor si nostalgicilor! Sa iau la puricat acum declaratiile tale vizavi de watchtower? Pai tu nu te gandesti ca ranesti sentimentele martorilor vizitatori care vin pe-aici din curiozitate sau nestiinta, trimisi de google? Pai atunci nu mai avem ce vorbi Ilie, sa ne strangem jucariile si sa plecam acasa.

Citat
CREZI CA EU NU AM ARGUMENTE MAI TAIOASE SA RANESC ORGOLIUL TAU?

Da exact, nu cred ca ai asemenea argumente. Ce-o sa faci, o sa-l injuri pe Darwin? :D Da-i inainte Ilie, orgoliul(!?) meu n-are nici o implicare in forumul asta.

Citat
De altfel,eu am dat o replica politicoasa lui "OUL  DUMITRU"Tu nu ai rabdat si ai atacat mesajul meu.

Mai Ilie, ti-am mai zis, n-am atacat nimic. Ti-am raspuns cu aceeasi masura, poate nu-ti place cand altii iti adopta tonul? Cum iti permiti tu sa ii spui cuiva ca intrece masura?

Citat
Eu nu am zis ca nu aveti dreptul constitutional sa va exprimati,din contra!Totdeuna ateii au avut acest drept.

O da de unde, nici vorba.

Citat
Iar cei arsi pe rug,majoritatea au fost credinciosi,care atacau invataturile nebiblice ale Religiei de stat,organizata de cond.imperiului Roman,Constantin,numiti eretici,nu atei.

Eu n-am zis ca erau atei ci ca oamenii erau torturati pt. ca criticau idei religioase; vazand insa ce scrii mai sus ma face sa-ti propun sa te mai documentezi, ca prea esti sigur de tine. Ateii au fost persecutati cu mult inainte ca Isus sa fi nascut macar. De la executia lui Socrate, caruia una din acuzatiile aduse a fost cea de ateism, pana la cea a cavalerior templieri care la fel au fost acuzati de ateism printre altele, pana la Étienne Dolet care a fost strangulat şi ars în 1546,  Giulio Cesare Vanini, care sfarsit in mod similar în 1619. In 1689 nobilul polonez Kazimierz Łyszczyński, care ar negat ar fi existenta lui Dumnezeu în tratatul său filosofic De Non Existentia Dei, a fost condamnat la moarte în Varşovia pentru ateism şi decapitat, după ce limba i-a fost scoasa cu un fier inrosit şi mâinile arse la foc marunt.

E la mintea cocosului ca intr-o lume in care oamenii acuzati de apostazie erau casapiti (asa cum acest sangeros dzeu al tau cere in biblie), cei care mergeau si mai departe si negau existenta lui dzeu isi primeau pedeapsa intreit.

Citat
Poti sa critici cat vrei religia pt. ca a fost inventata de oameni .POTI SI sa-l negi pe Dumnezeu cat vrei....nimeni nu te poate oprii...dar fiti oameni de salon,cum se zice...salutari sincere!

Ilie, salutari sincere. Cand o sa te vad ca-ti indulcesti atitudinea vizavi de watchtower, o sa ma mai gandesc la propunerea ta.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #26 : Februarie 14, 2012, 06:23:15 am »
Speranta in VT, continuata si in NT este strict pamanteasca. Biblia vorbeste de doua clase, in felul WTS dar, ambele pamantesti. Mersul la cer este un imprumut teologic ulterior din religiile pagane. Sper ca Pavel nu a crezut atat de timpuriu in mersul la cer. Si nici scriitorul ev. Ioan.

Idealizarea doctrinelor scriitorilor VT si NT e o greseala frecventa, indraznesc sa spun. E mai ales caracteristica martorilor care se bat cu NT in piept impotriva filozofiei grecesti, in timp ce prologul lui Ioan e clar luat din curentul la moda pe-atunci al sincretismului greco-iudaic, al carui prim reprezentant e Filon din Alexandria. Ia sa vezi acolo "cuvantul" care l-a inceput a fost dzeu si era *un* dzeu (nu ho theos, ci doar theos), un al doilea dzeu prin care dzeul cel adevarat facuse lumea si etc. Sau il mai vedem pe Isus care ne prezinta dihotomia dintre suflet si trup in Mt 10:28 in splendida traditie a filozofiei grecesti. Sa nu mai vorbesc de "Petru" care ne vorbeste de Tartar, alt concept imprumutat din mitologia greaca. Samd. Sa ne reamintim ca evreii traiau deja intr-un mediu puternic helenizat, ca urmare a politicii oficiale a imperiului grec de a satura regiunea cu cultura greceasca. Sa nu ne inchipuim ca evreii traiau in vid, sau ca erau impermeabili doctrinar.

Deci da, cum aminteam mai sus, cel putin Ioan si Pavel defileaza cu mersul la cer; Pavel ii da inainte si cu corpul spiritual. Si nu doar el. Isus zice ca inviatii vor fi ca ingerii. "Petru" zice ca si Pavel ca Isus e inviat in spirit, si 1 Ioan zice ca ceea ce crestinii vor deveni "nu s-a aratat inca, dar stim ca atunci cand el se va arata vom fi ca el, pt ca il vom vedea asa cum este (3:2).

La evrei (ca si la altii) a existat dintotdeauna o pluritate de pareri care pluteau in domeniul ideatic, nu a existat niciodata o norma la care aderau toti sau macar o majoritate. In VT apar de multe ori chiar referinte la "umbrele/spiritele mortilor" din Sheol (Iov 26:5; Isa 14:9; 26:14,19; Psa 88:10/11)  Daca vrei sa vezi cum evolueaza aceste concepte la evrei sub influenta greceasca, iti recomand "Resurrection Reconsidered" de Gregory Riley.

In rest nu inteleg totusi, de ce speri ca "Pavel nu a crezut atat de timpuriu in mersul la cer. Si nici scriitorul ev. Ioan"?

Offline logic

• Pionier auxiliar
  • Mesaje postate: 197
    • Vezi Profilul
« Răspuns #27 : Februarie 14, 2012, 08:28:04 am »
Ce spui tu David, e ok, stiu de Philo si Platon, dar eu vorbeam mai putin de mediul evreiesc si elen si de coruptia ortodoxa (din partea bisericii) a textului canonic. Primii crestini evrei au avut o teologie/cristologie modesta (combatuta mai tarziu ca erezie in scrierile patristice), asta inainte de scrierile NT, inclusiv inainte de epistolele lui Pavel. Influenta trebuie sa se manifestat mai putin in text si mai mult in crezul bisericii. Pana acum nu am gasit versete absolut neinterpretabile, in NT chiar asa cum arata el astazi, care sa dovedeasca preexistenta lui Cristos (un dumnezeu), si cred ca la fel ar sta lucrurile cu speranta cereasca (mersul la cer). Russell a ales calea concesiva, a impacat capra cu varza, admitand doua categorii de texte referitor la speranta, desi in problema dihotomismului si in altele a fost ferm.

Offline ilie

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #28 : Februarie 14, 2012, 10:30:30 am »
WTS,este o mare corporatie,care strange gramezi de bani!Nu au nici o legatura cu Isus!Corpul de Guvernare conduce organizatia prin filiale.Deci este o creatura cu doua capete!WTS.UN CAP,CORPUL DE GUVERNARE,ALT CAP!Ghici ghicitoarea mea:cine este seful?WTS SAU CORPUL DE GUVERNARE?Daca nu cumva mai este un alt cap peste ele!O sa-mi indulcesc tonul fata de WATCH TOWER,data viitoare!Totusi cum o fii reusit WTS SA FABRICE ATITIA ATEI?(Eu personal nu am nimic cu ei)De la martori zelosi cu o puternica credinta in Iehova, cand li se rodeau umerii carand genti cu literatura,la atei zelosi!Ba ii mai omoara grija de sentimentele celor credinciosi,si de tonul fata de WTS!Pot sa spun si ca sunt apostoli mincinosi,CRISTOSI minicinosi etc! Eu am vorbit in mesajul meu de "modul" in care sa exprimat"Oul Dumitru".Si daca ai fost atent,sau mai exprimat si altii.PUNCT.Cunosc fosti pioneri speciali,regulari etc .care din oameni zelosi sau transformat in atei sau "apostati"ALTI AU PLECAT PE USA DIN DOS DUPA CE AU COMIS PREACURVIE,PEDOFILIE ETC.SI ACUM SUNT SUTE DE PROCESE IN TOATA LUMEA!Si sunt cocolositi de WTS!Bineinteles wts.este o fecioara neprihanita care poarta centura de castitate!Numai ca sunt citiva iubovnici care au primit cheita de la lacatel...la fel ca "SURORILE" EI DIN VECHIME IUDA SI ISRAEL!Osea 2:2-7Oricum, omul are voie sa devina ce vrea sa devina!Orice este posibil.Pana la urma si eu pot devenii ateu!!!Deschid alt cont,si ma prezint ca fiind cel mai desavirsit ateu.Doar la scoala teocratica unii o faceau pe locatarii, altii pe musulmanii sau ortodocsii ori pe ateii!NU-I DE MIRARE CA RAMANEM CU ANUMITE DEFORMATII...Este bine,David sa ne mai dam unii la altii "peste nas".Uite cate lucruri ies la suprafata.Pastram si echilibrul pe forum.Ca doar nu este manastire!salutari tovarasesti,David!

Offline ilie

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #29 : Februarie 14, 2012, 01:18:43 pm »
Ai ghicit ,DAVID!Tin cu Steaua,(nu cea cu sase colturi),Il iubesc pe Base,vorbesc si pe Ceausescu de rau(impreuna cu militia si securitatea lui)Motive:m-au bagat de doua ori in puscarie ... (din cauza WTS,care instrueste bine"discipolii"( prosteste bine),dar sustin ca n-am ramas asa.(propria parere)Totusi ce am spus ,sustin sus si tare :Wts, ("ca ea este capul martorilor"),capul corpului de guvernare"produce"anual 100.000 de exclusi si dezasociati,unii deja sunt"apostati",(ca mine.),altii devin atei,ori casanova,sau pedofili...care trebuie sa se teama de cezar ca nu degeaba "poarta sabia".(deja unii adulteri au fost divortati,Pedofilii condamnati...Nu toti pt. ca unii au scapat..(nu au fost condamnati,pt ca li sa spus fam.victimelor..ca ar putea fii "murdarit" numele lui Iehova...)AL CUI PRODUS AU FOST?NU POTI SA-TI DAI SEAMA DIN ANUARE,pentru ca acolo ei prezinta numai "victoriile" si maretele realizari!Nici o vorbulita despre gunoiul de sub pres.  Si nu isi asuma nici rebuturile!Adevarul exprimat nu este atac la persoana.David,tu tii cu DINAMO?Il urasti pe BASE,si iubesti pe Ceausescu etc.?Data viitoare,nu mai zic nimic de WTS!O sa-mi indulcesc tonul.Poate se imbolnavesc unii de diabet.salutari si multa sanatate!(Poate ma gandesc si sa-mi strang jucariile,sa ...merg acasa...buna sugestia primita de la tine.Mai vedem.)sanatate,David.