Autor Subiect: Buna sunt aleshezzo  (Citit de 335 ori)

Offline Nimenialta

• Persoană interesată
  • *
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 3
    • Vezi Profilul
Buna sunt aleshezzo
« : Februarie 14, 2012, 05:15:11 pm »
Buna,ma numesc Alexandra. Eram curioasa intr-o zi..asa ca am inceput sa studiez din biblie. Eu nu cred ca acest cult este cum zic altii, adica multi spun ca este un mare pericol etc. Eu sunt botezata in religea ortodoxa dar sunt de acord mai mult cu Martorii lui Iehova. Sper sa ne intelegem, Multumesc.

Eli

• Vizitator
Re: Buna sunt aleshezzo
« Răspuns #1 : Februarie 14, 2012, 05:23:21 pm »
Bine ai venit Alexandra,

Nu avem de ce sa nu ne intelegem, aici pe site se promoveaza dialogul si exprimarea libera a parerilor. Probabil ca nu-i cunosti de mult pe Martori. Sfatul meu prietenesc este sa verifici intotdeauna informatiile si sa asculti si parerile opuse lor, vei reusi astfel sa-ti faci o parere obiectiva si nu una indusa prin rationamente bine puse la punct in ani de practica. Pe scurt, gandeste cu capul tau.

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
« Răspuns #2 : Februarie 14, 2012, 05:26:16 pm »
Buna Alexandra,

Bine ai venit pe forum.

Intr-adevar, multe din invataturile sau doctrinele predate de Martorii lui Iehova sunt argumentate biblic.

Problema e ca au un alt set de doctrine care nu isi gasesc argumentare in Biblie ci sunt doar inventia oamenilor din fruntea organizatiei si unele din acelea provoaca consecite negative (vezi doar exemplu interzicerii transfuziilor de sange sau a izolarii complete a celor exclusi).

Poti citi mai multe despre asta in sectiunea Doctrina pe subiectele cu Doctrine preluate de Martori de la alte Miscari si Doctrine care s-au dovedit neadevarate.
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #3 : Februarie 14, 2012, 07:33:47 pm »
Alexandra, bun venit!

Offline maria

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 301
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Februarie 14, 2012, 08:10:11 pm »
Bun venit,Alexandra!
"Mai bine sa mori in picioare,decat sa traiesti in genunchi." Tacit

Offline Dorel Caminante

• Administrator
  • Pionier regular
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 210
    • Vezi Profilul
« Răspuns #5 : Februarie 14, 2012, 10:11:37 pm »
Bun venit pe forum, Alexandra!
Dacă nu există altă indicaţie, citatele biblice sunt din Sfintele Scripturi — Traducerea lumii noi.
Ioan 3:16; 2 Timotei 3:16

Offline Oul Dumitru

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 48
    • Vezi Profilul
« Răspuns #6 : Februarie 14, 2012, 10:53:11 pm »
Salut Ale!
Nu am inteles exact exact daca in prezent stiudiezi cu martorii sau doar ai studiat la un momentdat.
Dupa cum ai putut observa din subiectele discutate, acest site nu este unul agreeat de oficialii Organizatiei. De aceea, daca si in prezent studiezi cu martorii, poate ar fi potrivit sa nu le spui exact de unde ai intrebarile alea la care ei nu vor sti sa raspunda. Pentru ca, sigur vor fi!
Geneza 3:22 - Apoi Iehova Dumnezeu a zis: „Iată că omul a devenit ca unul dintre noi, cunoscând binele şi răul. Acum, ca nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia şi din rodul pomului vieţii, să mănânce şi să trăiască veşnic . .

Offline regina

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
« Răspuns #7 : Februarie 14, 2012, 11:11:15 pm »
Bună Alexandra şi îmi pare bine că eşti aici sunt actual martor şi am putea să discutăm anumite subiecte

Offline lokikirja

• Vestitor botezat
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 91
    • Vezi Profilul
« Răspuns #8 : Februarie 15, 2012, 12:09:39 pm »
Bun venit Alexandra !  :)

Martorii au un atu (ca orice religie neo), in sensul ca indeamna la o studiere a Bibliei, implicit la a-L cunoaste pe Dumnezeu si a se apropia mai mult de Acesta, ceea ce din pacate, Biserica Ortodoxa nu face. Dar, ca si oameni, crede-ma ca am intalnit uneori ortodocsi cu principii mai inaltatoare decat ale Martorilor. In concluzie, vorbim de oameni si de calitatile acestora innascute si nu de religii, pentru ca nu acestea ne vor aduce salvarea.