Da, fain cu iubirea asta teoretica; pe de alta parte, ca sa revenim cu picioarele pe pamant, Isus le spune celor care credeau in el, ca aveau de tata pe diavol:
8:31 Şi a zis Iudeilor, cari crezuseră în El: ,,Dacă rămîneţi în cuvîntul Meu, sînteţi în adevăr ucenicii Mei;
44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru.
56 Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie că are să vadă ziua Mea: a văzut -o şi s'a bucurat.``
57 ,,N'ai nici cincizeci ce ani``, I-au zis Iudeii, ,,şi ai văzut pe Avraam!``
58 Isus le -a zis: ,,Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sînt Eu.``
59 La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca să arunce în El.
Vezi tu Page, ceea ce nu realizezi este ca evanghelia lui "Ioan" este lucrarea unei secte crestine care adera la ideea pre-existentei lui Isus, spre deosebire de majoritatea crestinilor din primele generatii, care habar n-aveau de pre-existenta lui Isus (vezi Marcu, Matei, Luca). Astia din secta se tineau drept cei adevarati, si ceilalti - care nu aderau la aceasta idee - erau de fapt fii ai diavolului.
Desigur, acest "Ioan" inventeaza la greu cuvintele lui Isus. Nici unul din cei trei evanghelisti nu cunosc declaratiile astea marete si belicoase.