Autor Subiect: "Stiinta" evolutionistilor  (Citit de 260552 ori)

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Răspuns #435 : Februarie 18, 2013, 11:06:37 pm »
Dawood, pleaca draga de pe acest forum si lasa loc unor atei cu adevarat inteligenti.
Du-te unde a dus mutu' capra!
Pe mine ma plictisesti teribil.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #436 : Februarie 18, 2013, 11:11:59 pm »
Nah, nu pupi tu așa ceva. Iar daca e sa vorbim de plictiseala, uita-te la posturile tale, sunt doar maruntisuri.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #437 : Februarie 18, 2013, 11:16:39 pm »
Vad ca esti tare mandru de posturile tale... esenta superconcentrata a tuturor cunostintelor omenirii.
Stiam eu ca esti cel mai destept de pe planeta.  :o

Offline David

• Vezi Profilul
Australopithecus afarensis si evolutia omului
« Răspuns #438 : Februarie 22, 2013, 05:57:05 am »
Australopithecus afarensis ("Maimuta sudica din Afar")
Varsta: 3.85 - 2.95 milioane ani
Inaltime: barbati 1.51m, femei 1.05m
Greutate: barbati 42kg, femei 29kg
Capacitate craniana: 387-550cc (un pic mai mult decat cimpanzeii de azi)
Localitate: Laetoli, Tanzania; White Sands, Hadar, Maka, Belohdelie si Fejej, Etiopia; Allia Bay si West Turkana, Kenya.
Repertoriu fosil: schelet partial adult; schelet aproape complet de copil; incheietura completa a genunchiului; fragmente de membre si alte oase; mai multe mandibule si cranii incomplete.

Australopithecus afarensis este una din cele mai longevive si bine cunoscute specii umane timpurii - s-au descoperit ramasitele a peste 300 de indivizi. Aceasta specie a supravietuit 900.000 de ani, de patru ori mai mult decat specia noastra, Homo sapiens.

Australopithecus afarensis avea caracteristici duale maimuta/om: fata avea proportii asemanatoare cu a maimutelor (nas plat, maxilar inferior protuberant), un craniu o treime din capacitatea celui de om, brate lungi si puternice cu degete curbate (ca a orangutanilor), adaptate la catarat. Raportul dintre oasele bratului si femur este similar babuinilor de azi. Curbura coastelor indica o forma a toracelui mai pronuntata de cilindru ca la maimute. Incheietura palmei mobila, similara cu a maimutelor moderne. Pelvis scurt si lat care permitea mersul biped. Aveau si canini mici ca alti oameni timpurii, un corp care statea pe doua picioare si care mergea biped regulat (femurul indreptat spre interior, partea superioara a tibiei lata si purtatoare de greutate, șanțul rotulei cu forma care permite stat in picioare in echilibru, unghiul partii superioare a incheieturii genunchiului indica mers biped). Adaptarea la traiul in copaci si pe sol i-a ajutat sa supravietuiasca aproape 1 milion de ani in timp ce clima si mediul erau in schimbare.

Picioarele sunt mai scurte ca a oamenilor; sira spinarii mai joasa si mai putin curbata ca a noastra. Glezna si picioarele labei sugereaza o laba mai plata si mai mobila, dar cu degete mari mai scurte si mai putin divergente ca la maimute. Toracele indica o pozitie verticala.

Pare a fi un descendent direct al Australopitecus anamensis si stramos al Paranthropus, Australopithecus si Homo.

Faimoasa Lucy, o femeie adulta veche de 3.2 milioane ani:

Craniu al unui copil Au. afarensis in varsta de 3 ani, de acum 3.3 milioane de ani:

Urme de pasi lasati in Laetoli acum 3.6 milioane de ani, in cenusa vulcanica (70 pasi, pe 27 metri):

Aceste urme arata ca aveau laba piciorului umana, cu degetul mare paralel cu restul, spre deosebire de maimute, la care acest deget este divergent, ajutand la catararea in copaci. Si femurele gasite arata ca erau bipezi.

Spatele craniului este de asemenea asemanator oamenilor, in contrast cu forma intalnita la maimute.

Surse:
Evolution, The Human Story (Alice Roberts)
http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/australopithecus-afarensis
http://archaeologyinfo.com/australopithecus-afarensis/
http://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
Misterul fosilelor cu dinti spiralati rezolvat
« Răspuns #439 : Februarie 27, 2013, 07:50:10 pm »

Pestele Helicoprion traia acum 270 milioane ani in oceanele Terrei. A supravietuit extinctia mondiala din Permian-Triasic (acum 252 milioane ani) dar a disparut mai tarziu acum 225 milione de ani in Triasic.

Un studiu recent a folosit scanari tomografice computerizate a fosilelor pt. a afla cum aratau in realitate.

http://www.bbc.co.uk/nature/21589719

Offline David

• Vezi Profilul
Bufnitele - generoase
« Răspuns #440 : Februarie 27, 2013, 08:09:38 pm »
Citeam un articol recent, si mi-a atras atentia urmatorul paragraf:

Cercetatorii au descoperit, de exemplu, ca tinerele bufnite pot fi deosebit de generoase una cu alta, donand in mod regulat portiuni din hrana lor pentru fratiori mai mici si mai infometati - actiuni altruiste despre care se crede ca sunt foarte rare in cazul animalelor non-umane, si care pot deveni invidia multor fratiori mici umani.

Cercetatorii au mai descoperit ca bufnitele au un limbaj complex prin care isi exprima nevoile si dorintele una catre alta.

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #441 : Februarie 27, 2013, 11:56:43 pm »
Am impresia ca citesc Turnul de Veghe. Ai imprumutat stilul?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #442 : Februarie 27, 2013, 11:59:23 pm »
Nu-i de mirare, ti-au spălat creierului in așa hal încât peste tot vezi turnu de vegheală.

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #443 : Februarie 28, 2013, 12:10:03 am »
Hai sa rectific deoarece vad ca esti alergic la Turn, poate ai rau de inaltime.  ;D
Ca sa te convingi, mai citeste-ti inca odata postul despre marea ta descoperire privitoare la bufnite.
Nu-ti seamana cu ceva din seria de articole de la 'Lumea in obiectiv', sau parca asa ceva?...
Sau am uitat eu stilul WTS din Treziti-va!

Pe scurt... daca este sa dau crezare articolului tau si comparand cu limbajul complex al bufnitelor tale nu pot conchide decat ca ai dreptate: Bufnitele au un limbaj mai complex decat limbajul tau din postul cu bufnitele.  ;D
« Ultima Modificare: Februarie 28, 2013, 12:12:22 am de Freelander :)) »

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #444 : Februarie 28, 2013, 12:14:30 am »
Pai mai frate Oma Desala, in cazul asta fa reclamatie la New York Times ca s-au luat după fițuica voastra pârlită "treziti-va". Deci bine am spus ca ai fost spălat pe creier.

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #445 : Februarie 28, 2013, 12:24:08 am »
Da, frate David... ce bine mai intorci tu roata evolutiei...
Nu de articolul din NYT vorbesc eu, ci de comentariul tau siropos din postul de pe forum.
Doar nu erai nechibzuit sa faci copy/paste, la tine totul este original... sau nu?
Jura tu pe cuvantul tau de ateu sincer ca nu ai ramas ancorat in limbajul WTS...

...asta ca tot vorbesti de indoctrinare...

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #446 : Februarie 28, 2013, 12:31:03 am »
Bai frate Oma, eu zic sa-ti belești ochii mai bine, ca iti împiedica vederea Dero-ul iehovist. O sa poți observa astfel ca citam din articolul NYT ("Citeam un articol recent, si mi-a atras atentia urmatorul paragraf:").

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #447 : Februarie 28, 2013, 12:37:01 am »
Draga frate David... fa si tu ceva original, nu cadea si tu in vina lui Poanta.
Oricum cel de la NYT care a scris articolul este Martor.  ;D

Faptul ca ai remarcat articolul lui si ti-a placut inseamna ca mintea ta a rezonat puternic la stilul cu care erai obisnuit in trecut.
Asta ar putea fi totusi un semn bun... inseamna ca incepi sa te 'caiesti sincer'.  ;D

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #448 : Februarie 28, 2013, 12:41:58 am »
A, deci după ce reiese (din nou) ca ai vorbit prostii, încerci sa dregi situația cu aberatii. Efect secundar de la Dero bănuiesc.

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #449 : Februarie 28, 2013, 12:51:01 am »
Auzi Bibi, eu nu pun botu' la articole cu bufnite scrise pentru copii.
Faptul ca ai ramas impresionat ca bufnitele au un anumit comportament si poseda un limbaj complex ma face sa rad gandindu-ma ca nu ai stiut pana acum.

Apropos... ce o face pe Lucy (femeia aia adulta veche de 3.2 milioane ani), sa fie asa de faimoasa?