Autor Subiect: "Stiinta" evolutionistilor  (Citit de 260484 ori)

Offline Universal

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 142
    • Vezi Profilul
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
Re: "Stiinta" evolutionistilor
« Răspuns #632 : Aprilie 04, 2013, 07:07:46 pm »

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #634 : Aprilie 04, 2013, 07:24:06 pm »
Bine ai revenit amice Universal . Fii bun si explica stimabililor ca tu nu esti eu. :)
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #635 : Aprilie 04, 2013, 07:39:31 pm »
Bine ai revenit amice Universal . Fii bun si explica stimabililor ca tu nu esti eu. :)
Ateii nu cred nici macar in D-zeu, dar mai in explicatiile mele!!  :)
Fii linistit, s-au "convins"!!  ;)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #637 : Aprilie 05, 2013, 02:40:13 am »
Agnostic Richard Dawkins destroyed in debate by wiser Christian professor
?

Citat
Science v's God : Its The Collapse Of Physics As We Know it
?

Citat
Chances of Life in our Universe
?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
Homo heidelbergensis si evolutia omului
« Răspuns #638 : Aprilie 05, 2013, 06:50:30 am »

Homo heidelbergensis
Varsta: 600.000 ani - 200.000 ani
Inaltime: 1.45m - 1.85m
Greutate: 50 - 68kg
Capacitate craniana: 1100cc - 1400cc (cimpanzeii au 282-500 cc, Homo sapiens are 1052-1500cc )
Localitate: situri multiple din Kenya, Tanzania, Etiopia, nordul si sudul Africii si Europa (Sima de los Huesos, etc)
Repertoriu fosil: un schelet aproape complet; fragmente multiple ale craniului, maxilar, pelvis, si membre.
Prima descoperire in: 1907

Homo heidelbergensis pare sa fi fost raspandit pe o arie larga, din sudul Africii pana in nordul Europei. Acesti oameni timpurii aveau un creier mare, corp puternic si musculos, capabil sa vaneze animale mari si sa creeze unelte relativ complexe.

Aceasta specie umana prezinta trasaturi similare cu Homo erectus, Homo sapiens si Homo neanderthalensis. Unii cercetatori il considera ultimul stramos comun al Homo sapiens si neanderthalensis, altii il considera o specie europeana, stramos exclusiv al omului neanderthal.

Din analiza fosilelor gasite in Sima de los Huesos (30 indivizi) rezulta ca oamenii din aceasta specie era robusti si relativ inalti (media barbatilor adulti de aici se ridica la 1.75m). Unele schelete prezinta semne de boala si leziuni vindecate, probabil reflectand conditiile din Europa Pleistocenului.

Craniu:

(gasit in Kabwe, Zambia)

(Petralona, Grecia)

Mare si lung, cu locuri puternice de atasare a muschilor gatului. Fata relativ plata are arcuri supraorbitale masive deasupra ochilor mari. Maxilar mare, marime modesta a dintilor, similara oamenilor moderni. Fruntea lunga si inclinata, mai joasa ca a lui neanderthal. Osul din spatele craniului este ingrosat ca sa sustina muschii puternici ai gatului. Deschizatura nazala mare, maxilarul superior iese in afara. Mandibula ar fi avut un spatiu dupa ultimul molar, ca la neanderthal. Dintii sunt mai mici ca al speciilor anterioare (dar diferiti fata de neaderthal), maxilar foarte robust, barbie retrasa. Masuratori ale bazei craniului si a canalului urechii sugereaza ca auzul lui H. heidelbergensis functiona la aceleasi frecvente acustice ca si la oamenii moderni.

Trunchi:

Oasele partii superioare a corpului prezinta trasaturi comune cu omul de neanderthal - cum ar fi un ax rasucit al claviculei si suprafete ovale ale incheieturii bratului. Dar din alte puncte de vedere - cum ar fi proportiile oaselor si robustetea - exista doar putine diferente relativ la oamenii moderni. Vertebrele superioare ale coloanei care sprijina capul sunt similare neanderthalienilor.

Locurile unde muschii sunt atasati de umar si partea superioara a bratului indica faptul ca heidelbergensis era adesea angajat in activitate fizica intensa.

Partea inferioara a corpului:

Este in general similara Homo neanderthalensis. Pelvisul este mai lat si mai robust ca al nostru dar identic cu al lui neanderthal; adaptat la un mers biped eficient. Femurul este lung si drept, cu o sectiune transversala rotunda. Genunchiul lat sugereaza o incarcatura considerabila pe picioare, iar oasele prezinta semne ale unor atasamente puternice ale muschilor.

Picioarele sunt putin mai lungi ca ale lui neanderthal. Oasele inferioare ale picioarelor au un ax gros, indicand activitate fizica intensa.

Reconstituire a primului craniu de mai sus:

Acest individ avea probleme mari cu dintii, foarte cariati; e posibil sa fi murit din cauza unui abces infectat in maxilarul superior. O leziune partial vindecata deasupra urechii stangi ar fi putut fi cauzata de un corp contondent sau de un carnivor.

Surse:
Evolution, The Human Story (Alice Roberts)
Smithsonian National Museum of Natural History (http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/homo-heidelbergensis)
The Last Human: A Guide to Twenty-two Species of Extinct Humans (Gary, Sawyer)

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #639 : Aprilie 05, 2013, 02:11:01 pm »
Teoria evolutiei prin selectie naturala sau darwinismul este o teorie fara nici o baza stiintifica, ea se bazeaza pe filozofia materialista care este un concept filozofic, o dogma straveche care a strabatut veacurile si a cunoscut o "explozie" in zilele noastre. Filozofia materialista accepta doar existenta materiala si crede ca omul este doar "o masa de materie", un "animal rational", fiind legea fundamentala a existentei sale. De fapt materialismul a fost propagat sub forma unei filozofii bazate pe stiinta dar care nu are nici o baza reala in stiinte, bazandu-se pe niste mituri (mitul sistemului deschis, al materiei auto-organizate, al recapitularii embriologice, etc.), neputand explica complexitatea vietii si nici aparitia ei (abiogeneza nu a demonstrat niciodata nimic si nici nu va demonstra vreodata ceva). Din punct de vedere matematic probabilitatea aparitiei vietii, a viului din neviu este de 1 la 10 la puterea 950 (adica unu urmat de 950 de zerouri), in matematica o probabilitate mai mica de 1 la 10 la puterea 50 este considerata din punct de vedere statistic a avea o probabilitate de aparitie de "0", iar o probabilitate de "1 la mai mult de 10 la puterea 950" este cu mult dincolo de aceasta definitie (nu degeaba majoritatea matematicienilor sunt teisti!). Presupusa varsta a Pamantului nu este suficienta pentru a permite formarea unei singure proteine prin metoda "incercare si eroare", ca sa nu mai spunem despre formarea unei singure hematii din sange. Tehnologia celor cinci simturi ale omului depaseste puterea de imaginatie a omului, el nereusind sa se apropie de aceasta tehnologie (cel putin nu inca!), care culmea, naturalistii spun ca a parut din senin... Una peste alta vedem ca pe zi ce trece evolutionismul se apropie tot mai mult de marginea prapastiei si nu va mai trece mult timp pana cand va ajunge la cosul de gunoi al istoriei, acolo unde ii este locul... iar oamenii cand vor privi in urma, se vor minuna cum de au putut sa creada asemenea bazaconii...  :)
« Ultima Modificare: Aprilie 05, 2013, 02:24:01 pm de Universal »

Offline Universal

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #641 : Aprilie 05, 2013, 02:59:07 pm »
Ei da de unde, asta e doar obișnuita propagandă creationista, o reacție emotionala a credinciosilor care își vad miturile spulberate.

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #642 : Aprilie 05, 2013, 03:17:42 pm »
Ei da de unde, asta e doar obișnuita propagandă creationista, o reacție emotionala a credinciosilor care își vad miturile spulberate.
pai si tu cand postezi poze cu toate rudele sau  animalele de companie ( sau nu ) , ce faci , nu propaganda evolutionista?
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #643 : Aprilie 05, 2013, 03:33:10 pm »
Pai binenteles ca nu, științei nu i se aplica termenul de "propagandă". Cel puțin eu n-am auzit nici de "propaganda biologiei", "propaganda fizicii" sau "propaganda geologiei".
Si nu-ti fie teamă, rudele nu sunt doar ale mele, sunt si ale tale.

Offline Grivei

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #644 : Aprilie 05, 2013, 06:29:59 pm »
Si nu-ti fie teamă, rudele nu sunt doar ale mele, sunt si ale tale.
Poate prin alianta desi ma indoiesc. :D
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.