Interesant este faptul ca omul nu este echipat si adaptat la conditiile salbatice din mediul natural.
In schimb a incetat sa mai fie interesant cum poti face asemenea declaratii total gresite. Omul nu numai ca este chiar foarte bine adaptat, ajunge chiar el insusi sa adapteze mediul la nevoile lui.
Desi se pretinde a fi cel mai evoluat animal,
Din greseala in greseala pana la victoria finala. Dpdv al evolutiei, conceptul de "cel mai evoluat" este total gresit.
Ma intreb cum a supravietuit. Eventual prin smecherii: o descoperire, o unealta.
Ei ai vazut ca stii tu, ca un om mare.
De zburat nu poate, inotator slab, in apa nu rezista,
Nici iepurii.
inotator slab, in apa nu rezista sub pamant nici atata
Aiurea.
blana nu are, pene nu,
Blana are (eu am iarna, nu stiu in ce umbli tu), si chiar haine captusite cu pene daca vrea.
viteza de alergare slaba, rezistenta slaba,
Nici "lenesul" (animalul) nu prea are viteza, ma intreb cum a supravietuit?

Cu rezistenta slaba ai dat-o-n bara insa. Oamenii sunt cei mai buni alergatori din toata lumea animala, dar tu n-ai avut de unde sa stii asta pt. ca nu scrie in biblie. Chestia e ca atunci cand am inceput sa ne pierdem blana, evaporarea transpiratiei nu a mai fost oprita de blana; transpiratia evaporandu-se, corpul se raceste.
Animalele insa se auto-racesc gafaind, lucru imposibil de facut atunci cand alearga. Si asa s-a nascut vanatoarea "persistenta": fugaresti animalul in ritm lent de maraton ore intregi, pana acesta se supra-incalzeste si se opreste, fiindu-i imposibil a mai inainta. Apoi il omori. Acest tip vanatoare este practicat chiar si in zilele noastre de africanii din Kalahari - am vazut un documentar pe tema asta.
forta slaba, dinti slabi, miros slab, vedere slaba, auz slab, catarator slab, pescar slab, de sapat cu ce, cu unghiile?, saritor nu, flexibilitate nu, rezistent la frig nu, rezistent la cald nu etc. Animalele au diverse avantaje in mod natural, prin fizicul si constitutia lor. Numai omul este dependent de alte lucruri fiind extrem de fragil.
Diverse animale au forta slaba, ba n-au dinti deloc, chiar zero vaz cateodata. Ideea e ca atunci cand lipseste ceva el ori e suplimentat de altceva, ori nu e nevoie de el. N-avem gheare de leu dar folosim unelte de vanatoare mai eficiente decat orice gheara de leu. Si nu suntem singurii care folosesc unelte ca ajutor pt. diverse sarcini, dar suntem cei mai buni la folosirea si faurirea lor.
Iata varful aisbergului evolutiei.
Mai degraba as spune "iata aisbergul ignorantei"