Autor Subiect: Atei vs crestini .  (Citit de 152792 ori)

Offline Valer

• Pionier regular
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 212
    • Vezi Profilul
Re: Atei vs crestini .
« Răspuns #300 : Februarie 02, 2013, 08:36:50 pm »

de-alde tine & co + becalienii ... ignisifianti ,  ignifugi si mai ales insipizi.
De mare potenta intelectuala dai dovada ... si mai ales esti tot timpul cu dexul la tine ... bravo .

Offline Universal

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 142
    • Vezi Profilul
« Răspuns #301 : Februarie 02, 2013, 10:12:42 pm »
1. Doar că aceşti copii africani cu toate că după spusele lu Universal aparţin liberului arbitru ei nu au avut dreptul de a alege unde să se nască.
2. Curcubeul în schimb mie îmi naşte o altă întrebare:
Când acesta a apărut imediat după potop Dumnezeu a spus că acela este un semn că niciodată nu va mai distruge lumea prin potop.
1. Dar copii tai au avut "dreptul" de a alege unde sa se nasca in cazul in care tu ti-ai pierdut averea la poker si ei au ramas pe drumuri?!  2. Pai si cand a mai distrus D-zeu lumea printr-un potop "universal"?!
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Universal

• Pionier auxiliar
  • Mesaje postate: 142
    • Vezi Profilul
« Răspuns #302 : Februarie 02, 2013, 10:44:56 pm »
Sa ma baneze moderatorii de pe forum, ca merit, dar tot ti-o spun: ESTI UN CRETIN INFAM SI INFATUAT! Te crezi miezul la dodoasca, dar pute prostia pe tine ca cacatul dupa porc.
Bai caraghiosule, mata putea a cacat cand te-a avortat pe tine... esti un infect, jeg penal, gunoi, cacat, avortat, borat... fir-ar mata-a dracu de caricatura... ma pis pe tine de sus... zdreanta penala!
"Nu mi-e frică de Dumnezeu, ci de absența lui Dumnezeu." - Octavian Paler
"Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog." - Neagu Djuvara

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #303 : Februarie 03, 2013, 11:41:51 am »
Si care ar fi acelea?

Facator al Cerului, al Pamantului si-al tuturor lucrurilor, Viata, Bun, Drept, Sursa Dragostei, Stapan Protector, Cel care va da viata vesnica celor care asculta de El. E plina Biblia de laude la persoana Sa. Iar imaginea din NT, luata in ansamblu, ii este foarte favorabila.

Oricum, Zeul Biblic nu se fereste sa spuna ca, pe langa binecuvantari, aduce si blesteme. De aceea, a-i arata doar partea negativa denota tendentiozitate.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
« Răspuns #304 : Februarie 03, 2013, 02:33:58 pm »
Facator al Cerului, al Pamantului si-al tuturor lucrurilor, Viata, Bun, Drept, Sursa Dragostei, Stapan Protector, Cel care va da viata vesnica celor care asculta de El. E plina Biblia de laude la persoana Sa. Iar imaginea din NT, luata in ansamblu, ii este foarte favorabila.

Oricum, Zeul Biblic nu se fereste sa spuna ca, pe langa binecuvantari, aduce si blesteme. De aceea, a-i arata doar partea negativa denota tendentiozitate.

Bun? Nu stiam ca genocidul denota bunatate....
  Drept? Din nou, de unde pana unde il vezi tu ca fiind drept? Tu ai citit din biblie ca e asa si atat probabil, daca insa iti folosesti un pic logica realizezi cat de drept era zeul asta...
  Sursa dragostei? Probabil atunci cand arunca cine stie ce molime peste toti egiptenii(adica si copii), isi arata cu adevarat iubirea fata de oameni.
  Cat despre facator al tuturor lucrurilor, da, excelent... numai ca lipesc cu desavarsire dovezile.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #305 : Februarie 03, 2013, 05:54:59 pm »
Si care ar fi acelea?

Facator al Cerului, al Pamantului si-al tuturor lucrurilor, Viata,
Eu credeam ca o sa-mi dai niste insusiri pozitive ale acestui despot, dar pe primul loc vad "Facator al Cerului, al Pamantului si-al tuturor lucrurilor"; simpla activitate de creatie nu poate fi caracterizata drept pozitiva, dupa cum un tata care-si abandoneaza copiii dupa ce i-a facut nu primeste nici o lauda (de la copii sau de-aiurea) ca i-a facut. Cand m-ai adaugam ca dupa ce i-a facut i-a dat afara din casa si i-a infectat cu o boala mortala, si ca priveste cu mana in san tragediile care ni se intampla, ne dam seama ca creatia asta este de fapt un blestem, si mai bine nu-i facea.

A, si facator al cerului, lucru pozitiv? Ba deloc, ce-i asa pozitiv?

Citat
Bun, Drept, Sursa Dragostei, Stapan Protector,

OK, se pare ca nu faci diferenta dintre ce se spune despre acest personaj odios, si ceea ce reiese de fapt din scrierile alea. Ca ar fi ce-ai scris tu mai sus nu reiese nicicum.

Citat
Cel care va da viata vesnica celor care asculta de El.

Asta ca si cum Ceausescu ar fi promis ca-mi da viata vesnica daca ma supun sistemului si ideologiei comuniste romanesti. Cum anume poate constitui aceasta o trasatura pozitiva a lui Ceausescu?

Citat
E plina Biblia de laude la persoana Sa.

Din teama. Sclavii se tem de stapan.

Citat
Iar imaginea din NT, luata in ansamblu, ii este foarte favorabila.

Nu chiar. NT lauda si sustine ce s-a intamplat in VT cu orice ocazie disponibila.

Citat

Inca nu mi s-a aratat nici o parte pozitiva.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline lamb

• Global Moderator
  • Pionier regular
  • Mesaje postate: 222
    • Vezi Profilul
« Răspuns #306 : Februarie 04, 2013, 10:09:38 am »
Utilizatorul Universal a primit ban pentru insulte si limbaj indecent.

Putem intelege faptul ca anumite dezbari si anumite argumente pot naste tot felul de emotii negative si tot felul de frustrari, dar asta nu justifica in nici un fel insultele de tipul celor aruncate de Universal.
Noi credem uneori ca lucrurile sunt adevarate, numai fiindca sunt spuse in mod elocvent. (Pacal)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #307 : Februarie 04, 2013, 04:04:31 pm »
In regula, David si leviathan.

Dupa Zeul Biblic, omul este vinovat si vrednic de moarte. Totusi, concepe un plan prin care omul sa se salveze.

A fost bun sau rau in intentiile sale?

La vremea stabilita, isi trimite Fiul cel preaiubit si prin care a facut totul, sa guste suferinta si moartea, in conditiile in care acesta era neprihanit, pentru ca omul, cel care trebuia sa moara, sa aiba posibilitatea de a-si rascumpara viata.

A fost bun sau rau in lucrarea intreprinsa?

Fiul Sau, care este o copie fidela, in caracter, cu Tatal, desi nu era obligat, a facut voia Tatalui. A dat invataturi morale de o inalta tinuta, a incurajat omul sa nu faca compromisuri cu raul de teama lumii, a dat o speranta oamenilor care cautau pacea, dreptatea, mila sau blandetea, a facut minuni prin care a vindecat, hranit sau inviat.

Ce imagine a lasat Fiul, care-l reprezenta si pe Tatal Sau, Zeul Biblic: buna sau rea?

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #308 : Februarie 05, 2013, 01:33:39 am »
Nu știu cum sa-ti spun, dar ideea ca un părinte sa-si supuna copilul chinului si morții, sa îl omoare pt cineva sau ceva, este o idee deosebit de respingatoare pt sec. 21. Mie cel puțin imi provoacă soc si repulsie.

Altfel or fi stat lucrurile printre oamenii sălbatici cu mii de ani in urma, dar asta nu face fapta mai puțin dezgustatoare azi.

Sa nu uitam ca aceeași idee o aveau si cei care își treceau copiii prin foc in biblie (care victime au suferit probabil mai puțin chiar decât Isus). Cum ti se par acele jerte? Care faptura cu scaun la cap își sacrifica odraslele?

Si aceeași idee le trecea prin cap amerindienilor care jertfeau copii virgini dzeilor lor monstri. Am mai zis odată, din acest punct de vedere crestinismul este una cu  aceste religii care practicau sacrificiul uman. Singura diferența este ca amerindienii sacrificau fii sau fiice o data pe an, iar in crestinism se considera destul o singura data.

O persoana inteligenta si întreaga la cap nu-si omoara fiul, indiferent de situație. Si nici nu ii omoara pe acei fii si fiice care au greșit, ci ii pedepseste mai uman, in funcție de fapta.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #309 : Februarie 05, 2013, 02:00:01 am »
In cel privește pe Isus si exemplul care îl da: multe dintre invataturile lui pacifiste izvoarau din credința ca sfârșitul e aproape, după colț.

Daca luam un singur exemplu, ala cu da si camasa jos de pe tine cui ti-o cere, e prostesc. Ajungi la ruina in curând. La fel cu cautati regatul mai întâi si toate celelalte vi se vor da pe deasupra. Ajungi muritor de foame daca aștepti așa ceva.

Sfaturile referitoare la divorț iar sunt paguboase, sfaturile de a lua săbii, etc.

Imaginea lui este pătata si de pronuntarile șocante de macel la adresa celor care nu îl asculta, pe care ii va taia personal in bucati; de judecatile cu focul vesnic al gheenei pe care le pronunta. Indemnurile la automutilare. Ca membri familiei trebuie iubiti mai putin decat pe el. Indemnurile la frica.

Plus felul in care se comporta cu ne-evrei, pe o femeie samariteanca parca făcând-o catea - o insulta gravă, câinii fiind considerati de evrei drept animale necurate.

Ca sa nu mai zic exemplul deosebit de prost pe care îl da in general. N-a fost un om care sa îndemne la gândire rationala, la tratament egal pt toate categoriile sociale, n-a condamnat macelurile pioase si nici poruncile criminale din VT. Un exemplu deosebit de prost - si astea sunt doar chestiile care-mi vin acum in minte. Daca mă apuc sa rasfoiesc evangheliile pagina cu pagina, as putea continua probabil pana mâine.
« Ultima Modificare: Februarie 05, 2013, 02:01:35 am de David »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
« Răspuns #310 : Februarie 05, 2013, 02:35:34 am »
In regula, David si leviathan.

Dupa Zeul Biblic, omul este vinovat si vrednic de moarte. Totusi, concepe un plan prin care omul sa se salveze.

A fost bun sau rau in intentiile sale?

La vremea stabilita, isi trimite Fiul cel preaiubit si prin care a facut totul, sa guste suferinta si moartea, in conditiile in care acesta era neprihanit, pentru ca omul, cel care trebuia sa moara, sa aiba posibilitatea de a-si rascumpara viata.

A fost bun sau rau in lucrarea intreprinsa?

Fiul Sau, care este o copie fidela, in caracter, cu Tatal, desi nu era obligat, a facut voia Tatalui. A dat invataturi morale de o inalta tinuta, a incurajat omul sa nu faca compromisuri cu raul de teama lumii, a dat o speranta oamenilor care cautau pacea, dreptatea, mila sau blandetea, a facut minuni prin care a vindecat, hranit sau inviat.

Ce imagine a lasat Fiul, care-l reprezenta si pe Tatal Sau, Zeul Biblic: buna sau rea?
  E o intentie buna, insa iti amintesc ca era foarte impulsiv, genul asta de zeu il enervezi un pic si isi schimba total planurile si omoara toata omenirea, pe evrei era cat pe aci sa ii omoare cand Moise s-a intors cu tablele celor 10 porunci si ei se inchinau la idoli.
  Cu potopul la fel, inteleg ca toti oamenii devenisera mai pacatosi(dupa standardele biblice) insa erau si copii pe acolo, aia ce vina aveau ?....ei bine nu stiu cat de mult i-a pasat de ei.
  Treaba cu fiul preaiubit pe care il trimite ca sa se jertfeasca pentru oameni nu are absolut nicio logica.... Daca tu intelegi chestia asta poti sa imi explici si mie, insa ideea ca cineva se lasa omorat ca omenirea sa aiba posibilitatea de "a-si rascumpara viata" suna prostesc si atat.
  A lasat o impresie rea, "fiul" sau nu a fost altceva decat un profet fals printre multi altii de pe vremea aceea, a avut norocul ca secta pe care a intemeiat-o sa ia un avant foarte mare si atat. Motivele sunt simple, in imperiul Roman erau foarte multi sclavi si foarte multe persoane sarace, iar doctrina crestina cum ca in aceasta viata e doar suferinta, dar dupa moarte pot ajunge in rai a avut priza la persoanele de genul(Nietzsche numea crestinismul religia sclavilor), apoi s-a raspandit ca o maladie in toata Europa.
  Cat despre caracterul lui Isus nu mai vorbesc, aminteste-ti numai cand a blestemat un biet smochin doar fiindca nu avea rod cand a trecut el pe acolo...e un comportament exemplar pentru fiul domnului, intr-adevar.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #311 : Februarie 05, 2013, 02:18:48 pm »
Isus strabatea toata Galileea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod. I s-a dus vestea in toata Siria; si aduceau la El pe toti cei ce sufereau de felurite boli si chinuri: pe cei indraciti, pe cei lunatici si pe cei slabanogi; si El ii vindeca.

Din rautate sau din bunatate a scapat pe unii oameni de diverse suferinte?

Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul! Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati! Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila! Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu! Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu! Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este Imparatia cerurilor!

Ce spirit insufla aceste indemnuri/incurajari: bun sau rau?

Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.

Sfatul de a face fapte bune vine dintr-o dorinta buna sau rea?
Si daca faptele bune il glorifica pe Tatal Ceresc, ce calitate ii confera Acestuia: buna sau rea?

Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau." Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii? Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel? Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.

Cerintele de a iubi dusmanii, de a-i binecuvanta, de a le face bine si de a te ruga pentru ei, cu ce atribut ii imbraca pe oameni: bun sau rau? Daca deprinderea lor inseamna desavarsirea si identificarea cu Tatal, ca fii ai Lui, cum il recomanda pe Acesta: bun sau rau?

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #312 : Februarie 06, 2013, 10:04:19 am »
Am o întrebare pentru tine, creștine:

După recomandările Bibliei și ale credinței tale, după moralitatea insuflată de Dumnezeul tău, care este cel mai corect și mai moral mod de a ucide un copil de 5 ani?

O fetiță îngrămădită într-un colț, plângând de frică și disperare după ce a văzut cum i-ai ucis părinții și frații, un boț de om care privește cu ochi înroșiți de plans cum picură sângele de pe spada ta, un copil care nu își dorește decât să trăiască.

Cum o ucizi, creștine?

O decapitezi? O înjunghii prin inimă, făcând sângele sa îți ude hainele? O eviscerezi și o lași să moară în chinuri? O privești în ochi în timp ce o ucizi, sau o lovești pe la spate? Ce simți după ce ai făcut asta? Fericirea nespusă de a fi urmat cuvântul Domnului? Binecuvântarea Sfântului Duh? Pleci de-acolo fredonând un psalm, plin de mândrie pentru fapta ta?

Cum adică nu ai face așa ceva?
Păgânule! Păcătosule! Îndrăznești să nesocotești comanda divină? Dumnezeul tău însuși a comandat ca popoare întregi să fie măcelărite pentru vina de a ocupa spațiul pe care el îl dorea pentru poporul său ales, sau pentru vina de a nu-i aduce jertfe în arderi de tot.
Deuteromom 2:
31.Atunci mi-a zis Domnul: "Iată, încep să-ti dau pe Sihon Amoreul, regele Heşbonului, şi pământul lui; începe a stăpâni pământul lui".
32.Iar Sihon, regele Heşbonului, cu tot poporul său, ne-a ieşit înainte să se lupte la Iahaţ.
33.Dar Domnul Dumnezeul nostru 1-a dat în mâinile noastre şi l-am bătut pe el şi pe fiii lui şi tot poporul lui.
34.În vremea aceea am luat toate cetăţile lui şi am nimicit toate cetăţile lui, bărbaţi, femei şi copii, şi n-am lăsat pe nimeni viu.
35.Numai vitele lor şi cele jefuite din cetăţile cuprinse de noi ni le-am luat.

Deuteronom 3:
2.Dar Domnul mi-a zis: Nu te teme de el, căci îl voi da în mâinile tale pe el şi tot poporul lui şi tot pământul lui, şi vei face cu el ce-ai făcut cu Sihon, regele Amoreilor, care a trăit în Heşbon.
3.Domnul Dumnezeul nostru a dat în mâinile noastre şi pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, şi noi l-am bătut, încât nimeni de la ei n-a rămas viu.
4.În vremea aceea am luat toate cetăţile lui, că n-a fost cetate pe care să n-o luăm de la ei. Am luat şaizeci de cetăţi, toată latura Argob, ţara lui Og al Vasanului.
5.Toate cetăţile acestea erau întărite cu ziduri înalte, cu porţi şi cu încuietori, afară de cetăţile neîntărite care erau foarte multe.
6.Şi le-am nimicit, cum făcusem şi cu Sihon, regele Heşbonului, pierzând fiecare cetate cu bărbaţi, femei şi copii.

Până și Iisus a spus de atâtea ori că necredincioșii trebuie uciși.
Luca 19:27: "Iar pe acei vrăjmaşi ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi tăiaţi-i în faţa mea"

Doar un om infectat cu această boală mintală numită religie, doar un om defect ar putea găsi scuze pentru un asemenea comportament, băgând aberații gen "erau alte timpuri".
Erau alte timpuri? Păi nu este morala lui Dumnezeu nepieritoare și perfectă? Îndrăznești să nu trăiești după preceptele Bibliei, refuzi să asculți porunca lui Dumnezeu, te crezi mai deștept și mai moral decât Biblia?

"Da, dar nevinovații merg direct în Rai, e o favoare faptul că nu au fost lăsați să devină păgâni, iar astfel să ajungă în Iad."
Da? Așa este? Atunci tu, creștin de duminică, în a cărui minte îngustă oricine nu crede în aceleași aberații ca și el merită o eternitate de tortură, tu de ce nu îi binecuvântezi pe copii cu fericita soartă de a ajunge în Rai înainte ca dezastrul să se producă și sa crească pentru a deveni atei, ori a urma o altă religie decât a ta? De ce nu dai raiduri prin creșe și grădinițe, facilitând urcarea la Domnul a câtor copii întâlnești?
Oh, îți spun eu de ce. Pentru că ești un ipocrit.
Ai moralitatea care a evoluat în timp, proprie ființelor gregare, care trăiesc în comunitate, ai moralitatea celor care au grijă de membri speciei lor căt pot de mult, iar pentru că limitele intelectului tău infectat de religie nu te lasă să treci peste ideea unui tătuc cosmic, îți impui ideea că moralitatea are o sursă divină.
Citește-ți cartea, numără masacrele comise "la comanda directă" a zeului tău deraiat, gândește-te că, dacă Potopul ar fi fapt, zeul tău a ucis cu propria mână toți copiii, toți nevinovații planetei, și că acest fapt este relatat de parcă moartea lor nu ar fi mare lucru. Și, indiferent dacă tu crezi în continuare în existența lui Yahve, pune-ți întrebarea următoare:

Ești dispus să slujești unui zeu pentru care uciderea nevinovaților e un fapt divers, echivalent cu zdrobirea unei muște?
Publicat de Freija .
Crestinopatia, boala grea...se vindeca greu;iehovismul o boala si mai grea(virus mai pervers),drogul celor care nu gindesc,care refuza sa gindeasca.
Mimoza ti -am furat articolu.....,scuze :)  ;)

Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline reloaded

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Dec 2012
  • Mesaje postate: 56
    • Vezi Profilul
« Răspuns #313 : Februarie 06, 2013, 10:35:51 am »
vax albina , crema puca

Offline reloaded

• Vestitor nebotezat
  • **