"Si Ion Iliescu , la tinerete a fost un ateu convins ... dar astazi cand se apropie de capatul drumului ... mai spune si el cate o rugaciune lui D-zeu ... Oare de ce ?"
Daca face asta inseamna ca ii este frica de sfarsit, asta nu inseamna ca toti oamenii sunt asa, sunt multi oameni care prefera adevarul si anume ca atunci cand mori nu te duci in rai sau in orice nascocire a mintii umane ci pur si simplu odata cu incetarea functionarii creierului mori.
"Eu cred ca si tinerilor nostri atei inflacarati ... viata le va oferi ocazia sa verse lacrimi fierbinti ruganduse lui D-zeu pentru iertare ... pentru ca asta face parte din natura umana ... e mai presus de ateism sau credinta ... "
Din nou aici vorbesti despre persoane foarte slabe, care sunt in stare sa se roage si la Allah daca stiu ca sunt ajutati. De obicei persoanele care "se intorc" la Dumnezeu fac asta cand au un necaz mai mare si vor sa simta ca cineva este cu ei....se autosugestioneaza cu alte cuvinte.
Exista si astfel de atei, insa exista si atei care lucreaza exclusiv cu dovezi, iar cum credinciosii nu pot oferi macar una de bun simt care sa arate ca Dumnezeu exista raman la ideea lor.