Autor Subiect: Atei vs crestini .  (Citit de 152815 ori)

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
Re: Atei vs crestini .
« Răspuns #255 : Ianuarie 30, 2013, 07:12:43 pm »
  Eu inteleg ca ai petrecut toata viata "cu biblia in mana", insa trebuie sa iei in calcul si posibilitatea ca biblia sa nu fie inspirata de niciun dumnezeu si sa te fi inselat tot timpul...
  Ma bucur ca stii cum apare un curcubeu :)
  Cat despre copiii aceia, nu le este "dat", pur si simplu asa e viata, la fel ca in randul altor specii, sunt o gramada de animale care mor ucise sau mor de foame....asta inseamna viata.
  Daca te uiti in biblie, se spune despre "dumnezeu" ca, chiar el a omorat copii, de exemplu primii nascuti dintre egipteni. Daca primul nascut ar fi avut doar 8 ani ar fi fost ucis, nu? Cand te gandesti din perpectiva asta incepi sa vezi adevarata fata a zeului prezentat de biblie si apoi realizezi cat de aberant e sa te gandesti ca acest zeu exista. Si e numai un exemplu, pot fi date mult mai multe exemple care tin tot de ordin moral, dar si exemple ca biblia contrazice flagrant stiinta.

Offline Cineştiecine

• Bătrân de congregație
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 447
    • Vezi Profilul
« Răspuns #256 : Ianuarie 31, 2013, 06:16:20 am »
Este posibilitatea să nu fie inspirată, aproape am ceritudinea aceasta. Este dureros să vezi acele ordine aberante în ceea ce priveşte uciderea întâilor născuţi dintre egipteni.
Este dureros să vezi cum priveşte nepăsător când sunt ucişi copii după naşterea lui Isus în relatările din evanghelii. Putea să intervină în vreun fel sau altul. Dar nu i-a păsat.

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #257 : Ianuarie 31, 2013, 06:33:33 am »
Ia zi mai fiul lui Iese ,
Userul David – fiul lui Iese?
 Reloaded, bună gluma asta! După cum vorbeşte, nu vezi că-i prunc de Filistean? (1Sam. 17:23). Câte degete la mână atâtea clone are. Un avocâţel WTS cu mintea picată de pe umeri în servieta cu reviste „Treziţi-vă”.  :D

David intr-adevar cica a fost fiul lui Iese; dar sa vedem tu al cui fiu esti? Avand in vedere ca esti mincinos (ca cica eu sunt "avocâţel WTS"), tu esti fiul... cui? Pai al diavolului - Ioan 8:44.

Deci sa punem in perspectiva glumita ta falsa. Esti un fiu al diavolului conform lui Isus, un profet fals in devenire (cu acte in regula in 2015) conform cu ceea ce tu singur ai spus in alt subiect, esti un habotnic gata sa ucida daca dzeu i-o cere  (cum ai admis singur ca ai fi facut daca traiai pe vremea VT ) si asa cum i-am zis-o si lui Diotref, si un crestin (uns si tu?) fals, tot conform lui Isus al tau:

Dar Eu vă spun vouă, cari Mă ascultaţi: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc,
binecuvîntaţi pe cei ce vă blastămă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi.

De ce-Mi ziceţi: ,Doamne, Doamne!` şi nu faceţi ce spun Eu? [...] Cine aude şi nu face, se aseamănă cu un om, care a zidit o casă pe pămînt, fără temelie. Şi s'a năpustit şivoiul asupra ei, ea s'a prăbuşit îndată, şi prăbuşirea acestei case a fost mare.``

Deci glumita se ingroasa...
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #258 : Ianuarie 31, 2013, 03:37:40 pm »
Este posibilitatea să nu fie inspirată, aproape am ceritudinea aceasta. Este dureros să vezi acele ordine aberante în ceea ce priveşte uciderea întâilor născuţi dintre egipteni.
Este dureros să vezi cum priveşte nepăsător când sunt ucişi copii după naşterea lui Isus în relatările din evanghelii. Putea să intervină în vreun fel sau altul. Dar nu i-a păsat.
  Tocmai, crezi ca un Dumnezeu s-ar comporta in asa mod cum face el in biblie?... cu siguranta ca nu. Acolo este prezentat doar un zeu teribilist creat de mintile salbatice ale evreilor si atat.
  Daca Dumnezeu ar exista cu adevarat el ar avea cu totul alte trasaturi decat cele prezentate in biblie.
  Acum ai reusit sa scapi de "martori", Cinestiecine, asta inseamna un progres foarte mare, insa cred ca nu trebuie sa te opresti aici. E important sa vrei mereu sa aflii adevarul, iar daca acesta inseamna ca tot ce ai crezut pana acum a fost gresit si ca acea carte este doar o carte foarte sangeroasa scrisa doar de niste oameni salbatici, trebuie sa accepti acest lucru. E de preferat ca macar de la o varsta incolo sa ne desteptam si sa vedem cum sunt lucrurile de fapt decat sa traim toata viata in minciuna doar fiindca e mai comod asa.

Offline Valer

• Pionier regular
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 212
    • Vezi Profilul
« Răspuns #259 : Ianuarie 31, 2013, 07:17:28 pm »
Acum ai reusit sa scapi de "martori", Cinestiecine, asta inseamna un progres foarte mare, insa cred ca nu trebuie sa te opresti aici. E important sa vrei mereu sa aflii adevarul,
Da... si unde-i adevarul ?...

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #260 : Ianuarie 31, 2013, 07:35:01 pm »
Te inteleg, e normal sa fi suparat dar nu uita ca tu ai inceput cu mistourile... cand ai vazut ca te i-a cineva mai "tare"... ai inceput sa plangi ca un copil... stai linistit ca nu-ti mai face "tata" nimic... nu mai plange "puiu' tatii", ca-ti da tata "laptisoru" mintenas... sau vrei Danonino?! Apropo, "mizeriile" alea erau replici la "mizeriile" tale cretinoide, ca si tine dealtfel... din tot ce am postat eu, copy-paste-uri, link-uri, comentarii, clipuri, nici tu si nici altii nu au avut nimic de comentat! In schimb sunteti primii la mistouri si schimb dur de replici si cand sunteti depasiti de situatie, plangeti ca copii prosti!                                               P.S.: Tie iti lipseste un "tratament" cu "shivanbukalpa"... sa-ti "centrezi" putin creierii!        P.S.1: Sunt in Deutschland si prea ocupat cu gasirea unui loc de munca ca sa mai am timp de un "mosulica basinos" ca tine!                       P.S.2: Ziceai pe undeva ca ai 70 de ani si toate obiectivele vietii indeplinite...!!!

Sa ma baneze moderatorii de pe forum, ca merit, dar tot ti-o spun: ESTI UN CRETIN INFAM SI INFATUAT! Te crezi miezul la dodoasca, dar pute prostia pe tine ca cacatul dupa porc.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #261 : Ianuarie 31, 2013, 07:42:07 pm »
Da... si unde-i adevarul ?...
  Nu pui problema cum trebuie! Adevarul nu este undeva, daca iesi din secta asta nu trebuie sa cauti alta secta si sa intri in ea...cum cred multi. Cert e insa ca in biblie nu e niciun adevar, acolo e doar cruzime.
  O intrebare mai buna ar fi fost "care e adevarul?"

Offline Valer

• Pionier regular
    • Vezi Profilul
« Răspuns #262 : Ianuarie 31, 2013, 07:58:21 pm »
O intrebare mai buna ar fi fost "care e adevarul?"
Pai nu ne tine in intuneric ... spune-ne care-i ?...

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #263 : Ianuarie 31, 2013, 08:10:28 pm »
  Daca ti-as da un raspuns complet la intrebarea asta cred ca as fi cam arogant, de obicei doar credinciosii cu biblia in mana se cred asa destepti incat sa le stie pe toate, insa poti sa iti dai seama ce consider a fi eu adevarul din postari anterioare.
  Pe scurt consider ca biblia nu are nimic divin in ea, doar grotesc. Tot ce se spune in ea nu are legatura cu realitatea, nu asa a fost creat acest univers, nu exista acel zeu prezentat in biblie, lumea nu se va sfarsi asa cum spune in ultima carte din biblie.
  Eu sunt de parere nu numai ca nu exista acel zeu din biblie ci ca nu exista dumnezeu in general, nu exista o singura dovada care sa ateste existenta lui si el nu isi are locul in acest univers, la fel cum natura de exemplu exista singura, guvernata de legi proprii, si universul exista fara a fi nevoie de interventie divina.
  Daca doresti sa imi dai argumente cum ca biblia este inspirata divin te rog sa o faci, sunt curios ce te face pe tine sa crezi asta si de asemenea sunt deschis la argumentele pe care le aduci.

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #264 : Februarie 01, 2013, 10:14:08 am »
Ia aici adevar  :D;nici nu le-am verificat :D nu vreau sa mai pun mina pe bibie;cartea miturilor,minciunilor,iluzilor desarte,ratacirii,labirintului mintii(fara iesire)
Cum citeam undeva...sa respecti testamentul vechi te califici ca ucigas;sa incerci sa respecti testamentul nou,risti sa inebunesti.

Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #265 : Februarie 01, 2013, 01:32:29 pm »
  Gabriel, e ironic cand te gandesti ca toti credinciosii cred despre zeul din biblie ca ar fi unul milostiv si bun, asta citind din vechiul testament cum savarseste diferite fapte extrem de crude.

Offline Valer

• Pionier regular
    • Vezi Profilul
« Răspuns #266 : Februarie 01, 2013, 07:31:49 pm »
  de obicei doar credinciosii cu biblia in mana se cred asa destepti incat sa le stie pe toate,
Cei cu biblia in mana stiu doar ceea ce citesc in ea si ...mai si cred ... pe cand voi doar nu credeti si atat ...
   Eu sunt de parere nu numai ca nu exista acel zeu din biblie ci ca nu exista dumnezeu in general, nu exista o singura dovada care sa ateste existenta lui
Este parerea ta ... altii au alta parere .
  la fel cum natura de exemplu exista singura, guvernata de legi proprii, si universul exista fara a fi nevoie de interventie divina.

Dar cine le-a facut ?...si cum de exista singure ?...
Ca pe Darwin si adeptii lui nu-i cred ...

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #267 : Februarie 01, 2013, 08:25:50 pm »
Gabriel, daca vrei sa fii cu adevarat obiectiv, arata si aspectele pozitive ale Zeului Biblic. Nu lua doar partea rea. Prea simplist privesti lucrurile.

edit: valabil si pentru leviathan si David.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2013, 08:27:46 pm de Daniel »

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #268 : Februarie 01, 2013, 08:41:02 pm »
  Daniel, aspectele pozitive (daca sunt) palesc in fata celor negative.
  Daca tu erai un egiptean si iti omora primul nascut dintre copiii tai? Atunci ma indoiesc ca mai ziceai de obiectivitate.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #269 : Februarie 01, 2013, 08:48:52 pm »
Daca ai auzi despre mine ca intr-o imprejurare am facut un bine iar intr-alta am facut un rau, ce parere ti-ai face despre mine? As fi bun sau rau?

Modul cum procedati voi, si am facut-o chiar si eu, nu arata onestitate.