Autor Subiect: Atei vs crestini .  (Citit de 152805 ori)

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
Re: Atei vs crestini .
« Răspuns #270 : Februarie 01, 2013, 09:16:22 pm »
Citat
aspectele pozitive (daca sunt) palesc in fata celor negative.

nu poti elimina pe cele pozitive; de fapt, nu poti elimina pe nicicare si nu paleste nimic; cum ai decis ca trebuie sa paleasca cele pozitive? de ce nu palesc cele negative?

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
« Răspuns #271 : Februarie 01, 2013, 09:22:42 pm »
  Daca ma auzi intr-o imprejurare cand spun "Sa nu ucideti!" si in alta comid un genocid as fi bun sau rau?

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #272 : Februarie 01, 2013, 09:46:51 pm »
  Daca ma auzi intr-o imprejurare cand spun "Sa nu ucideti!" si in alta comid un genocid as fi bun sau rau?

Sper ca observi diferenta intre intrebarea mea si-a ta. Eu imi asumam si fapta buna si cea rea, tu urmand a ma cataloga.
In timp ce intrebarea ta prezinta o imagine incompleta: in primul rand, n-ai definit daca a ucide este rau sau bine; in al doilea rand, daca admitem ca uciderea este un lucru rau, trebuie stabilit daca indemnul sau porunca de a ucide ti se aplica si tie in acelasi mod ca celor carora te adresezi.
Incearca sa dai un raspuns in cazul expus de mine.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #273 : Februarie 01, 2013, 10:01:09 pm »
  "n-ai definit daca a ucide este rau sau bine" Glumesti? 
   "trebuie stabilit daca indemnul sau porunca de a ucide ti se aplica si tie in acelasi mod ca celor carora te adresezi." Despre ce vorbesti? Era porunca "Sa NU ucideti!"
  Tu nu ai expus niciun caz de fapt, depinde de gravitatea lucrurilor, daca eu te fac acum pe tine "prost" as fi rautacios, insa s-ar compara asta cu uciderea ta?
  Din moment ce zeul ala a comis genocid, ce lucruri bune pot sa spele chestia asta? Tu chiar nu gandesti?

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #274 : Februarie 01, 2013, 10:12:26 pm »
  "n-ai definit daca a ucide este rau sau bine" Glumesti? 

Nu.
Citat
"trebuie stabilit daca indemnul sau porunca de a ucide ti se aplica si tie in acelasi mod ca celor carora te adresezi." Despre ce vorbesti? Era porunca "Sa NU ucideti!"

Despre ce porunca vorbestim alta decat a ta? Te-ai referit la tine:"Daca ma auzi intr-o imprejurare cand spun "Sa nu ucideti!" si in alta comid un genocid as fi bun sau rau? "

Citat
  Tu nu ai expus niciun caz de fapt, depinde de gravitatea lucrurilor, daca eu te fac acum pe tine "prost" as fi rautacios, insa s-ar compara asta cu uciderea ta?

Am vorbit de lucru rau si lucru bun. Ambele mi le asumam. De ce te complici, cand ai toate datele?

Citat
Din moment ce zeul ala a comis genocid, ce lucruri bune pot sa spele chestia asta? Tu chiar nu gandesti?

Nu-i vorba de spalat nimic. Asta nu vrei/nu pari sa intelegi: nu stergem nimic, nu anulam/nu ignoram/nu paleste nimic. Daca suntem obiectivi prezentam ambele categorii de fapte ale zeului Biblic. Or voi asta faceti: va pronuntati, dand verdictul de rau, bazati doar pe aspectele negative.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #275 : Februarie 01, 2013, 10:38:49 pm »
  Daniel, spui numai aberatii, daca tu crezi ca a ucide un om nevinovat poate fi un lucru pozitiv inseamna ca ai luat-o pe aratura rau de tot.
 " Am vorbit de lucru rau si lucru bun. Ambele mi le asumam. De ce te complici, cand ai toate datele?"
  E chiar asa greu sa intelegi ca lucrurile pot avea o gravitate diferita, ca una e sa furi un ceas, alta e sa omori  o persoana sau sa violezi un copil?
  Tot ce incercam sa spun e ca zeul ala a facut mult prea rau ca sa compenseze si binele de care zici tu, daca tu mai iei cu afirmatii cum ca trebuie sa definesc daca sa ucizi e rau sau bine, inseamna ca suntem pe alta lungime de unda....

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #276 : Februarie 01, 2013, 10:59:55 pm »
  de obicei doar credinciosii cu biblia in mana se cred asa destepti incat sa le stie pe toate,
Cei cu biblia in mana stiu doar ceea ce citesc in ea si ...mai si cred ... pe cand voi doar nu credeti si atat ...
   Eu sunt de parere nu numai ca nu exista acel zeu din biblie ci ca nu exista dumnezeu in general, nu exista o singura dovada care sa ateste existenta lui
Este parerea ta ... altii au alta parere .
  la fel cum natura de exemplu exista singura, guvernata de legi proprii, si universul exista fara a fi nevoie de interventie divina.

Dar cine le-a facut ?...si cum de exista singure ?...
Ca pe Darwin si adeptii lui nu-i cred ...
  Exact, credinciosii citesc ceva intr-o carte asupra careia nu au nicio dovada ca e adevarata si cred, atat. Si ateii cred in lucruri, insa cele dovedite.
  Daca ai tu dovezi ca dumnezeu exista zi-mi si mie.
  Darwin si adeptii lui spre deosebire de tine si dumnezeul tau au dovezi in privinta afirmatiilor pe care le fac.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #277 : Februarie 01, 2013, 11:15:10 pm »
Daniel, spui numai aberatii, daca tu crezi ca a ucide un om nevinovat poate fi un lucru pozitiv inseamna ca ai luat-o pe aratura rau de tot.

Te pripesti. Cine-i autoritatea suprema care decide ce-i bine si ce-i rau? Tu, cumva? Exista una?

Citat
E chiar asa greu sa intelegi ca lucrurile pot avea o gravitate diferita, ca una e sa furi un ceas, alta e sa omori  o persoana sau sa violezi un copil?

Sunt suficiente datele. Genericele Rau si Bine. Nu avem de-a face cu gravitate. Sau, daca insisti, sunt la fel de grave, sunt inverse una celeilalte. Ca sa nu fiu subiectiv.

Citat
Tot ce incercam sa spun e ca zeul ala a facut mult prea rau ca sa compenseze si binele de care zici tu, daca tu mai iei cu afirmatii cum ca trebuie sa definesc daca sa ucizi e rau sau bine, inseamna ca suntem pe alta lungime de unda....

Nu este obligatoriu sa gandim la fel.
In privinta compensarii, nici tu nu m-ai inteles. Cata vreme zeul este si bun, si rau, nu poti sa-i pui eticheta de rau. Tu vrei sa cantarim ca la piata aspectele bune vs cele rele? Esti sigur ca cele rele trag mai puternic?

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #278 : Februarie 01, 2013, 11:22:56 pm »
Te pripesti. Cine-i autoritatea suprema care decide ce-i bine si ce-i rau? Tu, cumva? Exista una?
Citat
Sunt suficiente datele. Genericele Rau si Bine. Nu avem de-a face cu gravitate. Sau, daca insisti, sunt la fel de grave, sunt inverse una celeilalte. Ca sa nu fiu subiectiv.

Citat

Nu este obligatoriu sa gandim la fel.
In privinta compensarii, nici tu nu m-ai inteles. Cata vreme zeul este si bun, si rau, nu poti sa-i pui eticheta de rau. Tu vrei sa cantarim ca la piata aspectele bune vs cele rele? Esti sigur ca cele rele trag mai puternic?

Nu exista o autoritate suprema care sa decida ce e bine si ce e rau la fel cum nu exista moralitate suprema, termenul fiind unul strict uman, insa discutia noastra trebuia sa ramana intre parametrii societatii care considera ca uciderea oamenilor nevinovati e foarte rau. Gandirea ta nihilista este alt subiect.
  Stalin in general a fost bun sau rau? La fel este si cu zeul biblic, o fi avand vreo 2-3 lucruri bune, insa in general a fost foarte rau.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #279 : Februarie 01, 2013, 11:32:59 pm »
Si de ce, ma rog, excluzi nihilismul? Sa inteleg ca majoritatea decide?

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
« Răspuns #280 : Februarie 01, 2013, 11:40:33 pm »
Sa ma baneze moderatorii de pe forum, ca merit, dar tot ti-o spun: ESTI UN CRETIN INFAM SI INFATUAT! Te crezi miezul la dodoasca, dar pute prostia pe tine ca cacatul dupa porc.

Aviz catre moderatori!
Daca nu-l banati pe acest individ pentru marlaniile pe care le scoate pe gura sa nu va mai prind vreodata ca-i banati pe altii pentru motive mai putin importante. Si, inainte sa-i banati pe altii, nu uitati sa-l banati mai intai pe marlan.

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #281 : Februarie 01, 2013, 11:42:56 pm »
  Nu exclud nihilismul, ba chiar mi-e simpatic in anumite circumstante :). Insa tu cu gandirea nihilista si eu cu gandirea mea nu facem nimic, e ca si cum eu vorbesc japoneza si tu rusa si incercam sa ne intelegem.

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 391
    • Vezi Profilul
« Răspuns #282 : Februarie 01, 2013, 11:44:40 pm »
Si inca ceva important pentru toti!
Raportati moderatorilor toate jignirile, injuriile, instigarile, marlaniile etc. spuse de marlani si huligani!

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #283 : Februarie 02, 2013, 05:48:05 am »
Acum ai reusit sa scapi de "martori", Cinestiecine, asta inseamna un progres foarte mare, insa cred ca nu trebuie sa te opresti aici. E important sa vrei mereu sa aflii adevarul,
Da... si unde-i adevarul ?...

Adevarul despre ce?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #284 : Februarie 02, 2013, 05:49:08 am »
Gabriel, daca vrei sa fii cu adevarat obiectiv, arata si aspectele pozitive ale Zeului Biblic. Nu lua doar partea rea. Prea simplist privesti lucrurile.

edit: valabil si pentru leviathan si David.

Si care ar fi acelea?
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19