Autor Subiect: Atei vs crestini .  (Citit de 152725 ori)

Offline ilie

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
Re: Atei vs crestini .
« Răspuns #60 : Ianuarie 04, 2013, 12:41:19 pm »
Leviatane (David),renunta la clone...vorbeste pe o singura limba...Cand cineva i-si multiplica discursul...nu este OK...Daca esti cinstit de ce ai cel putin 3 fete pe forum...?In atentia moderatorilor:Poate interziceti aceasta procedura...esta complet necinstita si complet suspicioasa...si nu mai da intalnire pe privat cu...clona...Dracu s-a clonat vorbind printr-un 'SARPE"..."scuze" David...pana la urma cate clone ai?...cred ca esti campion mondial... absolut...salutari,tati...

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #61 : Ianuarie 04, 2013, 01:01:06 pm »
Gabriell,te sfatuiesc sa ai o marja de siguranta...Daca chiar exista acest Iehova si Isus,ce te faci?Sa-ti spun un banc:un Ateu,(poti fi tu),plecand de la o intrunire internationala a Ateilor,se felicita in gand ca este Ateu...apoi si-a pus o intrebare rezonabila:'Daca totusi exista Dumnezeu,CE MA FAC?asa ca gandeste-te ce a spus Richard Dawkins:Este posibil sa existe Dumnezeu,dar...nu este asa cum s-il imagineaza credinciosii...Sunt de acord cu el!!!:Ai vazut ca si-a luat marja de siguranta?Ti-am vazut poza pe Facebook,si te-am examinat...Joci teatru...Nu ma judeca dupa ce postez...Oricum, creatorii nostrii se vor dezvaluii in curand...dar vor fi priviti cu uimire chiar si de cei care au crezut...2Tes 1:10...poate i-ti faci timp sa citesti versetul...exact ce spune ...Dawkins...

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #62 : Ianuarie 04, 2013, 07:54:18 pm »
Sa-ti spun un banc:un Ateu,(poti fi tu),plecand de la o intrunire internationala a Ateilor,se felicita in gand ca este Ateu...apoi si-a pus o intrebare rezonabila:'Daca totusi exista Dumnezeu,CE MA FAC?asa ca gandeste-te ce a spus Richard Dawkins:Este posibil sa existe Dumnezeu,dar...nu este asa cum s-il imagineaza credinciosii...Sunt de acord cu el!!!:Ai vazut ca si-a luat marja de siguranta?

Foarte prost bancul. Pariul lui Pascal vomat si reingurgitat.
Dawkins nu si-a luat "marja de siguranta". Ce nu pricepeti voi astia dusii pe la biserici este ca noi astia mai necredinciosi nu pupam poala lui Iehova de frica. Voi atata stiti: frica! Dawkins a fost doar rational si rezonabil. Nimeni nu poate respinge categoric ideea de fiinta extraordinara care a creat Universul. Dar acea fiinta este mult superioara dumnezeului destrabalat Iehova.

Offline Mimoza

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Iun 2012
  • Mesaje postate: 116
    • Vezi Profilul
« Răspuns #63 : Ianuarie 04, 2013, 08:52:52 pm »
subscriu la dragothur. perfect punctat
" Intelepciunea incepe prin a-ti pune intrebari ."     
                                       Seneca

Offline GABRIELL

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #64 : Ianuarie 04, 2013, 10:32:18 pm »
Pentru mine a fost suficient acest text sa ma trezeasca la realitate...dar au fost un cumul de cunostinte care m-au dus la concluzia ca nu exista dumnezeul bibliei!

Doza de DIVINITATE
Se cunoaște deja că mintea umană, pentru un confort psihic intensificat și în special în
condiții de stres, își creează singură realități virtuale. Nevoia de confort generează oferta.
Conștiința se adaptează, asigurând cât mai rapid o astfel de construcție a iluziilor!
Nevoia de echilibru, de stingere a conflictelor interioare, este susținută atât de
CUNOAȘTEREA REALITAȚILOR imediate cât și de ILUZIA REALITĂȚILOR!
Atât realitatea cât și iluzia realității, sunt percepute asemănător. Mintea umană zburdă
….și prin țara lui Verde Împărat sau tărâmul lui Făt-Frumos, fără să facă diferența între
BASM și REALITATE.
În acest sens, fără să aibă vreodată DOVADA DIVINITĂȚII,
umanitatea a trăit și trăiește …în iluzie!
Confortul de a trăi, cu mintea… în țara spiridușilor…asigură accesul la iluzie,
însă numai cunoașterea realităților te pune în contact cu Universul.
Textul de mai jos surprinde dependența, impusă prin constrângere (manipularea minții) într-o
fază evoluată, și anume…..conștientizarea acesteia, ca o stare de fapt. El este de fapt
un pamflet, menit să accentueze starea de …trezire la realitate!
Mesajul de revoltă al unui dependent de …DIVINITATE!
Facă-se voia TA….DOAMNE….că eu sunt prost, nu pot să gândesc, nu am nici o
responsabilitate asupra faptelor mele!
Dacă viața mi-a dat o palmă înseamnă că asta a fost voia TA…eu nu sunt vinovat!
Tu ești cel ce mă călăuzește pe mine spre bine sau spre rău, EU sunt doar o marionetă, o
papușă prostă ce nu răspunde de consecințele acțiunilor sale.
Facă-se voia TA….DOAMNE…că eu nu am neuroni mulți, TU ești cel mai deștept, eu sunt
prostul Universului și NU ÎNȚELEG MULTE…Toate în lumea asta îți sunt subordonate;
războaiele, foametea, ura, sunt urmări ale deciziilor tale înțelepte, noi oamenii, NU SUNTEM
RESPONSABILI de aceste lucruri…suntem iresponsabili!
Dacă, atunci când eram maimuță arboricolă, credeam în ZEUL SOARELUI, acum, maimuța
savantă din mine….crede în tine DOAMNE…..TU ești limita superioară, peste tine nu pot să
trec…..pentru că mintea îmi este paralizată de frică!
Mi-e atât de frică….încât….aș fi distrus dacă TU, iluzia minții mele….nu ai exista!
Am aflat de la tata, mama, frați, surori, societate….că tu exiști undeva!….
Am crescut de mic cu frica de TINE…
Am fost drogat, din fașă, cu acestă frică…iar acum sunt dependent de ea!
Nici nu știam să sug la sân când…. m-au dus la
biserică, și, fără voia mea, au început să mă drogheze,
puțin câte puțin. Familia, societatea, de oricâteori
doream să NU iau drogul, mă băgau într-un colț
și…..îmi injectau, perfid, doza de divinitate.
Spuneau că numai așa ….îmi asigur fericirea!
ACUM SUNT DEPENDENT
DE ACEASTĂ
ILUZIE!
Sunt disperat dacă ….nu am acest drog, mintea
mea nu mai funcționează normal…dacă nu-l am!

copyright©2009-2012 http://www.thefundamentaluniverse.ro/ 118
Este un tip ce dorește să-mi arunce drogurile la WC….el nu-și dă seama câtă fericire îmi
produce acest drog. El nu vede cât de fericiți suntem cu toții, noi ceilalți, din jurul lui!
Să ne unim cu toții, să îl izolăm. Individul nu trebuie să ne arunce DZRB de divinitate (doza
zilnică recomandată de biserică)…la WC! Mai mult, tipul ăsta face pipi, necontenit, pe drogurile
noastre…și simt un gust amar, de fiecare dată când o face…
VREAU UN DROG CURAT!…nu plin de….”””at!
VREAU UN DROG CURAT!…nu plin de….”””at!
Haideți, să intrăm cu toții în sevraj, să fim puternici….să-l oprim pe acest individ, ce a
anunțat deja un centru de… dezintoxicare! Cică se activează conștiința, ceva interior, și, într-o
singură secundă, este declanșat mecanismul autoimun al organismului! Metoda este simplă, se
bazează pe resursele noastre interne, pe anticorpii cunoașterii ce vor depista rapid…drogul,
acționând instantaneu, ca un vaccin!
Reacțiile, la trezire, am auzit că sunt foarte
ciudate, șocante!…El spune că, brusc, toate
simțurile încep rapid sa se dezvolte, vom vedea o
altă lume, vom înțelege cum este construit
Universul, deodată înțelegem că realitatea în care
trăim…noi dependenţii, este de fapt o iluzie!
Brusc ni se lumineaza mintea, un fel de văl ce se
ridică de pe ochii noștrii, conștientizând că…
drogul este răspunzator de incapacitatea
noastră de a înțelege și cunoaște Universul!
Vom înțelege de ce vânzătorii de iluzii, de droguri ale minții… sunt bine apărați, vom
înțelege că aceștia au avut întotdeauna piață de desfacere…pe noi, masa de consumatori!
EU SUNT DEPENDENT DE ACEASTĂ
ILUZIE…SUNT FERICIT ÎN EA…
de aceea vreau să-mi iau doza zilnică
recomandată de biserică…
… să o administrez și copiilor mei!
EU NU VREAU SĂ MĂ TREZESC
LA REALITATE!
Eu nu refuz gogoșile bisericilor,
…eu nu vreau SĂ ȘTIU, SĂ CUNOSC,
…pentru că …mi-e FRICĂ!
Dacă ți-e FRICĂ…de întuneric…
aprinde lumina și vei cunoaște, frica va dispare într-o secundă,
brusc vei vedea, vei înțelege…și te vei bucura!
MIE nu-mi este frică, pentru că, de acum, eu sunt ancorat în
realitate, eu cunosc, eu știu, eu văd,
… eu am… DOVADA înțelegerii….pe masă!
copyright©2009-2012 http://www.thefundamentaluniverse.ro/
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline leviathan

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Nov 2012
  • Mesaje postate: 181
    • Vezi Profilul
« Răspuns #65 : Ianuarie 04, 2013, 10:52:05 pm »
Leviatane (David),renunta la clone...vorbeste pe o singura limba...Cand cineva i-si multiplica discursul...nu este OK...Daca esti cinstit de ce ai cel putin 3 fete pe forum...?In atentia moderatorilor:Poate interziceti aceasta procedura...esta complet necinstita si complet suspicioasa...si nu mai da intalnire pe privat cu...clona...Dracu s-a clonat vorbind printr-un 'SARPE"..."scuze" David...pana la urma cate clone ai?...cred ca esti campion mondial... absolut...salutari,tati...
  Esti penibil.Da, ar fi bine ca moderatorii sa verifice si sa te asigure ca eu si David nu avem nicio legatura, dar presupun ca daca un moderator ar face asta ar deveni si ei complici.

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #66 : Ianuarie 05, 2013, 12:44:11 am »
ILie iti garantez eu ca Leviatan nu are nici o legatura cu David. :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #67 : Ianuarie 05, 2013, 06:56:42 am »

Ilie (Emiliane), la clone nu pot renunta, imi pare rau; Aghiuta nu-mi da voie, nu sunt decat lut in mana lui...
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #68 : Ianuarie 07, 2013, 03:18:35 pm »
1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
(2 Timotei cap 3)

Unii dintre noi stiu ca zilele din urma erau cele traite de scriitorii NT, si nu cele de astazi.
Dar, sa presupunem totusi ca zilele din urma sunt cele pe care le traim noi. Conform textului, oamenii din vremea noastra ar trebui sa aiba o moralitate mai rea. Mie mi se pare ca nu se adevereste. Am dat exemplul cu Lot, in care-si ofera fiicele spre a fi violate. Cati atei/necredinciosi ar face ce a facut Lot sau levitul? Cati atei/necredinciosi ar proceda ca Zeul Biblic, nimicind orase/popoare intregi, printre morti fiind si copii? Si cand pomenesc de modul cum a procedat Zeul Biblic ma refer mai ales la motivatia care a dus la actele Sale criminale si la faptul ca-i statea in putere sa rezolve ceea ce-l deranja recurgand la alte metode (as spune: pasnice).

Crestinilor: Nu este ironic/ciudat faptul ca Zeul Biblic este pus la zid din punct de vedere moral? Cand ar trebui ca numai El sa fie Cel care condamna faptele oamenilor. Desigur, cu conditia ca El sa fie un exemplu de individ(entitate) caruia(careia) nu-i poate fi imputat nimic ("Fiti sfinti caci Eu sunt sfant"- Biblia).

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #69 : Ianuarie 07, 2013, 03:59:08 pm »
Asa au fost dintotdeauna oamenii, Daniele...cei care au scris povestea asta ,nu aveau cum sa greseasca!

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #70 : Ianuarie 08, 2013, 01:39:06 pm »

Offline GABRIELL

• Vezi Profilul
« Răspuns #71 : Ianuarie 10, 2013, 11:08:34 am »

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #72 : Ianuarie 10, 2013, 02:57:07 pm »
[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/538436_416789821722805_18217275_n.jpg[/img
Nu cred ca stiinta/cunoasterea ( adevarata stiinta, nu false crezuri bazate pe dezinformare!) este un impediment pentru a exercita credinta in Dumnezeu. Mai degraba mandria omului, infatuarea lui “de a le stii pe toate” este o piedica pe calea credintei.
Dupa parerea mea, cu cat cunoastem mai mult, cu atat ne dam seama mai mult de toata aceasta complexitate in care traim si intelegem ca nu putea sa apara totul din pura intamplare, fara interventia unei ratiuni superioare, cum ar fi Dumnezeu. Biblia spune ca El este la originea tuturor lucrurilor, inclusiv a acestei realitati in care existam ca fiinte constiente de noi insine.:)

Interconexiunea pe care o observam la toate nivelurile in lumea naturii, nu poate avea la origine o forta impersonala, fara ratiune. Este pueril sa credem ca haosul poate naste ordinea, frumusetea si fiinte constiente cu simt estetic capabile de manifestarea  unor sentimente, avand capacitatea sa se minuneze,sa se bucure de realitatea in care exista.

Cunoasterea / stiinta ne face constienti ca stim foarte putin si mai sunt atat de multe lucruri de aflat, de descoperit.

Offline Daniel

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 394
    • Vezi Profilul
« Răspuns #73 : Ianuarie 10, 2013, 10:05:56 pm »
Dupa parerea mea, cu cat cunoastem mai mult, cu atat ne dam seama mai mult de toata aceasta complexitate in care traim si intelegem ca nu putea sa apara totul din pura intamplare, fara interventia unei ratiuni superioare, cum ar fi Dumnezeu. Biblia spune ca El este la originea tuturor lucrurilor, inclusiv a acestei realitati in care existam ca fiinte constiente de noi insine.:)

Imi place ca vorbesti de ratiunea omului si de faptul ca omul observa complexitatea lumii (ca-i creatie, ca-i evolutie - nu conteaza). Vreau sa fii consecventa. Daca omul este creatia lui Dumnezeu, si este dotat cu capacitatea de a rationa, de ce Dumnezeu nu se reveleaza omului intr-un fel in care omul sa nu aiba dubii in ce priveste existenta, caracterul si voia Sa? Este corect sa pretinda credinta oarba si renuntarea la logica? De ce trebuie sa-si numeasca lucrarea o "nebunie", cand stie ca multi oameni o vor respinge (pe drept)?

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #74 : Ianuarie 11, 2013, 01:31:31 am »
Daca omul este creatia lui Dumnezeu, si este dotat cu capacitatea de a rationa, de ce Dumnezeu nu se reveleaza omului intr-un fel in care omul sa nu aiba dubii in ce priveste existenta, caracterul si voia Sa? Este corect sa pretinda credinta oarba si renuntarea la logica? De ce trebuie sa-si numeasca lucrarea o "nebunie", cand stie ca multi oameni o vor respinge (pe drept)?
Dumnezeu, Inteligenta Suprema nu poate fi altfel decat sa fie bun la modul absolut.
Si stim ca exista acea Inteligenta Suprema privind la Creatie.

El nu-ti cere sa renunti la logica si nu-ti pretinde nici credinta oarba, dar vrea putin mai mult decat ratiunea ta: doreste inima ta.

Credinta ar fi oarba daca nu s-ar fi revelat in niciun fel si daca nu ar fi facut cunoscut prin profeti, apostoli si in special prin Fiul Sau (Evrei 1:1,2) voia Sa(Isaia 45:19; Amos 3:7) privind Rascumpararea omenirii si restabilirea Imparatiei Lui aici, pe Pamant, unde toti oamenii vor avea oportunitatea sa beneficieze de binecuvantarile unei vieti vesnice in partasie de dragoste si bucurie.

Cred ca Dumnezeu a gasit sa comunice in felul acesta, fiindca asa a gasit El de cuviinta pentru timpul de acum
Ti-am mai spus, nu este vorba in primul rand de a intelege modul Lui de comunicare bazandu-te pe pura logica, ratiune. Este mai mult de atat: este vorba de autoevaluarea propriului caracter si stabilirea prioritatilor care intr-adevar conteaza in existenta unui om…apoi a te lasa atras/a de Dumnezeu si luand atitudinea corecta fata de sacrificiului lui Hristos, a te hotărî in ce directie vrei sa mergi…

Uita-te in jurul tau:iti place lumea in care traiesti, iti plac standardele acestei lumi? Daca da, traieste conform acestor standarde, daca poti si iti ofera satisfactie, bucurie…daca nu, va trebui sa te hotarasti care este calea pe care iti vei continua drumul…Este alegerea fiecaruia in conformitate cu dorinta profunda a inimii pe care il poarta fiecare in el insusi.

Nici un om nu poate sa te faca sa iei o decizie ce priveste viata ta.Poti cauta, poti face “sapaturi”, poti citi “n” pareri, poti citi Biblia, dar nu vei gasi nimic determinant pana cand nu-ti vei preda viata in mainile Creatorului tau Caruia ii vei arata o incredere deplina.
Este ca si cand ai ajuns la o rascruce de drumuri si esti constient de itinerariul fiecarei cai in parte evaluandu-le, apoi iei o hotarare care se cere stringent de situatie.
La urma urmei exista doua variante :
1.   alegi sa traiesti despartit de Dumnezeu, sperand ca vei face alegerile potrivite si vei fi fericit in lumea aceasta, gandind ca aceasta este singura viata care ti-a fost sortita.
2.   sau te hotarasti sa asculti de Dumnezeu, indiferent ce implica acest lucru in existenta ta actuala, sperand intr-o viata viitoare perfecta pe care Il promite Dumnezeu tuturor celor care vor sa asculte de El din dragoste.

Depinde, care iti este incredintarea… care sunt convingerile la care ai ajuns. Dumnezeu iti cunoaste inima…El singur poate sti daca cineva a inteles sau nu adevarul() ca apoi sa-l judece si sa-i stabileasca soarta vesnica a acelui om, bineinteles prin intermediul caracterului Sau drept, bun si plin de dragoste pe care oamenii in prima faza nu il inteleg.

Gandeste-te, Dumnezeu nu este ca omul schimbator care promite “mare cu sarea”, ca apoi sa te lase in pană cand ti-e lumea mai dragă.
........
Nu suntem doar niste animale evoluate cu inteligenta superioara. Viata nu se rezuma numai la “sa mancam si sa bem”ca maine vom muri. Existam fiindca Dumnezeu a dorit acest lucru si inseamna ca viata, “a trai” trebuie sa aibe o semnificatie profunda, nu una superficiala care sa se rezume numai la satisfacerea simturilor (instinctelor primordiale) indiferent de costuri.( unii oameni nici macar de hrana sau apa curata indestulatoare nu se pot bucura  din cauza conditiilor mizerabile in care traiesc!)

De aceea ne rugam si cerem Tatalui ceresc: “Sfinteasca-se numele Tau,
vie imparatia Ta, faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe Pamant.Amin
”…
ca  sa se termine odata cu toate nelegiuirile si toti oamenii sa aibe acces la bunatatile pe care le-a creat Dumnezeu.