Sondaj

Crezi în creație sau în evoluție?

Creație
15 (60%)
Evoluție
4 (16%)
Creație prin evoluție
4 (16%)
Nu știu
2 (8%)

Numărul total de membrii care au votat: 23

Autor Subiect: creaţie sau evoluţie?  (Citit de 30166 ori)

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: creaţie sau evoluţie?
« Răspuns #45 : Aprilie 23, 2012, 05:35:02 am »
Hopa, se pare ca am atins un punct sensibil :) Ilie, ai uitat iar sa-ti iei medicamentele dimineata? Ia te uita cine se trezeste sa vorbeasca, un apostat pe care dzeu il va termina la armaghedon :) Da nu-ti fie teama Ilie, n-o sa patesti nimic, povestile in care crezi cu naivitatea caracteristica varstei sunt doar mituri din epoca de bronz. Din pacate nici la varsta asta nu te-ai trezit din minciuna, se pare ca n-ai invatat nimic din statul la puscarie pt o cauza falsa.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #46 : Aprilie 23, 2012, 06:48:11 am »
Am uitat sa le iau...iar mai ghicit...ti-am zis eu ca nu esti ateu,fiindca ai puteri paranormale...

Mai istetule ,tu iti pui mintea cu un pacient de la sp.9?...esti in mintea lui...?

P.S.Davide,pt. inf. ta corecta, in puscarie nu am stat pt. o cauza falsa...
Nu-i cazul sa sti tu motivul...apoi ai inca in cap doctrina wts?...apostat?daca ataci vts,esti apostat?
Ai uitat si tu sa inghiti pastila de ecstazi?vezi ?tu ma-i facut nebun eu te fac drogat.;pt. asta te-a dat
afara wts?

Fi atent:OMA a fost Ateu,apoi sa facut martor,tu dupa ce ai fost la martori te-ai facut ateu...
Urcati-va intr-un scranciob,dati-va huta,si cadeti de acord ce sa intamplat cu voi...

SALUTARI...Forta fie cu tine tancule! ;)

Offline ilie

• Pionier special
  • Mesaje postate: 540
    • Vezi Profilul
« Răspuns #47 : Aprilie 23, 2012, 07:07:00 am »
Boala veche!Sceptic,tu nu iei in calcul posibilitatea ca aceasta creatie este "defecta?
De ce nu va ganditi ca exista posibilitatea unei creatii vesnice ,fara defect? ;de Paradis?

Tu de ce crezi ca vorbeste Biblia de creerea din nou ?
Este asa de greu de priceput ca aici,este locul pedepsei,dupa stricarea tuturor lucrurilor?
;ca aici este imparatia diavoluluI?;dupa parerea mea nu este sansa de vindecare pt.
multi...vedeti "numai ce izbeste ochiul".o sa va omoare litera...

Biblia are probleme,Dumnezeu si Cristos la fel...numai unii nu au probleme...ba au una majora,
Clepsidra...sanatate.

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #48 : Aprilie 23, 2012, 11:38:05 am »
Citat din: Dagothur
La urma urmei, creierul uman e foarte complex dar principiul de funcționare e pur material. Nu are nimic mistic în el. Ioni, electroni, fizică cuantică, chimie organică.
oare din simpla intamplare asa o risipa de complexitate? ;D

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #49 : Aprilie 23, 2012, 11:06:37 pm »
Citat
Boala veche!Sceptic,tu nu iei in calcul posibilitatea ca aceasta creatie este "defecta?
De ce nu va ganditi ca exista posibilitatea unei creatii vesnice ,fara defect? ;de Paradis?

Tu de ce crezi ca vorbeste Biblia de creerea din nou ?
Este asa de greu de priceput ca aici,este locul pedepsei,dupa stricarea tuturor lucrurilor?
;ca aici este imparatia diavoluluI?;dupa parerea mea nu este sansa de vindecare pt.
multi...vedeti "numai ce izbeste ochiul".o sa va omoare litera...

Biblia are probleme,Dumnezeu si Cristos la fel...numai unii nu au probleme...ba au una majora,
Ilie, am mai abordat acest subiect pe forum, fără să primesc vreun răspuns.

Deci tu te bazezi pe Romani 8:20–21: „Deoarece creaţia a fost supusă inutilităţii nu din proprie voinţă, ci prin cel ce a supus-o, pe baza speranţei că şi creaţia va fi eliberată din sclavia stricăciunii şi va avea glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu”. Păi dacă așa stau lucrurile, cum era creația înainte? Nu era ebola, HIV, nu erau paraziți, prădători, tsunami-uri, cuteremure? Ursul polar mânca iarbă la Polul Nord? Ai vreo dovadă?

Simpla existența a dinozaurilor carnivori înainte de păcatul omului invalidează Geneza.

Dumnezeu a promis moarte celor care nu se supun, nu și chin. De ce a adus în existență chinul?
Sunt curios de răspunsul tău la această dilemă: http://forum.martorii-lui-iehova.ro/index.php/topic,295.msg5111.html#msg5111. Vezi ultima mea remarcă.

Cât despre atitudinea ta, aș spune că nu-i face onoare Dumnezeului pe care-l aperi. Lăsând asta la o parte, oamenii ar trebui să se respecte reciproc nu datorită unei obligații date de un anumit Legiuitor sau de teama pedepsei ci deoarece sunt ființe raționale și independente și recunosc aceleași atribute în semenii lor. Acestea sunt regulile categorice ale comuniunii între oameni, iar cine este incapabil să se încadreze trebuie să-și revizuiască poziția.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline David

• Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #50 : Aprilie 24, 2012, 06:56:34 am »
La urma urmei, creierul uman e foarte complex dar principiul de funcționare e pur material. Nu are nimic mistic în el. Ioni, electroni, fizică cuantică, chimie organică.

Page, iti sugerez sa citesti si tu niste lucrari de specialitate pe tema evolutiei daca tot faci afirmatii pe marginea ei. Ca sa-ti raspund la intrebare, nu din intamplare. Selectia naturala n-are nimic aleatoriu.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #51 : Aprilie 24, 2012, 11:35:28 am »

Page, iti sugerez sa citesti si tu niste lucrari de specialitate pe tema evolutiei daca tot faci afirmatii pe marginea ei. Ca sa-ti raspund la intrebare, nu din intamplare. Selectia naturala n-are nimic aleatoriu.
Daca din punctul de vedere al evolutiei viata a aparut din intamplare, atunci implicit si complexitatea creierului uman se datoreaza tot acestui eveniment aleatoriu. ;D

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #53 : Mai 16, 2012, 10:33:49 pm »
Silviule, virușii, bacteriile, melcii otrăvitori, peștii otrăvitori, șerpii veninoși, insectele veninoase sau hematofage, peștii crosopterigieni sau dipnoi...toate astea au fost create de Iehova sau au apărut prin evoluție?

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #54 : Mai 16, 2012, 10:36:29 pm »
Daca din punctul de vedere al evolutiei viata a aparut din intamplare, atunci implicit si complexitatea creierului uman se datoreaza tot acestui eveniment aleatoriu.

Nu mai ridicați paradigme cretine! Evoluția nu spune cum a apărut viața, ci cum a evoluat ea. Și nu, viața nu a apărut din întâmplare. A fost nevoie de condiții extrem de speciale, care probabil că se întrunesc doar în câteva locuri din galaxie. A fost nevoie de ciocniri cu corpuri cerești purtătoare de materie proto-organică, la unghiuri de impact care să permită transferul acesteia în supa organică primordială, etc.

Offline Marcus

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • Teoria deconspiratiei
« Răspuns #55 : Mai 17, 2012, 05:22:14 pm »
asa cum a spus Dagothur "A fost nevoie de ciocniri cu corpuri cerești purtătoare de materie proto-organică, la unghiuri de impact care să permită transferul acesteia în supa organică primordială, etc." Cunoscand aceasta eu am ajuns sa judec si sa cred ca viata ca ansamblu, sub toate formele in care apare ea a fost jocul de domino al lui Dumnezeu. Astfel Dumnezeu a asezat in ordinea potrivita toate elementele si evenimentele macrocosmice si microcosmice favorabile aparitiei vietii, apoi le-a pus in miscare, iar acestea functionand singure in ordinea care le-a fost stabilita, s-au desfasurat pe parcursul timpului pana la aparitia vietii asa cum o stim noi, si cu toate ca am ajuns pana aici acesta nu pare a fi deloc un proces incheiat.
« Ultima Modificare: Mai 17, 2012, 05:27:27 pm de Marcus »
Religia = fiica Sperantei si a Fricii care incearca sa explice Ignorantei natura inexplicabila a Necunoscutului.

Offline GABRIELL

• Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
« Răspuns #56 : Mai 17, 2012, 05:36:01 pm »
Asa cred si eu... ca universul este un perpetum mobile care a  evoluat in acest stadiu pe parcursul a miliarede de ani,fara ca cineva sa mai intervina....decit hazardul;s-au poate  unii care sint mai avansati ca noi  si-au bagat interesul prin zona...cine poate sti?

Insa toata treaba asta nu cred sa aiba legatura cu vreun dumnezeu...zeus,hercules,piedone,ceac noris sau alti viteji... :o  :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Valer

• Pionier regular
  • Mesaje postate: 212
    • Vezi Profilul
« Răspuns #57 : Mai 17, 2012, 08:43:02 pm »
Astfel Dumnezeu a asezat in ordinea potrivita toate elementele si evenimentele macrocosmice si microcosmice favorabile aparitiei vietii, apoi le-a pus in miscare,
Aha ... deci exista... parca Dago. spunea ca nu...

Offline Marcus

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • Teoria deconspiratiei
« Răspuns #58 : Mai 17, 2012, 09:34:54 pm »
Aha ... deci exista... parca Dago. spunea ca nu...
da, in opinia mea exista, nu am negat niciodata existenta lui, doar mi-am format propria opinie referitor la modul in care a aparut si s-a dezvoltat viata. Opinie care se bazeaza pe cateva dintre argumentele aduse de Dagothur.
Religia = fiica Sperantei si a Fricii care incearca sa explice Ignorantei natura inexplicabila a Necunoscutului.

Offline silviu

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Ian 2012
  • Mesaje postate: 141
  • Dragostea acoperă totul
    • Vezi Profilul
« Răspuns #59 : Mai 21, 2012, 05:07:43 am »
Silviule, virușii, bacteriile, melcii otrăvitori, peștii otrăvitori, șerpii veninoși, insectele veninoase sau hematofage, peștii crosopterigieni sau dipnoi...toate astea au fost create de Iehova sau au apărut prin evoluție?
http://www.trueorigin.org/virus.asp
http://www.answersingenesis.org/articles/aid/v4/n1/why-did-god-make-viruses
http://www.reasons.org/articles/viruses-and-god-s-providence-revisited
1 Timotei 4:10
Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi