Sondaj

Crezi în creație sau în evoluție?

Creație
15 (60%)
Evoluție
4 (16%)
Creație prin evoluție
4 (16%)
Nu știu
2 (8%)

Numărul total de membrii care au votat: 23

Autor Subiect: creaţie sau evoluţie?  (Citit de 30173 ori)

Offline hotziu1

• Vestitor nebotezat
  • **
  • Data Înregistrării: Mai 2012
  • Mesaje postate: 65
    • Vezi Profilul
Re: creaţie sau evoluţie?
« Răspuns #60 : Mai 21, 2012, 04:03:33 pm »
dumnezeu este raspunsul simplu la fiecare intrebare fara raspuns.daca unii ca luigi galvani,humphry davy sau thomas edison se multumeau cu aceste raspunsuri astazi am fi stat fara curent electric si nu mai vorbeam pe chat.

Offline Marcus

• Pionier auxiliar
  • Data Înregistrării: Dec 2011
  • Mesaje postate: 164
    • Vezi Profilul
    • Teoria deconspiratiei
« Răspuns #61 : Mai 21, 2012, 04:34:46 pm »
uneori un raspuns simplu e mai bun decat nici un raspuns.
eu ma gandesc in ce ma priveste, la faptul ca in scurta mea viata de pana acum n-am apucat sa acumulez prea multa cunostinta, ce sa mai vorbesc de intelepciune, iar daca as incerca sa explic cine e dumnezeu sau ce e dumnezeu sau cum a aparut viata, e ca si cum o furnica, in scurta ei viata incearca sa explice ce e omul. Sunt atatea lucruri pe care nu le intelegem, si mai multe lucruri pe care nu le cunoastem, e adevarat, dar nu tot necunoscutul este dumnezeu, sau poate este... Poate dumnezeu esti tu, poate sunt eu, sau poate suntem toti si tot ce ne inconjoara. Eu pot sa spun ca el exista si ca este sursa a tot ce nu pot intelege. Tu poti sa spui ca nu exista, si ca totul are o explicatie si un raspuns. Se poate sa am eu dreptate, se poate sa gresesc. Dar mai mult ca sigur raspunsul e undeva la mijloc.
Religia = fiica Sperantei si a Fricii care incearca sa explice Ignorantei natura inexplicabila a Necunoscutului.

Offline sceptic

• Administrator
  • Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 372
    • Vezi Profilul
    • Adevărul despre Martorii lui Iehova
« Răspuns #62 : Mai 22, 2012, 02:03:19 am »
Silviu, articolele tale atacă problema virușilor, însă se contrazic.

Citat din: http://www.reasons.org/articles/viruses-and-god-s-providence-revisited
Does that mean God created pathogenic viruses? I suggest that the answer is yes. Pathogens control plant and animal populations and consequently play an important ecological role. What about viral pathogens that infect humans? In this case, I argue no. Rather, I propose that human viruses evolved from animal viruses, jumping hosts.

Citat din: http://www.answersingenesis.org/articles/aid/v4/n1/why-did-god-make-viruses
Many of these changes do not appear accidental and do not directly cause disease. For this reason, some creationists have proposed that God “designed animals to be able to undergo genetic mutations which would enable them to adapt to a wide range of environmental challenges while minimizing risk.”

....

A second definition of evolution involves the idea that all life descended from a common ancestor over millions of years through naturalistic processes. This has not been observed. In fact, it is in direct opposition to the testimony God (the eyewitness to creation) gives us in the Bible.

După cum ai observat answersingenesis evită să răspună la întrebarea cum au apărut virușii periculoși pentru om, iar în celălalt articol este susținută idea evoluției.

Comică este afirmația think-tank-ului creaționist, care încearcă să pună pe seama 'designului' schimbările 'de după Potop': "some creationists have proposed that God designed animals to be able to undergo genetic mutations which would enable them to adapt to a wide range of environmental challenges while minimizing risk".

Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline Dagothur

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 549
    • Vezi Profilul
« Răspuns #63 : Mai 22, 2012, 08:46:58 pm »

http://www.trueorigin.org/virus.asp
http://www.answersingenesis.org/articles/aid/v4/n1/why-did-god-make-viruses
http://www.reasons.org/articles/viruses-and-god-s-providence-revisited

Rahat pe băț. Poa' să se screamă pseudo-oamenii-de-știință de la answersingenesis până le pleznește rânza, n-or să vină cu alte explicații mai puțin cretine decât alea din linkuri. Să nu spui că toți virușii și toate bacteriile au fost create de Iehova cu un scop pozitiv, care ne e încă ascuns! Și că efectele lor negative sunt doar tranzitorii! Ce naiba, voi credeți că toți oamenii e proști ca acum 2000 de ani?!

Offline lycurgos

• Pionier regular
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 283
    • Vezi Profilul
« Răspuns #64 : Iunie 01, 2012, 11:33:23 pm »
...Si totusi ce a fost creat mai intai?Oul sau gaina?
Invie Doamne,Trasnetul de Foc
In neamul adormit pe stanca sura!
Dezleaga-l de blestemul timp si loc,
Sa arda vrajbe,sa sfarame ura!

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #65 : Iunie 02, 2012, 05:47:38 pm »
Oul. Vezi Endless Forms Most Beautiful, the New Science of Evo Devo (Sean B. Carroll, professor of genetics at the University of Wisconsin)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #66 : August 18, 2012, 03:41:11 pm »
Am întrebat de ce cred oamenii de știință în evoluție, adică care sunt dovezile lor?

Pt. cine e interesat, vezi aici pe forum: Stiinta Evolutionistilor.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #67 : August 18, 2012, 06:28:42 pm »
Am incercat sa citesc ce zice Answers in Genesis despre organele vestigiale. Patetic! "Oamenii de stiinta" de acolo o dau cotita rau de tot. Ba ca nu stim inca rolul organelor vestigiale in organism, ba ca e laie, ba ca e balaie. Si dupa ce mananca ei pilaf cale de o pagina format A4 (cam subtire, nu i-a ajutat stiinta mai mult), se screm cu concluzia ca nu are relevanta subiectul deoarece oricum Dumnezeu a creat omul (citat din Fripuri) si cine zice altfel e un eretic si un satanist si aia e "bad science". Bad dog, bad!

Offline Dagothur

• Pionier special
    • Vezi Profilul
« Răspuns #68 : August 18, 2012, 06:34:05 pm »
Creationists use these and similar examples to argue that much of God’s creation was designed for human enjoyment and for God’s own enjoyment, as He declared it ‘good’ several times before man was created. A field of dandelions is a thing of beauty that is famous the world over (and thus a favourite of photographers everywhere). Evolutionists never have explained how and why so many structures could exist in humans (like the complex structures that enable music, song and dance) that confirm no survival advantage yet delight millions. Only creation can explain this observation. The clear conclusion is that the concept of evolutionary vestigial organs is useless, or largely speculative, and certainly is not good science.

Sa moara mamica lu' ala care a scris porcaria asta! S-au terminat argumentele si au bagat diversiunea aia cu "ce frumoasa e natura...deci musai ca a fost creata de cineva, nu avea cum sa apara de la sine o asa minunatie!". Sunt multe secrete ale Universulu pe care nici evolutionistii si nici altcineva nu le-a explicat inca. Dar cu siguranta ca n-o sa le explice nici pastorul la adunare si nici creationismul. Concluzia??? Hai sa nu ne mai gandim la organele vestigiale, ca sa nu ne doara capul. E stiinta rea! Bad girl! Bad!

Offline page

• Slujitor auxiliar
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 330
    • Vezi Profilul
« Răspuns #69 : August 31, 2012, 04:58:04 am »
Teoria evolutiei este o minciuna!
Documentar format din 7 parti:
Partea 1
Descifrand Misterul Vietii. Evolutia este o minciuna, Teoria lui Darwin este o aberatie ! 1 / 7

Offline David

• Vezi Profilul
« Răspuns #70 : August 31, 2012, 06:21:22 am »
Filmuletul tau este o minciuna. Evolutia e adevarata (vezi dovezile evolutiei in subiectul indicat mai jos), dzeu e fals.

Offline Grivei

• Pionier special
  • Data Înregistrării: Mar 2012
  • Mesaje postate: 547
    • Vezi Profilul
« Răspuns #71 : August 31, 2012, 01:54:32 pm »
Are you sad?
Are you depressed?
If so, we can help.

Smith&Wesson
When nobody loves you.

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #73 : August 31, 2012, 03:57:09 pm »
Urmariti va rog acest documentar. :) Toata aceasta complexitate uimitoare vorbeste despre un Designer inteligent, care este Dumnezeul Bibliei. :)
Partea a 3-a
Descifrand Misterul Vietii. Evolutia este o minciuna, Teoria lui Darwin este o aberatie ! 3 / 7

Offline page

• Slujitor auxiliar
    • Vezi Profilul
« Răspuns #74 : August 31, 2012, 04:15:59 pm »
"Acum 150 de ani, oamenii de stiinta nu stiau  nimic despre masinile complexe ireductibil, totusi Darwin a anticipat dificultatile pe care sisteme ca acestea le puteau pune teoriei lui a evolutiei…
Daca s-ar putea demonstra ca exista un organ complex care sa fie imposibil sa se fi format prin nenumarate mici modificari successive, teoria mea ar fi pur si simplu desfiintata.”(Charles Darwin)"

Descifrand Misterul Vietii. Evolutia este o minciuna, Teoria lui Darwin este o aberatie ! 4 / 7

Si iata ca prin demonstarea existentei complexitatii ireductibile, teoria darwinista privind evolutia, s-a desfiintat. :)