David , stim cu totii ca Geneza (si ma refer in special la primele trei capitole) ar trebui sa fie cele mai vechi scrieri, probabil cu mult inaintea lui Moise.
Știm asta? De unde?
Deci e clar ca nu putem lua ad-literam ce scrie aolo
Concluzia nu reiese nicidecum din ipoteza care ai formulat-o. E o inventie ca cu cat mai veche ar fi o scriere, cu atât mai mult ar trebui s-o luam mai la figurat. De unde pana unde?
, cum din pacate fac multi, inclusiv martori, si este foarte multa simbolistica.
Ti-a zis tie cineva ca conține multă simbolistica? Cum așa?
Fiecare il percepe pe Dumnezeu in felul sau.
Cine il percepe își inchipuie. Zi-ne si noua cum il percepi tu pe dzeu.
Eu consider ca am avut sansa sa mi se arate (sub o forma sau alta)
Bine, faptul ca tu consideri ceva nu înseamnă ca e si real. Si Mărie poate considera ca i s-a arătat piticu baltii, înseamnă ca el exista si l-a vazut?
si este normal sa cred in El si n u este nimic cara sa fa faca sa-mi schimb credinta in El.
Nu este deloc normal sa crezi in el, e o superstitie. Cand n-ai nici o dovada asupra unui lucru nu vei crede in el, dar cand vine vorba de acest dzeu odios, hopa, da, credem.
Sint absolut convins ca i se va arata oricui isi va dori acest lucru.
Din nou esti convins in mod gratuit.
De ce permite atitea nenorociri , pai daca ai fost martor ar trebui sa-ti dai singur explicatia.
Povesti, nebiblice chiar.
Nu stiu daca ar trebui sa-ti fie frica, este numai si numai treaba ta.
Pai acuma e treaba mea, mai înainte ai afirmat ca am "belit-o". Nu era si asta tot treaba mea?