După Apocalipsa cap.17, Babilon = prostituata = cetatea cea mare.
Mulţi creştini aşteaptă acum căderea „Babilonului”. Cine este acesta sau mai bine zis, ce este el?
revelatia 17:5
Pe fruntea ei era scris un nume, o taină: „MARELE BABILON, MAMA PROSTITUATELOR ŞI A URÂCIUNILOR PĂMÂNTULUI“. revelatia 3:12 Pe cel care învinge, îl voi face un stâlp în templul Dumnezeului meu. El nu va mai ieşi din acesta şi
voi scrie pe el numele Dumnezeului meu, numele oraşului Dumnezeului meu, noul Ierusalim,care coboară din cer, de la Dumnezeul meu, şi numele meu nou.revelatia 14:114 M-am uitat şi iată că Mielul stătea pe muntele Sion şi
cu el erau o sută patruzeci şi patru de mii care aveau scrise pe frunte numele său şi numele Tatălui său.
a avea un nume scris pe frunte demonstreaza apartenenta ta ca persoana, supunerea ta fata de acela al carui nume il porti scris pe frunte. nimeni nu isi poarta propriul nume scris pe frunte, dupa cum vedem cei 144000 ii apartin lui dumnezeu si lui cristos si poarta numele lor scrise pe frunte. la fel si marea prostituata, nu este si conform bibliei nu poate fi ea insasi babilonul cel mare, ci mai degraba apartine acestuia, este o unealta a lui. asadar, cine este babilonul cel mare?