prezentare

Eli

 • Vizitator
prezentare
« : Noiembrie 02, 2011, 07:58:34 am »

 Am o sugestie. o scurta prezentare ar trebui sa fie obligatorie pt. toti cei care intra in forum. mi se pare o chestiune de bun simt, nu intri in casa cuiva si casti gura la discutii fara sa spui un pic cine esti si ce vrei.

Offline calea

 • Bătrân de congregație
 • *******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 464
  • Calea Crestina
Re: prezentare
« Răspuns #1 : Noiembrie 02, 2011, 09:19:39 am »
Sunt de acord cu tine! :)
"Nici o minciună nu este din adevăr" - 1Ioan 2:21.

Offline GABRIELL

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 1.607
 • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
Re: prezentare
« Răspuns #2 : Noiembrie 02, 2011, 09:49:37 am »
Apropo de prezentare ..eu m-am dezvaluit prin postarile mele,povestea mea ii lunga ,de vreo 40 de ani la martori si tre sa am dispozitia necesara pt asta... :D ;) :)
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Eli

 • Vizitator
Re: prezentare
« Răspuns #3 : Noiembrie 02, 2011, 10:11:17 am »
eu nu spun ca in prezentare trebuie sa-ti spui experienta personala, exista o sectiune aparte pt asta. e de bun simt insa sa te prezinti in cateva cuvinte la sectiunea prezentare atunci cand intri prima oara pe site, si cred ca asta ar trebui sa fie o regula.

Offline sceptic

 • Administrator
 • Slujitor auxiliar
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 372
  • Adevărul despre Martorii lui Iehova
Re: prezentare
« Răspuns #4 : Noiembrie 02, 2011, 08:07:42 pm »
Citat
Am o sugestie. o scurta prezentare ar trebui sa fie obligatorie pt. toti cei care intra in forum. mi se pare o chestiune de bun simt, nu intri in casa cuiva si casti gura la discutii fara sa spui un pic cine esti si ce vrei.
O asemenea regulă i-ar îndepărta pe mulți, deoarece nu toți se simt confortabil să-și spună povestea. Deși un „sunt martor”, „sunt vestitor nebotezat” sau „studiez” nu poate compromite pe nimeni, nu îi putem obliga să ne zică nimic. Mai mult, cu excepția unor board-uri, forumul poate fi citit de o persoană fără cont, așadar oricine poate „căsca gura la discuții”. Probabil cu timpul, aceștia își vor face curaj și vor contribui și ei la discuții.

Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline Offline

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 394
Re: prezentare
« Răspuns #5 : Noiembrie 07, 2011, 10:49:34 am »
@Catre toti:
Atentie ce spuneti pe forum despre voi, despre ce credeti etc.
Forumul este deja monitorizat si cei care fac monitorizarea cauta sa stabileasca anumite 'amprente' ale gandirii celor care posteaza. Apoi se consulta 'cazierele religioase' si in functie de subiectele dezbatute se cauta persoanele care in trecut si-au aratat dezacordul/acordul fata de o anume invatatura etc. Evident, aceasta este cea mai la indemana metoda, insa investigatiile WTS nu se limiteaza doar la atat. Se cauta in permanenta 'apostatii' din interiorul Organizatiei, este o adevarata 'vanatoare de vrajitoare'.
Deci atentie la 'amprenta' gandirii pentru ca 'politia gandirii' nu sta.
Asadar, ascundeti-va amprenta gandirii atunci cand scrieti.
Cine nu este Martor nu trebuie sa faca acest efort.

Offline Dorel Caminante

 • Administrator
 • Pionier regular
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 211
Re: prezentare
« Răspuns #6 : Noiembrie 08, 2011, 12:52:50 am »
Iar hingherii din spatele acestei vânătoare de vrăjitoare sau oi negre sunt foarte buni la data mining. Se face asta de 31 de ani încoace, de când cu speculaţiile induse de Grant Suiter. Aşadar, pentru noi, care suntem mai mult sau mai puţin implicaţi cu Martorii, orice spunem poate fi folosit împotriva noastră ... deci let's keep it more reserved, shall we? :D
Dacă nu există altă indicaţie, citatele biblice sunt din Sfintele Scripturi — Traducerea lumii noi.
Ioan 3:16; 2 Timotei 3:16

Offline sceptic

 • Administrator
 • Slujitor auxiliar
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 372
  • Adevărul despre Martorii lui Iehova
Re: prezentare
« Răspuns #7 : Noiembrie 09, 2011, 12:38:39 am »
Citat
Se face asta de 31 de ani încoace, de când cu speculaţiile induse de Grant Suiter.

Ar merita o detaliere a influenței lui Grant Suiter (fost membru în Corpul de Guvernare). A trebuit să caut în Coc să știu la ce te referi :).
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline Dorel Caminante

 • Administrator
 • Pionier regular
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 211
Re: prezentare
« Răspuns #8 : Noiembrie 09, 2011, 10:03:57 am »
Postez mai jos citatul din Conflictul conştiinţei la care m-am referit mai sus. Am subliniat anumite pasaje folosind caractere aldine pentru a scoate în evidenţă informaţia relevantă. Porţiunile culese cu caractere cursive, precum şi notele de subsol, sunt preluate ca atare din carte.

Citat din: Raymond Franz în "Conflictul conştiinţei", cap. 11, pag. 279-281
Cred că şedinţa din 14 noiembrie 1979 a Corpului de Guvernare a fost un precursor al evenimentelor dramatice care au lovit puternic sediul în primăvara 1980, urmarea cărora a fost excluderea unor membri ai personalului pentru „apostazie“ şi demisia mea din Corp şi din personalul de la sediu.

În acea zi am tratat patru chestiuni minore; fiecare moţiune a fost adoptată cu unanimitate. Însă orice simţ al armoniei care ar fi putut exista a fost înlăturat repede printr‑o observaţie fierbinte. Grant Suiter a spus că ar dori să aducă în discuţie o chestiune despre care zisese că „se bârfeşte într‑o măsură considerabilă“. A spus că auzise rapoarte despre unii membri ai Corpului de Guvernare şi ai Departamentului de Redactare care au ţinut cuvântări în care au făcut comentarii care contraziceau învăţătura Societăţii şi acest lucru crea confuzie. A spus că mai auzise că unii membri ai familiei de la sediu rosteau exprimări precum: „Când va muri regele Saul lucrurile se vor schimba“.1

Nu auzisem din partea niciunui membru al familiei de la sediu vreo asemenea observaţie. Grant Suiter nu a spus de unde şi‑a obţinut informaţiile sau cine era sursa ‘bârfelor’ l‑a care s‑a referit, însă a devenit foarte tensionat şi atât cuvintele, cât şi mimica lui au reflectat sentimente puternice şi aprinse. Şi, pentru prima oară, atunci a ieşit la suprafaţă termenul „apostazie“ într‑o şedinţa a Corpului de Guvernare.

A urmat o discuţie destul de intensă, în care majoritatea membrilor au arătat că este pentru prima oară când aud astfel de lucruri. Când am luat cuvântul, am zis că ţinusem cuvântări peste tot în Statele Unite şi multe alte ţări şi nicăieri nu am declarat lucruri care să contrazică învăţăturile publicate ale organizaţiei. Erau cazuri rare când cuvântările prezentate de membrii Corpului de Guvernare nu erau înregistrate pe bandă de cel puţin o persoană, iar dacă s‑ar zice vreun lucru deplasat, dovada ar fi acolo. În acest caz, arătam eu, Corpul de Guvernare nu şi‑ar întemeia cunoştinţa referitoare la aceste lucruri pe nişte bârfe, căci sigur ar fi cineva care să scrie despre ele şi să pună întrebări. Am întrebat dacă Grant Suiter cunoaşte personal un asemenea caz, în care să fie implicat un membru al Corpului de Guvernare sau al Departamentului de Redactare. A spus doar că ‘se discută despre aceste lucruri’ şi că unii membri ai comitetelor filialelor, care participau la seminarii ţinute la sediu, spuneau că erau „confuzi“, fiindcă auziseră unele păreri contradictorii de la cei care conduceau cursurile.
Decizia a fost ca Comitetul pentru Învăţământ (acesta supraveghea seminariile) să facă investigaţii. La o şedinţă ulterioară, comitetul a raportat că nu se găsise nicio dovadă a lucrurilor despre care s‑a vorbit, iar singura „confuzie“ a bărbaţilor de la filiale a fost cu privire la o idee dezbătută într‑un curs condus de Carey Barber, membru al Corpului de Guvernare. El a tratat faptul că regatul lui Cristos a început să fie instaurat în 33 e.n., odată cu urcarea sa la cer, şi unora li s‑a părut greu să împace această idee cu învăţătura despre 1914.2 Rezolvarea acestei chestiuni a fost un acord ca toţi membrii Corpului de Guvernare să aibă grijă când vorbesc în ocaziile în care sunt repartizaţi; s‑a specificat clar în timpul şedinţei că acest lucru nu implică însă vreo încercare de a controla conversaţiile private ale membrilor, precum cele cu prietenii personali. Această poziţie din urmă nu a rezistat la test.

Discuţia mi s‑a părut semnificativă. Deşi Grant Suiter nu a arătat concret că ar cunoaşte un caz în care vreun membru al Corpului de Guvernare făcuse comentarii contrare învăţăturilor publicate în timp ce era în repartiţie, eu ştiam că unii puteau fi menţionaţi. Corpul analizase deja ocazia vizitei pe care o făcuse Albert Schroeder la unele filiale europene, când şi‑a prezentat părerea că expresia „această generaţie“ ar putea avea un sens diferit de cel publicat. Această informaţie ne‑a parvenit din mai multe surse. Era cunoscut şi faptul că preşedintele, Fred Franz, introdusese o nouă concepţie privitoare la „cheile regatului“, pomenite în Matei 16:19, atunci când preda anumite cursuri la Şcoala Galaad, iar această concepţie contrazicea învăţăturile publicate ale organizaţiei. Acest lucru s‑a făcut fără consultarea prealabilă a Corpului, iar concepţia nu a fost prezentată ca o sugestie, ci ca singurul punct de vedere corect.3 Clase întregi de absolvenţi ai Şcolii Galaad au mers în repartiţiile lor cu această nouă viziune, despre care ceilalţi fraţi nici măcar nu auziseră.

Niciunul din aceste cazuri nu a fost adus în discuţie în cadrul şedinţei Corpului de Guvernare, însă nu m‑am simţit deloc înclinat să o fac.4 Dar am simţit că exista o tendinţă ascunsă bine definită care, mai devreme sau mai târziu, avea să iasă la suprafaţă. Şi, fără îndoială, după ce avea să iasă, forţa sa nu urma să acţioneze împotriva unor astfel de persoane, ci împotriva mea, iar în afara Corpului, împotriva lui Edward Dunlap.
———
1 S‑au referit probabil la preşedintele corporaţiei (Fred Franz), întrucât unii credeau (în mod greşit) că preşedinţia reprezenta încă puterea de bază pe care o ocupase înainte de 1976.
2 Învăţătura oficială este că, în urma urcării sale la cer, Cristos a început să domnească în calitate de rege doar peste congregaţia sa; că abia în 1914 a preluat puterea deplină pentru a domni peste întreg pământul.
3 În cele din urmă, această interpretare a ajuns în faţa Corpului şi, după multe dezbateri, a fost în sfârşit aprobată (nu în unanimitate) şi publicată în Turnul de veghe din 1 octombrie 1979 (engl.), paginile 16–29. În limba română, articolele au apărut în Turnul de veghe din 1 februarie 1981, paginile 3–15.
4 La o întrunire (din Chicago, cred) a unor avocaţi şi medici Martori, un alt membru al Corpului de Guvernare, Grant Suiter, i‑a invitat să‑şi expună părerea despre cât e de potrivită poziţia pe atunci în vigoare a Societăţii privind folosirea termenului „slujitor ordinat“. Deşi el nu‑şi exprimase vreo atitudine de dezacord la acea întrunire, el şi‑a exprimat‑o în faţa Corpului, iar răspunsul care a urmat invitaţiei sale a arătat cu claritate că cei care au auzit‑o s‑au simţit liberi să critice poziţia de atunci.
Dacă nu există altă indicaţie, citatele biblice sunt din Sfintele Scripturi — Traducerea lumii noi.
Ioan 3:16; 2 Timotei 3:16

Offline GABRIELL

 • Membru al Corpului de Guvernare
 • *************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 1.607
 • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
Re: prezentare
« Răspuns #9 : Noiembrie 09, 2011, 10:53:44 am »
 [ Când va muri regele Saul lucrurile se vor schimba“]                                                     
 Asta suna SUPERB! :P
 
 
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline Valer

 • Pionier regular
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 212
Re: prezentare
« Răspuns #10 : Noiembrie 09, 2011, 06:16:53 pm »
              Oma desala a spus ...  Atentie ce spuneti pe forum despre voi, despre ce credeti etc.
Forumul este deja monitorizat si cei care fac monitorizarea cauta sa stabileasca anumite 'amprente' ale gandirii celor care posteaza.


Oare chiar ar trebui sa ne fie frica sa ne spunem parerea ? ...
Eu nu cred .... Ce ar putea sa ne faca  ... eu stiu ca ''serviciile'' lucreaza ....  insa mie , cel putin nu au ce-mi face , ca atare eu postez cu numele real .... ii astept sa discutam .
Credeti ca vor venii ?  :'(

Offline calea

 • Bătrân de congregație
 • *******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 464
  • Calea Crestina
Re: prezentare
« Răspuns #11 : Noiembrie 09, 2011, 07:30:21 pm »
Dragă Valer, Oma s-a referit la cei ce sunt încă în organizaţie.
Dar cred că nici ei nu au ce pierde, decât aprobarea oamenilor, câştigând poate aprobarea lui Dumnezeu.
Proverbe 29:25  Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.
"Nici o minciună nu este din adevăr" - 1Ioan 2:21.

Offline sceptic

 • Administrator
 • Slujitor auxiliar
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 372
  • Adevărul despre Martorii lui Iehova
Re: prezentare
« Răspuns #12 : Noiembrie 10, 2011, 01:21:58 am »
Sunt curios cum stau cu conștiința acești „investigatori”. Nu văd ca WTS are probleme? Nu văd că sunt manipulați?

Citat din: w06 15/1 p. 22
Aşadar, ar trebui oare să-i ascultăm pe apostaţi, să le citim literatura sau să le cercetăm site-urile de pe Internet? Dacă îl iubim pe Dumnezeu şi iubim adevărul, nu vom face aceste lucruri. Nu trebuie să-i primim pe apostaţi în casele noastre, nici măcar să-i salutăm, deoarece dacă am face aşa am fi ‘părtaşi la lucrările lor rele’ (2 Ioan 9–11).

De fapt ei încalcă chiar edictul dat de Corpul de Guvernare. Dacă așa stau lucrurile, multă ipocrizie și fanatism din partea lor  :(.
Scepticul nu este cel care pune la îndoială, ci cel care investighează sau cercetează, prin opoziţie cu cu cel care afirmă şi crede că a găsit. - Miguel de Unamuno

Offline Dorel Caminante

 • Administrator
 • Pionier regular
 • *****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 211
Re: prezentare
« Răspuns #13 : Noiembrie 10, 2011, 11:20:40 am »
Articolele de studiu sunt pentru fraţii de rând. Există excepţii, când anumiţi fraţi au privilegiul de a spiona tabăra inamică în interesul organizaţiei, respectiv al păstrării dezinformate, sau greşit informate, a celor dintre rank & file.
Dacă nu există altă indicaţie, citatele biblice sunt din Sfintele Scripturi — Traducerea lumii noi.
Ioan 3:16; 2 Timotei 3:16

Offline Offline

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 394
Re: prezentare
« Răspuns #14 : Noiembrie 10, 2011, 04:56:09 pm »
Caminante are dreptate.
Betelul numeste 'frati maturi' si 'tari spiritualiceste' care monitorizeaza forumurile si articolele din cyberspatiu. Evident, ei fiind 'tari' din punct de vedere spiritual nu pot fi 'corupti' de 'apostati' ca noi.
Sper sa se trezeasca odata din idolatria lor. Speranta mea nu are margini.

Offline OryNider

 • Pionier auxiliar
 • ****
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 126
  • Calea Creştină
Re: prezentare
« Răspuns #15 : Noiembrie 10, 2011, 05:11:41 pm »
Citat din: w06 15/1 p. 22
Aşadar, ar trebui oare să-i ascultăm pe apostaţi, să le citim literatura sau să le cercetăm site-urile de pe Internet? Dacă îl iubim pe Dumnezeu şi iubim adevărul, nu vom face aceste lucruri. Nu trebuie să-i primim pe apostaţi în casele noastre, nici măcar să-i salutăm, deoarece dacă am face aşa am fi ‘părtaşi la lucrările lor rele’ (2 Ioan 9–11).

Când aud cuvântul "apostaţi" mă gândesc la "Marea Apostazie", adică la lepădarea de credinţă a mari majorităţi a populaţiei pământului care se adună la conferinţele ateiştilor.

Apostolul Pavel avea obiceiul că precizeze când o poruncă era dată de el şi când dădea o poruncă a Domnului, considerând mai importante poruncile Domnului.

Dar nu e greşit sfatul ci e greşit pe cine vizează, pentru că literatura apostată sunt materialele ştinţifice şi oculte care lansează tot felul de bombe cum a fost "Codul Da'Vinci", cum au fost veştile false cu "Anul 2012", materiale bombe că Iisus din Nazaret ar fi fost înmormântat în Caşmir, ş.a., care s-au dovedit a fi false la o simplă analiză.
אמין אמר אנא לכון דכמא דעבדתון לחד מן הלין אחי זעורא לי הו עבדתון
Amin zic vouă, totatât cât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, din urmă, Mie Mi-aţi făcut.
Amen I say to you, Inasmuch as you did it unto one of these My least brethren, unto Me you did it. (Etheridge N.T.)

Offline Corpul de Guvernare

 • Supraveghetor de zonă
 • ************
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 994
 • băi uacitauăr, v-ați pus cu cine nu trebe!
  • Află adevărul despre Watchtower - în curând
Re: prezentare
« Răspuns #16 : Noiembrie 10, 2011, 06:10:00 pm »
'frati maturi' si 'tari spiritualiceste'

Ce m-as lua putin la o tranta "spirituala" cu astfel de frati maturi si tari... spre binele lor, poate li se deschid ochii. Cred ca ai vrut sa spui altceva cu cuvintele astea:

Maturi = maturati, fanatici, habotnici
Tari = inflexibili, cu ochelari de cal

 ;D
CdG
--
Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot

Offline Offline

 • Slujitor auxiliar
 • ******
 • Data Înregistrării: Oct 2011
 • Mesaje postate: 394
Re: prezentare
« Răspuns #17 : Noiembrie 10, 2011, 09:32:49 pm »
@Corpul de Guvernare:
Ai citit corect.
 :)