Autor Subiect: CÂNTAREA LUI MOISE ŞI A MIELULUI  (Citit de 3365 ori)

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
  • www.ce-spun-proorocii.com
    • Vezi Profilul
CÂNTAREA LUI MOISE ŞI A MIELULUI
« : Ianuarie 18, 2015, 12:40:48 pm »
S-a mai discutat pe ici pe colo despre acest subiect, dar cred că merită o atenţie deosebită şi arăt doar două motive:
1. – mulţi fraţi nu ştiu încă ce înseamnă „a cânta” această cântare, nici cine este „fiare” şi nici cine sunt „biruitorii ei”,
2. – mulţi fraţi „cântă” această cântare fără să-şi dea seama ce fac de fapt (măcar este bine că o fac).

Sunt mai multe puncte legate de această temă, pe care  trebuie să le clarificăm şi vă invit să participaţi, cum ar fi:
-   Cântarea lui Moise şi Cântare Mielului sunt una şi aceeaşi cântare?
-   În Biblie găsim două cântări ale lui Moise (Exodul 15 şi Deuteronomul 32), la care se referea apostolul Ioan?
-   Oricare ar fi ea, de ce este numită „o cântare nouă”, căci este scrisă în Biblie de mii de ani?

Offline David

• Membru al Corpului de Guvernare
  • Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
Re: CÂNTAREA LUI MOISE ŞI A MIELULUI
« Răspuns #1 : Ianuarie 19, 2015, 01:05:11 am »
Da, hai sa discutam prostiile debitate de oameni primitivi de acum aproape 2000 de ani.
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline GABRIELL

• Data Înregistrării: Oct 2011
  • Mesaje postate: 1.577
  • adevarul te va face liber dar intai te va enerva
    • Vezi Profilul
Cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona. (A. Einstein) (eu Gabriel- fost iehovist in congregatia Viilor Baia Mare. Sa se stie ! :D Actualmente ateu si apostat calificat :))

Offline David

• Data Înregistrării: Nov 2011
  • Mesaje postate: 3.303
    • Vezi Profilul
    • The Dirty Little Secret of Christianity
« Răspuns #3 : Ianuarie 25, 2015, 03:03:39 am »
Faina cantarea lui Moise Gabriel  :)
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n-a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentru că aveau care de fier. - Judecatori 1:19

Offline valeriu

• Supraveghetor de district
  • Data Înregistrării: Feb 2012
  • Mesaje postate: 748
    • Vezi Profilul
« Răspuns #4 : Ianuarie 14, 2025, 02:49:05 pm »
Apocalipsa 15:2, 3. ”Și am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; și pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei, și ai numărului numelui ei. Ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, și cântarea Mielului. Și ziceau: ”Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, Împărate al Neamurilor!...”

Dragii mei frați! Cum vă explicați că nu avem o interpretare corectă a acestor versete, nici din partea reprezentanților Martorilor lui Iehova și nici din partea altor religii? Vă rog să observați că niciunii nu au aplicat corect ”Cântarea lui Moise” ca fiind cea din Deuteronom cap. 32, ci s-au referit la cea din Exodul cap. 15. De ce această greșeală? Răspunsul e simplu, cum am mai zis și prin alte comentarii, ei nu au intrat în Templul Domnului atunci când era de intrat și nu au văzut chivotul mărturiei (Apoc. 11: 19), și  prin urmare nu au văzut nici Cântarea care era pusă spre păstrare în chivot. (Deut. 31: 26).  Fiind vorba de biruință în versetele în discuție,  i-a făcut să creadă că e vorba de cântarea din Exodul. Asta înseamnă că Duhul Domnului, acel Duh al adevărului, le-a lipsit cu desăvârșire. Vă rog să nu faceți confuzia că eu aș avea ceva împotriva dreptului Dumnezeu IEHOVA! Problema mea este împotriva acelora care zic că vin în Numele lui Dumnezeu, nu cu adevărul, ci cu neadevăruri, chit că  prin aceasta îmi atrag mulți dușmani. Exact asta ar trebui să vadă cei ce mai au ochi de văzut: motivul pentru care Dumnezeul IEHOVA a poruncit să scrie această cântare, să învețe pe popor să o ”cânte”, apoi să fie pusă în chivot spre păstrare tocmai pentru a fi o probă împotriva neascultării poporului. (Deut. 31: 19 – 27).
        La ce duce o interpretare greșită și aplicarea greșită a celor două cântări? Conținutul celor două cântări este complet diferit. În cântarea din Exodul dușmanul este din exteriorul poporului Domnului, respectiv Faraon și oastea lui, iar în cea din Deuteronom dușmanul, respectiv ”fiara”, este infiltrată chiar în interiorul poporului. În timp ce ni se spune în mod eronat de către unii că dușmanul nostru (fiara) este O.N.U. sau cine mai ști ce forțe militare sau politice, chiar nu știu cum ar trebui să luptăm împotriva lor și de ce, adevăratul dușman ne toacă mărunt chiar din interior ducându-ne în pericolul de a ne pierde dreptul la viața veșnică, de aceea insist cu aceste comentarii.
     Dragilor, mulțumesc Dumnezeului IEHOVA că m-a ajutat să biruiesc acea fiară! Faceți-o și voi! Vă mulțumesc și vouă că în urmă cu mai bine de 20 de ani mi-ați arătat ușa (nu Ușa Hristos, ci ușa de ieșire), pentru că aveam puncte de vedere diferite. Aceasta mi-a dat posibilitate să gândesc liber, să nu am obstacole în a înțelege exact ce însamnă jertfa lui Hristos,  să înțeleg ce este Templul Domnului și că acolo se poate intra. Slavă Domnului!
          Insist ca nici voi să nu vă dați bătuți! Biruiți fiara, dar pe aceea care vă pune într-un real pericol (1Tes. 2: 3, 4). ONU nu are treabă cu voi și nu văd de ce ar trebui voi să biruiți o asemenea organizație. Nici pentru Isus nu sunt aceștia dușmanii. Observați că în secolul întâi El era dușmănit și dat la moarte de către preoți, Cezarul a dorit să-L elibereze. Aveți o grămadă de învățătură greșită. Pe aceasta trebuie să o corectați! Când veți înțelege cu adevărat ce înseamnă jertfa lui Hristos, atunci veți înțelege că nu există cele două turme (turma mare, turma mică), ci doar una singură. Când veți înțelege cu adevărat ce este Templul Domnului, și că Isus îndată ce s-a înălțat la cer nu a lipsit din acel Templu, atunci veți înțelege că în anul 1918 nu a avut loc nico venire la Templu și nici în 1914. Sigur că sunt multe de zis aici, dar vă sfătuiesc să îndrăzniți să intrați în acel Templu, evident, după ”o curățire” în prealabil, și atunci veți învăța mult mai multe lucruri decât ar putea cineva să vi le spună. Trebuie doar să îndrăzniți. Iată că două sau trei învățături greșite au dus la o încrengătură de învățături greșite, babilonice, ori ni se spune: ”Ieșiți, poporul Meu...” (Apo. 18: 4). Dacă ni se zicea: ”Ieșiți și vă alipiți de poporu Meu”, atunci înțelesul era altul, dar se vede că poporul  ca întreg e rob acolo.
      Domul să fie cu voi!